Discuție Utilizator:Solt/Arhiva 01

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Arhiva discuțiilor din perioada 06.06.2008-31.12.2009


Cuprins

Kerület[modificare sursă]

Salut! Sunt de acord. Am să mut mesajul tău în pagina de discuții aferentă articolului. --Mihai Andrei 22 iunie 2008 19:24 (EEST)

Draga Meszzoli, cum ai și scris, în unele vocabulare. Iată, ce am găsit când am verificat în mai multe vocabulare și eu: "kerület, -ek, -et s. " - > 1. (köré) circumferență f.; 2. adm. sector; raion n. După cum am mai precizat în repetate rânduri, am verificat multe surse înainte să încep acest proiect lung (vreau să pun la punct cca. 150 de pagini și să mai creez cele se conectează la acestea). Din păcate o parte a veremii o pierd totuși la discuții... Întrebarea o pun și ție, fără supărare: dacă toată lumea știe cum ar fi / ar fi fost mai bine, de ce nu l-a făcut??? E cel mai ușor să critice toată lumea munca făcută. Măcar ai avea dreptate! Ercsaba74 22 iunie 2008 23:12 (EEST)
Cert este istoric așa s-a folosit. Până 1950. Fiindcă atunci s-a schimbat și organizarea administrativă a sectoarelor din Budapesta. Deci cam de când nu mai sunt comitate, ci județe în Ungaria. Este diferență destul de mare între "kerület" de până anii 1950 și după. Ercsaba74 23 iunie 2008 00:52 (EEST)

Articole[modificare sursă]

Bună. În legătură cu cele scrise:

 • 1. "topicii, logicii limbii române pe care-l utilizezi" - :) sunt conștient de acest fapt, din această cauză am rugat deja câțva utilizatori wp. română să corecteze expresiile - dar cu sistem prealabil discutat, să nu ne ciocnim la "modofocări" (ex. ieri am rugat deja pe cineva să corecteze Remetea, Harghita). La acest capitol ești binevenit! :)
 • 2. "Sunt date,(nu foarte multe) în textele tale, care nu prezintǎ niciun interes pentru cititorul român" - din această cauză vreau să împart articolele la mai multe mici, cititorul având posibilitate să decidă de câtă informație are nevoie
 • 3. "Textele de bazǎ sunt traduceri oglindǎ ale articolelor maghiare din wp. (ceea ce nu-i un lucru condamnabil)" - vezi pct 1., și încă o precizare: nu folosesc la traduceri numai wp. maghiară, ci și cea engleză și germană. Dar și din alte surse. Depinde de subiect. Din asta cred că se poate concluziona, că nu doresc să mă opresc la Ungaria, și ce este legat de aceasta.

4. "Chiar dacǎ,articolele din wp.hu ,referitore la capitala Ungariei sunt nemaipomenit de bune,nu înseamnǎ cǎ noi nu putem suprascrie calitativ articolele respective" - vezi pct 3., în legătură cu sursele. Iar - cred eu - despre calitate și cantitate, poți afirma părerea ta numai după terminarea lucrului, altfel nu ai de unde să știi ce dezvoltări mai sunt plănuite ;)

Iar în legătură cu ajutorul tău, cum am mai scris este binevenit. Chiar, dacă ai timp și chef, poți trece peste câteva articole, ca de ex: János-hegy, Lista sfinților maghiari, Drapelul Ungariei și Stema Ungariei (ultimele două, numai mâine - încă lucrez la ele). Mai este un articol unde poți trece, respectiv Principatul Transilvaniei. Nu este un articol scris sau tradus de mine , dar necesită înbunătățiri substanțiale. ;) Aștept o confirmare, dacă accepți să corectezi cele sus menționate. O seară plăcută. Ercsaba74 24 iunie 2008 22:16 (EEST)

Bună. Îți recomand articolele, înaintea pozelor. :) Am revenit al o poză la formularea originală, vezi partea referitoare a articolului la monumentul respectiv. Ercsaba74 25 iunie 2008 01:20 (EEST)
Bună, mersi pt efortul depus. Mai am o rugăminte. Te rog frumos, fii un pic mai atent la spațiile libere (space, szóköz) din text. A trebuit să reperiez și eu, după tine :(. Chiar și în mesajul trimis acum am observat același problemă. (ex. Remetea,Harghita în loc de Remetea, Harghita). Mersi anticipat. PS. Ideea despre Székelyföld leírása, nu-i rea. Dar cel mai repede cam peste 1 lună pot să ajung acolo... Am de terminat ce am început, și se este pe listă. dar tu, dacă ai timp și chef, poți îmcepe, contând pe contribuția mea ulterioară. Ercsaba74 25 iunie 2008 17:42 (EEST)
O să trec la articol (Remetea, Harghita) să văd ce pot reformula mai spre seară. Ercsaba74 26 iunie 2008 12:00 (EEST)
Deja am început citarea surselor! Textul în lb. maghiară o găsești și la wp maghiară. Ercsaba74 26 iunie 2008 17:37 (EEST)

Rizolit[modificare sursă]

Nu cumva este vorba de rezalit, o porțiune adâncită în care este plasată placa? Al dv., --Turbojet 26 iunie 2008 12:29 (EEST)

Nu ștergeți![modificare sursă]

Nu aveți voie să vă ștergeți avertismentele de pe pagina de discuții. O zi bună!  Daniel  Mesaj  28 iunie 2008 14:57 (EEST)

Abafáy[modificare sursă]

Lipsește anul decesului (și locul). Atenție la formatul/formularea frazei nr. 1 (cu care începe un articol). Alte date despre activitatea interbelică nu sînt? Üdv. - Feri Goslar 2 iulie 2008 20:45 (EEST)

Mulțumesc pt. răspuns. Ieri am parcurs o parte din text, dar m-am oprit undeva dincolo de jumătate (deh, timpul!). Sînt și eu de părere că articolul este prea lung din cauza mult prea detaliatelor date despre bisericile și celelalte edificii importante menționate. Cred că articolul poate fi scurtat fără să fie nevoie de ștergerea completă a unor pasaje (toate fiind desigur de importanță pentru localitate și zona ei, dar mai ales pentru cine este... hazafi). De altfel și versiunea în maghiară originalul este «măricică». Mai mult, are eticheta conform căreia necesită finisare («Ez a lap karbantartás – nagyobb lélegzetű tartalmi vagy formai átalakítás, átrendezés, bővítés, javítás – alatt áll. Lásd a vitalapját. (...)»). Minden jót. - Feri Goslar 3 iulie 2008 14:22 (EEST)

Titlu care probabil e incorect[modificare sursă]

Buna ziua! Nu credeti ca e cazul de schimbat titlul articolului Jánoshegy(városrész) in Jánoshegy sau Jánoshegy (cartier)? //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 23 iulie 2008, 21:45 (ora României și RM)

În articol scrie că Jánoshegy este un cartier din..., ceea ce permite mutarea articolului la titlul Jánoshegy (cartier). În plus, am observat că în ce privește cazul de față, la articol nu se leagă decât pagina János-hegy, în care greșeala poate fi corectată. PS: Mă lămuriți ce înseamnă városrész? //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 23 iulie 2008, 22:40 (ora României și RM)
Iată, să luăm drept exemplu articolul Óbuda-Békásmegyer: acolo toate cartierele sunt scrise simplu, fără folosirea parantezelor. Nu înțeleg de ce nu se poate face așa și aici. Bună seara. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 23 iulie 2008, 22:44 (ora României și RM)
Oricum, un spațiu între Jánoshegy și (városrész) n-ar strica. Las la hotărârea dvs. mutarea articolului, care numaidecât trebuie mutat din cauza acestui városrész. Vă urez o noapte la fel de liniștită. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 23 iulie 2008, 23:52 (ora României și RM)

Cioturi de scriitori maghiari[modificare sursă]

Sunteți absolut sigur că veți putea dovedi notabilitatea tuturor celor menționați în Magyar Életrajzi Lexikon 1000–1990? Să nu ne dați de lucru cu eventualele discuții de ștergere din cauza lipsei de notabilitate. --Turbojet 27 iulie 2008 22:14 (EEST)

Bine, dar să știți că pe Wikipedia cuvintele „fără îndoială” nu sunt crezute :-) Va trebui să faceți dovada efectiv (de ex. că a vândut 5000 de volume - glumesc). --Turbojet 27 iulie 2008 22:52 (EEST)

Umanistice[modificare sursă]

E foarte greu, suntem foarte puțini, sub 50 de editori activi. Dintre administratori, Emily s-a ocupat de literatură, dar s-a retras acum 3 luni, Mihai Andrei se ocupă de Biserica Catolică, Roamata e din Cluj și poate vă servește, dar nu știu dacă se ocupă de literatură, Cezarika1 se ocupă de personalități, dar e ocupat cu ale lui, dar puteți să-l întrebați, și se mai ocupă de literatură și FeodorBezuhov. AdiJapan e ocupat peste cap cu administrarea, nu mai are timp de literatură. Eu am de scris o carte tehnică, nu am timp de wikipedia până la toamnă decât printre picături. Dintre utilizatori Mayuma e specialist în Litere, dar a fost inactiv în ultimul timp. Plinul cel tanar și cu Feri Goslar sunt istorici, nu știu dacă se ocupă de literatură. Si literatura suferă rău pe aici, ca toate domeniile. Singurul „domeniu” care merge bine sunt cioturile (nu contează subiectul) făcute pe baza unei liste. Asta e... Sugestie: uitați-vă în istoricul articolelor care seamănă cu ce vă interesează și vedeți care sunt editorii. --Turbojet 3 august 2008 00:05 (EEST)

Literatură[modificare sursă]

Ziua bună Meszzoli!

Domeniul meu de activitate pe Wikipedia se concentrează, în special, pe subiecte legate de literatură. Dacă ai nevoie de ajutor în direcția asta, mă poți contacta și voi face tot posibilul să te ajut. Am înțeles că vrei să scrii un articol despre istoria literaturii maghiare?

Cu stimă și considerațiune, al dumitale, Tudorτ 7 august 2008 16:29 (EEST)

Da, sunt de acord să vorbim la per tu. Am primit și am citit mesajul tău. Aș dori, dacă poți și dacă dispui de mijloacele necesare, să vorbim pe Yahoo Messenger::Aștept confirmarea ta. Cu bine!--Tudorτ 8 august 2008 21:22 (EEST)

Scriitori maghiari[modificare sursă]

Bonjour Zoltan!

Vin cu o rugăminte în ideea de-a extinde informațiile pe wiki.ro despre scriitorii maghiari. În momentul de față eu lucrez la această listă→ Listă de romancieri, completând și „albăstrind” articolele de acolo. Aici→ [1] vei găsi o listă cu romancierii maghiari. Câteva nume de acolo apar încă cu roșu. Dacă ai timp și surse, te invit să le completezi.

Până atunci, numai bine! Cu stimă, Tudorτ 17 august 2008 19:14 (EEST)

Listă de romancieri[modificare sursă]

Întâmpin cu bucurie dorința ta de-a mă ajuta cu lista de romancieri! Îți mulțumesc și, în limita timpului tău disponibil, te încurajez să mă susții și să mă ajuți, pentru că, mă descurc destul de greu singur, sau mă rog, aproape singur, căci mă mai ajută o amică de-a mea. Vreau ca lista respectivă, atunci când o să termin cu ea, s-o propun la liste de calitate. Deci, poți să faci oricând completări atunci când crezi că e necesar.

