Dragon Ball GT

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Dragon Ball GT
Dragon Ball GT logo.png
Informații generale
GenAcțiune
Aventură
Fantezie
FormatAnime
Regizor(i)Osamu Kasai
Scenarist(i)Aya Matsui
Atsushi Maekawa
Creator(i)Akira Toriyama
VociMasako Nozawa
Yūko Minaguchi
Shinobu Satouchi
Țară de origineJaponia
Limbă(i)Limba japoneză
Disponibil în românădublat sau subtitrat
Nr. de sezoane4
Nr. de episoade64 ( list of Dragon Ball GT episodes[*][[list of Dragon Ball GT episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Franciză mediaDragon Ball  Modificați la Wikidata
Companie(i) de producțieToei Animation
DistribuitorHulu  Modificați la Wikidata
Univers fictiv Dragon Ball universe[*][[Dragon Ball universe (fictional universe by Akira Toriyama)|​]]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare24 de minute
Difuzare
Canal originalFuji TV
Format imagine4:3 480i SDTV
Difuzare originală7 februarie 1996-19 noiembrie 1997
Legături externe
site web oficial
Internet Movie Database

Dragon Ball GT este o serie japoneză anime bazată pe Dragon Ball (manga) a Akira Toriyama. Produs de Toei Animation, serialul a avut premiera în Japonia la Fuji TV și a rulat pentru 64 de episoade din februarie 1996 până în noiembrie 1997. Spre deosebire de cele două anime precedente din Dragon Ball 'franciză,' 'Dragon Ball GT' 'nu adaptează manga de Toriyama, ci este un spectacol exclusiv de anime pentru animeul' 'Dragon Ball Z' 'cu o poveste originală care folosește aceleași personaje și univers, care urmărește exploatările lui Goku, nepoatei sale Pan și diferiților asociați ai acestora. Cu toate acestea, Toriyama a proiectat unele dintre noile personaje introduse în spectacol.

Complot[modificare | modificare sursă]

Ultimate Dragon Balls Saga[modificare | modificare sursă]

Cinci ani după 28 Tenkaichi Budōkai ( Format:Ruby Format:Ruby Format:Ruby Format:Ruby Format:Rubin Format:Rubin ? aprins. „The One One Under Heaven Martial Arts Gathering”) (10 ani în Funimation dub), [1] Goku este transformat accidental în copil de Format:Nihongo4, o versiune mult mai puternică a lui Shenron creată de Namekian Namekian (înainte de a se împărți în Kami și King Piccolo) care poate acorda orice dorință, indiferent de restricțiile plasate pe ceilalți dragoni, invocați din Black Star Dragon Balls ( 究 極 の ド ラ ゴ ン ボ ー ル Kyūkyoku no Doragon Bōru ?, lit. „Ultimate Dragon Ball”) de către vechiul său dușman Împăratul Pilaf. Apoi este forțat să călătorească prin univers pentru a-i recupera, însoțit de nepoata sa Pan și Trunks. Trio-ul trece prin diferite aventuri în călătoria lor de a găsi Bile Dragonului Steaua Neagră, până când întâlnesc parazitul artificial Tuffle, Baby, care intenționează să distrugă rasa Saiyan ca răzbunare pentru exterminare a Tufelor cu mulți ani în urmă.

Super Baby Saga[modificare | modificare sursă]

Bebelușul are capacitatea de a invada corpurile altor persoane și de a le transforma în Tuffles, precum și de a muta corpul unei gazde și de a-și combina puterea cu a lui pentru a deveni un războinic incredibil de puternic. După ce a transformat practic toată populația Pământului, inclusiv Saiyanii, în Tuffles, Baby decide să transforme corpul lui Vegeta în al său și să-l folosească pentru a-l ucide pe Goku. Goku se luptă cu el și este învins rapid, dar, după ce și-a regenerat coada de Kibito Kai și Old Kai, se transformă și atinge puterea lui Super Saiyan 4 ( ス ー パ ー サ イ ヤ Format:Ruby Format:Ruby Sūpā Saiya-jin Fō?). În această nouă formă, Goku îl învinge cu ușurință pe Baby înainte de a distruge Tufa rea, propulsându-l în soare cu un 10x Kamehameha ( 10 倍 か め は め 波 Jūbai Kamehameha ?, aprins. „Val de distrugere a țestoaselor de 10 ori”). Piccolo apoi se sacrifică pentru a distruge permanent Bile Dragonului Steaua Neagră atunci când Pământul explodează după ce Goku și ceilalți îi ajută pe oamenii Pământului să se evacueze pe Planeta Plantă, pe care Baby și-o dorise din nou în existență folosind Bile Dragonului Steaua Neagră.

Super No. 17 Saga[modificare | modificare sursă]

La un an după înfrângerea lui Baby, Dr. Myuu (creatorul bebelușului) și Dr. Gero (creatorul androizilor Red Ribbon Army) creează o replică malefică a Android 17 în Iad și îi pune să controleze Android 17 original, astfel încât să se deschidă un portal de la Iad pe Pământ, conducând la o invazie în masă a planetei de către ticăloșii reînviați. Android 17 original încearcă să controleze și Android 18, dar intervine Krillin. Înfuriat, Android 17 îl ucide pe Krillin împușcând un fascicul de energie prin inima lui. Cei doi Android 17 se contopesc apoi în Super 17, care jură să distrugă toată omenirea și să răzbune armata cu panglică roșie. Super 17 pare impermeabil atacurilor lui Goku, dar când 18 îl atacă pentru a răzbuna moartea lui Krillin, Goku profită de distragere pentru a pătrunde prin Super 17 cu tehnica sa Super Dragon Fist ( 超 龍拳 Chō Ryūken?), atunci dezlănțuie un Rapid-Fire Kamehameha ( 続 か め は め 波 Renzoku Kamehameha ?, aprins. „Unda de distrugere continuă a țestoaselor”) care îl eradică complet.

