Fantoma și Molly McGee

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fantoma și Molly McGee
Gen
Creator(i)Bill Motz și Bob Roth
Voci
Compozitor temă muzicală
  • Michael Kramer
  • Allie Feder
Temă muzicală de începutThe Ghost and Molly McGee Main Title Theme" de Ashly Burch and Dana Snyder
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade41 (list of The Ghost and Molly McGee episodes[*][[list of The Ghost and Molly McGee episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i) executiv(i)
Producător(i)Britta Reitman
Montajul
  • Tony Molina (sezonul 1)
  • John Royer (sezonul 2 - prezent)
Perioadă de difuzare22 de minute (11 minute per segment)
Companie(i) de producțieDisney Television Animation
Difuzare
Canal originalDisney Channel
Difuzare originală1 octombrie 2021 –
13 ianuarie 2024
Cronologie

Fantoma și Molly McGee (în engleză The Ghost and Molly McGee) este un serial de televiziune animat american de comedie supranaturală creat de Bill Motz și Bob Roth pentru Disney Channel. care a fost difuzat pe Disney Channel de pe 1 octombrie 2021 până pe 13 ianuarie 2024.

Un sneak peek al piesei de deschidere a serialului a fost difuzat pentru prima dată pe 1 mai 2021, în timpul evenimentului „Halfway to Halloween” al canalului, urmată de premiera seriei pe 1 octombrie 2021. Pe 31 august 2021, cu mai mult de o lună înaintea premierei, serialul a fost reînnoit pentru un al doilea sezon, care a avut premiera pe 1 aprilie 2023.

Premiera în România a avut loc pe 14 martie 2022 pe Disney Channel.

Descrierea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Pe Tărâmul Oamenilor, Molly McGee, o fată optimista în vârsta de 13 ani ajunge în noul ei oraș natal, Brighton, doar pentru a descoperi că noua ei casă este deja ocupată de o fantomă morocănosă pe nume Scratch. Scratch o blestemă pe Molly în încercarea de a o speria și de a o face să părăsească casa; cu toate acestea, acest lucru se întoarce împotriva lui, legându-l pentru totdeauna de ea. Deși inițial este antagonic față de ea, Scratch se deschide către Molly cu timpul, iar prietenia lor se întărește. Cei doi trec împreună în aventuri ciudate și se ajută unul pe celălalt la bine și la rău.

În cel de-al doilea sezon, Scratch este numit noul președinte al Consiliului Fantomelor , în timp ce o familie de vânători de fantome, Chens, se mută vizavi de familia McGee și ei trebuie să păstreze secretă existența fantomelor în timp ce încearcă să-și mențină prietenia.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Principale[modificare | modificare sursă]

