Dmitri Galțov

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dmitri Galțov
Date personale
Născut (81 de ani) Modificați la Wikidata
Moscova, RSFS Rusă, URSS Modificați la Wikidata
Cetățenie Rusia Modificați la Wikidata
Ocupațiefizician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba rusă Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materfiziceski fakultet MGU[*][[fiziceski fakultet MGU (Faculty of Moscow State University)|​]]  Modificați la Wikidata
OrganizațieUniversitatea de Stat din Moscova  Modificați la Wikidata

Dmitri Galtsov (n. 17 iunie 1942, Moscova) este profesor universitar la Moscova, unul dintre liderii cercetărilor de gravitație, electrodinamică cuantică și fizică a găurilor negre din fosta URSS și actuala Rusie.

Biografie[modificare | modificare sursă]

A absolvit facultatea de fizică a Universității din Moscova (1965). Candidat în științe fizico-matematice (1969). Doctor în științe fizico-matematice (1981). Membru PCUS. Este un discipol al profesorului Arseni Sokolov. Profesor la catedra de fizică teoretică a facultății de fizică a Universității din Moscova. Vice-președinte al Societății de gravitație din Rusia.

Membru de onoare a Institutului de fizică din Marea Britanie, membru al consiliului specializat, afiliat Gosstandartului din Federația rusă, membru al consiliilor editoriale ale revistelor internaționale "Classical and Quantum Gravity" din Marea Britanie și "Gravitation and Cosmology" (Rusia).

Este coautorul a peste 250 de lucrări în domeniul teoriei gravitației, cosmologiei și electrodinamicii cuantice și a cîtorva monografii.

În anul 1985 a participat ca lector invitat la o școală de fizică, care și-a ținut lucrările la Chișinău. Are circa 20 de discipoli în domeniu.

Discipoli[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Biografie[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]