Shadow Dragons Saga[modificare | modificare sursă]

Dragon Ball-urile sunt colectate pentru a-i revigora pe cei uciși de Super 17, inclusiv Krillin. Cu toate acestea, un dragon negru rău apare și apoi se împarte în șapte Shadow Dragons, care și-au propus să pedepsească omenirea pentru utilizarea lor abuzivă constantă a Dragon Balls prin distrugerea Pământului. Toți, cu excepția celor mai puternici, Syn Shenron, sunt învinși de Goku și Pan. Syn Shenron pare să piardă până când absoarbe Dragon Ball și ga cu o putere extraordinară, transformându-se în Omega Shenron și depășind chiar puterea lui Super Saiyan 4 Goku. Goku este pe cale să se sacrifice pentru a distruge balaurul rău, dar Vegeta intervine și câștigă transformarea Super Saiyan 4 cu ajutorul celei mai noi invenții a lui Bulma, Blutz Wave Generator. Goku și Vegeta se unesc folosind tehnica Fusion Dance pentru a crea Gogeta, care își folosește puterea imensă pentru a bate Omega Shenron cu o pulpă. Cu toate acestea, după ce a fost prea încrezător în capacitatea sa de a-l învinge pe Omega Shenron, el folosește prea mult timp pentru a-l stânjeni. Gogeta apoi dezactivează și Goku și Vegeta revin la formele lor de bază. În cele din urmă, folosind energia fiecărei ființe vii din univers, Goku creează incredibil de puternic Universal Spirit Bomb ( 全世界 の 元 気 玉 Zensekai no Genki Dama ?, lit. „Energy Sphere of the Whole World”) și o folosește pentru a distruge Omega Shenron odată pentru totdeauna.

Apoi, adevăratul Shenron apare din Dragon Balls restaurat pentru a-i acorda lui Goku și prietenilor săi o ultimă dorință de a-i revigora pe cei uciși de Super 17 și Dragonii din umbră, și apoi dispare - împreună cu Goku și bile dragonului. Câteva decenii mai târziu, stră-strănepotul lui Goku, Goku Jr., concurează în al 64-lea Tenkaichi Budōkai împotriva descendentului lui Vegeta, Vegeta Jr., pe măsură ce Pan-acum, în vârstă, îl înveselește. Pan vede apoi un Goku adult întinerit și încearcă să se apropie de el, dar dispare repede în mulțime. Goku părăsește Tenkaichi Budōkai cu un flashback care acoperă toate evenimentele din cronologia sa. După ce flashback-ul se termină, Goku își prinde stâlpul de putere și pleacă pe norul său Flying Nimbus, ducând la capăt povestea despre „Dragon Ball”.

Caractere[modificare | modificare sursă]

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

Son Goku[modificare | modificare sursă]

Protagonistul principal al „Dragon Ball GT”, Goku este descendent dintr-o rasă de războinici extratereștri cunoscută sub numele de Saiyans, care l-a trimis pe Pământ, numit inițial Kakarot, pentru a-l pregăti pentru cucerire. Format:Gnr În primul episod, Goku este transformat din nou în copil printr-o dorință accidentală făcută de Pilaf Gang folosind Bile Dragonului Steaua Neagră, punând în mișcare evenimentele din întreaga serie . [2] Goku, Trunks și propria sa nepoată Pan călătoresc în univers să caute Bile Dragonului Steaua Neagră și să le returneze pe Pământ pentru a preveni distrugerea acesteia. După ce a achiziționat transformarea Super Saiyan 4, Goku se luptă cu Tuffle malefic Baby, Super Android 17 și cu maleficii Shadow Dragons. Ultima sa provocare este împotriva Omega Shenron, pe care o distruge folosind bomba spiritului. [3] Goku pleacă cu forma originală a lui Shenron, dar nu înainte de a-și lua rămas bun prietenilor săi de pe Pământ. Apare apoi 100 de ani mai târziu la următorul turneu mondial de arte marțiale ca adult, unde urmărește o bătălie între Goku Jr., descendentul său și Vegeta Jr., descendentul lui Vegeta. Un Pan în vârstă îl vede, dar pleacă repede. [4]

Pan[modificare | modificare sursă]

Format:Nihongo4 este nepoata lui Goku și fiica lui Gohan și Videl, Format:Gnr ca atare strămoșii ei provin atât de la oameni, cât și de la extratereștrii numiți Saiyans. Pan apare ca un copil mic în ultimele versiuni ale manga originale și a seriei anime Dragon Ball Z și este prezentat ca unul dintre protagoniștii seriei de anime Dragon Ball GT și a televiziunii sale speciale Moștenirea unui erou . Potrivit producătorului Dragon Ball GT Kōzō Morishita, rolul lui Pan în seria GT a fost menit să fie un personaj puternic, dar în pericol constant care a trebuit să fie salvat de Goku, în esență o „eroină care face Goku un erou ”.