  • Molly McGee - este o fată optimistă de 13 ani care trăiește pentru a face lumea un loc mai bun, descriind-o drept „bucurificare”. Tatăl ei, Pete, este un urbanist, forțându-și familia să se mute mult de-a lungul vieții, până când în cele din urmă au decis să se stabilească în „casa lor permanentă” în Brighton, unde la cunoscut pe Scratch. Mai târziu își face o prietenă umană la școală pe nume Libby, care în cele din urmă află despre existența lui Scratch în episodul „Păstrăm secretul”. De asemenea, este îndrăgostită de Ollie, un băiat din vecini de vârsta ei, căruia îi place de ea la fel de mult, dar face parte dintr-o familie de vânători de fantome. În cele din urmă, ea îl ajută să învețe să aibă încredere în fantome în episodul „Spaimele Nopții în Oraș”. În finalul sezonului 1, „Molly vs. Lumea Fantomelor”, ea descoperă cum să-și separe sufletul de trup ca un spirit, și  în această formă este capabilă să aducă bucurie în orice atinge în Lumea Fantomelor. În episodul „Afară din Casă și de Acasă/Acasă e unde ți-e Fantoma”, blestemul care îi lega pe ea și pe Scratch împreună a fost rupt (pentru că familia ei s-a mutat temporar din casă), dar cei doi rămân prieteni buni.
  • Scratch - este o fantomă morocănosă care s-a blestemat accidental să fie alături de Molly pentru totdeauna. El nu este văzut de niciun om, cu excepția familiei McGee, Libby (din „Păstrăm secretul”) și Ollie (din „Spaimele Nopții în Oraș”). Sarcina lui era să sperie oamenii așa cum i-a fost desemnat de Consiliul Fantomelor (până la „The Jig Is Up/Molly vs. The Ghost World”), dar îi plăcea să-și petreacă timpul cu Molly în schimb. Scratch strălucește un cyan fluorescent în timp ce este vizibil, dar este capabil să se facă invizibil după bunul plac, precum și să-și schimbe înfățișarea după bunul plac și să denatureze mediul înconjurător, de obicei pentru a speria oamenii. El are, de asemenea, capacitatea de a se teleporta între Tărâmul Oamenilor și Tărâmul Fantomelor după bunul plac. În „Out of House and Home/Home is Where the Haunt Is”, după ce familia McGee este forțată să părăsească casa, el și Molly nu mai sunt blestemați împreună, dar Scratch rămâne în continuare cu familia McGee după ce se mută înapoi. În sezon 2, Scratch este numit noul Președinte al Lumii Fantomelor datorită acțiunilor lui Molly din finalul sezonului 1. Are și un prieten fantomă pe nume Geoff, care îl enervează la început, dar în cele din urmă Scratch învață să-l placă. În finalul seriei, „The End”, se dezvăluie că Scratch este de fapt spiritul unui om pe nume Todd Mortenson și, în cele din urmă, decide să se întoarcă la viața lui umană și să călătorească prin lume, și se reunește cu prima lui prietenă, Adia. Williams.
  • Pete McGee - este tatăl irlandez al lui Molly și Darryl, soțul lui Sharon, membru al Consiliului Local, inginer civil și fost patinaj pe artistic. Pete sa căsătorit cu Sharon cu o nuntă neoficială. El tinde să se comporte prost uneori, dar are intenții bune.
  • Sharon McGee (născută Suksai) - este mama thailandeză a lui Molly și Darryl și soția lui Pete. Sharon sa căsătorit cu Pete cu o nuntă neoficială. Inițial a avut o relație tensionată cu mama ei, bunica Nin, dar au început să se înțeleagă mai bine, începând cu „Cele mai Nin-tenții”. Venitul ei provine din comisioane dintr-o aplicație numită Gig-Pig. Ea visează să devină artistă.
  • Darryl McGee - este fratele mai mic neastâmpărat al lui Molly. Darryl are o tarantula pe nume Heidi Hairylegs și susține că are legături auto numindu-se „un om cu multe legături”. După sora sa, el este al doilea personaj văzut că devine un wraith în „Darryl la Dublu, Pericol la Dublu”.
  • Libby Stein-Torres - este cea mai bună prietenă umană a lui Molly. Libby are o dragoste pentru țestoase. Ea suferă frecvent de comedie slapstick, deoarece se arată a fi destul de ghinionistă. Libby își ascunde capul în gulerul turtleneck când este agitată. Ea știe multe despre personalități istorice, deoarece sunt oameni care au murit cu mult timp în urmă. Libby nu era conștientă de prezența lui Scratch până la episodul „Păstrăm secretul”, când a aflat despre existența acestuia, iar mai târziu, s-a împrietenit cu el după ce au lucrat împreună pentru a o salva pe Molly când a rămas prinsă într-o mașinărie de compost.

Secundare[modificare | modificare sursă]

Cetățenii din Brighton

  • Andrea Davenport (pronunțat An-drea) - este rivala lui Molly devenită autoproclamată BFF. Este foarte sensibilă la modul în care îi este pronunțat prenumele și este cea mai populară fată din școală. În ciuda succesului ei, pare nefericită uneori, dorind cu disperare atenția părinților ei ocupați. Pe măsură ce serialul progresează, Andrea se dovedește a fi mai grijulie față de ceilalți oameni, cum ar fi în episodul „Acasă e unde ți-e Fantoma”, când a început o strângere de fonduri pentru a salva casa familiei McGee, considerând-o pe Molly prietena ei, precum și „Davenport la Comandă”, când și-a închis aplicația după ce a aflat că amenința alte afaceri și „Davenport dă faliment”, când a aflat că personalitatea ei online ar trebui să fie adevărata ei personalitate și că ar trebui să ia o pauză de la social media.
  • Sheela - este prietena tocilară a lui Molly.
  • Kat - este prietena dulce cu părul roz a lui Molly.
  • Domnișoara Picioruș - este profesoara constant nervoasă a lui Molly.
  • Doamna Roop - este profesoară la Brighton Middle School. Are o soție, Pam, menționată în „Nicio faptă bună”.
  • Patty - este un cetățean în vârstă care se împrietenește rapid cu Molly.
  • Primarul Brunson - este primarul orașului Brighton.
  • Leah Stein-Torres - este mama și tot odată prietena lui Libby. Ea este „fanul numărul 1” al propriei sale fiice. Dna Stein-Torres deține o librărie numită Book Marks the Spot.
  • Directorul O'Connor - este directorul Brighton Middle School. Deși bine intenționat, natura lui crispată nu îl face prea îndrăgit de către studenți și el este adesea ținta farselor lui Darryl.
  • Irving Iluzionistul - este un magician de stradă care simte un fior inexplicabil la orice trecător care îl vede cu una din scamatoriile lui, care, până acum, implică în principal cărți, monede și confetti.
  • Larry Ciudatul - este proprietarul unui amanet ale cărui moduri excentrice tind să sperie pe oricine din cauza faptului că tinde să ceară favoruri incomode, cum ar fi perioada în care a avut nevoie de ajutor pentru a-și găsi și prinde iubitul lui pet sconc Vera.
  • Maxwell Davenport - este proprietarul unui magazin local și tatăl îngâmfat și ego-centric al Andreei, care este obsedat de rețelele sociale.
  • Doamna Davenport - este soția lui Maxwell și mama Andreei.
  • Joanie Pataky - este reporterul de știri din Brighton.
  • Adia - este prima cea mai bună prietenă a lui Scratch pe când acesta era în viață, până în momentul în care ea s-a mutat din Brighton. Adia apare doar prin amintirile lui Scratch în „Sucul amintirii” și „All in The Mind”.