Referitor la romancierii maghiari, toți cei care sunt prezenți acolo eu i-am copiat de aici→ [2] - versiunea din wiki.en a aceleiași liste, și, de obicei, de acolo mă inspir. E posibil să existe inadvertențe, ori să lipsească sau să apară în plus anumiți scriitori, deși, am încredere în lista din wiki.en, dar nu încredere totală, pentru că și lista de acolo nu este exhaustivă. În general, în lista de romancieri apar acei scriitori care în cariera lor literară au scris, la un moment dat, proză, chiar de-i vorba și de un singur roman. Spre sfârșit, când o să fie aproape gata lista, am să dau, la începutul ei, o definiție a cuvântului romancier. Te-aș ruga, ca în cadrul listei, în dreptul fiecărui scriitor maghiar, sau și la ceilalți de alte naționalități, să spui câteva cuvinte despre ei, foarte sumar, cum ar fi: opere importante, vreun premiu literar câștigat, etc., așa cum apare, spre exemplu, la scriitorii americani. Ultima operațiune va fi aceea de-a introduce poze, așa cum este cea din dreptul scriitorilor ruși→ [3]. Am să-ți cedez ție sarcina, sau plăcerea, de-a adăuga poze cu scriitori maghiari, în locul unde aceștia sunt prezentați.

Știi, vroiam să te ajut cu un articol despre Literatura maghiară. În urmă cu câteva săptămâni, văzusem la un vânzător ambulant de cărți, o lucrare care trata acest subiect, și mi-am pus în gând s-o cumpăr, iar cu informațiile de acolo să vin în ajutorul tău pentru crearea articolul adineauri amintit. Însă, acum vreo 5 zile, când m-am dus s-o cumpăr, am fost dezamăgit. Nu era ceea ce credeam eu, adică o istorie a literaturii maghiare, ci mai degrabă, diferite fragmente culese din operele literare majore ale literaturii maghiare. În cazul ăsta, te anunț cu o sinceră părere de rău, că promisiunea mea pentru a te ajuta la un articol care să trateze literatura maghiară, nu mai este valabilă. Rămâne doar ca articolul de aici→ [4] să fie tradus în limba română, însă mă tem că nici aici nu te voi putea ajuta foarte mult, și asta pentru că nu stăpânesc limba engleză foarte bine. Totuși, eu am să mai caut prin anticariate cărți în care aș putea să găsesc informații despre literatura maghiară.

Cam atât Zoltan. În continuare, ținem legătura, și momentan ne vom ocupa de biografiile de scriitori.

Sincere salutări! Al tău, Tudorτ 17 august 2008 21:30 (EEST)

Seara bună Zoltan!
Am remarcat contribuțiile tale, vreau să te felicit și totodată să-ți mulțumesc pentru că mă ajuți. În ritmul ăsta, împreună o s-o terminam curând lista. Nu e nevoie să-mi ceri confirmarea pentru a face anumite modificări acolo unde crezi că e necesar. Ți-am explicat mai sus cam cum trebuie să procedezi, acum rămâne să faci modificări unde dorești. Am văzut că ai adăugat medalionul de Premiul Nobel la Imre Kertész, însă, s-a produs un mic deranj în estetica listei. Am să modific eu acum iar când mai pui medalionul la alți scriitori, inspiră-te după modelul de la Imre Kertész.
Cele bune, o seară frumoasă! --Tudorτ 18 august 2008 20:32 (EEST)
Salut, Zoltan,

Am remarcat ca ai schimbat inapoi in scriitor maghiar , in loc de ungar, si evident nu am nimic de obiectat. M-am gandit la cuvantul ungar mai mult din cauza faptului ca e un scriitor maghiar din Ungaria, dar in maghiara stiu ca practic nu exista aceasta diferenta, iar in romana vad ca tot mai mult se prefera termenul maghiar si pentru nationalitate, cetatenie, limba etc. in fata celui de "ungar". Eu am cunostinte sumare si o anumita baza in limba maghiara, care au ramas din pacate ca o mostenire restransa de la tatal meu care avea limba materna maghiara . In casa am vorbit romaneste cu totii fiindca mama era din Regat. Dupa opinia mea, si asa cum se obisnuieste in enciclopedii persoanele se categorisesc dupa tara si cetatenie, care primeaza in definitia lor. Evreii in marea majoritate a enciclopediilor tiparite au fost frustrati, ca si alte minoritati prin nementionarea in trecut a nationalitatii lor -in cazul evreilor doar in cazuri in care erau legate de literatura idis sau ebraica medievala, de Biblie sau de sionism. Sunt perfect de acord ca originea evreiasca sau de alta minoritate trebuie mentionata numai dupa cetatenie sau apartenenta la tara in care au trait, si la scriitori cu atat mai mult ,dar si la oamenii de stiinta, politici etc chiar si la scriitori care au scris pe teme legate de viata evreilor cum e Saul Bellow sau Kertesz Imre. Drept sa -ti spun eu personal nu am surse deosebite despre personalitatile evreiesti - eu consult in general ziarul israelian Haaretz, la care sunt abonat (e cel mai bun cotidian din Israel,, rubricile si suplimentele lui culturale, etc ,cateva dictionare relativ restranse de personalitati evreiesti din Romania si Rusia si ma folosesc mult de informatiile de pe Internet - Google - inclusiv Wikipedia in toate limbile in care pricep ceva, inclusiv in ebraica. Premiile care se dau unor personalitati evreiesti din strainatate nu au in totdeauna un ecou cine stie ce in media israeliana obisnuita, ci cred ca mai mult in revistele literare , in cercurile universitare si diplomatice specializate . Chiar si premiul Wolff,(substantial ca valoare in bani, un fel de Nobel acordat in Israel) care pana nu de mult era cel mai mare premiu acordat in Israel, multa vreme nu a avut publicitate - in ultimul timp i s-au adaugat premiul Dan David si Premiul EMET (ambele mari din punct de vedere material) - si a inceput o crestere anumita a informarii despre laureatii lor, care in cazul premiului Dan David sunt marea majoritate straini, multi din ei ne-evrei, mai rar din domeniul literaturii, iar in cazul premiului EMET -daca nu ma insel, sunt israelieni. Un premiu cu traditie lunga si de care se vorbeste o idee mai mult e Premiul Ierusalim, acordat la Targul de carti de la Ierusalim - odata la doi ani - unui scriitor din lume, care se distinge prin conceptiile lui umaniste. Nu intotdeauna cetateanul israelian primeste informatii destule despre evreii din strainatate, si personalitatile evreiesti din lume, (mai ales acum in epoca zecilor de canale de TV goale de continut, si a restrangerilor bugetului la noi pentru putinele canale cu un nivel ceva mai ridicat,tendinta la noi fiind ca arta si cultura sa se bazeze mai mult pe donatii de la filantropi decat pe buget de la stat) Cred ca uneori mai mult se poate afla din reviste ale evreilor din Europa si in general din Diaspora. Popularitatea cea mai mare au in Israel premiul de stat numit Premiul Israel,(mic din punct de vedere banesc) acordat anual,unui numar de personalitati israeliene in diverse domenii,care se schimba de la un an la altul si inlcud uneori literatura., poeziile, traducerile , critica literara, teatrul etc Altul este premiu Sapir , infiintat in ultimii ani, pentru romancierul israelian al anului. In cazul lui Konrad Gyorgy cred ca se pot gasi informatii si din ziarul in limba maghiara Uj Kelet din Israel, si din reviste evreiesti din Ungaria,cred ca de mai buna calitate, probabil si pe Internet, cred ca mai mult decat in presa ebraica. Premiul despre care e vorba , asa cum se poate vedea in Wikipedia, e un premiu evreiesc, nu din Israel, si atunci cu atat mai mult ecoul in Israel e foarte mic. Cum am mentionat mai sus, Israelul, cu toate ca e statul evreilor, e destul de concentrat asupra sa si a problemelor lui, si asupra a ceea se scrie in ebraica, in Israel. Eu oricum cu placere am sa caut sa va ajut cu tot ce imi sta in putinta.Salut,cele bune,si cu toata stima, Ivan Ewan (discuție) 20 august 2008 00:30 (EEST)

Sándor Márai[modificare sursă]

Salutare!

Am o întrebare, Sándor Márai poate fi pus și în lista cu scriitori slovaci?--Tudorτ 28 august 2008 22:55 (EEST)

Da, mi-au fost de ajutor lucrurile ce mi le-ai spus. Mersi mult Zoltan! Al tău prieten, Tudorτ 28 august 2008 23:10 (EEST)

Supracategorisire[modificare sursă]

Buna ziua,

Va contactez datorita unei mici probleme tehnice identificata in articolele despre scriitori maghiari creeate de dumneavoastra.

 • In aproape toate articolele ati realizat o supracategorisire, adica ati adaugat mai multe categorii decat era necesar. Cu exceptia categoriilor de cioturi nu este indicat sa adaugati un articol intr-o categorie si in categoria parinte, de exemplu un scriitor maghiar trebuie adaugat doar in categoria Categorie:Scriitori maghiari nu si in categoriile Categorie:Maghiari si Categorie:Scriitori deoarece acestea din urma sunt categorii din care face parte prima.
 • cand utilizati formatul DEFAULTSORT pentru sortare, numele trecut acolo trebuie sa fie sub forma: Nume de familie, Prenume, scrise cu prima litera mari si fara diacritice, accente sau alte caractere speciale.

Puteti vedea aici modificarea facuta de mine la unul dintre articolele dumneavoastra care ia in considerare cele spuse mai sus.

Va multumesc, Orioane -msg- 29 august 2008 11:38 (EEST)

Mersi[modificare sursă]

Multumesc salutul și ajutor tale. Un salut din Ungaria. --El Mexicano (discuție) 17 septembrie 2008 19:25 (EEST)

Wikipedia nu este o democrație[modificare sursă]

Probabil ați mai auzit asta, dar cred că nu strică s-o mai spun o dată. La Wikipedia deciziile (mai ales cele legate de conținut) nu se iau democratic, prin numărătoare de voturi, ci prin expunerea și discutarea unor argumente. Concret, la propunerile pentru ștergerea paginilor opiniile nu au nici o valoare dacă nu sînt justificate. Oricum, ele nu se numără (și deci e inutil să numerotăm listele de opinii). Mai mult, la Wikipedia:Pagini de șters/Adam Copeland ați scris „Ca și Orioane”, dar Orioane nu a adus nici un argument pe care să-l susțineți, așa încît formularea este bizară. — AdiJapan 18 septembrie 2008 09:08 (EEST)

Mulțumiri[modificare sursă]

...pentru ajutor. Sînt încă la primii pași pe-aici și mi se pare cam tenebros, cu atîtea reguli de redactare și de adresare, dar o să mă obișnuiesc. Oricum, prinde foarte bine cîte un sprijin amical, în asemenea situații. Pe curînd... Lorenzo (discuție) 24 septembrie 2008 07:06 (EEST)

Mersi și pentru schimbarea ordinii alfabetice, de la "A" la "L", văd ca ați reușit cu bine. Între timp am mai adăugat cîteva elemente pe pagina în construcție. Pe curînd. Lorenzo (discuție) 24 septembrie 2008 22:56 (EEST)

Da, e bună ideea. Am adăugat o copertă. Cînd aveți timp, uitați-vă puțin și la articolul despre Eta Boeriu. Am lucrat acolo cîte ceva, vedeți dacă e bine. Mersi. Lorenzo (discuție) 27 septembrie 2008 15:27 (EEST)

Traducători[modificare sursă]

Mă bucur că am putut să vă fiu de folos în descoperirea activității de traducător a Etei Boeriu. De fapt n-a exagerat cu nimic cel/cea care a scris acolo, pe pagina ei de Wikipedia, înaintea mea, că poate fi considerată cel mai strălucit traducător de literatură italiană în română. De altfel răsunătoarele premii pe care le-a obținut în Italia (și cînd? pe vremea ceaușismului, cînd era o aventură să mergi și pînă în Bulgaria...) spun totul. Din păcate, după moartea ei au apărut tot felul de ambițioși în domeniul italienisticii, iar imaginea lor pre-confecționată le crea în mod direct diverse beneficii, așa încît nu s-a mai prea vorbit despre Eta Boeriu. Cine s-o facă, dacă specialiștii erau foarte ocupați să se autopromoveze? În ce privește traducerea lui Dante, însă, este o discuție întreagă. Mulți apreciază sincer versiunea Etei Boeriu, dar sînt și unii care o preferă pe cea a lui George Coșbuc. Am lipit la sfîrșitul celor două articole Wikipedia, cel despre Coșbuc și cel despre Eta Boeriu, link-uri spre cîteva articole pe internet, care evaluează contribuția celor doi traducători ai lui Dante. Firește că vă rămîn recunoscător pentru sprijinul tehnic pe care mi l-ați acordat pînă acum, ca și pentru cel din viitor. Pe curînd. Lorenzo (discuție) 28 septembrie 2008 23:27 (EEST)