În mass-media japoneză este exprimată de Yūko Minaguchi. [5] În versiunile în limba engleză ale Dragon Ball GT , ea este exprimată de Elise Baughman în dubul Funimation (care o exprimă și în „Dragon Ball Kai”) și de Caitlynne Medrek în dubul Blue Water. În versiunea în limba engleză a Dragon Ball GT: Final Bout , ea este exprimată de Julie Maddalena.

Trunks[modificare | modificare sursă]

În „Dragon Ball GT”, a doua întrupare a lui Trunks a devenit președintele Capsule Corporation, [6] dar nu ia treaba în serios. [7] Trunks călătorește prin spațiu cu Pan și un Goku în vârstă în căutarea Mingilor Dragonului Stea Neagră în prima jumătate a seriei, deși proeminența în serie este redusă în urma arcului Baby.

Caracterele suport[modificare | modificare sursă]

Vegeta[modificare | modificare sursă]

În arcul Baby, Vegeta este confruntat cu un Baby - posedat Gohan. Copilul a posedat-o pe Vegeta în timpul bătăliei lor, în ciuda rezistenței puternice a lui Vegeta, [8] și fuziunea Baby / Vegeta rezultată se luptă cu Goku. [9] [10] Vegeta este mai târziu despărțit de corpul lui Baby înainte ca Baby să fie distrus. [11] Mai târziu, el luptă cu Super Android # 17, dar din nou, este eliminat și aproape ucis. < ref> Format:Citeze episod </ref> Când Omega Shenron face ravagii, se luptă cu Goku ca Super Saiyan 4, dar cei doi revin în cele din urmă la normal . [12] [13] După aceea, Vegeta își ia rămas bun de la Goku, care lasă datoria de a proteja Pământul în mâinile lui Vegeta înainte de a zbura. în cer pe Shenron. [14]

Giru[modificare | modificare sursă]

Giru de MsLoli, 2017.

Format:Nihongo4 este un personaj care apare prima dată în al treilea episod din „Dragon Ball GT”. Cunoscut inițial sub numele de T2006 sau DB4649T2006RS, Giru este o mașină mutantă, ființe complet mecanice cu proprietăți organice: se pot mula, contorsiona și remodela ca forme de viață organice, pot absorbi și integra materiale metalice și mecanice în propria lor ființă, precum și se pot restructura . El este întâlnit de Goku, Pan și Trunks pe Imecka. Giru își consumă Dragon Radar pentru energie într-un act de disperare pentru supraviețuire, integrând în mod inadecvat funcționalitatea Radar Dragon în software-ul său. Giru se alătură grupului lui Goku și îi însoțește pe diferite planete din galaxie în căutarea lor de a găsi Bile Dragonului Stea Neagră. Giru ar deveni prieteni buni cu Pan în serie; cu toate acestea, el este frecvent beneficiarul abuzurilor, atât verbale, cât și fizice, din mâna lui Pan, ceea ce îl face să fie oarecum temător de ea. Giru joacă un rol esențial în timpul întâlnirii grupului cu creatorul său Doctor Myuu, precum și parazitul Baby de pe planeta M-2 și îi ajută în lupta lor ulterioară împotriva ticăloșii. În timpul arcului Shadow Dragons, Giru îi însoțește pe Goku și Pan pentru a căuta cei șapte Dragoni Shadow folosind funcționalitatea sa încorporată Dragon Radar pentru a urmări creaturile. El este exprimat de Shinobu Satouchi în mass-media japoneză și de Sonny Strait în anime-ul Funimation dub.

Uub Format:Ancoră[modificare | modificare sursă]

Format:Nihongo4, cunoscut sub numele de Uub în anime-ul englezesc dub, este reîncarnarea umană a răului Majin Buu. După ce Buu a fost distrus, Goku i-a cerut să fie reîncarnat ca o persoană bună, astfel încât să poată lupta din nou. Format:Gnr Goku simte în cele din urmă ascunsul lui Uub și-l caută zece ani mai târziu, când Uub participă la turneu pentru a câștiga bani pentru satul său. Format:Gnr Goku ajunge să-l antreneze pentru a fi un viitor apărător al Pământului și ca un adversar care el poate lupta. Format:Gnr În timpul arcului Copilului, el ar fuziona cu Format:Nihongo4 , (lit. „Demon Person Buu (Good)”), și deveniți Format:Nihongo4 („Majuub” în engleză dub), o ființă suficient de puternică pentru a face față amenințărilor precum [ [#Baby | Baby]], Super 17 și Omega Shenron. După ce s-a contopit cu Buu, el experimentează o ușoară modificare a aspectului său fizic și câștigă o creștere masivă a puterii, precum și noi abilități, cum ar fi abilitatea semnată de Buu de a transforma inamicii în bomboane.

El este exprimat de Atsushi Kisaichi în japoneză, de Scott Roberts și Brendan Hunter în dubul englez Blue Water și de Sean Teague în dubul Funimation.

