Fata din cafenea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fata din cafenea
The Girl in the Cafe
Afișul filmului
Copertă DVD în limba română
Rating
Titlu originalThe Girl in the Café
Genfilm de dragoste
dramă
serial de televiziune dramatic[*]  Modificați la Wikidata
RegizorDavid Yates  Modificați la Wikidata
ScenaristRichard Curtis  Modificați la Wikidata
DistribuitorNetflix  Modificați la Wikidata
MontajMark Day[*][[Mark Day (British film editor)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaNicholas Hooper[*][[Nicholas Hooper (compozitor britanic)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuțieBill Nighy  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Durata90 min.  Modificați la Wikidata
Țara Regatul Unit  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Prezență online

Fata din cafenea (titlu original: The Girl in the Cafe) este un film britanic realizat pentru televiziune din 2005 regizat de David Yates, scris de Richard Curtis și produs de Hilary Bevan Jones. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Bill Nighy, Kelly Macdonald, Ken Stott și Corin Redgrave. Nighy și Macdonald au jucat anterior împreună în serialul BBC din 2003 State of Play, care a fost, de asemenea, regizat de Yates și produs de Bevan-Jones. Directorul de casting este Fiona Weir care, la acea vreme, era și directorul de casting pentru filmele cu Harry Potter, ultimele patru dintre ele fiind regizate de asemenea de Yates.

Filmul este produs de compania de producție independentă Tightrope Pictures și a fost transmis inițial la BBC One în Regatul Unit la 25 iunie 2005.

Fata din cafenea a avut șapte nominalizări la cea de-a 58-a ediție a Premiilor Primetime Emmy, unde a câștigat premiul Emmy pentru cel mai bun film de televiziune,[1] cel mai bun scenariu pentru o serie limitată, film sau special dramatic pentru Curtis[2] și premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-o miniserie sau un film pentru Macdonald.[3]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Lawrence (Bill Nighy), un funcționar public care lucrează pentru Ministru de Finanțe (Ken Stott), se îndrăgostește de Gina (Kelly Macdonald), o tânără pe care o întâlnește întâmplător într-o cafenea din Londra. Lawrence o duce pe Gina la un summit G8 la Reykjavík, Islanda, unde se confruntă cu prim-ministrul Regatului Unit (Corin Redgrave) cu privire la problema datoriei lumii a treia și a sărăciei în Africa, spre jena lui Lawrence și furia angajatorilor săi. Cu toate acestea, el realizează că ea are dreptate și încearcă să-l convingă pe ministru și pe alții de la summit să facă ceva în privința problemelor în cauză.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „OUTSTANDING MADE FOR TELEVISION MOVIE - 2006”. Academy of Television Arts & Sciences. 
  2. ^ „Nominees/Winners | Television Academy”. Academy of Television Arts & Sciences. Accesat în . 
  3. ^ „58th Primetime Emmys Nominees and Winners – Outstanding Supporting Actress in a Miniseries or a Movie”. Emmys.com. Academy of Television Arts & Sciences. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]