Din cîte știu, ediția în B.P.T. a Divinei Comedii îi aparține chiar traducătoarei Eta Boeriu (Buc., Ed. Minerva, 1982, cu o prefață, note și comentarii de Alexandru Balaci). În schimb, pentru versiunea Coșbuc există, mai recent, superba ediție de la Polirom, îngrijită și foarte substanțial prefațată de profesorul Ramiro Ortiz (apărută la Iași, în 2000 - m-am uitat pe site-ul lor, dar din păcate văd că nu mai au exemplare disponibile, ediția s-a epuizat). Sigur că cele două versiuni ar putea fi citite în paralel, dar pentru o judecată corectă comparația ar trebui făcută nu între două traduceri diferite, ci între originalul italian și, respectiv, fiecare variantă în parte. În opinia mea, nu neapărat fluența e calitatea principală a unei traduceri, ci mai ales fidelitatea față de intențiile originalului. Ca să vă răspund pe scurt: da, versiunea Eta Boeriu după Dante e mai fluentă, mai modernizată, dar versiunea Coșbuc din Divina Comedie este extraordinar de fidelă și impresionantă prin performanța lingvistică-literară. Pe curînd, cu bine. Lorenzo (discuție) 29 septembrie 2008 17:32 (EEST)


Tocmai am creat o pagină pentru Teodor Boșca. Dacă nu vă cer prea mult, cînd aveți puțin timp, aruncați vă rog o privire să vedeți dacă e totul în regulă, din punct de vedere tehnic. Mulțumiri. Numai bine. Lorenzo (discuție) 30 septembrie 2008 05:25 (EEST)

Reacție la AP[modificare sursă]

Nu avem și nu putem avea criterii stricte, matematice, pentru a stabili cînd e cazul ca un utilizator cu comportament neadecvat să fie blocat. Am și eu aceeași impresie că AMDATi a sărit peste cal cu atacul recent împotriva lui Gutza, dar nu mi s-a părut într-atît de grav încît să ceară o blocare pe loc. De fapt dacă aș fi știut că a mai fost avertizat o dată [5] pentru același tip ce comportament aș fi judecat un pic altfel. În orice caz, Gutza e vaccinat și nu cred că există pericolul să părăsească proiectul doar pentru asta.

Dacă totuși atacurile continuă n-aveți nici o grijă, luăm măsurile necesare. Apropo, avertizările pot fi aplicate de oricine, nu doar de administratori, deci puteți interveni și dumneavoastră unde e cazul. — AdiJapan 30 septembrie 2008 11:14 (EEST)

Sector, nesector, până la urmă, e o convenție[modificare sursă]

Salutare Zoltan! Mă bucur să te aud din nou!

Am citit ce mi-am scris și am ajuns la o concluzie ce o voi prezenta în rândurile ce urmează. Mai întâi, țin să-ți mărturisesc de la început că nu mă pricep prea bine în problema pe care tu ai pus-o. Da, într-adevăr, denumirea unei subunități teritorial-administrativă diferă de la țară la țară. Cu singurață, termenul de „sector” nu e cel mai potrivit în cazul Budapestei. Însă, cum să facem? Orice limbă are și ea limitele ei. Există vreun corespondent în limba română pentru cuvântul „Kerūlet”? Sau mă rog, nu știu dacă am pus tocmai bine problema. În orice caz, ideea e ca cititorii să înțeleagă la ce se referă, și ar trebui poate explicat că cuvântul „Kerūlet” din maghiară este aproximativ echivalent cu „sector” din română. Mai concret, singura rezolvare fezabilă pe care o văd, ar fi următoarea: să procedam ca la wiki.en, așa cum e în acest articol. Asta înseamnă că in articolul Sectoarele Budapestei, la începutul tabelului, sus, în loc de „district” cum scrie la wiki.en, noi scriem „sector” (adica așa cum este acum), iar în celelalte căsuțe de mai jos, să folosim termenul de „Kerūlet”. Dar asta ar înseamna să schimbăm și titlurile fiecărui articol ce se referă la „sectoarele” Budapestei. Aici nu știu ce să zic. Poate că ar trebui începută o discuție la cafenea, iar de acolo, eventual, organizarea unui referendum. Mai consultă-te și cu ceilalți colegi în legătură cu această problemă, și vezi ce zic și ei, ce sfaturi îți dau.

O seară frumoasă! Cu stimă, al tău coleg, Tudorτ 7 octombrie 2008 21:45 (EEST)

Feldmaresali[modificare sursă]

Salut, Zoltan. Cred ca e o confuzie, articolul l-a scris Andynomite, eu nu am avut nicio contributie. Eu mai cocup aproape exclusiv de generali francezi, batalii etc, nu prea scriu despre austrieci. Seara buna!--Alex Demian (discuție) 7 octombrie 2008 22:27 (EEST)

Opere literare[modificare sursă]

Pentru articolul Imre Áldor am găsit o listă de cărți scrise de el [6]. Necunoscând limba maghiară, nu am îndrăznit să introduc eu cărțile. Dacă ai timp - și dispoziție - te rog să faci acest lucru.--Miehs (discuție) 7 octombrie 2008 23:45 (EEST)

Jörg Haider[modificare sursă]

Am scris știrea, mai scriu ceva și în articol. Sigur că pe wp chestiile subiective nu contează, însă oamenii au fixurile lor... Mulțumesc pentru felicitări și voi opta pentru premiul oferit de dv., căci mie îmi place să onorez ceremoniile, renunțarea la premiu îmi seamănă a strâmbat din nas ;) Dar vă rog să așteptați formalitatea oficială. --Turbojet 11 octombrie 2008 21:28 (EEST)

Bună ziua! Dl Turbojet a optat pentru premiul oferit de dvs. Vă invit să luați legătura cu dumnealui pentru a face rost de adresă.  Daniel  Mesaj  13 octombrie 2008 15:32 (EEST)

Discuție:Dumitru Cornilescu[modificare sursă]

E o traducere proastă a termenului englez "denomination" care în germană se traduce prin "das Bekenntnis / das Religionsbekenntnis / die Glaubensgemeinschaft / die Konfession", iar în română, simplu, "confesiune".--Miehs (discuție) 13 octombrie 2008 21:33 (EEST)

Am reformulat. Sună mai bine? --Miehs (discuție) 13 octombrie 2008 22:18 (EEST)

Adresa[modificare sursă]

Draga ZOLTAN, este vreo problemă, că doriți o adresă de firmă, nu una personală? Și nu este nicio urgență, ca să trebuiască curier rapid. Clasica „snail mail” este foarte bună și ieftină :) Dacă nu vă deranjează, putem discuta prin e-mail, al meu „Trimite e-mail” din stânga paginii de utilizator este activ. Dacă totuși prferați o firmă, adresa va fi la ARPM Timișoara, la responsabila cu deșeurile, nu întâmplător dispun eu de documentație de prima mână la subiectul respectiv :) Al Dv., --Turbojet 13 octombrie 2008 22:30 (EEST)

A, călătorie plăcută! Nicio grabă, puteți trimite când vă întoarceți. Între timp eu o să fac rost de o adresă unde trimiterea să nu fie reținută pe la secretariate. Al dv., --Turbojet 14 octombrie 2008 08:45 (EEST)
Salutări, descarcați un mic fișier (1K) de aici. --Turbojet 21 octombrie 2008 19:43 (EEST)

Lepidopterolog[modificare sursă]

"Lepidopterolog" cât și „lepidopterologie” sunt termeni care se găsesc în Dex. Concluzia este că se pot folosi fară probleme. Însă este cam greu de pronunțat și de obicei specialiștii în fluturi sunt numiți tot entomologi. Astfel un articol dedicat entomologilor [7] nu folosește niciunul din termeni cu toate ca se referă de 12 ori la lepidoptere. --Jean (discuție) 19 octombrie 2008 21:42 (EEST)

Blocări anonimi[modificare sursă]

Vedeți Wikipedia:Blocare#Termenul de blocare, subsecțiunea "Vandalism" -- judecând după faptul că articolul Prietenii mei Extratereștrii a fost scris în exclusivitate de la acest IP cred că e rezonabil să presupunem că este dinamic. --Gutza DD+ 21 octombrie 2008 14:09 (EEST)

Corecturi[modificare sursă]

Nu "localitate rurbană", ci "comuna rurbană", vezi definiția cuvântului "rurban" la DEX (momentan nu pot să-ți dău o legătură, scuzi). Mulțumesc frumos pentru corecturi, datorită contribuțiilor de acest fel nivelul meu poate să se amelioreze :)  Remigiu  discută  21 octombrie 2008 22:17 (EEST)


Multumesc pentru observatii[modificare sursă]

Astept viitoarele discutii cu Dvs cat si cu alti colaboratori ai Wikipedia. Personal citesc des materiale de pe wikipedia, si ca atare am decis sa contribui la dezvoltarea Enciclopediei Libere. Cu siguranta voi posta frecvent articole pe Wikipedia. Sper ca am pus acest comentariu la locul lui asa cum mi-ati precizat. Antonio

Victimele...[modificare sursă]

Mi-am dat cu părerea la discuția privind ștergerea. Dacă vreți numaidecât să văd dacă lucrarea dată există, o caut, deși nu cred că articolul o să fie păstrat chiar dacă o găsesc. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 22 octombrie 2008, 22:15, ora României și RM.

Rurban[modificare sursă]

Salut! Azi a fost prima dată când am auzit (de fapt, citit) acest termen. E posibil să se impună în viitor. Cred că e un înlocuitor pentru termenul "suburban". Toate cele bune, --Miehs (discuție) 22 octombrie 2008 23:02 (EEST)

Ciot[modificare sursă]

De ce se șterge un ciot? Pop Dragos (discuție) 27 octombrie 2008 19:15 (EET)

Observații[modificare sursă]

Am reconstruit articolul conform observațiilor dvs. Vă mulțumesc pentru asistență și aș avea câteva observații cu privire la pagina Primarului Emil Boc: primul link de la Referințe nu mai este actual, generează o eroare; la Legături externe apare link-ul către pagina personală a domnului Boc, iar al doilea deschide o pagină blank.

Kurzi creștini[modificare sursă]

Mă refeream la kurzii care aparțin unei religii. Ce termen să le atribui — religioși? //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 28 octombrie 2008, 22:17, ora României și RM.

Asta am priceput. Vorba e că kurzii au o religie. Cum se numesc oamenii care urmează o religie? //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 28 octombrie 2008, 22:49, ora României și RM.
Am rezolvat. Mulțumesc pentru sprijinul acordat. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 28 octombrie 2008, 23:31, ora României și RM.

