Elisabeta de Luxemburg (1901–1950)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru Prințesa Elisabeta de Luxemburg născută în 1922, vedeți Elisabeta, Ducesă de Hohenberg. Pentru alte femei cu numele Prințesa Elisabeta de Thurn și Taxis, vedeți Prințesa Elisabeta de Thurn și Taxis (dezambiguizare).
Prințesa Elisabeta de Luxemburg

Prințesa Elisabeta de Luxemburg,[1][2] Elisabeth Marie Wilhelmine de Nassau-Weilburg, Princesse de Luxembourg[1][2] (7 martie 19012 august 1950) a fost membră a Casei de Nassau-Weilburg și Prințesă de Luxemburg prin naștere și membră a Casei de Thurn și Taxis și Prințesă de Thurn și Taxis prin căsătoria cu Prințul Ludwig Philipp de Thurn și Taxis.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Infanta Marie Anne a Portugaliei și fiicele e, august 1920

Elisabeta a fost a cincea fiică din cele șase[1][2] a lui William al IV-lea, Mare Duce de Luxemburg și a soției acestuia, Infanta Marie Anne a Portugaliei.[1][2] Două dintre surorile mai mari ale Elisabetei au domnit ca suverane ale Marelui Ducat de Luxemburg: Marie-Adélaïde și Charlotte. Celelalte trei surori au fost: Hilda, Antoinette și Sofia.

Căsătorie și copii[modificare | modificare sursă]

Elisabeta s-a căsătorit la 14 noiembrie 1922, la Hohenburg, Bavaria, cu Prințul Ludwig Philipp de Thurn și Taxis, al patrulea fiu al lui Albert, al 8-lea Prinț de Thurn și Taxis și a soției acestuia, Arhiducesa Margareta Clementina de Austria.[1][2] Elisabeta și Ludwig Philipp au avut doi copii:[1][2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f g h Darryl Lundy (). „Elisabeth Marie Wilhelmine von Nassau-Weilburg, Princesse de Luxembourg”. thePeerage.com. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  2. ^ a b c d e f g h Paul Theroff. „LUXEMBURG”. Paul Theroff's Royal Genealogy Site. Accesat în . 

Arbore genealogic[modificare | modificare sursă]