Fișier:Coat of Arms of the Senate of Spain.svg

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Mărește rezoluția imaginii(Fișier SVG, cu dimensiunea nominală de 600 × 1.056 pixeli, mărime fișier: 1,53 MB)

Acest fișier se află la Wikimedia Commons. Consultați pagina sa descriptivă acolo.

Descriere fișier

Descriere
English: Coat of arms of the Senate of Spain
Español: Escudo del Senado de España

El Escudo del Senado es cuartelado y con forma ovoide. Los cuarteles siguen la descripción heráldica del Escudo de España establecida en la Ley 33/1981, aunque la realización práctica de esa descripción, establecida en el Real Decreto 2964/1981, por el que se hace público el modelo oficial del Escudo de España, difiera en algunos detalles de la adoptada en la Cámara.

De acuerdo con lo establecido en los artículos 1 y 2 de la citada Ley 33/81 del Escudo de España, la descripción heráldica del Escudo es la siguiente:

“En el primer cuartel, de gules o rojo, un castillo de oro, almenado, aclarado de azur o azul y mazonado de sable o negro. En el segundo, de plata, un león rampante, de púrpura, linguado, uñado, armado de gules o rojo y coronado de oro. En el tercero, de oro, cuatro palos, de gules o rojo. En el cuarto, de gules o rojo, una cadena de oro, puesta en cruz, aspa y orla, cargada en el centro de una esmeralda de su color. Entado de plata, una granada al natural rajada de gules o rojo, tallada y hojada de dos hojas, de sinople o verde (…)”. “Superado de corona real, cerrada, que es un círculo de oro, engastado de piedras preciosas, compuesto de ocho florones de hojas de acanto, visibles cinco, interpoladas de perlas y de cuyas hojas salen sendas diademas sumadas de perlas, que convergen en un mundo de azur o azul, con el semimeridiano y el ecuador de oro, sumado de cruz de oro. La corona, forrada de gules o rojo.” (Artículo 1)

“El Escudo de España, tal y como se describe en el artículo anterior, lleva escusón de azur o azul, tres lises de oro, puestas dos y una, la bordura lisa, de gules o rojo, propio de la dinastía reinante”. (Artículo 2)

Además, el Escudo del Senado está rodeado del collar de la orden del Toisón de Oro, en oro, adornado con piedras preciosas en azur o azul y granada. Rodeando al Toisón en su parte superior, una cinta de azur o azul, cargada de letras de oro, en la diestra SENADO DE y en la siniestra ESPAÑA.
Dată
Sursă Senate of Spain Institutional Imageespañol
Autor Heralder
Alte versiuni

Licențiere

Eu, deținătorul drepturilor de autor ale acestei opere, prin prezenta îmi public lucrarea sub următoarele licențe:
w:ro:Creative Commons
atribuind partajând în condiții identice
Acest fișier a fost eliberat sub licența Creative Commons Atribuire și distribuire în condiții identice 3.0 Neadaptată, 2.5 Generică, 2.0 Generică și 1.0 Generică.
Sunteți liber:
  • să partajați cu alții – aveți dreptul de a copia, distribui și transmite opera
  • să adaptați – aveți dreptul de a adapta opera
În următoarele condiții:
  • atribuind – Trebuie să atribuiți opera corespunzător, introducând o legătură către licență și indicând dacă ați făcut schimbări. Puteți face asta prin orice metodă rezonabilă, dar nu într-un fel care ar sugera faptul că persoana ce a licențiat conținutul v-ar susține sau ar aproba folosirea de către dumneavoastră a operei sale.
  • partajând în condiții identice – Dacă modificați, transformați sau creați pe baza acestei opere, trebuie să distribuiți opera rezultată doar sub aceeași licență sau sub o licență similară acesteia.
GNU head Se permite copierea, distribuirea și/sau modificarea acestui document conform termenilor Documentației de licență liberă GNU, versiunea 1.2 sau orice altă versiune ulterioară publicată de Free Software Foundation, fără părți neschimbabile, texte de pe copertele principale și finale. O copie a acestei licențe este inclusă în secțiunea numită Documentația de licență liberă GNU.
Puteți alege licența pe care o doriți.
Insignia Această imagine este un steag, o stemă, un sigiliu sau altă insignă oficială. Folosirea acestor simboluri este restricționată în multe țări. Aceste restricții sunt independente de statutul de drept de autor.

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

subiectul reprezentat

septembrie 2011

image/svg+xml

checksum engleză

fb71390a0c015e9d3506d2193a404b3638fcc9d5

1.609.297 byte

1.056 pixel

600 pixel

Istoricul fișierului

Apăsați pe Data și ora pentru a vedea versiunea trimisă atunci.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală11 aprilie 2015 02:19Miniatură pentru versiunea din 11 aprilie 2015 02:19600x1.056 (1,53 MB)HeralderCastle
4 martie 2013 23:05Miniatură pentru versiunea din 4 martie 2013 23:05600x1.056 (1,53 MB)HeralderPomegranate color
11 septembrie 2011 22:47Miniatură pentru versiunea din 11 septembrie 2011 22:47600x1.056 (1,76 MB)Heralder{{Information |Description ={{en|1=Coat of arms of the Senate of Spain}} {{es|1=Escudo del Senado de España}} |Source ={{es icon}} [http://www.senado.es/inforpractic/imagen_institucional/imagen_

Următoarele pagini conțin această imagine:

Utilizarea globală a fișierului

Următoarele alte proiecte wiki folosesc acest fișier:

Vizualizați utilizările globale ale acestui fișier.

Informații