Intrebare[modificare sursă]

Buna,

Sunt uimit de faptul ca ati creat un articol, Masa grea, si i-ati adaugat din prima tag-ul acuratețe!!!! În plus cat de falsa poate fi o fraza? Ori este vorba de o notiune care a fost dovedita a fi falsa, sau este contestata, si atunci ar trebui totusi sa explicati de ce, ori nu. In plus, puteti adauga macar o referinta, sau o legatura interlinguala articolelor creeate azi de dumneavoastra? Orioane -msg- 29 octombrie 2008 12:16 (EET)

Singura nedumerire majora era legata de utilizarea tag-ului acuratete. Nu am inteles de ce ati ales acel tag pentru un articol creeat de dumneavoastra si mai ales unul atat de scurt, altfel spus nu am inteles de ce pentru o definitie spuneti din prima ca nu este corecta. Actualmente este mult mai clar. :) Orioane -msg- 30 octombrie 2008 09:18 (EET)

Alegere administrator Gikü[modificare sursă]

Comentarul adaugat ulterior votului dvs a "taiat" in doua list voturilor, iar in partea a doua numerotarea a fost reluata de la 1. Va sugerez sa corectati, ca sa nu apara ambiguitati in interpretarea rezultatului. Cu bune ganduri, -- Victor Blacus (discuție) 29 octombrie 2008 12:41 (EET)

Am refăcut eu. Tot ceea ce trebuia făcut era adăugarea #: în fața comentariului.  Daniel  Mesaj  29 octombrie 2008 14:58 (EET)
Nu este nicio problemă.  Daniel  Mesaj  29 octombrie 2008 19:33 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc mult pentru susținere în micul conflict cu acel utilizator. Nu m-a bucurat că mi-ați dat dreptate atâta cât gestul în sine. Există și administratori pe aici care cam strâmbă din nas (nu sunt atât de neutri pe cât ar fi recomandat) când vine vorba de acel capitol. Pot să înțeleg că respectiva muzică i-a chinuit pe mulți, m-a chinuit și pe mine ani întregi și nu mi-am găsit liniștea decât prin a mă strădui să o înțeleg. Este drept că barierele celor cu un nivel mediu de deschidere intelectuală (cum probabil suntem amândoi) nu sunt puține, dar cred că o cale există și fără pervertirea gustului aventurierului. În fond, nu am început să mă interesez de subiect decât de câteva luni.

L-am apreciat foarte mult pe d-l Gutza (administratorul Wikipedia) pentru ce a spus într-un interviu: pe scurt, Gutza e o poreclă de când era D-lui copil și cântărețul N. Guță nu era cunoscut încă. Mai încolo a apărut cântărețul și multă lume a crezut că administratorul nostru este fan al cântărețului și de acolo porecla. Iar d-l administrator comenta că îi convine situația asta, pentru că va vedea cine se împiedică în acest detaliu puțin important și cine va căuta cu adevărat numele de după poreclă, cam oricare-ar fi ea.

Încă o dată, mulțumesc. Vă dați seama că acesta este și scopul cu care scriu articole despre manele: să vedem dacă nu cumva o exprimare neutră, de enciclopedie, va reuși să mai calmeze spiritele intolerante sau chiar fanatice precum cel al utilizatorului cu care am avut de furcă. În cele din urmă tot muzică e, cu toate stângăciile ei. Este sigur că în spatele creării ei se află destule gânduri bune și nu știu dacă altceva contează la fel de mult. (impy4ever (discuție) 30 octombrie 2008 23:19 (EET))

Re: Felicitări[modificare sursă]

Mulțumesc pentru felicitări..:) Sper să nu fie nevoie de mai mulți ca mine, întrucât eu fac cât trei :))) (cercetare originală!). O seară plăcută. //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 31 octombrie 2008, 21:47, ora României și RM.

Mersi pentru vigilență ;) //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 2 noiembrie 2008, 19:26, ora României și RM.

Diacritice[modificare sursă]

Atenție la diacritice! Limba maghiară nu folosește õ, ci ő. Litera o cu tildă este specifică a limbilor portugheză și estonă.  Remigiu  discută  2 noiembrie 2008 21:44 (EET)

Le-am corectat, doar cinci modificări. Vezi peste istoricul paginii, unde am găsit vocală nazală portugheză ;)  Remigiu  discută  2 noiembrie 2008 23:28 (EET)

Uneori în inima de broască țestoasă[modificare sursă]

Salut! Mi-ai face o mare favoare dacă ai traduce hu:Néha a szívét gerlice în Uneori în inima de broască țestoasă. Mulțumesc în anticipare. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 3 noiembrie 2008, 09:36, ora României și RM.

Salut! Am obervat că atunci când dai un articol la ștergere rapidă, scrii ceva de genul {{șr|lipsă conținut}}. Poți să scrii doar {{șr}}, căci rezultatul va fi oricum același. PS: Ziceai să traduc însăși nuvela? Nuu, nu mă apuc :) //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 4 noiembrie 2008, 18:48, ora României și RM.

Introdu codul ăsta:

// Script popup-uri în limba română
document.write('<script type="text/javascript" src="'
       + 'http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Utilizator:Firilacroco/popups.js' 
       + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>');

în Utilizator:Meszzoli/monobook.js ca să poți beneficia de popup-uri, al cărora avantaj este, în principiu, posibilitatea de a da revert. Nu uita să golești cache-ul după editarea monobook. Cred că unui antivandal ca tine această unealtă va fi vitală ca pâinea de toate zilele :) //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 4 noiembrie 2008, 19:57, ora României și RM.

Traducere[modificare sursă]

Salut! Ar fi de tradus câteva cuvinte la [8]. Mulțumesc. --Mihai Andrei (discuție) 5 noiembrie 2008 00:37 (EET)

Lista lucrărilor științifice ale lui Albert Einstein[modificare sursă]

Salut! Văd că lucrezi din greu la această listă. (Vrei s-o faci de calitate? Succes, atunci!) Te-aș ruga să ai grijă ca legăturile interne (cum ar fi Termodinamică) să nu se repete. Noroc bun. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 5 noiembrie 2008, 22:10, ora României și RM.

Traduceri[modificare sursă]

Dragă Zoli, mulțumesc pentru mesaj. Unele ordine religioase au deja pagini pe ro.wp, cum ar fi ordinul piarist, ordinul iezuit (pagini destul de bune), dar și unele mai slabe, cum ar fi pagina despre ordinul franciscan. Trapiștii se numesc trapiști (cu un "p"), cistercienii sunt cistercieni (pagină bună despre Mănăstirea Cârța și un început la Mănăstirea Igriș). Când nu ești sigur, poți consulta www.dexonline.ro. Cred că găsești acolo referiri la benedictini, premonstratenzi, paulini ș.a.m.d. Salut, --Mihai Andrei (discuție) 5 noiembrie 2008 22:34 (EET)

Premiu[modificare sursă]

Ai dreptate, chiar sunt la școală acum :) dar asta nu e un obstacol să editez wikipedia. Cele bune. (ID-ul în Y! Mess este giku_promitt) //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 6 noiembrie 2008, 17:21, ora României și RM.


Cuantică[modificare sursă]

Bună Zoltan. O să țin cont de sugestiile tale. Am intrat de foarte curând în acest domeniu și orice sugestie sau observație e binevenită. Poate îți arunci o privire și asupra paginii Pisica lui Schrödinger, pe care am tradus-o înainte să mă înregistrez. Dacă știi unde aș putea găsi un dicționar englez-român tehnic (eventual axat pe fizică) pentru o acuratețe cât mai mare a termenilor românești speifici fizicii cuantice mi-ar fi de un real folos. Deocamdată nu am reușit să înțeleg unde și cum se definesc formatele (am folosit de ex. în Introducere în mecanica cuantică formatul "Mecanică cuantică") sau unde pot găsi o listă cu formatele deja existente.

Adrianilias (discuție) 7 noiembrie 2008 09:30 (EET)

Beiblätter[modificare sursă]

În Română nu am găsit termenul în dicționar, dar în franceză, aici spune că "das Beiblatt = supplément m". Concluzie: DA, „Beiblätter” se poate traduce ca „supliment”. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 7 noiembrie 2008 09:32 (EET)

Salut! Am mai "săpat" și am găsit că aici apare: Karpatenrundschau als Beiblatt der Allgemeinen Deutschen Zeitung für Rumänien, iar aici scrie că: "Banater Zeitung" (BZ), "Karpatenrundschau" și "Der Punkt" apar ca suplimente ale cotidianului "Allgemeine Deutschen Zeitung für Rumänien" (ADZ). Ceea ce confirmă că în română Beiblatt = supliment. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 7 noiembrie 2008 14:25 (EET)

Mulțumiri[modificare sursă]

Mulțumesc, pachetul a ajuns. Mica întârziere este din vina noastră, n-am fost acasă. Este extraordinar! Nu-mi vine să cred. Îmi vine să fac o copie și să vă returnez originalul, se poate? --Turbojet 11 noiembrie 2008 22:37 (EET)

Modificări[modificare sursă]

Sunteți bine venit să faceți modificări!Ioan Calatorul (discuție) 14 noiembrie 2008 22:19 (EET)

Modificări(II)[modificare sursă]

Mulțumesc pentru lectură și comentarii. O parte din generalitățile despre corpul negru, emisivitate, etc. le-am scris în articolul despre Legile lui Kirchhoff (radiație). Sunteți desigur bine venit pentru orice îmbunătățire!Ioan Calatorul (discuție) 15 noiembrie 2008 00:50 (EET)

Baia Mare[modificare sursă]

Mulțumesc pentru bunăvoință și sfaturi. Chiar am nevoie de ele. Nu știu cum să licențiez pozele pe care deja le-am postat. Ele sunt sub incedența dreptului de autor dar am permisiunea să le folosesc. Au apărut în ultima carte publicată de mine (Maramureș brand cultural, Editura Cornelius / Asociația Glasul Culturii, Baia Mare, 2008). In plus, observ că cineva, după mine îmi taxează articolele postate (pe bună dreptate). La categorizare cred că am o problemă. Poate îmi dați o mână de ajutor (vezi Județul Maramureș)--Dorin Stef (discuție) 17 noiembrie 2008 21:37 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru salutări și aprecieri și, la răndul meu, vă asigur că sunt reciproce. Cât privește reactivarea, citiți aici :( --Turbojet 22 noiembrie 2008 22:02 (EET)

Științe[modificare sursă]

Nu e nicio problemă cu apelativul folosit. Din păcate, în ziua de azi toată lumea este ocupată, iar tinerii nu fac excepție. Eu mă strădui să fiu prezent pe Wikipedia în fiecare zi, pentru că astfel pierd timp prețios. Toate proiectele pe care le-am început aici se derulează foarte greu. Nu știu dacă ați observat, dar majoritatea celor care au potențial și sunt de vârsta mea nu prea mai sunt activi. Mie îmi place fizica, învăț de fiecare dată de plăcere, dar nu cred că sunt îndeajuns de experimentat să pot contribui într-un astfel de domeniu și nici nu dețin timpul necesar implicării într-un astfel de proiect. Sistemul românesc de învățământ este făcut în așa fel încât nu-ți lasă timp liber mai deloc, dacă vrei să fi undeva mai sus, altfel poți face ce vrei că oricum treci clasa. În mod paradoxal, tocmai cei care te învață nu te lasă să-ți împărtășesști cunosștințele. Mi-ar fi plăcut tare mult să dezvolt Wikipedia pe fizică, dar îmi este aproape imposibil. Poate, din când în când o să mai contribui cu lucruri ușoare, nesofisticate, dar cam atât. O seară bună în continuare, — Sebi talk 22 noiembrie 2008 23:14 (EET)

Ágh[modificare sursă]

És ha e helyet «... Ágh-bătrânul & ...-tânărul» ez volna «... Ágh (senior) & ...Ágh (junior)»? Üdv. - Feri Goslar (discuție) 23 noiembrie 2008 22:47 (EET)

Ja, boccs, hát akkor sz.-j. nem jó. Visszont bătrânul-tânărul valahogyan nem hangzik annyira jól, ill. nem használják lexikonban. Inkább cel bătrân & cel tânăr passzolhat. Például Pliniu cel Tânăr, Hans Holbein cel Tânăr, Lucas Cranach cel Bătrân stb. De én így írnám: István Ágh (cel bătrân) & István Ágh (cel tânăr). Jó északát. - Feri Goslar (discuție) 24 noiembrie 2008 01:14 (EET)

Ágh, apróság[modificare sursă]

Nem kell vesszô a hónap & év közt. Az «új magyar írodalmi lexikon» milyen? Ha csak magyar írók-költôkrôl, akkor szerintem «Nou(l) dicționar al literaturii maghiare» volna ennek a helyes forditása. Üdv. - Feri Goslar (discuție) 25 noiembrie 2008 16:00 (EET)

Miorița[modificare sursă]

Bună, aș avea nevoie de ajutorul dvs. Aș dori să vă uitați la articolul Miorița și să îmi spuneți ce trebuie să mai conțină sau ce trebuie retușat ca să devină un articol de calitate.--Dorin Stef (discuție) 24 noiembrie 2008 14:34 (EET)

