Djinns: Locuitorii Deșertului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Djinns

Afișul filmului
Rating
Titlu originalDjinns
Genfilm fantastic[*]
film de groază  Modificați la Wikidata
Regizor
  • Hugues Martin
  • Sandra Martin
Scenarist
  • Hugues Martin
  • Sandra Martin
Producător
Studio
  • Delante Films
  • Karé Productions
  • Agora Films
DistribuitorSND Films⁠(d)
Director de imaginePierre Cottereau
MontajNicolas Sarkissian
MuzicaSiegfried Canto
Distribuție
Premiera  (2010-08-11)
Durata96 de minute
ȚaraFranța
Filmat înMaroc  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiAlgeria  Modificați la Wikidata
Limba originalăfranceză
Prezență online

Djinns: Locuitorii Deșertului[1] (cunoscut și ca Stranded)[2] este un film de groază francez din 2010 scris și regizat de Hugues Martin și Sandra Martin.[3] În rolurile principale au interpretat Saïd Taghmaoui, Cyril Raffaelli și Aurélien Wiik.[4] Un grup de militari francezi este atacat de djini în timpul unei misiuni de salvare în Algeria.[5]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Algeria, 1960. Un grup de parașutiști francezi din Legiunea străină este trimis să caute un avion dispărut în deșert. Protagonistul Michelle (Grégoire Leprens-Renguet) este un tânăr soldat obișnuit care filmează misiunea pe cameră. Epava avionului este localizată rapid, dar nu există supraviețuitori, doar o servietă pe care este ștampilat „secret”. Sunt atacați de soldații inamici ai Armatei de Eliberare Națională. După ce au pierdut doi luptători, se retrag adânc în deșert. În curând începe o furtună de nisip, forțându-i să se oprească, în timpul căreia încep să apară evenimente ciudate, iar echipa pierde un alt luptător (Ballant).

La sfârșitul furtunii, ei merg într-o așezare a felahilor și decid să caute acolo partizanii ascunși. În timpul percheziției, o tânără este ucisă, ceea ce duce la conflicte în grupul de soldați și la și mai multă anxietate în rândul sătenilor. Între timp, Michel reușește accidental să captureze toți partizanii și să-i aducă în așezare.

Interogatoriile partizanilor nu dau rezultate semnificative. Noaptea, așezarea este infiltrată de djinni, care pot fi văzuți doar de Michelle și de o localnică care se consideră vrăjitoare și protectoarea satului. Djinii încep să-i înnebunească pe toți soldații, aducând la viață cele mai interioare temeri ale lor.

În noaptea următoare, majoritatea soldaților își pierd în cele din urmă mințile și încep să se omoare reciproc, doar Michelle, un alt soldat - Malovich și doi partizani rămân în viață. Ulterior, Michel este forțat să rămână cu locuitorii așezării pentru protecția lor, ca urmare a evenimentelor de peste noapte vrăjitoarea moare, iar Malovich trebuie să ducă valiza la destinație. Reușește, dar nimeni nu i-a crezut povestea și nimeni nu a auzit despre așezarea din acea zonă. În final, este dezvăluit că valiza conține ordinul lui de Gaulle de a începe testele nucleare.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Producție[modificare | modificare sursă]

Producția franceză a fost filmată în întregime în Maroc.[6] Nicolas Duvauchelle a fost inițial distribuit în decembrie 2007,[7] dar a fost înlocuit de Saïd Taghmaoui ca Aroui la 20 ianuarie 2009.[8] A fost regizat după un scenariu de Hugues și soția sa Sandra.[9] Caroline Adrian, Antoine Rein și Fabrice Goldstein au fost producătorii filmului pentru Delante Films.[10]

Lansare[modificare | modificare sursă]

Djinns a avut premiera în Franța la 11 august 2010.[11] A fost lansat în Marea Britanie în cinematografe ca Stranded la 31 august 2010.[12] Lansarea în SUA este în prezent necunoscută.[13]

Coloană sonoră[modificare | modificare sursă]

Muzicianul francez de muzică electronică Siegfried Canto a compus coloana sonoră a filmului.[14]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ SA, Imedia Plus Group. „Djinns (2010)”. Cinemagia. Accesat în . 
  2. ^ rătăcit, eșuat
  3. ^ „First Photos from Invisible Creature Feature 'Djinns'. 
  4. ^ „New French promo artwork for horror: DJINNS (aka Stranded)”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „FEARnet Nabs Tales from the Crypt - Dread Central”. www.dreadcentral.com (în engleză). Accesat în . 
  6. ^ Michael Allen (). „Djinns Use the Desert Against the French Army: A Movie Preview”. Accesat în . 
  7. ^ „Nicolas Duvauchelle à l'aise dans les Djinns” [Nicolas Duvauchelle is comfortable with the Djinns]. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „Saïd Taghmaoui en Djinn” [Saïd Taghmaoui is the Djinn]. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „AFM '08: 'Djinns' in Pre-Production, First Look!”. Bloody Disgusting. . Accesat în . 
  10. ^ Steve Barton (). „Over a Dozen New Sills: Djinns”. Dread Central. Accesat în . 
  11. ^ „Djinns, un film de Hugues Martin” [Djinns, a film by Hugues Martin]. 
  12. ^ 'Stranded' (Aka "Djinns') - new Supernatural French horror co-directed by Sandra Martin Arhivat în , la Wayback Machine. Retrieved 4 June 2010.
  13. ^ „See the Djinn Infested Desert in 'Stranded' Promo Trailer”. Bloody Disgusting. . Accesat în . 
  14. ^ „Long métrage produit en 2008 réalisé par Hugues Martin et Sandra Martin” [The 2008 feature film was produced and directed by Hugues Martin and Sandra Martin]. TOUTLECINE. Arhivat din original la . Accesat în . 

 

Legături externe[modificare | modificare sursă]