Don Miguel Ruiz

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

.

Miguel Ángel Ruiz [miˈgɛl ˈaŋhɛl ru̯is] (n. 1952) este un autor mexican, shaman și profesor.

El a fost un recunoscut chirurg, până când a avut o experiență aproape de moarte care l-a făcut să caute răspunsuri în tradiții ancestrale Toltece, mama lui fiind o mare vindecătoare și bunicul său un nahual (sau shaman) care după moarte a continuat sa-l inițieze pe Don Ruiz prin intermediul viselor sale.

A devenit cunoscut prin scrierea celor patru acorduri, care au fost publicate în 1997 și vândute mai mult de 4 milioane de exemplare. [1] Au fost prezentate și în show TV Oprah.[2] In ele evoca dreptul la libertate personală și credințele care duc la limitări și nefericire în viețile noastre. De asemenea, vorbește despre visul colectiv și puterea lui de a ne distruge viețile. În cele din urmă, ne spune ca în viata trebuie sa ne gasim propria integritate, iubirea de sine și de pace în această realitate. Cele patru acorduri sunt:

  1. Fii impecabil in ceea ce spui.
  2. Nu lua nimic personal.
  3. Nu face presupuneri.
  4. Dă întotdeauna tot ce ai mai bun.

Ruiz a scris de asemenea ca un supliment la cele patru acorduri „Arta cunoașterii", „Arta transformării" și „Arta de a iubi". După ce a scris o serie de alte cărți, el a vorbit publicului printr-o serie de conferințe despre credința sa în existenta Atlantidei, nu ca legendă ci ca popor mistic și sacru, unul din cele 4 popoare sacre, precum și despre convingerea sa ca soarele a intrat in cea de a sasea etapa in 11 ianuarie 1992, ceea ce ar trebui să conducă la o nouă eră pentru umanitate.

De asemenea el vorbeste și despre credința lui în puterea spirituală a Piramidei Soarelui din Teotihuacan. Vorbește fluent limba engleză. Deseori, oferă cursuri și ghidare spirituala în Statele Unite. Mulți cursanti sunt studenti americani dar im trecut a avut si reprezentanti de vaza ai unor familii din Grecia si Romania. În 2002 a suferit un masiv atac de cord, dar a revenit la viata. El a predat conducerea ordinului toltec "Eagle Knig" fiului sau Don Jose Luis Ruiz.

Opere traduse în limba română[modificare | modificare sursă]


Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ , ww7.criticasmagazine.com http://www.criticasmagazine.com/article/CA497650.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Oprah.com (în engleză), Oprah.com, arhivat din original la , accesat în