Android 18[modificare | modificare sursă]

Android 18 este soția lui Krillin și mama Marron. Ea joacă un rol major în arcul Super 17, unde Android 17 încearcă să oblige Android 18 să fuzioneze cu el, [15] dar este ajutat să iasă din controlul său de Krillin, care este apoi ucis. Android 18 încearcă să lupte el, dar este învins și lăsat mort. [16] Android 18 vine în ajutorul lui Goku când luptă cu Super 17, combinația dintre Android 17 și Hell Fighter 17, o clonă a fratelui ei, ca răzbunare la moartea lui Krillin, despre care Goku nu a fost conștientă până când a menționat-o. Prin intervenția ei, Goku este capabil să-l învingă în timp ce îl susține pe Super 17 pentru a-i termina pe amândoi. îl determină să se confrunte cu o luptă internă pe care Goku o exploatează atacându-l în timpul. [17] După ce a fost asigurat că Krillin va fi înviat cu Dragon Balls, Android 18 este văzut ultima dată la Capsule Corporation. [18]

Antagoniști majori[modificare | modificare sursă]

Doctor Myuu[modificare | modificare sursă]

Format:Nihongo4 este un personaj recurent care apare pentru prima dată în al 13-lea episod din Dragon Ball GT . Un om de știință Machine Mutant strălucit, dar nebun, el este asistat de executorul său Format:Nihongo4 și intenționează să adune Bile Dragonului Stea Neagră pentru a finaliza ceea ce pare a fi creația sa finală, Baby | Baby]]. Planurile sale sunt în cele din urmă frustrate de Goku, Pan și Trunks după ce ajung pe planeta M-2 și îi înving pe majoritatea minionilor săi. Myuu scapă și evită Goku și însoțitorii săi după înfrângerea aparentă a lui Baby, doar pentru a fi ucis când Baby iese brusc din corpul său. Apoi se dezvăluie că Baby a fost cel care l-a creat și l-a programat pe Dr. Myuu și nu invers. Mai târziu, își unește forțele cu Doctor Gero în timp ce se afla în Iad pentru a crea un duplicat al Android 17 folosind tehnologia mutantă a mașinii Myuu, care apoi manipulează Android 17 original pentru a-și converge puterea. împreună pentru a deschide o ruptură între Pământ și Iad, permițându-i lui și co-creatorilor să scape. Android 17 și duplicatul său de mașină mutantă se topesc în cele din urmă pentru a deveni Super 17, care ulterior pornește și ucide atât pe Gero, cât și pe Myuu. El este exprimat de Kazuyuki Sogabe în mass-media japoneză și Duncan Brannan în animeul Funimation dub.

Copil[modificare | modificare sursă]

Format:Nihongo4 este un personaj care apare pentru prima dată în episodul 22 din „Dragon Ball GT”. El este un parazit străin creat prin combinarea ADN-ului regelui Format:Nihongo4 cu un corp cibernetic. Copilul dorește să extermine toți Saiyanii pentru a răzbuna dispariția poporului său și pierderea lumii lor de origine pentru Saiyans. Bebelușul este reactivat mai întâi dintr-o stare de somn de către Doctor Myuu; el încearcă să lupte cu Goku, Trunks și Pan, dar este ușor învins. Pentru a-și spori puterea, Baby infectează diverse persoane cu ADN-ul său și începe să adune energie de la ei. După o a doua înfrângere în mâinile celor trei Saiyans, Baby infectează Trunks și călătorește pe Pământ cu gazda lui nebănuită. Pe Pământ se luptă cu Goten și Gohan, îi infectează pe amândoi și este capabil să-l infecteze pe Vegeta și să-l facă gazda sa principală. Goku, Trunks și Pan se întorc pe Pământ pentru a găsi întreaga populație care se află acum sub controlul lui Baby. Copilul este capabil să-l învingă pe Goku, apoi începe să folosească Bile Dragonului Steaua Neagră pentru a restabili planeta Tuffle și transportați populația Pământului la ea. În acest timp, Baby evoluează într-o formă și mai puternică și îl învinge din nou pe Goku. Acest lucru îl face pe Goku să se transforme într-un Maimuțel de Aur și apoi într-un Super Saiyan 4. În această nouă formă, Goku este capabil să învingă „Baby-Vegeta”. El îl are pe Bulma, de asemenea, sub controlul său, să tragă un fascicul de radiații către el de la generatorul de unde Blutz, care îi permite să se transforme și într-un Great Ape Golden. După o lungă bătălie, Baby se desparte de Vegeta și încearcă să scape într-o navă spațială, jurând să se întoarcă pentru a distruge Saiyanii. Goku aruncă nava spațială cu un atac „10x Kamehameha”, trimițându-l în soare și anulează Baby. Personajul și-a făcut debutul în manga în primul capitol din Dragon Ball Heroes: Victory Mission în octombrie 2012. Baby este exprimat de Yusuke Numata în mass-media japoneză și de Mike McFarland în anime-ul Funimation dub.

