Divergent (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Divergent
Titlu originalDivergent
GenScience Fiction și de acțiune
RegizorNeil Burger
Bazat peDivergent de Veronica Roth
Producător
Studio
Distribuitor
Director de imagineAlwin H. Küchler
Montaj
MuzicaJunkie XL
Distribuție
Premiera  (2014-03-18) (Premiera din Los Angeles )  (2014-03-21) (Statele Unite)
Premiera în România21 martie 2014
Durata139 minute [1]
ȚaraStatele Unite
Filmat înChicago  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiChicago  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Buget85 milioane de $[2]
Încasări288,7 milioane de $[3]
Urmat deThe Divergent Series: Insurgent (2015)
Website oficialhttp://divergentthemovie.com/
Prezență online

Pagina Cinemagia

Divergent este un film științifico-fantastic și de acțiune american din anul 2014. Este regizat de Neil Burger, scenariul este scris de Evan Daugherty și Vanessa Taylor,[4] fiind bazat pe romanul omonim de Veronica Roth.

Filmul este prima parte din seria The Divergent și este produs de Lucy Fisher, Pouya Shabazian și Douglas Wick. În rolurile principale joacă actorii Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q și Kate Winslet.[5][6]

Povestea filmului are loc într-o versiune distopică postapocaliptică a orașului Chicago[7] unde oamenii sunt împărțiți în facțiuni diferite bazate pe virtuțile umane. Beatrice Prior este avertizată că ea este Divergent și, astfel, nu se va potrivi în oricare dintre facțiuni și, în curând, descoperă un complot sinistru care mocnește în societate ei aparent perfectă.

Dezvoltarea filmului Divergent a început în martie 2014 când Summit Entertainment a cumpărat drepturile de autor de ecranizare a cărții de la compania lui Douglas Wick și Lucy Fisher, Red Wagon Entertainment. Filmările principale au început la 16 aprilie 2013 și s-au terminat la 16 iulie 2013, unele re-filmări având loc în 24-26 ianuarie 2014. Cea mai mare parte a producției a avut loc în Chicago.

Divergent a fost lansat pe 21 martie 2014 în Statele Unite. Filmul a beneficiat de recenzii împărțite din partea criticilor de film. Filmul a avut succes financiar, încasând peste 288 milioane de $ la un buget de 85 milioane de $.[8][9] A fost lansat pe DVD și Blu-ray la 5 august 2014.[10]

O continuare, The Divergent Series: Insurgent, a fost lansată la 20 martie 2015 în SUA.[11]

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Shailene Woodley joacă rolul Beatricei Prior.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Divergent (12A)”. Entertainment One. British Board of Film Classification. . Accesat în . 
  2. ^ Alyssa Ashley Lucas (). 'Divergent' Movie Earns $56M in its Weekend Premiere; Sequel to Come Out in 2015”. International Business Times. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Divergent (2014)”. Box Office Mojo. IMDB. . Accesat în . 
  4. ^ Adam Chitwood (). „Neil Burger's DIVERGENT Starring Shailene Woodley, Theo James, and Kate Winslet to Be Released in IMAX”. Collider.com. Accesat în . 
  5. ^ Schillaci, Sophie (). 'Divergent': Shailene Woodley Braves Initiation in New Film Still (Photo)”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
  6. ^ Hillary Busis (). 'Divergent': The movie's most highly anticipated scenes—and a few we're worried about”. Entertainment Weekly. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Business Done by Divergent on 5th Day | Tuesday Box Office Income”. NewsZoner. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Gregg Kilday (). „Summit Sets Release Date for Film Adaptation of 'Divergent'. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
  9. ^ „Weekend Wrap-Up”. 
  10. ^ „DIVERGENT- Look For it On Blu-ray & DVD August 5!”. Accesat în . 
  11. ^ 'Divergent' Debuts to $4.9 Million, Lionsgate Greenlights 'Insurgent'. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]