Sari la conținut

Electroencefalografie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  • Adesea se folosește pentru procedeu sau electroencefalografii acronimul EEG. Pentru alte sensuri, vedeți EEG (dezambiguizare).


„Transcrierea” sub formă de grafic a unei EEG

Electroencefalografia (adesea, prescurtat, EEG ) este o metodă electrofiziologică de explorare a sistemului nervos central, constând în înregistrarea biocurenților câmpurilor transcranieni la nivelul tegumentelor și înregistrarea grafică a acestora, în timp, sub formă de unde.

Electroencefalograma (EEG) reprezintă recoltarea, potențarea și înregistrarea desfășurării în timp a activității electrice a scoarței cerebrale prin intermediul unor electrozi de suprafață, situați la nivelul scalpului. Electroencefalograma reprezintă înregistrarea manifestării colective a neuronilor cortexului cerebral, a unui set de potențiale de câmp fluctuante, produse din activitatea concomitentă a unui număr mare de neuroni, captate prin intermediul electrozilor situați pe scalp.

Electroencefalograma este utilizată pe larg în diagnosticul epilepsiei, a encefalopatiilor, în monitorizarea activității cerebrale în timpul anesteziei și a pacienților aflați în comă și în stabilirea morții cerebrale.[1]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Electroencefalografia (EEG). Actualități în Neurologie


Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Electroencefalografie