Ditlieb Felderer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ditlieb Felderer
Date personale
Născut (81 de ani) Modificați la Wikidata
Innsbruck, Austria Modificați la Wikidata
Cetățenie Suedia Modificați la Wikidata
Ocupațierevizionismul interbelic european Modificați la Wikidata

Ditlieb Felderer (n. , Innsbruck, Austria)[1] este un revizionist istoric suedez.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Felderer a venit în Suedia în anul 1949. În 1959 a început să facă cercetări referitoare la martorii lui Iehova în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest cult religios a fost persecutat de cel de-al Treilea Reich și, potrivit lui Felderer, materialele propagandistice susțineau că 60.000 de membri au fost uciși pentru credința lor. Felderer a cercetat revista Treziți-vă! cu privire la perioada războiului și a descoperit că au existat doar 203 de decese în rândul martorilor lui Iehova.[2] Acesta este numărul martorilor lui Iehova care au fost executați pentru obiecția de conștiință.[3]

Astfel, Felderer a devenit sceptic față de istoria Holocaustului, în general. El a început să publice cărți revizioniste începând din anul 1977.[4] Sub pseudonim, a contestat autenticitatea Jurnalului Annei Frank.[5][6] El a vizitat mai multe lagăre de concentrare și a scris cartea Auschwitz exit.[7] El s-a întâlnit cu Ernst Zündel în 1979 și a devenit membru al consiliului editorial al Institute for Historical Review.

Felderer a fost condamnat în 1983 la zece luni de închisoare cu suspendare pentru distribuirea de pliante antisemite.[2] în 1988, el a depus mărturie în Canada pentru apărarea lui Ernst Zündel.[2] În 1994 a fost pus sub acuzare din nou pentru incitare la ură rasială. El a trimis materiale pornografice antisemite la sute de persoane și organizații din Suedia și din străinătate. Pe tot parcursul ședinței, Felderer a purtat pantaloni albi și o cămașă albă în fața membrilor instanței.[8] Tribunalul districtual l-a condamnat la un an de închisoare,[9] dar curtea de apel i-a redus pedeapsa la 10 luni.[10] În 2005 au fost dezvăluite relațiile lui Felderer cu Radio Islam.[11][12]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „About the Author”. Institute of Historical Review. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b c „Testimony of Ditlieb Felderer”. Zundelsite. . 
  3. ^ „Jehovahs Witnesses: Victims of the Nazi Era”. United States Holocaust Memorial Museum. Arhivat din original la . 
  4. ^ Richard Harwood (). Dog verkligen sex miljoner? : sanningen till sist. Täby: Bible researcher. ISBN 91-85560-50-2. 
  5. ^ David Cohen (). Anne Frank diary = a hoax?. P. 1, A documentary exposé proving "the diary of Anne Frank" to be a palpable fraud. Täby: Bible researcher. ISBN 91-85560-02-2. 
  6. ^ Ditlieb Felderer (). „Anne Frank's diary - a hoax”. Institute of Historical Review. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ David Cohen (). Auschwitz exit: a field guide and an investigation into the holocaust. Vol. 1. Täby: Bible researcher. ISBN 91-85560-15-4. 
  8. ^ „52-åring dömd för hets mot folkgrupp”. Dagens Nyheter. . 
  9. ^ „Rättegången mot Ditlieb Felderer den 15/12 1994”. Radio Islam. Arhivat din original la . 
  10. ^ „Sänkt straff för judehets”. Svenska Dagbladet. . 
  11. ^ „Skändandet och lögnpropagandan av Anne Franks minne sprids i dag vidare i Sverige av Radio Islam”. Kristdemokraten. . 
  12. ^ Ola Larsmo (). „Radio Islam tillåts fortsätta hetsa”. Dagens Nyheter.