Android 17[modificare | modificare sursă]

În arcul „Super 17”, Doctor Gero și Doctor Myuu creează o copie a Format:Nihongo4 pe numele Hell Fighter 17, care se întâlnește cu Android 17 și îl spală pe creier. Mai târziu, el se confruntă cu Android 18 cu o propunere de îmbinare și folosind aceeași capacitate telepatică pentru a încerca să o spele pe creier pentru a se conforma, [19] până când Krillin o readuce în fire, determinând Android 17 să-l ucidă. Android 18 atacă Android 17, deși el o copleșește în timp ce blochează un atac destinat fiicei sale Marron. [20] Android 17 este manipulat pentru a se contopi cu replica sa mutantă a mașinii și devine ticălosul Format:Nihongo4, învingându-i pe eroi și sub ordinele Dr. Myuu, îl ucide din nou pe Dr. Gero. Super 17 îi dă probleme lui Goku în timpul luptei lor, deoarece acesta este capabil să absoarbă toate atacurile sale. [21] După sosirea Android 18, în căutarea răzbunării pentru uciderea lui Krillin, psihicul Android 17 este capabil să preia controlul din forma topită, ucigându-l pe Dr. Myuu și dezvăluind lui Goku și Android 18 că Super 17 nu este capabil să se miște și să absoarbă energie în același timp. Goku îl ucide apoi pe Super 17 folosind „Pumnul Dragonului Super”, deoarece Super 17 nu poate absorbi atacul. [22] Android 17 este reînviat ulterior cu Dragon Balls. [23]

Dragonii din umbră[modificare | modificare sursă]

Dragonii din umbră, cunoscuți sub numele de Format:Nihongo4 în japoneza originală, sunt un grup de ființe malefice născute din energia malefică cauzată de utilizarea excesivă a Dragon Balls în „Dragon Ball GT” . Ele sunt numite după bile de dragon cu o stea prin șapte stele; Format:Nihongo4, Format:Nihongo4, Format:Nihongo4, Format:Nihongo4, Format:Nihongo4, Format:Nihongo4 și Format:Nihongo4. În versiunile englezești, numele lor sunt schimbate în Syn Shenron, Haze Shenron, Eis Shenron, Nuova Shenron, Rage Shenron, Oceanus Shenron și respectiv Naturon Shenron.

Când a încercat să anuleze pagubele cauzate de Super 17, s-a aprins un fumător de trabuc Format:Nihongo4, numit Black Smoke Shenron în dubul Funimation, este convocat din Dragon Balls în loc de Shenron obișnuit. El este un balaur care este format din toată energia negativă acumulată din dorințele egoiste acordate de-a lungul seriei folosind Bile Dragonului. Convocat din aceleași bile de dragon de pe Pământ, el se împarte în șapte dragoni răi care fiecare ia forma unui Dragon Ball contaminat, răspândindu-se peste tot în lume și procedând la provocarea haosului, determinând eroii să-i învingă pe fiecare. Goku, Pan și Giru reușesc să-i învingă pe ceilalți dragoni înainte de a-i întâlni pe Eis și Nuova Shenron. Fiind mult mai onorabil decât frații săi, Nuova îl ajută pe Goku și îl aprinde pe Eis. Syn Shenron, cel mai puternic dintre Dragonii din umbră, îl ucide pe Nuova înainte de a-și absorbi atât Dragon Ball, cât și pe ceilalți, pentru a-și crește puterea și a deveni Omega Shenron, Format:Nihongo4 în japoneză, cu acces la toate abilitățile fraților săi. După o lungă bătălie, el este ucis de Super Genki-Dama lui Goku, iar Dragon Ball-urile sunt purificate.

Dragonii din umbră își fac debutul în manga în Jaaku Missions Saga din Dragon Ball Heroes: Victory Mission . Când este confruntat cu eroii Dragon Ball, Black Smoke Shenron creează Shadow GT Goku (シ ャ ド ウ 悟空, Shadō Gokū) pentru a-i combate. Shadow GT Goku este o replicare a GT Goku creată de Black Smoke Shenron ca metodă principală de luptă.

Daisuke Gōri exprimă Black Smoke Shenron în japoneză, iar Christopher Sabat îl exprimă în dubul Funimation. Syn / Omega Shenron este exprimat de Hidekatsu Shibata în japoneză. Bob Carter și respectiv Christopher R. Sabat îi exprimă pe Syn Shenron și Omega Shenron în dubul Funimation, în timp ce Victor Atelevich îi exprimă pe amândoi în dubul Blue Water.

Producție[modificare | modificare sursă]

Spre deosebire de seria anime anterioară din franciza Dragon Ball , Dragon Ball GT nu adaptează seria manga scrisă de Akira Toriyama, ci spune o poveste originală concepută de personalul din Toei Animație folosind aceleași personaje și univers din manga originală Dragon Ball și continuă povestea în care Dragon Ball Z a rămas. Cu toate acestea, Toriyama a venit cu numele „Dragon Ball GT”, care înseamnă „Grand Tour”, referindu-se la seria în care personajele călătoresc prin univers și a conceput aparițiile distribuției principale. Toriyama însuși s-a referit la GT ca fiind „ poveste secundară din„ Dragon Ball ”” original. [24]

Designerul de personaje șef Katsuyoshi Nakatsuru a spus că a agonisit proiectarea Super Saiyan 4 Goku, care a fost ideea producătorilor emisiunii, întrebându-se dacă este necesar să mergem mai departe cu transformările. Pentru că Super Saiyan 4 este adus în timp ce se află într-un Saiyan Great Ape ( 大 猿 Ōzaru ?, lit. Forma „Monkey Great”), el a făcut părul mai „sălbatic” și a acoperit corpul lui Goku cu blană roșie. A existat doar un singur proiect final al personajului; deși Nakatsuru s-a gândit să facă părul blond, a ajuns să aleagă negru, deoarece oferă mai mult contrast cu blana roșie. [25]

