Elena din Avalor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Elena din Avalor
Informații generale
GenSerial pentru adolescenți
Animație
Regizor(i) Elliot M. Bour[*][[Elliot M. Bour (American film director and animator)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Voci Jillian Rose Reed[*][[Jillian Rose Reed (American actress)|​]][1]
Lou Diamond Phillips[*][1]
Aimee Carrero[*][[Aimee Carrero (actress)|​]]
Keith Ferguson[*][[Keith Ferguson (American voice actor)|​]]
Carlos Alazraqui
Chris Parnell[*][[Chris Parnell (actor american)|​]]
Yvette Nicole Brown[*][[Yvette Nicole Brown (American actress)|​]]
Jane Fonda  Modificați la Wikidata
Temă muzicală de început"Elena din Avalor"
Țară de origineStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă(i)engleză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade66 ( list of Elena of Avalor episodes[*][[list of Elena of Avalor episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Distribuitor Disney–ABC Domestic Television[*][[Disney–ABC Domestic Television (in-home sales and content distribution firm of the Disney–ABC Television Group)|​]]
Disney+  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare20-27 minute
Difuzare
Canal originalDisney Channel
Disney Junior
Difuzare originală22 iulie 2016 (Statele Unite) 29 octombrie 2016 (România)
Legături externe
site web oficial
Facebook page
Twitter account
Identificator titlu IMDb
Instagram

Elena din Avalor este un serial animat american, care a debutat la Disney Channel. În România premiera a avut loc la data de 29 octombrie 2016, pe Disney Channel România.

În prezent încă mai apar episoade noi. Coloana sonoră în limba română este interpretată de cunoscuta cântăreață Elena Gheorghe.[2]

Poveste[modificare | modificare sursă]

Prințesa Elena este o adolescentă încrezătoare și sufletistă, care a salvat regatul magic Avalor de o vrăjitoare rea. Cu ajutorul familiei și prietenilor, ea trebuie să conducă acum regatul ca Prințesă încoronată, până când va avea vârsta necesară pentru a fi regină. Elena din Avalor este o poveste magică de aventură care o prezintă pe Elena în călătoria sa spre a deveni o regină curajoasă, puternică și plină de compasiune.

Personaje[modificare | modificare sursă]

 • Prințesa Elena - este îndrăzneața și miloasa Prințesă regentă a regatului fermecat Avalor. După moartea părinților ei la mainile vrăjitoarei Shuriki, ea a fost închisă într-o amuletă magică timp de 41 de ani. Dar acum că a fost eliberată și cu Shuriki alungată, ea este noua conducătoare de drept a regatului, dar mai are multe de învățat despre ce înseamnă a fi un bun conducător. Ea are doar 16 ani în ciuda timpului petrecut în amuletă și are parte de tot felul de aventuri care o ajută să se formeze. Datorită magiei din amuletă, ea are diverse puteri magice precum faptul că poate vedea spirite animale sau că sceptrul ei regal poate crea lumină sau trage cu trăsnete puternice.
 • Prințesa Isabel - este sora mai mică a Elenei, cu care are o relație foarte strânsă. Ea este foarte inteligentă și un inventator talentat.
 • Francisco și Luisa - sunt bunicii iubitori și susținători ai Elenei, care o ajută în călătoria ei de a deveni regină.
 • Migs, Luna și Skylar - sunt trei creaturi magice numite Jaquini, care arată ca niște leoparzi cu aripi. Ei ajută pe Elena în cateva din aventurile ei. Toții Jaquini provin din tăramul magic numit Vallestrelia, unde oamenii nu au voie să vină. Skylar este unul dintre prietenii cei mai apropiați ai Elenei, precum și fiul fiul Regelui Jaquinilor, Verago, și are un frate mai mic pe nume Nico.
 • Gabe - este un membru în devenire din Garda Regală și un bun prieten al Elenei, care ar apăra-o cu orice preț. În secret îi place de Elena.
 • Zuzo- este un spirit animal care o sfătuiește pe Elena și face legătura dintre lumea oamenilor și cea a spiritelor.
 • Mateo - este un vrăjitor regal în formare și un prieten apropiat al Elenei. El este nepotul fostului vrăjitor regal, Alacazar.
 • Naomi - este cea mai bună prietenă a Elenei care a crescut pe mare.
 • Cancelarul Esteban - este cancelarul din Avalor și vărul Elenei. Deoarece nu a fost supus niciunei fel de magie, el are acum aproape 50 de ani. În secret, el a ajutat-o pe Shuriki să invadeze Avalorul, iar acum încearcă să țină acest lucru secret, considerand că ceilalți îl vor respinge. El dorește să arate că Elena nu este încă pregătită să conducă, ci el. Dar, chiar și așa, ține la ea și îi este mai mereu alături.
 • Armando - este un servitor care face treabă prin castel și este puțin cam aerian și sperios.