Vă mulțumesc pentru răspuns și pentru ajutorul promis. Voi încerca să țin cont de toate recomandările formulate de dvs, dar am nevoie de ceva timp ca să le pun în practică. Oricum, mai aveam în plan câteva aspecte ce pot fi evidențiate în articol.--Dorin Stef (discuție) 25 noiembrie 2008 15:05 (EET)
Am să formulez cât de curănd etimologia. Mai am câteva capitole unde trebuie să inserez notele.--Dorin Stef (discuție) 25 noiembrie 2008 19:04 (EET)
Dacă voi avea „energie”, spre dimineață mai intervin la „Miorița”--ZOLTAN (discuție) 26 noiembrie 2008 20:18 (EET)

Protestantism[modificare sursă]

Am făcut mici corecturi (au rămas termenii pomenelilor, al absolvației generale pe care nu i-am găsit prin dicționare). Nu am modificat nimic din conținut, deoarece nu sunt atât de priceput la cele bisericești. Toate cele bune,--Miehs (discuție) 26 noiembrie 2008 22:51 (EET)

Excursie[modificare sursă]

Mă bucur că ai rămas fascinat de Moldova, mulți turiști zic asta numai ca să nu mă/ne supere... Ce coincidență — și eu am fost în România voastră și a tuturora în perioada 20–23 noiembrie curent :-> la munte. Sper să vin și la vreo wikiconferință vreodată :)) O seară (dimineață) plăcută. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 26 noiembrie 2008, 23:46 (EET)

Mă ocup eu de etimologia toponimicului „Chișinău”, întrucât dispun de material la temă foarte bine referențiat. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 30 noiembrie 2008, 19:08 (EET)

Traducere[modificare sursă]

Singura cerere de traducere ar fi din limba cehă, de aici [9], dar numai elementele ce ar putea completa articolul Jozef Turanec. Dar cum ceha, deși slavă, nu e nici croată, nici poloneză, probabil că rămâne doar un deziderat. (Vezi și [10]). Nu sunt ortodox, așa că nu sunt foarte documentat în problema sacrametelor. Am mama lutherană și tatăl catolic. Nevasta ortodoxă. Eu? Sceptic. Sunt interesat de religie ca știință, nu ca și credință. Pentru mine, omul e om prin faptele sale, indiferent de credință. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 27 noiembrie 2008 00:17 (EET)

Mulțumesc pentru efort. E nevoie doar de eventuale informații în plus față de cele existente deja în articol, și nu de tot articolul din cehă. O noapte bună! --Miehs (discuție) 27 noiembrie 2008 00:39 (EET)


Corectări (Miorița)[modificare sursă]

Am făcut câteva "mici" modificări: am reorganizat întreaga structură, am redactat semnificația și originea titlului, nucleele tematice, am reformulat unele "teze" de pe pagina principală, am restructurat Bibliografia. Știu că mai e mult de muncit pe articol, dar aș vrea să vă uitați peste el și să îmi spuneți dacă direcția e bună și ce mai am de corectat (elemente de fond). Evident, dacă aveți timp.--Dorin Stef (discuție) 27 noiembrie 2008 20:39 (EET)

Ce ar mai trebui "curățat"? Dorin Stef (discuție) 3 decembrie 2008 12:56 (EET)
Mulțumesc pentru răspuns. Voi căuta să fac îndreptările de rigoare. Pot să justific și să susțin orice afirmație. Am nevoie doar de timp. Oricum, studiul dedicat Mioriței mi-a luat deja mai bine de 10 ani din viață. Și zău că a meritat. Nu regret. Dorin Stef (discuție) 3 decembrie 2008 22:45 (EET)

Logică[modificare sursă]

Iertați-mă că îmi permit să vă fac o observație care s-ar putea să vă supere.

De mai multe ori la discuțiile despre ștergerea paginilor faceți comentarii, pe post de argumente, care însă nu ajută cu nimic la luarea deciziei. Am încercat de mai multe ori să vă atrag atenția, dar constat că faceți în continuare aceeași greșeală, deci bănuiesc că nu ați înțeles procedura.

Rostul acelor discuții este de a stabili soarta paginilor în cauză: ștergere, păstrare, mutare etc. Un administrator citește discuțiile și trage o concluzie. Pentru asta are nevoie ca în acele discuții să găsească argumente, adică motive derivate în mod logic din politicile noastre, în particular cea de ștergere. Afirmații precum „Șterge, lipsă de notabilitate” sau „Șterge, se discută prea mult” nu sînt argumente, ci simple păreri al căror raționament (dacă există) nu se vede, deci nu au nici o utilitate în luarea unei decizii. Vă reamintesc că pozițiile luate de diverși utilizatori în acele discuții nu se numără (Wikipedia nefiind o democrație), ci se interpretează pentru a lua decizia cea mai bună. Adevăratele argumente sînt cele de la pagina Wikipedia:Ștergere. Vă recomand să citiți și eseul en:Wikipedia:Arguments to avoid in deletion discussions, exact pe tema acestor pseudoargumente.

Toate cele bune. — AdiJapan 4 decembrie 2008 07:57 (EET)

Rurban[modificare sursă]

Hello, din întâmplare am citit pagina de discuții a lui Miehs, unde ați întrebat despre „rurban”. Nici eu nu-l știam (deși mă declar nativ ro) și am fost foarte curios, am verificat în DEX. De fapt, nu există în DEX, sursa lui este MDN (Marele Dicționar de Neologisme) care este o adunătură destinată explicării neologismelor, inclusiv a celor cu circulație foarte restrânsă. Mă tem că Remigiu a nimerit din întâmplare peste acel termen și l-a folosit ca și când ar fi în uz curent. Așa că nu e cazul să vă alarmați în privința vocabularului dv. :) Al dv., --Turbojet 6 decembrie 2008 21:19 (EET)

Nu șterge[modificare sursă]

Bucureşti

. Uităte la aceasta imagine și vei observa reclama cu o rețea de telefonie

Dacă ți se pare că acel bloc nu îți convine, nu trebuie să ștergi imaginea cu el de pe poza de prezentare o orașului. Nici mie nu îmi plac unele poze de pe Wikipedia, dar conform eticii Wikipedia nu am dreptul să fac așa ceva. Și nu se poate citi pe reclama cu agenția imobiliară și nici reclama de pe stâlp, dar tu dacă ești din Baia Mare la fel ca mine, știi reclamele din poză. Salutări !--Sorinucu2007 (discuție) 7 decembrie 2008 21:01 (EET)

Mi-ai putea scrie pe pagina de discuție a mea eticheta cu dezvoltare. Îți mulțumesc --Sorinucu2007 (discuție) 7 decembrie 2008 21:17 (EET)

Greșelile se vor remedia[modificare sursă]

Greșelile se vor remedia la articlolul Vișeu de Sus, eu, având drept scop ca în această zi după ce termin modificările la articolele Baia Mare și Vișeu de Sus, să le propun pe ambele pentru articole de calitate--Sorinucu2007 (discuție) 9 decembrie 2008 14:30 (EET)

Re: Ștergere![modificare sursă]

Cred că ați înțeles ceva greșit. 1. Nu vreau să șterg pagina Sighetu Marmației. 2. Faptul că vreau să șterg pagina Sighetul Marmației, nu are nici o legătură cu Sorinucu2007. Eu susțin asta, pentru așa consider, independent de Sorinucu2007. Bean49 (discuție) 9 decembrie 2008 17:08 (EET)

Urări[modificare sursă]

Mulțumesc. Și eu vă urez un Crăciun fericit și un an nou plin de realizări. — AdiJapan 19 decembrie 2008 13:18 (EET)

Köszönöm[modificare sursă]

de urări. Vă doresc la rîndu-mi boldog Karácsonyi ünnepeket, multă sănătate și bucurii, dvs. și întregii familii, precum și un BUÉK. (S minnel kevesebb bunyot az okoskodokkal es a hivatlan csendorokkel. :-)) - Feri Goslar (discuție) 19 decembrie 2008 13:21 (EET)

Aceleași calde urări[modificare sursă]

Salut Zoltan!

Mulțumesc pentru urări. Acum, vreau și eu să ți le întorc, urându-ti un călduros Crăciun Fericit alături de cei dragi! Sănătate și realizări în noul an care vine! Numai bine! Al tău prieten, Tudorτ 19 decembrie 2008 14:12 (EET)

:)[modificare sursă]

Mulțumesc frumos pentru urări :) Îți vreau să urez totul bun, sănătatea maximală posibilă, mulțime de iubire și de bani și să se realizeze fiecare dorință a ta :)  Remigiu  discută  19 decembrie 2008 19:45 (EET)

Sărbători fericite[modificare sursă]

Aceleași urări de bine și felicitări vi le adresez și eu cu cea mai mare căldură. Vă doresc să aveți parte numai de bine și de reușite multe (inclusiv la Wikipedia). La mulți ani și Crăciun fericit, — Sebi talk 19 decembrie 2008 20:37 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Christmas Tree Ornament 2006 - 146F.jpg

Mulțumesc foarte mult pentru felicitări și, la rândul meu, vă doresc ca în aceste zile să vă bucurați de căldura familiei, iar în Noul An să aveți multe succese și împliniri. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet! --Turbojet 20 decembrie 2008 18:40 (EET)

Premiu![modificare sursă]

BoNM-Poland.png

Aș vrea să-ți acord această medalie pentru fiecare corectură pe care ai făcut-o în textul scris de mine folosind limba română :)  Remigiu  discută  20 decembrie 2008 22:31 (EET)

Sărbători fericite ![modificare sursă]

LA MULȚI ANI în sanatate și fericire , Dv. și familiei! Mulțumiri pentru felicitări, al Dv., Alex F. (discuție) 21 decembrie 2008 01:07 (EET)

Lui Zoltan și familiei sărbători fericite și un An Nou fericit, multe urari de bine, multe felicitări la 19 ani de la începutul schimbărilor democratice, cu multă considerație, de la Ivan, Ewan (discuție) 21 decembrie 2008 03:00 (EET)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Fie ca sărbătorile Nașterii Domnului nostru Isus Cristos să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță, pace și iubire. Sărbători fericite! Lucian GAVRILA (discuție) 22 decembrie 2008 11:01 (EET)

Nu exagerați[modificare sursă]

 • 1. Nu este nevoie sa repetați pe toate paginile de discuție a o mulțime de utilizatori ca eu am greșit in multe privințe. Fi liniștit ZOLTAN căci există și administratori care să facă acest lucru(care nu cred ca e nevoie).
 • 2. Nu e nevoie să vă demonstrați intelectul zicând: "iepoca de ai aur a lui Ceaușescu", pt căci nu--Sorinucu2007 (discuție) 22 decembrie 2008 23:11 (EET) demonstrați.
 • 3. Nu vorbiți în numele altor atilizatori zicând:"fiindcă majoritatea participanților la proiectul wp. nu acceptă această imagine nereprezentativă", dacă va-ți referit la majoritatea înseamnă că ați vorbit de un procent de minim 51%,cea ce nu cred că 51% la sută care fac parte din proiectul wp au zis să fie ștersă imagine din cutia cu municipii.
 • 4. Lăsați părerile personale de o parte, dacă aveți niște păreri personale neplăcute nu înseamnă ca trebuie sa acționați drastic.
 • 5. Ați încălcat multe reguli din etica Wikipediei.

Sărbători fericite![modificare sursă]

Christmas tree bauble.jpg
În prag de sărbători, cu pacea, lumina și căldura în suflet, vă doresc să aveți parte de zile minunate, de un Moș Crăciun darnic și bun, să vă bucurați și să așteptați cu nerăbdare anul ce vine, un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspirații și plin de succese.
Sărbători fericite! Daniel Mesaj 23 decembrie 2008


La mulți ani![modificare sursă]

Mulțumesc de urări, precum și pentru sprijinul acordat de-a lungul anului, în timpul diverselor redactări. Multă sănătate și să ne "vedem" cu bine la anul. Sărbători fericite! B.U.E.K.! Lorenzo (discuție) 24 decembrie 2008 16:19 (EET)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Fie ca sărbătoarea Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranță, pace și iubire. Sărbători fericite! La mulți ani! Lucian GAVRILA (discuție) 24 decembrie 2008 18:33 (EET)

Juletræet.jpg

vă dorește un Crăciun fericit și un Moș Crăciun generos!

