Ebenezer Cobb Morley

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Ebenezer Cobb Morley
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Kingston upon Hull, Regatul Unit Modificați la Wikidata
Decedat (93 de ani) Modificați la Wikidata
Richmond[*], Regatul Unit Modificați la Wikidata
Înmormântat Londra Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of the United Kingdom.svg Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei Modificați la Wikidata
Ocupație fotbalist
canotor[*] Modificați la Wikidata

Ebenezer Cobb Morley (n. , Kingston upon Hull, Regatul Unit – d. , Richmond[*], Regatul Unit) a fost un sportiv englez care este privit ca fondatorul Asociației de Fotbal și fotbalului modern.

Morley s-a născut și a trăit în Hull[1], până la varsta  de 22.  în 1858 s-a mutat la Barnes unde a format echipa de fotbal  Barnes Club, membru fondator al FA, în 1862. În 1863, în calitate de căpitan al clubului de fotbal Mortlake, a scris ziarului  lui Bell's Life pentru a  propune un organism de conducere si organizare pentru fotbal. Propunerea sa a dus la prima întâlnire la  Freemasons's Tavern, cand s-a creat FA.

El a fost primul secretar (1863-1866)  al Football Association și al doilea președinte (1867-1874) și a elaborat primele Legi ale Jocului. Ca jucător, el a jucat în primul meci, împotriva Richmond în 1863, și a marcat în primul  meci reprezentativ, între cluburile din Londra și Sheffield pe 31 Martie 1866.

Avocat de profesie, Morley a fost un pasionat vâslaș, fondator al clubului  Barnes și Mortlake Regatta pentru care el a fost, de asemenea, secretar (1862-1880). El a lucrat  la Consiliul Județea Surrey pentru Barnes (1903-1919) unde a fost judecător de Pace. Morley este îngropat[2] în Cimitirul din Barnes , care este acum un cimitir abandonat in Barnes Comun, Barnes. El nu a avut copii.

Mormântul lui Ebenezer Cobb Morley în Barnes Cimitir, cu o coroană de comemorare a 150 de ani de la fondarea Football Association .

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Butler, Bryon (). „Morley, Ebenezer Cobb (1831–1924)”. Oxford Dictionary of National Biography. Oxford University Press. Accesat în . 
  2. ^ Rudd, Alyson (). „The father of football deserves much more”. London: Times Online. Accesat în .