Eugène Rimmel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Eugène Rimmel
Date personale
Născut[1][3][4][5] Modificați la Wikidata
Franța Modificați la Wikidata
Decedat (65 de ani) Modificați la Wikidata
Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei[6] Modificați la Wikidata
ÎnmormântatVarennes-sur-Seine[*][7] Modificați la Wikidata
Cetățenie Franța
 Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei Modificați la Wikidata
Ocupațieparfumier[*]
om de afaceri Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiLondra ()[8] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba franceză[9] Modificați la Wikidata
Activitate
PremiiCavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare[*] ()[2]  Modificați la Wikidata
Eugène_Rimmel_portrait
Eugène_Rimmel_portrait.jpg

Eugène Rimmel (n. , Franța – d. , Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei) a fost un om de afaceri și parfumier, fiind inițiatorul în realizarea unor produse cosmetice.

Născut în Franța, Rimmel s-a mutat cu familia sa la Londra când tatăl său a acceptat o invitație de a conduce o parfumerie pe strada Bond. Rimmel a invățat multe de la tatal său. În 1834 și-a deshis propria sa parfumerie, Casa Rimmel, The House of Rimmel. În același an, tatăl și fiul produc primele produse cosmetice. Pâna la vârsta de 24 de ani, Eugène Rimmel a devenit un inovator de parfumuri și cosmetice extrem de talentat.

Considerat de mulți istorici ai frumuseții drept un inițiator în industria frumuseții și a sănătății, Rimmel a contribuit foarte mult la conceptul de igienă și de baie. De asemenea, a fost printre primii care a dezvoltat creme parfumate, apa de gură, etc.

Rimmel a fost, de asemenea, considerat un manager excepțional și a produs cataloage detaliate de comenzi prin poștă și programe de publicitate pentru teatrele engleze.

În 1865 a publicat Cartea parfumului (The Book of Perfume), care a apărut în 1870 într-o traducere franceză (Le Livre des Parfums) cu o prefață de Alphonse Karr.

Rimmel a avut atât de mult succes, încât i s-au acordat zece mandate regale de la șefi de stat din toată Europa, inclusiv regina Victoria, pentru parfumurile și produsele sale parfumate.

Cu titlul „The Prince of Perfumers”, The New York Times a tipărit necrologia lui Rimmel la 15 martie 1887. S-a declarat că a fost unul dintre fondatorii Spitalului și dispensarului francez din Londra și un avocat permanent al cerintelor sale în sprijinul publicului.

Rimmel s-a căsătorit cu o femeie din Seurre, estul Franței, Elisabeth („Betsy”) Letroublon cu care a avut trei copii, Jules, Henry și Herminie. Fiii au preluat controlul companiei de frumusețe la moartea lui Rimmel în 1887, deși au delegat conducerea companiei. După multe dificultăți, marca cosmetică Rimmel este acum deținută de Coty Inc.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Eugene Rimmel, Open Library, accesat în  
  2. ^ Baza de date Léonore 
  3. ^ a b Eugene Rimmel, British Museum person-institution thesaurus[*][[British Museum person-institution thesaurus (176461 persons & institutions, not yet coreferenced)|​]] 
  4. ^ a b Eugene Rimmel, RKDartists, accesat în  
  5. ^ a b Eugène Rimmel, CERL Thesaurus, accesat în  
  6. ^ mass-media 
  7. ^ https://actu.fr/societe/ces-celebrites-enterrees-en-seine-et-marne_46112692.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  8. ^ RKDartists, accesat în  
  9. ^ IdRef, accesat în