Muzică[modificare | modificare sursă]

Muzica „Dragon Ball GT” a fost compusă de Akihito Tokunaga, deși seria folosește cinci piese de muzică tematică de artiști de înregistrare populari. Field of View interpretează tema de deschidere a seriei, "Dan Dan Kokoro Hikareteku" ( DAN DAN 心 魅 か れ て く?), care este utilizată pentru toate cele 64 de episoade. "Hitori Janai" ( ひ と り じ ゃ な い?), interpretat de Deen, este folosit pentru tema finală pentru primele 26 de episoade. Începând cu episodul 27, seria începe să folosească „ Nu vezi! Pentru tema finală a lui Zard”. Episodul 42 marchează următoarea modificare a temei de final, cu „ Catifea albastră” de Shizuka Kudō fiind folosit. {{nihongo | "Sabitsuita Machine Gun de Ima o Uchinukō" | | a fost folosit ca temă finală pentru restul seriei, cu excepția episodului final care reutilizează tema de deschidere.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Funimation a licențiat seria pentru o difuzare în limba engleză în Statele Unite. Seria lor în engleză dub a folosit o nouă partitura muzicală compusă de Mark Menza și o nouă temă rap metal, intitulată „Step into the Grand Tour”. A fost difuzat pe blocul de programare Toonami al Cartoon Network în perioada 7 noiembrie 2003 - 16 aprilie 2005. Comunicatul video de acasă al companiei și difuzarea originală a televiziunii au trecut peste primele 16 episoade ale seriei. În schimb, Funimation a creat un episod de compoziție intitulat „A Grand Problem” care a folosit scene din episoadele omise pentru a rezuma povestea. Episoadele omise au fost ulterior afișate pe Cartoon Network ca „Episoadele pierdute” după încheierea difuzării originale. Dub-ul în engleză al Funimation a început să fie difuzat în SUA pe Nicktoons în perioada 16 ianuarie - 13 decembrie 2012 și reluat până în 2 ianuarie 2015 (posibil) din cauza Adult Swim având drepturi la aer Dragon Ball Z Kai prin Toonami. [26]

În Australia, dubul în engleză al lui Funimation a fost difuzat pe blocul de desene animate de Network Ten Cheez TV din martie 2004 până în iunie 2004. [27] De asemenea difuzat pe versiunea australiană a lui Toonami.

AB Groupe (în asociere cu Blue Water Studios) a produs un dub alternativ pentru Europa și Canada și a fost difuzat pe YTV și Toonami UK, care a împărțit episoadele în două sezoane, în timp ce muzica originală japoneză compusă de Akihito Tokunaga este păstrată în dubul Blue Water. [28] [29] AB Groupe Dub a rulat pentru prima dată în Marea Britanie din 3 martie 2003 pe CNX până în august 17, 2003.

Media conexă[modificare | modificare sursă]

Media de acasă[modificare | modificare sursă]

În Japonia, „Dragon Ball GT” nu a primit o versiune video de acasă decât la 15 iunie 2005, la opt ani de la difuzare. Aceasta a fost o remasterizare a seriei într-un singur set de 12 DVD-uri, adică numai la comandă, denumit „Cutie Dragon”. Conținutul acestui set a început să fie lansat pe DVD-uri individuale cu 6 episoade produse în serie pe 6 august 2009 și s-a încheiat cu al unsprezecelea volum lansat pe 4 iunie 2010.

În America de Nord, Funimation a început să lanseze „Dragon Ball GT” atât pe VHS, cât și pe DVD în format editat și nedecupat în aprilie și septembrie 2003, începând cu episodul 17, după ce și-au făcut propriul episod de emisiune clip intitulat „O mare problemă” pentru a aduce publicul la curent cu povestea. După ultimul al cincisprezecelea volum, au lansat primele 16 episoade din cinci volume "Episodul pierdut" între iulie 2004 și februarie 2005. Au lansat apoi seria în seturi DVD; primul (începând cu episodul 17) în octombrie 2005 și terminat în noiembrie 2006 cu primele 16 episoade ca set de box. Doi ani mai târziu, au început să lanseze din nou serialul în seturi DVD „sezon remasterizat” care au pus în cele din urmă episoadele în ordinea cronologică adecvată; primul pe 9 decembrie 2008 și al doilea pe 10 februarie 2009. Un cartuș Game Boy Advance Video conținând episoadele „A Grand Problem” și „Pan's Gambit” a fost lansat pe 7 septembrie 2004 de către [ [Majesco Entertainment]]. O serie completă de seturi de DVD-uri, inclusiv special TV, a fost lansat ulterior pe 21 septembrie 2010. Manga Entertainment a început să distribuie Dragon Ball GT pe DVD în Marea Britanie pe 20 ianuarie 2014, care sunt re-lansări ale seturilor Funimation din 2008 și 2009. [30] [31] Primul set de sezon al Dragon Ball GT conține primele 34 de episoade ale seriei pe cinci discuri și a fost lansat alături de MVM Films „lansarea” ” Is This a Zombie? of the Dead . [32]

Cărți de artă și manga[modificare | modificare sursă]