Familia Chen

Familia Chen este o familie chinezo-americană de vânători de fantome, ei au fost introduși în sezonul 2.

  • OliverOllieChen - este crush-ul lui Molly și fratele mai mare al lui June. Ollie este specialistul în cercetare al vânătorii lor de fantome. El este și vegetarian. A aflat despre existența lui Scratch în „Vreau să Dansez cu Ollie”, și s-a împrietenit cu el după ce și-a dat seama că nu toate fantomele sunt rele în „Spaimele Nopții în Oraș”.
  • JuniperJuneChen - este sora mai mică a lui Ollie și un inventator. Ea are autism, la fel ca și actrița ei vocală și are un obicei de brutal de onestă. Ea este specialista în tehnologie din familia ei și își folosește numeroasele sale invenții pentru îi ajuta în vânătoarea de fantome.
  • Esther Chen - este mama lui Ollie și June. Esther este se ocupă de partea video și grafică pentru vânătoarea lor de fantome.
  • Ruben Chen - este tatăl lui Ollie și June. Ruben este investigatorul principal al vânătorii lor de fantome, și-a a început profesia după o întâlnire cu o fantomă în copilărie.

Dublaj în limba română[modificare | modificare sursă]

Caracter voce
Molly McGee Tamara Dodoc
Scratch Alexandru Mike Gheorghiu
Pete McGee Tomi Cristin
Sharon McGee Ioana-Dominique de Hillerin
Darryl McGee Andrei Tomi
Libby Raluca Botez
Andrea Anca Iliese
Bunica Nin Mioara Ifrim
Geoff George Eugen Morcov
Patty Olimpia Mălai
Doamna Roop
Grimbella
Dna Stein-Torres
Domnișoara Picioruș Ana Bianca Popescu
Gertrude
Primarul Brunson Ciprian Cojenel
Director O'Connor
Bartolomeu Mihai Munteniță
Jeff
Sheela Maria Alexievici
Kat Ilinca Tiron-Micșunescu
Domnul Davenport Ionut Virgil Aioanei
Sir Allister
Sonia Adina-Andrei Lucaciu
Octavius (ep. 26)
Jeremy David Ștefan
Larry Ciudatul Tudor Morgovan-Cristescu
Doctorul (ep. 15) Carmen Palcu
Linda
Jinx Gabriela Valentir
Jogger (ep. 3) Theodora Stancu
Pango (ep. 15) Silvia Gâscă
Bobby Daniels (ep. 15) Vlad Rădescu
Cornelius Brunson (ep. 16) Ionuț Burlan
Reggie (ep. 16) Emanuel Bighe
Perry (ep. 18) Tudor Dobrescu
Candace (ep. 18) Adriana Raluca Bordeanu
Hidalgo (ep. 18) Lucian Ionescu
Lord Ruină (ep. 26) Elias Musuret
cetățenii din Brighton Bianca Popescu
Florian Ghimpu
Raul Stănulescu
alte voci Adriana Raluca Bordeanu
Carmen Palcu
Gabriela Bobeș
Viorel Iones
Olimpia Mălai
Mihai Munteniță
Ionuț Grama
Andreea Istrate
Adina Lucaciu
David Ștefan

