ECOIND

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială – (INCD ECOIND) este un institut național de cercetare de mediu din România, în proprietatea statului, extrabugetar, finanțat prin competiție/licitație din fonduri publice pe proiecte din programe naționale și internaționale și prin contracte directe cu companii publice și private, interne și externe[1]. În domeniul de activitate al companiei ECOIND se înscriu următoarele activități: control poluare, evaluare poluare, tehnologii de mediu, management de mediu și calitate[1].

A fost înființat în anul 1978, la inițiativa Ministerului Industriei Chimice, sub numele de Institutul de Cercetare-Proiectare pentru Epurarea Apelor Reziduale (ICPEAR)[2]. În anul 1991, sectorul de proiectare al institutului s-a transformat în societatea comercială IPROMED SA'[2]. Sectorul de cercetare a funcționat sub denumirea de ICPEAR până în 1999 când s-a transformat prin acreditare în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială – INCD ECOIND sub autoritatea Ministerului Industriei și Resurselor (Ministerul Economiei)[2].

În anul 2005, cifra de afaceri a ECOIND s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, cu un profit net de aproximativ 70.000 de euro[3].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Cine suntem Arhivat în , la Wayback Machine., incdecoind.ro, accesat la 11 martie 2010
  2. ^ a b c Despre noi Arhivat în , la Wayback Machine., 28 November 2009, incdecoind.ro, accesat la 7 octombrie 2011
  3. ^ Investițiile de mediu ard buzunarele rafinăriilor Arhivat în , la Wayback Machine., 21 februarie 2007, capital.ro, accesat la 11 martie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]