...care să vă aducă cât mai multă satisfacție pentru tot ceea ce ați făcut (și veți mai face, sper) pentru Wikipedia!

Eu pot doar să vă mulțumesc!
Honningkager.jpg
Sărbătorile de iarnă sunt magice și leagă realitatea de basm. Vă doresc să aveți un Crăciun fericit alături de cei apropiați și fie ca noul an să vă aducă numai zile albe și frumoase ca și zăpada de pe brazi. La mulți ani!


P.S: Sărbători fericite! Lucian
Bolas navideñas.jpg

La Mulți Ani și un Crăcium fericit![modificare sursă]

Felicitarea D-voastrăa mi-a făcut multă plăcere și doresc să urez familiei D-voastră și D-voastră direct o sărbătoare de Crăciun (încă în curs!) fericită și un an nou cu sănătate, noroc și mulțumire!Ioan Calatorul (discuție) 25 decembrie 2008 20:08 (EET)

Sărbători fericite[modificare sursă]

La fel vă doresc Sărbători fericite!--Dorin Stef (discuție) 27 decembrie 2008 12:01 (EET)

Care reguli?[modificare sursă]

Bean49 (discuție) 29 decembrie 2008 22:02 (EET)

Îți mai explic a treia oară, poate înțelegi. La data de 8 decembrie 2008 nu a existat Sighetul Marmației, numai Sighetu Marmației. Sorinucu2007 a redenumit Sighetu Marmației în Sighetul Marmației, Sighetu Marmației devenind redirect. La acest punct am cerut lui Sorinucu2007 să remute conținutul la Sighetu Marmației și să șteargă Sighetul Marmației (pagina de redirect, nu articolul!). Prima parte a fost făcută de tine, conținutul fiind remutat, Sighetul Marmației devenind redirect. După această manevră am cerut ștergerea "paginii" Sighetul Marmației (pagina de redirect, nu articolul!), inteționând să revenim la starea inițială, de dinainte de 8 decembrie 2008. Tu susții peste tot, că eu am vrut șterg articolul. Te rog să retragi aceste afirmații neadevărate! În rest nu am nimic cu tine, nu am calificat activitatea ta, doar să nu răspândești neadevăruri, mai ales despre mine. Bean49 (discuție) 30 decembrie 2008 00:24 (EET)

Am citit, dar nu înțeleg. Și încă un lucru nu înțeleg: Susții în continuare că am vrut să șterg articolul? Adică tu știi mai bine bine, decât mine? Ce să fac, ca să depui puțin efort, și să te convingi că susții neadevăruri, și să retragi afirmațiile? Bean49 (discuție) 30 decembrie 2008 00:42 (EET)
Ți-am mai spus. Nu am nimic cu tine, nu vreau să te reclam niciunde. Eu ți-am relatat despre un fapt. Tu, dintr-un motiv pe care nu înțeleg, poate o scăpare umană, susții contrariul. Nici nu m-aș ocupa de acest lucru, dar din păcate denigrezi persoana mea, și induci în eroare pe alții. Scopul meu este să te convingi de eroare, și să retragi afirmațiile, nu să fii pedepsit. Bean49 (discuție) 30 decembrie 2008 00:53 (EET)
 • Ultima dată când conținutul a fost la Sighetul Marmației: 8 decembrie 2008 22:47 vezi aici
 • Prima mea cerere de ștergere: 9 decembrie 2008 01:12 vezi aici Nu am cerut ștergerea articolului!

Te rog să retragi afirmațiile neadevărate, cel puțin de pe pagina de discuții a lui Sorinucu2007. Bean49 (discuție) 30 decembrie 2008 01:35 (EET)

Eu am vrut să șterg pagina de REDIRECT SighetuL Marmației, NU ARTICOLUL care era la Sighetu Marmației. Bean49 (discuție) 30 decembrie 2008 02:40 (EET)

La mulți ani![modificare sursă]

La cumpăna dintre ani, cu buna amintire a colaborării noastre la Wikipedia, vă transmit cele mai bune urări pentru anul 2009, care să vă aducă realizarea tuturor dorințelor dumneavoastră! La mulți ani! Lucian GAVRILA (discuție) 30 decembrie 2008 12:01 (EET)

Comuna[modificare sursă]

Da, în Polonia comună rurală trebuie să fie compusă din mai mult ca un sat. Sołectwo (corectă, te rog, și acest articol), în schimb, de obicei este format de un sau două sate. Astfel am corectat. Dacă am făcut greșeală, zi-mi ce era necorect și explici de ce, dacă nu e problemă ;)  Remigiu  discută  31 decembrie 2008 01:17 (EET)

LA MULȚI ANI! BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK![modificare sursă]

Multe urări de noroc și sănătate ție si familiei, de la Ivan.Ewan (discuție) 31 decembrie 2008 22:25 (EET)

La mulți ani![modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru urări și cu această ocazie să doresc și eu un An Nou mai bun, să aveți parte numai de momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani!  Daniel  Mesaj  Un An Nou fericit și prosper! 31 decembrie 2008 22:27 (EET)

Multumesc si un an nou fericit la tine! Feliz año nuevo a ti también! --El Mexicano (discuție) 31 decembrie 2008 23:52 (EET)

Urare[modificare sursă]

Mulțumesc pentru urare. Vă urez și eu un an bun, care să vă aducă sentimentul împlinirii.

Legat de imaginea pe care mi-ați trimis-o, este interesant că pentru noi europenii focurile de artificii sînt unul din simbolurile sărbătorilor de iarnă, dar în Japonia artificiile nu se practică decît vara. Există aici spectacole --- în sensul deplin al cuvîntului: cu regie, program, spectatori, introducere, intrigă, climax, deznodămînt --- alcătuite exclusiv din focuri de artificii, grandioase și impresionante. Adesea locuitorii unui întreg oraș se adună pe stadioane, pe străzi, în parcuri și alte locuri deschise, îmbrăcați în costume tradiționale, pentru a urmări aceste spectacole de lumină, culoare, ritm, sunet, vibrații, arome, care nu pot fi simțite pe de-a-ntregul decît la fața locului, pentru că înregistrările video nu reușesc să redea decît o prea mică parte a senzațiilor.

Vă urez să aveți măcar o dată ocazia de a fi parte a unui asemenea spectacol. Nu-l veți uita. — AdiJapan 1 ianuarie 2009 06:23 (EET)

Și eu vă urez ani buni și fericiți.
Apropo de artificii în lume, în Israel ele sunt foarte populare, în special în sărbătoarea independenței, atunci se fac spectacole mari de tot, dar sunt perechi care comandă astfel de spectacole la nunta lor sau la alte comemorări. Pe strada mea locuiește un amator de artificii, care î-și permite să facă din când în când un mic spectacol pentru copii lui și animalele noastre (o cățea și doi motani), înebunesc de frică, așa că nu toți au plăcere de artificii. Leonard (discuție) 1 ianuarie 2009 06:49 (EET)
La fel vă doresc și eu. Multă sănătate și fericire în 2009. La mulți ani! — Sebi talk 1 ianuarie 2009 15:06 (EET)

Mulțumiri și urări de bine[modificare sursă]

Mulțumesc pentru artificiile de anul nou și vă doresc un an nou cu noroc, sănătate și împliniri!Ioan Calatorul (discuție) 1 ianuarie 2009 15:25 (EET)

BÚÉK[modificare sursă]

Köszönöm a szép kártyát. Még egyszer egy boldog új esztendôt, kellemes ünnepeket, egészséget & könnyû telet. - Feri Goslar (discuție) 1 ianuarie 2009 16:12 (EET)

Urari[modificare sursă]

Mulțumesc, la mulți ani! :)

Baia Mare[modificare sursă]

Dacă s-a pus eticheta cu dezvoltare se deduce de la sine că se v-or remedia problemele. Și nici nu este cazul să informati pe toti utilizatori din Wikipedia ca am incalcat o regulă. Trebuia să faceți exact cum a făcut utilizatorul Sebi, sa îmi lăsați un comentariu pe pagina mea de discuție, nu și pe cea a articolului Baia Mare. Și aș mai dori sa vă anunț că pagina mea de discuție nu este un blog un un cheat.--Sorinucu2007 (discuție) 2 ianuarie 2009 21:40 (EET)

Criminali de razboi[modificare sursă]

Am citit discutia d-voastra cu utilizatorul Nea Nita despre criminali de razboi - Alfred Jodl. Deci: 1) La "Cafenea" problema a fost discutata in contradictoriu si nu s-a ajuns la nici un compromis. 2) Prin definitie, o definitie este chintesenta obiectului definit. Esenta principala a definitiei trebuie pusa la inceput si demonstrata in continuare. 3) Inteleg ca aceasta esenta esentiala va deranjeaza: a spune despre Jodl ca a fost un criminal de razboi condamnat este un adevar indiscutabil. Ce va face sa doriti sa fie ascunse faptele esentiale despre criminalii de razboi nazisti? Admiratia? Apologia? Simpatiile politice pro-naziste? 4) Metodologia apologetica pro-nazista de definire a unui criminal de razboi nazist duce la rezultate negative . 5) Dupa sistemul d-voastra, ar trebuii sa scriem in ordinea cronologica despre Ion Antonescu ca a fost un mare jucator de bile pe strada, a fost portar la fotbal pe maidan, a ramas corigent la 8 ani, a furat oase de la macelarie, a ingrasat pisicile vecinei si a fost un maresal pro-nazist, condamnat la moarte pentru crime de razboi? La multi ani, Köszönöm es Happy thoughts! Alexander Tendler (discuție) 3 ianuarie 2009 15:21 (EET)

Nu eu[modificare sursă]

Am scris eu cumva partea economică,........ NU. Adreseaza-te utilizatorului care a scris capitolul Economie. --Sorinucu2007 (discuție) 5 ianuarie 2009 17:18 (EET)

Martin Bormann[modificare sursă]

Pentru că ați contribuit recent la articolul Martin Bormann, poate vă aplecați și asupra unei inadvertențe: În prezentare scrie d. 2 mai 1945, iar în paragraful 3 scrie că: Dispărut în noaptea dintre 1 și 2 iunie 1945.... Presupun că îi era greu să dispară așa, mort de o lună. Una din date nu poate fi bună (sau ambele?). Toate cele bune, --Miehs (discuție) 17 ianuarie 2009 23:46 (EET)

Solingen[modificare sursă]

E oare bíztos că în art. despre Eichmann este vorba de o localitate Solingen austriacă și nu de Solingen din Renania (unde se fac instrumentele din oțel inox pt. tăiat)? La de.wiki scrie că familia i s-a mutat din Solingen la Linz, Austria, în copilăria lui A.E. (A propos, Bormann a fost dat dispărut la începutul lui mai 1945.) - Feri Goslar (discuție) 18 ianuarie 2009 01:08 (EET)

Vandalism[modificare sursă]

Am observat. Până acum m-am ocupat cu traducerea de la Războiul civil spaniol, dar cum am terminat, acum doar voi mai arunca ochii pe schimbările recente.--Andreidiscuție 19 ianuarie 2009 17:44 (EET)

Revert[modificare sursă]

Bună Zoltan. De ce ai făcut revertul ăsta? [11] Totul era în ordine, nu trebuia să revii la ultima versiune modificată de mine ;) //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 19 ianuarie 2009, 18:29 (EET)

Nu-i nimic, oamenii învață din greșeli :) Dacă ai afla câte am „comis” pe la începuturile activității mele, probabil mi-ai cere blocarea. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 19 ianuarie 2009, 18:43 (EET)


La mulți ani și ție[modificare sursă]

--Dorin Stef (discuție) 19 ianuarie 2009 23:16 (EET)

Admin[modificare sursă]