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera originală Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
PRIMUL SEZON
01.10.2021 14.03.2022 1 Blestemul The Curse
Teama de prima zi First Day Frights
02.10.2021 15.03.2022 2 Harriet cea urlătoare Howlin' Harriet
Supranatural The (Un)natural
09.10.2021 16.03.2022 3 Să reunim trupa Getting the Band(shell) Back Together
Cel mai tare concert The Greatest Concert Ever
16.10.2021 17.03.2022 4 Mama se descurcă Mama's Gotta Hustle
Aplauze pentru Mollywood! Hooray for Mollywood!
23.10.2021 18.03.2022 5 Abe cel nu prea cinstit Not So Honest Abe
Cele mai bune Nin-tenții The Best of Nin-tensions
30.10.2021 21.03.2022 6 Mazel Tov, Libby! Mazel Tov, Libby!
Nicio faptă bună No Good Deed
06.11.2021 22.03.2022 7 Dansul Napilor The Turnip Twist
Am spus nu All Systems No
13.11.2021 23.03.2022 8 Un dezastru monumental Monumental Disaster
Spectacolul de talente Talent Show
20.11.2021 25.03.2022 9 Păstrăm secretul Scratch the Surface
Întrecerea celor mai buni prieteni Friend-Off
27.11.2021 10 Festivalul Luminilor Festival of Lights
Să salvăm Crăciunul Saving Christmas
12.02.2022 11 Prințesa Gheții Ice Princess
Pe locuri, Fiți gata de zăpadă Ready, Set, Snow!
19.11.2022 24.03.2022 12 Seara de jocuri Game Night
Răufăcătoarea The Don't-Gooder
26.02.2022 13 Nevinovat până la fantoma contrarie Innocent Until Proven Ghostly
Probleme cu Gemenii Twin Trouble
05.03.2022 14 Să-mpaci și capra și varza Goat Your Own Way
O Fantomă foarte flămândă A Very Hungry Ghost
12.03.2022 15 Tactici de speriat Scare Tactics
Bobby Daniels, un băiat rău The Bad Boy Bobby Daniels
11.06.2022 16 Primarul Mcgee Citizen McGee
Stagiatura The Internship
18.06.2022 17 Bănuțul Norocos The Lucky Penny
Pericol la Subsol Lock, Stock, and Peri
25.06.2022 18 Afară din Casă și de Acasă Out of House and Home
Acasă e unde ți-e Fantoma Home is Where the Haunt Is
02.07.2022 19 Îți arăt că îmi Pasă Scaring is Caring
O Noapte Albă All Night Plight
09.07.2022 20 Gata cu Joaca The Jig is Up
Molly vs. Lumea Fantomelor Molly vs. The Ghost World
SEZONUL 2
01.04.2023 16.10.2023 21 Noul (Para)Normal The New (Para)Normal
08.04.2023 17.10.2023 22 Spiritul de Cărți Book Marks the Sprite
Darryl la Dublu, Pericol la Dublu Double, Double, Darryl & Trouble
15.04.2023 18.10.2023 23 Arta Pierderii de Timp Faint of Art
Sucul amintirii A Soda to Remember
22.04.2023 19.10.2023 24 O Perioadă Specială A Period Piece
Mereu e Soare în Sunnyland It's Always Sunny in Sunnyland
29.04.2023 20.10.2023 25 Vreau să Dansez cu Ollie I Wanna Dance with Some-Ollie
Davenport la Comandă Davenport's on Demand
06.05.2023 23.10.2023 26 Păpușa Malefică A Doll to Die For
Spiritul Petrecerii The (After)life of the Party
13.05.2023 24.10.2023 27 Spaimele Nopții în Oraș Frightmares on Main Street
20.05.2023 25.10.2023 28 Să Dezbântuim Locul The Unhaunting of Brighton Video
100% Molly McGee 100% Molly McGee
08.07.2023 26.10.2023 29 Rechinul Imaginației All Shark No Bite
Nin-dependența Nin-dependence
15.07.2023 27.10.2023 30 Așa Tată Așa Libby Like Father Like Libby
Tatăl Dansator Dance Dad Revolution
22.07.2023 19.02.2024 31 Cuvântul Magic Jinx!
Jocul cu Napi Let's Play Turnipball
29.07.2023 19.02.2024 32 Fantoma este Molly McGee The Ghost IS Molly McGee
În Mintea lui Scratch All in the Mind
05.08.2023 20.02.2024 33 Eroii Carbon Zero Carbon Zero Heroes
Davenport dă faliment Davenport's in Demise
12.08.2023 20.02.2024 34 Pânza Minciunilor Web of Lies
Steaua Căzătoare a lui Kenny Star Kenny's Falling Star
28.10.2023 21.02.2024 35 Bun venit la NecroComic-Con Welcome to NecroComic-Con
Ziarul Școlii Fit to Print
04.11.2023 21.02.2024 36 Valea Veselă Smile Valley Farm
Gestul Grandios The Grand Gesture
11.11.2023 22.02.2024 37 Numeroasele Vieți ale lui Scratch The Many Lives of Scratch
Magician pentru o zi Alaka-Sham!
18.11.2023[a] 22.02.2024 38 F.F.N.! F.O.N.A.A.!
Să-nceapă Jocul Game On
01.12.2023 39 White Christmess
Perfect Day
13.01.2024 23.02.2024 40 Jinx vs. The Human World
41 The End

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Struss, Jason (). „Everything coming to Disney+ in November 2023”. Digital Trends. Accesat în . 
  1. ^ Acest episod a fost lansat pe Disney+ pe 15 noiembrie, 2023.[1]