PERSONAJE SECUNDARE

 • Căpitanul Daniel Turner și Căpitanul Scarlet Turner - sunt părinții iubitori ai lui Naomi. Daniel este căpitanul portului din Avalor, în timp ce Scarlet este căpitan de corabie și călătorește pe mare mai mereu.
 • Higgins - este un membru al Gărzii Regale care adesea are rolul de asistent al Cancelarului Esteban.
 • Dona Paloma - este șefa pieței de comerț din Avalor, considerată de mulți drept cel mai important lider economic din Avalor. Ea deține un magazin cu de toate, de la alimente la cele mai bune suvenire din tot Avalorul.
 • Julio și Carmen - sunt 2 frați gemeni și proprietarii Cafenelei Angelica. Elena îi ajută să-și păstreze restaurantul, la rugămințile fantomei bunicii lor (în episodul "O zi de ținut minte")
 • Jiku - este liderul Noblinilor, niște spiriduși magici care se pot transforma în caine și preschimba orice ating în aur.
 • Regele Verago - este regele Jaquinilor, precum și tatăl lui Skylar și Nico. El le-a interzis oamenilor să mai vină în Vallestrelia, din cauza unei vechi bătălii dezastruoase cauzate, din greșeală, de către oameni.
 • Nico, Ciela și Avion - sunt 3 Jaquini tineri care se antrenează pentru a deveni Gardieni, cu misiunea de a apăra Avalorul de pericole. Nico este fratele mai mic al lui Skylar și unul dintre cei doi fii ai Regelui Verago.