Salut, Zoltan! Vrei să fii administrator? Vreau să te propun drept candidat, dar ar prinde bine acceptul tău anticipat. Cred că ai toate șansele să te înscrii în lista „oamenilor cu șapcă” :)) Aștept răspunsul (mai bine zis, acordul:D) //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 20 ianuarie 2009, 19:43 (EET)

comunism[modificare sursă]

Szia! Am inserat eu însumi acel text mai voluminos, pe care l-am scos după 15 min. făcând trimitere la Raportul Tismăneanu. Nu are rost să repetăm tot conținutul rap. Tism. în art. Comunism, ci numai elementele esențiale.--Mazarin07 (discuție) 29 ianuarie 2009 21:19 (EET)

Data viitoare întâi te informezi, și faci reclamația pe urmă. Timpul meu e prețios! :-)--Mazarin07 (discuție) 29 ianuarie 2009 21:23 (EET)


nume de locuri[modificare sursă]

Servus, Zoltan. Am încercat să găsesc ce ai cautat. Un loc unde cred ca sunt inșirate locurile este Enciclopedia comunităților din România - numită în ebraică Pinkas Kehilot Yehudey Romania din editura Yad Vashem, care aici e epuizată . Eu am pe cea a Iugoslaviei și a Greciei tocmai. Situl respectiv trimite la JewGen care acum văd ca nu funcționează. Am găsit în schimb un articol cu ieșivele din Transilvania - e numai în ebraică, și acolo figurează toate localitățile unde au fost ieșive. Numele ebraic sau idiș e în general o transliterare arhaică a denumirilor din maghiară, uneori din germană ca de pildă Karlsburg pentru Alba Iulia sau Kloizenburg (sic, în idiș) pentru Cluj , alteori din română - Timișoara apare și ca Timișoara și ca Timishvar (sic) dupa timpul istoric. Dacă ai nevoie de niște localități anume eu pot să ți le caut. Al tău, Ivan.

üdvözlés[modificare sursă]

Köszönöm az üdvözlést. Nem fogok sokat tenni mostanában, mivel az egyetemen most két szakot csinálok és nem lesz időm wikizésre. A magyart csinálom egyékbént főleg, csak most láttam, hogy vannak a Bánátban még délszláv falvak, azokról olvasgattam a népességadatokat.

Téged viszont a magyaron nem szoktalak látni, regisztrálva vagy ott? Szajci (discuție) 4 februarie 2009 22:07 (EET)

Szia! Köszönöm a válaszodat. Mostanában nem fogok tudni mint említettem foglalkozni a wikivel, így a bánáti délszlávokkal sem. De köszönöm a segítséged, majd igénybe veszem:) Ha segíthetek én is valamiben, nyugodtan szólj!:) Szarajevóban születtél? Én még sajnos sosem voltam az őshazában, de majd egyszer csak lejutok. Még egyszer köszönöm a segítséged és sok sikert a projekthez. Üdv Szajci (discuție) 6 februarie 2009 07:55 (EET)

Marian Cozma[modificare sursă]

Salut, imi cer scuze pentru ce am facut mai devreme, insa nu ma descurcam, vroiam sa iau legatura cu tine, am anumite intrebari pe care sa ti le pun, te-as ruga sa imi explici cum pot pune o poza pentru Marian Cozma de exemplu...multumesc!

Cernăuți[modificare sursă]

Bună seara Zoltan. Mulțumesc pentru informație - am acționat acolo. Toate bune. Leonard (discuție) 11 februarie 2009 02:54 (EET)

Fără drepturi de autor[modificare sursă]

Pe site-ul orașului Baia Sprie nu sunt puse drepturi de autor asupra materialelor. Aș dori să încetezi cu ce faci. Mă critice pentru orice contribuție. Am început să cred ca îmi controlezi pagina mea cu contribuții zilnic. Și nu mi te adresa și vorbi cu mine, badjocoresc : "Nu am chef și timp să identific copyvio-urile, dar dacă mă ambiționați......". De ce nu mă critică alți utilizatori ??? De ce mă critice numai tu ???. De ce jumătate + un sfert din pagina mea de discuții este scrisă de dvs ???--Sorinucu2007 (discuție) 12 februarie 2009 17:47 (EET)

Vandal[modificare sursă]

Rezolvat Rezolvat.--Andreidiscuție 12 februarie 2009 19:14 (EET)

Granită a trei țări[modificare sursă]

Council of Europe.png

Sunt tare curios și aștept cu nerăbdare să aflu ce o să-ți spună prietenul tău.

O seară bună!--Tudorτ 12 februarie 2009 23:58 (EET)

Mulțumesc pentru mesajul de azi Zoltan! Am citit cu mare interes amănutele vizavi de aceste frontiere triple. Ma pasioneaza geografia, mai ales geografia politică, sau mă rog - geopolitica, iar astfel de subiecte îmi trezesc o curiozitate de nestăvilit. Oricum, deja începe să fie depășită și epoca granițelor de stat...deja se merge spre formarea unor superstate. Apropo de asta, îți propun o temă de gândire: crearea a unui superstat în Europa de Est care să cuprindă România, Ungaria, Bulgaria, Rep. Moldova și Serbia - cu capitala la București, dat fiind că este principalul centru economic din zonă și totodata cel mai mare oraș. Cum ți se pare? :) --Tudorτ 13 februarie 2009 21:41 (EET)

Ești visător, Tudore :)) //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 13 februarie 2009, 21:43 (EET)

Ideea discuției de față cu referire la creare unui superstat în Europa de Est mi-a venit în minte citind articolul ăsta→ Superputere. Este adevărat că în momentul de față, din fericire, România face parte din cadrul unei superputeri, doar că, din păcate de data asta, acestă superputere - Uniunea Europeană - dă semne tot mai clare că se clatină si că e artificială. Proiectul în sine mi paer se foarte interesant, și mărturisesc că sunt un partizan al acestuia, dar mi-e teamă că mai devreme sau mai târziu să nu am deziluzii. Însă rămâne o întrebare, va reuși acest proiect - Uniunea Europeană - fără Rusia?

Referitor la acel superstat din Europa de Est cred că sunt multe argumente în favoarea creării lui. Niște state mici și lipsite de putere vor fi întotdeauna șantajabile. Însă un stat precum cel prezentat de mine mai sus, adică România+Bulgaria+Serbia+Ungaria+Rep. Moldova = 60 mil. locuitori și probabil o suprafață cam cât a Franței. Eh, în cazul ăsta am discuta de la egal la egal cu Brazilia sau cu alte țări puternice din lume. De fapt, în acest superstat s-ar putea integra și Peninsula Balcanică. De fapt, ar însemna punerea în practică planului en:Balkan Pact. De ce un astfel de stat? Pentru că, după cum spune și o vorbă: unde-s mulți, puterea crește. Ar putea sa fie organizat ca o federație, cum este Belgia spre exemplu.

Europa se confruntă cu probleme serioase și reale. Sporul demografic este negativ, liberalismul duce la o imigrație necontrolată. S-a dovedit sociologic ca în 50 de ani, în Franța, francezii vor fi minoritari. În Germania deja, 70% dintre copiii sub 5 ani au cel puțin un părinte străin. N-ar fi o problema daca acei straini ar fi europeni, dar de cele mai multe ori sunt musulmani sau asiatici. De obicei, aceste popoare trăiesc în comunități ermetice, nu se integrează niciodată.

Într-adevăr, în prezent nu există voință politică, dar peste 20 de ani s-ar putea să se impună ca o nevoie urgentă. Eu sunt tânăr, am 18 ani și mă implic deja în politică :) S-ar putea ca generația mea să pună în practică planurile astea. Suntem generația care n-a crescut cu Războiul Rece. Nu există acea suspiciune pe care o au cei mai mulți față de Occident, sau Occidentul față de Europa de Est. Sunt sigur că deja tinerii din Europa au conștiința faptului că nu există diferențe majore între german și francez și că timpurile istorice ne determină să ne unim. Vom implini idealul lui Jean Monnet și Robert Schuman în adevăratul sens al cuvântului.--Tudorτ 14 februarie 2009 21:48 (EET)

Salut Zoltan! Sper să nu te fi plictisit cu impresiile mele vizavi de fel de fel planuri mai mult sau mai puțin fanteziste. În mod firesc, asta e o discuție care se poarta la cârciumă :) - Poate vom avea ocazia la un moment dat să stăm de vorbă la o bere pe marginea a fel de fel de subiecte. Cu siguranță am putea discuta și dezbate multe lucruri intereasante.

O seară frumoasă!

Al tău coleg, Tudorτ 16 februarie 2009 22:46 (EET)

Salut Zoli! N-ai vrea să vorbim pe chat? Ne-ar fi mai ușor. Folosești Yahoo Messenger? Sau Gtalk?--Tudorτ 17 februarie 2009 16:59 (EET)

pl / Einstein[modificare sursă]

Corectat și tradus. Bine că m-ai întrebat de aceasta. :)  Remigiu  discută  15 februarie 2009 01:09 (EET)

Turismul în Germania[modificare sursă]

Citește aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_%C5%9Fters/Turismul_%C3%AEn_Germania Redfox (discuție) 19 februarie 2009 16:40 EET

RE: Vorbe[modificare sursă]

Ei hai se începe cu învățatul mai lasă emoțiile și primește lucrurile așa cum sunt. redfox 20 februarie 2009 18:12 (EET)

Și apropo de unde tu ai luat că eu te-am acuzat că comentariul tău este vot chiar îți pare că numai tu ești deștept pe pământul acesta , ha și cică fraza incriminată cred că te-ai uitat prea multe seriale de tipul CSI New York, știi chiar în pofida faptului că azi am avut o zi de lucru de la 06:00 - 17:00 și am venit obosit dar am avut energie încă să râd de comentariile tale haioase.

Cică încă tradiții, puncte dacă o să trebuiască o să te pun și în paranteze pătrate și figurate după tradiție. redfox 20 februarie 2009 18:34 (EET)

Iată eram să uit să menționez să colaborăm cât mai des în așa domenii domnule colaborator al spațiului wikipediei Zoltan. redfox 20 februarie 2009 18:39 (EET)

Razboiul Colonial[modificare sursă]

Totul rămâne de acord cu fapte. :)  Remigiu  discută  22 februarie 2009 20:27 (EET)

Explicație[modificare sursă]

Eu foarte perfect am înțeles rolul și sensurile mesajelor dumneavoastră unicul lcuru ce nu mi-a plăcut când va-ți exprimat "dar să se demonstreze că este important și pentru români!" doar enciclopedia nu este un portal de divertisment cu oferte de ex: Turism , căci fiecare poate să deducă importanța unui loc geografic după anumite preferințe fără să indice că e important doar pentru o națiune specifică. Eu nu am intenția să întrerup activitatea contribuitorilor, doar acest lucru m-a determinat să vă avertizez de la așa declarații. În rest celelalte mesaje a fost pur și simplu o interpretare distractivă, ce să vă fac dacă nu aveți simțul umorului.

Întotdeauna nu mi-au plăcut declarații de genul: dar să se demonstreze că este important și pentru români! și nu numai, care e problema dumneavoastră?. Aratați-mi vreun articol sau o broșură turistică unde este scris de ex: "Iată această destinației turistică este foarte importantă pentru români sau altă națiune. Mie mi se pare că omul alege o destinație turistică după o cercetare profundă în istoria, cultura, etc. unei țări ci nu după declarații ia-tă veniți aici căci e foarte important pentru români.

Ei cred că e destul.