Există două cărți însoțitoare ale seriei, numite Dragon Ball GT Perfect Files , lansate în mai 1997 și decembrie 1997 prin amprenta „Jump Comics Selection” de Shueisha. Acestea includ informații despre serii, galerii de ilustrații, informații din culise și multe altele. Au fost epuizate de mulți ani, dar au fost relansate în aprilie 2006, iar această ediție este încă tipărită. [33] [34]

În 2013, o versiune Comic anime a Dragon Ball GT , începând de la arcul final, a început să ruleze în revista „Saikyō Jump” a Shueisha . A început serializarea în numărul din ianuarie 2014, lansat pe 4 decembrie 2013. La finalizarea arcului, banda desenată a fost reluată începând de la începutul „GT” în iunie 2019. [35]

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

Au existat două jocuri video produse pe baza Dragon Ball GT , primul fiind Dragon Ball GT: Final Bout în 1997 pentru PlayStation , care a primit lansări internaționale în același an, făcându-l primul joc „Dragon Ball” lansat în America de Nord. Jocul 'Boy Boy Advance din 2005' 'Dragon Ball GT: Transformare' 'a fost lansat exclusiv în America de Nord.

Două „pachete GT” au fost lansate pentru jocul Dragon Ball Xenoverse pe 10 martie 2015 și, respectiv, pe 14 aprilie 2015. Ambele pachete pot fi obținute și prin permisul de sezon al jocului.

Goku așa cum apare în Dragon Ball GT este un personaj care poate fi jucat în Dragon Ball FighterZ . Personajul a fost lansat ca conținut descărcabil plătit pe 9 mai 2019. [36]

Recepție[modificare | modificare sursă]

În 2010, producătorul „'Dragon Ball: Raging Blast 2' ', Ryo Mito, a declarat că„ GT este popular printre fanii din străinătate. În Japonia, nu este la fel de popular. ”[37]

