Educație sexuală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Educație sexuală este un termen larg, folosit pentru a descrie educația despre anatomia sexuală umană, reproducerea sexuală, relațiile sexuale și alte aspecte ale comportamentului sexual uman. Principalii transmițători a educației sexuale sunt părinții, programele școlare și campaniile de sănătate publică.

Privire de ansamblu[modificare | modificare sursă]

Educația referitoare la reproducere descrie, în mod tipic, crearea și dezvoltarea biologica a unei ființe umane, de la concepția și dezvoltarea embrionului și a fetusului, până la naștere. Sunt incluse adesea și subiecte legate de infecțiile transmisibile pe cale sexuală și de modalitățile de evitare a acestora, dar și de metodele de control ale nașterilor.

Deși educația sexuală face parte din programa multor școli, aceasta rămâne o problemă controversată în anumite țări, în special cu privire la vârsta la care copiii ar trebui să înceapă să primească o astfel de educație, si la cantitatea de informații care să fie dezvăluite și la temele având legătură cu sexualitatea și comportamentul, cum ar fi etica sexuală.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  • Serescu, Otilia (). „Educația sexuală se face online, o demonstrează studiile. Peste 50% din tinterii din România învață de pe net despre contracepție și sexualitate”. Ziarul Financiar. Accesat în .