Discuție:Heavy metal

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Heavy metal este un subiect de care se ocupă Proiectul Muzică rock, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre muzica rock Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.


Secvență din articol[modificare sursă]

Adeseori numit si "True Metal" "Traditional" sau cateodata "Classic" ... Heavy Metal`ul este genul care a fost inaintea tuturora. Categorizarea genurilor nu a inceput pana cand primul mare val de metal a inceput sa creasca in mijlocul anilor `80, inainte de asta toate trupe de metal erau doar "heavy metal". Majoritatea trupelor de Heavy Metal canta muzica macar partial inspirata de pionerii "deschizatori de drumuri" ca Iron Maiden, Judas Priest si Manowar. Exista o fixatie pe armonia dintre doua chitari electrice, riff-uri agresive si o voce puternica si limpede cu accent pe note inalte. Piese cu "Barbarian" si "Metal" in titluri sunt destul de obisnuite, si piese despre Metal a o forma de muzica si mod de viata sunt frecvente. O exceptie este trupa "pionera" Manilla Road, care sunt maestrii unuei substrat de True Metal printre care si Omen si Ironsword.Aceste trupe tind sa foloseasca productii si voci mai agresive. Aceste trupe reprezinta un substrat redus dar respectat al Tradional Metal.

Alta subramura interesanta in Heavy Metal este NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal), sunet de la inceputul anilor `80. Acesta este un val de trupe din Anglia (incluzand Iron Maiden si Judas Priest, dar si trupe ca Def Leppard) care a produs o explozie de popularitate incepand din `79 pana aproape `83. Inca sunt aspiranti la sunetul NWOBHM, care este greu de definit, dar in esenta este o variatie mai dura decat sunetul metal de dinaintea lui.

Granitele dintre Heavy si Power Metal, la fel ca cele dintre Traditional si Doom sau Thrash pot fi cateodata neclare, si sunt multe trupe care abordeaza doua sau mai multe subcategorii de Metal. Ceea ce le defineste stilul sta in decizia unui ascultator ori a trupelor. Daca o trupa isi devoteaza una sau mai multe piese tematicii ce misto e Metal`ul, poti fi prea sigur ca se considera pe ei insisi "True Metal" XXN (discuție) 3 februarie 2014 18:07 (EET)[răspunde]