Dub-ul în engleză al „Dragon Ball GT”, produs de Funimation, a primit recenzii mixte până la negative. Jeffrey Harris de la IGN l-a numit „de-a dreptul respingător”, menționând că materialul și personajele își pierduseră noutatea și distracția. Aceștia au criticat, de asemenea, că desenele de personaje „GT” ale lui Vegeta și Trunks sunt „tâmpite”. [38] Anime News Network (ANN) a dat, de asemenea, comentarii negative despre anime, menționând că luptele din serie au fost „un exercițiu infantil foarte simplu” și că fanii mai în vârstă vor dori să rămână cu alți anime. Complotul seriei a fost criticat și pentru că a dat o formulă care a fost deja utilizată în predecesorii săi. [39] Deși, a numit-o „o plimbare distractivă atunci când nu este luată foarte în serios.” [40]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ [https: //web.archive.org/web/20140720053757/http: //www.funimation.com/shows/dragon-ball-gt/home „Dragon Ball GT”] Verificați valoarea |archive-url= (ajutor). Funimation. Arhivat din [http: //www.funimation.com/shows/dragon-ball -gt / home original] Verificați valoarea |url= (ajutor) la |archive-url= necesită |archive-date= (ajutor). Accesat în .  Parametru necunoscut |archive -date= ignorat (ajutor)
 2. ^ Format:Citează episodul
 3. ^ „A Miraculous Come-From-Behind Victory !! Goku salvează universul”. Dragon Ball GT. Episodul 63. . 
 4. ^ Format:Citeze episod
 5. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2013-04-08/n-carolina -animazement-to-host-madhouse-co-fondator-masao-murayama „N. Carolina's Animazement to Host Madhouse Co-Founder Masao Murayama”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 6. ^ [http: //dragonballgt.com/characters/trunks „Dragon Ball GT | Trunks”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Dragon Ball GT (în engleză). Funimation. Accesat în . Trunks este actualul președinte al Capsule Corporation, dar nu lăsa să-și facă noi sondaje te păcălește. 
 7. ^ Peckham, Eric Mylonas (). „T”. Dragonball GT: Transformation. Prima Games. ISBN 9780761546788. 
 8. ^ Format:Citeze episod
 9. ^ „The Fall of the Saiyans "/" Situația este chiar mai rea !? Super Saiyan 3 Fails !!”. Dragon Ball GT. Episodul 29. . 
 10. ^ „Goku's Ascension "/" The Strongest Form! Son Goku devine un Super Saiyan 4 !!”. Dragon Ball GT. . 
 11. ^ Format:Cite episod
 12. ^ „Super Saiyan 4 Vegeta "/" Friend Or Foe? ... Giant Ape Vegeta on the Rampage”. Dragon Ball GT. Episodul 59. . 
 13. ^ „Universal Allies "/" A Miraculous Come-From-Behind Victory !! Goku salvează universul”. Dragon Ball GT. Episodul 63. . 
 14. ^ Format:Cite episod
 15. ^ „The Resurrection of Cell and Frieza "/" The Villains Of Hell !! Revival of Cell and Frieza "”. Dragon Ball GT. Episodul 43. . 
 16. ^ "17 Times 2" / "The Ultimate Android! The Two # 17s Unite "”. Dragon Ball GT. Episodul 44. . 
 17. ^ "The Greatest Surprise" / "A Grand Turnabout! Atacul combinat al lui Goku și # 18 explodează "”. Dragon Ball GT. Episodul 47. . 
 18. ^ Format:Cite episod
 19. ^ „The Villains Of Hell !! Revival of Cell and Frieza”. Dragon Ball GT . Episodul 43. . 
 20. ^ „17 Times 2 "/" The Ultimate Android! The Two # 17s Unite”. Dragon Ball GT . Episodul 44. . 
 21. ^ „They Clash !! Super Saiyan Goku 4 VS Super # 17”. Dragon Ball GT. Episodul 46. . 
 22. ^ „A Grand Turnabout! Atacul combinat Goku și # 18 explodează”. Dragon Ball GT . Episodul 47. . 
 23. ^ Format:Cite episod
 24. ^ Mesaj Akira Toriyama din Dragon Book inclus cu setul DVD "Dragon Ball GT" Dragon Box.
 25. ^ Shueisha (ed.). DRAGON BALL an = 2010 (în japoneză). pp. 78–79. ISBN 978-4-8342-8413-3. 
 26. ^ [http: //www.animenewsnetwork.com/news/2011-12-15/us-tv-nicktoons-to-run-dragon-ball-gt-in-januarie „US Nicktoons TV va lansa Dragon Ball GT în ianuarie”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. .  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 27. ^ http://members.optusnet.com.au/veemon/oldcheeztv .html
 28. ^ YTV (ed.). [https: // web .archive.org / web / 20080405142512 / http: //www.ytv.com/programming/shows/dragonball_gt/episodes.asp „Ghid episod Dragon Ball GT”] Verificați valoarea |archive-url= (ajutor). Arhivat din [http: //www.ytv.com/ programare / spectacole / dragonball_gt / epizoduri.asp original] Verificați valoarea |url= (ajutor) la . Accesat în . 
 29. ^ [https: //web.archive.org/web/20040927125905/http: //www.animeondvd.com /news/article.php?article_view=342 „Forum Buzz: Anime noi pe YTV toamna aceasta”] Verificați valoarea |archive-url= (ajutor). AnimeOnDVD.c om. . Arhivat din [http: //www.animeondvd.com/news/article.php? article_view = 342 original] Verificați valoarea |url= (ajutor) la . Accesat în . 
 30. ^ [https: //www.animenewsnetwork. com / news / 2013-11-26 / manga-entertainment-2013-q1-schedule-includes-evangelion-3.33-in-march „Manga Entertainment 2013 Q1 Schedule Include Evangelion 3.33 in March”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. .  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 31. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2014-01-09/trailer/dragon -ball-gt „Trailer: Dragon Ball GT”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Anime News Network. . Accesat în . 
 32. ^ [https: //www.animenewsnetwork.com/news/2014-01-19/first-dragon-ball-gt-plus-is-this-a-zombie-of-the-dead- lansat-luni „First Dragon Ball GT Plus Is this a Zombie? of the Dead Lansat luni”] Verificați valoarea |url= (ajutor). . Accesat în .  Parametru necunoscut |lucru= ignorat (ajutor)
 33. ^ Shueisha (ed.). [http: //books.shueisha.co.jp/CGI/search/syousai_put.cgi? isbn_cd = 4-08-874089-0 „復 刻 版 ド ラ ゴ ン ボ ー ル GT パ ー フ ェ ク ト フ ァ イ ル vol.1 (Dragon Ball GT: Perfect File vol.1)”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 
 34. ^ Shueisha (ed.). [http: //books.shueisha.co.jp/CGI/search/syousai_put.cgi? isbn_cd = 4-08-874090-4 & mode = 1 „復 刻 版 ド ラ ゴ ン ボ ー ル GT パ ー フ ェ ク ト フ ァ イ ル vol.2 (Dragon Ball GT: Perfect File vol.2)”] Verificați valoarea |url= (ajutor).  Parametru necunoscut |data de acces= ignorat (ajutor)
 35. ^ Peters, Megan (). [http: //comicbook.com/anime/2019/06/02/dragon-ball-gt-manga-resume-anime/ „Surprise! Manga Dragon Ball GT se reia”] Verificați valoarea |url= (ajutor). ComicBook. Accesat în . 
 36. ^ [https: //www.gamespot.com/articles/dragon-ball-fighterz-kid-goku-dlc-release- date-rev / 1100-6466445 / „Dragon Ball FighterZ Kid Goku DLC Data lansării dezvăluit”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 
 37. ^ [http : //www.siliconera.com/2010/07/28/dragon-ball-raging-blast-2-producer-on-cross-cultural-dragon-ball-development/ „Dragon Ball: Raging Blast 2 Producer On Cross Cultural Dragon Ball Development - Siliconera”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Siliconera (în engleză). . Accesat în . 
 38. ^ Harris, Jeffrey (). IGN, ed. 834547p1.html „Dragon Ball GT & nbsp; - The Lost Episodes DVD Box Set Review” Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 
 39. ^ Bertschy, Zac (). Anime News Network, ed. [http: //www.animenewsnetwork.com/review/dragon-ball-gt/dvd-8 „Dragon Ball GT DVD 8: Salvation”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 
 40. ^ Divers, Allen (). Anime News Network, ed. [http: //www.animenewsnetwork.com/review/dragon-ball-gt/dvd-7 „Dragon Ball GT DVD 7: Annihilation”] Verificați valoarea |url= (ajutor). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Dragon Ball GT.