PERSONAJE NEGATIVE

 • Shuriki - este principalul antagonist al serialului. Shuriki este o vrăjitoare rea care i-a omorat părinții Elenei, a închis-o pe aceasta într-o amuletă magică și a cucerit regatul Avalor. Însă, după ce Elena a fost eliberată, aceasta împreună cu tot restul regatului au recucerit Avalorul și au alungat-o pe Shuriki. Acum ea se ascunde într-o colibă în pădure și le-a promis lui Victor și Carla puteri magice, dacă o vor ajuta să recucerească Avalorul. Apare în filmul "Elena și secretul din Avalor" ca răufăcător principal, și la finalul episodului dublu "Tăramul Jaquinilor".
 • Fiero - este un Malvago (un vrăjitor rău) și un fost prieten al bunicului lui Mateo, Alacazar. Gelos că nu a fost el numit vrăjitor regal, Fiero a început un plan de răzbunare și a devenit Malvago. În episodul "Fermecat", el se furișează în castel în timpul petrecerii date în cinstea lui Mateo care a devenit noul vrăjitor regal. Fiero încearcă să fure cartea de vrăji numită Codex Maru, dar este oprit de Mateo care îi respinge vraja și îl transformă într-o statuie de piatră.
 • Orizaba - este o zană molie rea din lumea spiritelor. Ea dorește să creeze o noapte veșnică în Avalor, cu ajutorul unui artefact numi Ochiul Nopții. Orizaba apare în episodul "Sceptrul magic", unde este eliberată din lumea spiritelor pe parcursul eclipsei solare. Totuși, ea este învinsă de Elena care folosește sceptrul regal pentru a distruge Ochiul, trimițand-o pe Orizaba înapoi în lumea spiritelor pe vecie.
 • Troyo - este un coiot magic care apare în episodul "Zborul Jaquinilor". El obișnuea să păcălească persoane să facă lucruri rele și să întindă capcane, pană cand ar fi fost numit Regele Junglei. În acest caz, el îi prinde pe Ciela și Avion, iar apoi și pe Elena, Luna și Migs. Din fericire, Skylar și Nico sunt mai deștepți decat el și îi întind o capcană, legandu-l cu niște liane. La final, Noblinii transformă lianele în aur pentru a-l opri să scape și îl iau cu ei.
 • Victor și Carla Delgado - sunt antagoniști majori ai serialului. Victor este un fost prieten al Cancelarului Esteban care, împreună cu acesta, a ajutat-o pe Shuriki să preia controlul Avalorului. Dar el și fiica lui, Carla, au fost izgoniți din Avalor pentru ani de zile, pană la încoronarea Prințesei Elena. Ei apar prima dată în episodul "Regele carnavalului", unde se prefac că sunt prietenoși și amabili, dar defapt au venit să fure bijuteriile din trezoreria castelului. Ei l-au pus pe Esteban să facă acest lucru pentru ei, altfel ar fi dezvăluit faptul că a ajutat-o pe Shuriki. Dar, la final, Esteban și Elena îi opresc iar cei doi sunt din nou alungați. Se întorc în episodul "Tăramul Jaquinilor", unde se furișează în Vallestrelia și o eliberează pe Marimonda. Ei se folosesc de diversiunea creată de aceasta pentru a fura o nestemată puternică pe care i-o aduc lui Shuriki, care își mai recapătă puțin din puterile ei magice și le promite celor doi să-i facă Malvago.
 • Marimonda - este un spirit al pădurii care poate controla plantele și își dorește ca acestea să ocupe întreg Avalorul, chiar dacă acest lucru presupune distrugerea tuturor clădirilor și caselor. Ea este eliberată în episodul "Tăramul Jaquinilor" și pornește să distrugă Avalorul cu plantele ei. Dar este oprită de Elena care o închide într-un borcan magic și o aduce înapoi în Vallestrelia.

Prezentarea generală a seriei[modificare | modificare sursă]

Sezonul Episoade Difuzare Disney Channel România
Primul episod Ultimul episod
1 26 29 octombrie 2016 30 octombrie 2017
2 24 19 mai 2018
3

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1 (2016-17)[modificare | modificare sursă]

Episodul Titlu Premiera Originală Premiera în România
1 "Prima zi de domnie" 22 iulie 2016 29 octombrie 2016
2 "Sora model" 22 iulie 2016 30 octombrie 2016
3 "Încins de tot" 29 iulie 2016 5 noiembrie 2016
4 "Insula tinereții" 12 august 2016 6 noiembrie 2016
5 "Fermecat" 26 august 2016 12 noiembrie 2016
6 "Găsiți țopăitorii" 16 septembrie 2016 13 noiembrie 2016
7 "Prințul prea frumos" 23 septembrie 2016 19 noiembrie 2016
8 "Schimbul de cadouri" 30 septembrie 2016 20 noiembrie 2016
9 "O zi de ținut minte" 16 octombrie 2016 26 noiembrie 2016
10 "Sceptrul magic" 4 noiembrie 2016 27 noiembrie 2016
11 "Elena și secretul din Avalor" 20 noiembrie 2016 3 decembrie 2016
12 "Navidad" 9 decembrie 2016 29 aprilie 2017
13 "Olaball" 25 februarie 2017 6 mai 2017
14 "Zborul Jaquinilor" 4 martie 2017 14 mai 2017
15 "Printre cristale" 11 martie 2017 21 mai 2017
16 "Prințesa cavaler" 18 martie 2017 28 mai 2017
17 "Întoarcerea Căpitanului Turner" 8 aprilie 2017 9 septembrie 2017
18 "Regele carnavalului" 22 aprilie 2017 17 septembrie 2017
19 "Draga mea Naomi" 6 mai 2017 23 septembrie
20 "Spiritul Maimuțărelilor" 30 iunie 2017 1 octombrie 2017
21 "Vrăjitor în formare" 21 iulie 2017 7 octombrie 2017
22 "Tărâmul Jaquinilor" 12 august 2017 25 noiembrie 2017
23 "Povestea lui Gecko" 18 august 2017 27 octombrie 2017
24 "Petrecerea vieții" 25 august 2017 28 octombrie 2017
25 "Mocofanii" 16 septembrie 2017 29 octombrie 2017
26 "Măștile magiei" 1 octombrie 2017 30 octombrie 2017

