Prințesa Eugenie de York

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Prințesa Eugenie
Eugenie ala primul ei angajament regal, la deschiderea "Teenage Cancer Trust" în Leeds, octombrie  2008.
Eugenie ala primul ei angajament regal, la deschiderea "Teenage Cancer Trust" în Leeds, octombrie  2008.
Nume complet
Eugenie Victoria Helena
Casa regală Casa de Windsor
Tată Andrew, Duce de York
Mamă Sarah, Ducesă de York
Naștere (26 de ani)
Spitalul Portland, Londra

Prințesa Eugenie de York (Eugenie Victoria Helena; n. 23 martie 1990) este fiica cea mai mică a Prințului Andrew, Duce de York și a lui Sarah, Ducesă de York. Este a opta persoană în linia de succesiune la tronul britanic.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Beatrice s-a născut la 23 martie 1990 la spitalul Portland din Londra, ca al doilea copil al Prințului Andrew, Duce de York și a lui Sarah, Ducesă de York. Este al șaselea nepot al reginei Elisabeta a II-a și a Ducelui de Edinburgh. De asemenea, este o verișoară îndepărtată a mătușii ei, Diana, prințesă de Wales.

A fost botezată la biserica St Mary Magdalene, Sandringham, de către episcopul de Norwich, la 23 decembrie 1990. A fost primul copil regal care a avut un botez public. Nașii ei au fost: James Ogilvy (vărul tatălui ei), căpitanul Alastair Ross (care nu a putut participa), Mrs Ronald Ferguson (a doua soție a bunicului matern), Mrs Patrick Dodd-Noble și Miss Louise Blacker.[1] A fost numită după Victoria Eugenie de Battenberg, fiica Prințesei Beatrice (fiica cea mică a reginei Victoria) și după Prințesa Helena, a treia fiică a reginei Victoria.[2]

Eugenie și sora ei mai mare Beatrice sunt singurele nepoate ale reginei care dețin titlul de Prințesă conform "Letters Patent" a regelui George al V-lea. Ca toți nepoții reginei, ea este descendentă a regelui Tudor Henric al VII-lea prin fiica lui Margareta. De asemenea, este descendentă a liniei Stuart prin strănepotul Margaretei, Iacob al VI-lea al Scoției (sau Iacob I al Angliei).

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]