Sezonul 2 (2018)[modificare | modificare sursă]

Episodul Titlu Premiera Originală Premiera în România
1 "Nestemata din Maru" 14 octombrie 2017 19 mai 2018
2 "Concurență regală" 28 octombrie 2017 19 mai 2018
3 "Blestemul lui El Guapo" 11 noiembrie 2017 26 mai 2018
4 "Trei Jaquini și o prințesă" 18 noiembrie 2017 2 iunie 2018
5 "Un spion în palat" 25 noiembrie 2017 9 iunie 2018
6 "Târgul de științe" 24 februarie 2018 16 iunie 2018
7 "Ascensiunea vrăjitoarei" 3 martie 2018 28 ianuarie 2019
8 "Schimbare de formă" 10 martie 2018 29 ianuarie 2019
9 "Sceptrul nopții" 17 martie 2018 30 ianuarie 2019
10 "Cursa pentru tărâm" 14 iulie 2018 31 ianuarie 2019
11 "Povestea celor două sceptre" 21 iulie 2018 1 februarie 2019
12 "Comportamentul în clasă" 28 iulie 2018 4 februarie 2019
13 "Târgul regatelor" 4 august 2018 5 februarie 2019
14 "Poveste cu lavă" 11 august 2018 9 aprilie 2019
15 "Cântecele sirenelor:prima parte"

"Cântecele sirenelor:a doua parte"

21 septembrie 2018 7 februarie 2019

8 februarie 2019

16 "Mareele schimbării" 13 octombrie 2018 8 aprilie 2019
17 "Întoarcerea lui El Capitan" 27 octombrie 2018 12 aprilie 2019
18 "În căutarea lui Zuzo" 3 noiembrie 2018 6 februarie 2019
19 "Snow Place Like Home" 24 noiembrie 2018
20 "Două aripi stângi" 19 ianuarie 2019 10 aprilie 2019
21 "Un pas înainte" 16 februarie 2019 11 aprilie 2019
22 "Not Without My Magic" 23 martie 2019
23 "Luna's Big Leap" 27 aprilie 2019
24 "Naomi știe mai bine" 1 iulie 2019

Premiere internaționale[modificare | modificare sursă]

Țara Canalul Data
Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii Disney Channel 22 iulie 2016
Canada Canada Disney Channel
Spania Spania Disney Channel 8 octombrie 2016
Portugalia Portugalia Disney Channel
Franţa Franța Disney Channel 21 octombrie 2016
Elveţia Elveția Disney Channel
Polonia Polonia Disney Channel 29 octombrie 2016
Ungaria Ungaria Disney Channel
 România Disney Channel România
Brazilia Brazilia Disney Channel 5 noiembrie 2016
Argentina Argentina Disney Channel (America Latină)
Italia Italia Disney Channel
Asia Disney Channel Asia 13 noiembrie 2016

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c ČSFD 
 2. ^ Channel România, Disney (). „Elena Gheorghe interpretează coloana sonoră a serialului Disney ,, Elena din Avalor". Disney România- Biroul de Presă. Accesat în .