Și să nu uitați că așa declarații de separare și este mama tuturor conflictelor, războaielor de pe lumea aceasta. redfox 24 februarie 2009 10:40 (EET)

Forță[modificare sursă]

Mulțumesc pentru apreciere. Articolul nu l-am scris eu, doar l-am tradus pe cel din engleză, care însă e acolo articol bun, spre deosebire de pagina pe care o aveam noi și care era puțin mai complexă decât un ciot.--Andreidiscuție 2 martie 2009 18:23 (EET)

Radianță și corp negru[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru atenție!Nu pot decât să fiu de acord cu articolul D-voastră despre corpul negru; pozele sunt splendide! Sugestii pentru eventuale modificări în text îmi voi permite să propun probabil în câteva zile, după ce îl voi fi citit cu atenția cuvenită și voi fi meditat la el. Citarea lui Sommerfeld în articolul despre Emisivitate o găsesc foarte bună: cartea lui am folosit-o când eram student, și acum mi-a ieșit din minte.Îl voi revedea! Cu privire la Jackson (care e cartea - nu numai a mea - de căpătîi în electrodinamică) nu sunt chiar de acord, pentru că nu se ocupă deloc de radianță, emisie, etc. L-am citat în articolul despre reflectivitate, pentru că deduce formulele lui Fresnel pentru suprafețe perfect plane. Pe curând și multe salutări--Ioan Calatorul (discuție) 3 martie 2009 13:40 (EET)

Modificări la corpul negru[modificare sursă]

Dragă domnule Zoltan! Mulțumesc încă o dată că mi-ați adus aminte de Sommerfeld! Îl am acum în fața mea: din păcate nici el nu se ocupă de definițiile emisivității, etc; de altfel singura carte "de vază" unde definițiile apar în formă incipientă este Max Planck, pe care m-am hotărît să-l adaug. Mi-am luat libertatea să citesc cu atenție și să modific (în mod barbar) anumite lucruri, pentru ca să apară anumite accente: corpul negru (inexistent) nu ar fi interesant dacă radiația corpului negru (adică spectrul ei) nu ar fi omniprezentă. Nu cred că procesele cvasistatice din termodinamică sunt esențiale: important este echilibrul între materie și radiație (adică să se stabilească o stare staționară). Am mai adăugat mici clarificări cu privire la Max Planck și Heinrich Hertz. Deși am crezut și eu că termenul de "radiație termică" se referă la modul de a o obține (prin încălzire), după mai multă lectură se pare că termenul e mai vechi și folosit în opoziție cu "radiație vizibilă": în sec.XVIII se observase că și acolo unde prisma lui Newton nu mai arăta nici o culoare, termometrul se mai ridica încă, deci mai era un fel de radiație! Încă o observație: radiația corpului negru apare în orice cavitate închisă, nu complet reflectătoare, din orice material, numai cu condiția să fie opacă. Atributul "rezonantă" nu are de a face cu asta: de aceea mi-am permis să modific explicația la una din poze--Ioan Calatorul (discuție) 5 martie 2009 19:19 (EET)

Brazilia[modificare sursă]

FeodorBezuhov/Tudor s-a declarat, dar mi se păre că articolul este destul de lung și să puteți împărți articolul în două secții de lucru - ar fi mai repede și mai ușor. Te consultezi cu Tudor :)  Remigiu  discută  6 martie 2009 00:12 (EET)

Corpul negru[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru comentariile amabile la modificările pe care le-am întreprins!Susțin din toată inima întreprinderea D-voastră la Wikipedia și, dacă credeți că aș putea da comentarii utile, nu ezitați să îmi scrieți! Îmi pare rău de cele ce spuneți despre studenții D-voastră: cred că situația e generală (mondială): toți vor să devină manageri! Trebuie să sperăm că prețul pe piață al celui care știe câte ceva nu ajunge chiar zero. Totuși, vă rog să nu pierdeți răbdarea: se vor găsi totdeauna câțiva la care osteneala D-voastră va lăsa urme serioase! Numai bine!--Ioan Calatorul (discuție) 6 martie 2009 13:17 (EET)

Brazilia [2][modificare sursă]

Modificările de tip [[biodiversitate]]a > [[Biodiversitate|biodiversitatea]] nu au niciun rost și augmentează artificial lungimea articolului. Aceeași obiecție am referând la schimbare de felul acesta: [[municipiile Braziliei|municipii]] > [[Municipiile Braziliei|municipii]]. Restul sunt chestiuni lingvistice în care tu ești mai priceput decât eu :)  Remigiu  discută  7 martie 2009 00:27 (EET)

Spania - Castilia[modificare sursă]

Tratatul a fost semnat de Castilia. Deși statele au deja stăpânii comuni, au rămas în unia personală. Aragon (Aragonia?) și Castilia s-au unit formând Spania în 1516, iar unificarea s-a procedat de iure chiar mai târziu, în 1716. Deși de obicei se zice că Tratatul de la Tordesillas a fost semnat de Portugalia și Spania, aceasta este doar o generalizare populară.  Remigiu  discută  7 martie 2009 01:02 (EET)

Drepturi de autor[modificare sursă]

Salut, Zoltan,
Am început un studiu privind operele care sunt în domeniul public, mă interesează situația imaginilor. M-ar interesa situația din Ungaria. Concret, pentru imagini de pe la 1910, când Ardealul era sub administrație austro-ungară, iar unele fotografii se publicau la Budapesta. Este posibil, conform legislației actuale a UE, ca o imagine executată de un fotograf născut prin 1890 și care a decedat prin 1950 să fie protejată până în 2020. Totuși, cred că Ungaria, care făcea și ea parte din „lagărul socialist”, a avut și ea o lege ca Decretul nr. 321/1956. Însă cunoștințele mele de limba maghiară sunt insuficiente pentru o asemenea documentare. Mulțumesc pentru orice răspuns. --Turbojet 8 martie 2009 21:30 (EET)

Brazilia [3][modificare sursă]

Te rog, dă-mi semnal când terminezi să corectezi greșelile, să mă uit unde le-am făcut și cum se poate mai bine exprima ceea ce am vrut să exprim ;)  Remigiu  discută  11 martie 2009 19:36 (EET)

S-a sinucis, pentru că a expectat lovitura de stat. Voi corecta eu. Mulțumesc pentru ajutor. :)  Remigiu  discută  17 martie 2009 00:11 (EET)

O discuție la care s-ar putea să vă pricepeți mai bine.--Andreidiscuție 12 martie 2009 17:05 (EET)

Peace[modificare sursă]

Bună seara, dacă îmi permiteți să mă adresez la dumneavoastră, eu am stat și m-am gândit o perioadă de timp în ceea ce privește discursurile din acest an, și aș dori să mă iertați pentru toate cuvintele grosolane, acele desene, atacuri la persoană. Eu niciodată nu am dorit să am dușmani, dar nici să fiu dușmanul cuiva. Rămâne doar la discreția dumneavostră să hotărâți merit sau nu colaborarea cu dumneavoastră. O seară bună. --redfox 20 martie 2009 19:21 (EET)

Bună dimineața, Redfox. Accept scuzele dumneavoastră și consider din acest moment că tot dialogul anterior este nulă și neavenită. Nu, nu v-am considerat dușman, doar că mi-a displăcut stilul abordat. Vă asigur că ați câștigat un prieten în persoana mea; chiar sunt nerăbdător în a colabora cu dumneavoastră! Numai bine--ZOLTAN (discuție) 21 martie 2009 09:22 (EET)

Eu vă mulțumesc pentru răbdarea și înțelepciunea dumneavoastră. Numai bine în continuare. --Redfox (discuție) 21 martie 2009 09:41 (EET)

Brazilia [4][modificare sursă]

Limba braziliană a semnalelor este cea folosită de persoane mute. Am uitat cum se traduce aceasta și l-am copiat drept din portugheză.  Remigiu  discută  22 martie 2009 20:05 (EET)

Bună seara Zoltan și Tudor,[modificare sursă]

Mai ales lui Tudor mulțumiri pentru sfaturi și legătura spre pagina în portugheză despre Pessoa. Nu mă descurc excepțional la traduceri din portugheză, deși înțeleg 95% din conținutul acelui articol de calitate. Sursa de documentare pentru ceea ce aș dori să scriu despre Pessoa este un număr special din Revista Secolul 20, care a fost dedicat în întregime poetului. Avest volum cuprinde mărturii și impresii ale lui Fernando Pessoa însuși și ale unor scriitori ca: Octavio Paz, Luciana Stegagno Picchio, Jacinto do Prado Coelho, Teresa Rita Lopes, Jose Saramago dar și Marian Papahagi, Mihai Zamfir, Dinu Flămând. Desigur, voi încerca să spicuiesc cîte ceva și din articolul în portugheză și aș dori foarte mult să pun două-trei poezii traduse de scriitori români. Cum vi se pare? Jessica (discuție) 23 martie 2009 19:29 (EET)

Mulțumesc că m-ai anunțat în legătura cu mesajul.--Tudorτ 23 martie 2009 21:51 (EET)

Opera și heteronimele

Am făcut astăzi unele modificări. Vă rog să le citiți/aranjați/modificați, dacă nu este bine. Mă gîndeam să mai punem unul-două capitole distincte: despre Pessoa în opera unor mari scriitori și ceva despre miturile portugheze în opera acestuia. Nu am scris nimic, fiindcă nu știu dacă aici, în Wikipedia, este de dorit un stil foarte elaborat în locul informației seci. Jessica (discuție) 24 martie 2009 14:58 (EET)

Mesaj[modificare sursă]

- formate de mesaj

Casute[modificare sursă]

Văd că căsuțomania nu-ți a atins, dar cred că ar fi util să prezinți la pagina ta de utilizator în care limbi vorbești. Dacă nu-ți plac căsuțele, poți pur și simplu să te pui în categoriile respective folosind [[Categorie:Utilizator ro-N]], etc. ;)  Remigiu  discută  4 aprilie 2009 00:37 (EEST)

La întrebarea ta intempestivă, iată răspunsul meu prompt: vorbesc nativ maghiara, germana, cunosc bine româna, engleza, franceza, mă descurc în limba sârbă, croată (am habar de dialectul vend), puțin știu ceha (dar foarte puțin) și cam atât. Foarte rău îmi pare de faptul că nu știu poloneza, ebraica, idișul.... o străbunică a mea a fost poloneză din Cracovia, pe nume de fată Nemerowsky (o fi fost poate rusoaică la origini, dar ea a susținut în totdeauna că e poloneză, și vorbea pefect limba poloneză). Nu, niciodată nu am avut niciun feeling pentru jucăriile multicolore fără de vreun folos-mă refer la căsuțele de utilizator. Numai bine, al tău sincer prieten --ZOLTAN (discuție) 4 aprilie 2009 01:18 (EEST)
Mulțumesc pentru explicații, ești marele poliglot ;)  Remigiu  discută  4 aprilie 2009 02:52 (EEST)

Luzacia - sorabii[modificare sursă]

Utilizator:88.146.41.161 De la Wikipedia, enciclopedia liberă Salt la: Navigare, căutare Mulțumesc, Zoltán (sau "köszönöm szépen").

Parcă nu nimeresc cu răapunsul meu...

Nu cred că voi interveni prea des, doar am vrut să pun la punct unele date. În primul rând, denumirea corectă a provinciei respective este Luzacia, nu Luzația, așa cum din greșeală apare într-un articol.

În al doilea rând, am vrut să precizez care este în realitate situația demografică a poporului sorab. Deși sorabii au o literatură bogată, în urma unei deznaționalizări sistematice practicate de mai toate guvernele germane din secolul 20, în curând putem să ne așteptăm la o dispariție totală a acestui popor.

Dacă am comis vreo greșeală de ordine tehnică, mulțumesc cu anticipație pentru ajutor.

În cadrul unui proiect francez în curând voi pune pe internet un dicționar sorab-francez și francez-sorab.

Noapte bună,

H. V.

Adus de la http://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:88.146.41.161

Probleme tehnice - articolul "Sorabi"[modificare sursă]

Kedves Zoltán,

nu știu cum să scap de inscripția "Aveți mesaje noi (comparație cu versiunea precedentă)" care apare in pagina dedicată sorabilor. Mă puteți ajuta să scap de ea?

Köszönöm nagyon szépen és jó éjszakát.

H. V.

Helló, kedves H.V. Ieri, (adică azi, în zorii zilei) am avut o mică problemă cu sistemul, nu am reușit să mai transmit mesajul de răspuns. Problema cu eticheta "Aveți mesaje noi (comparație cu versiunea precedentă)" este simplă: accesați mesajul, citiți-l și închideți, inscripția galbenă va dispare automat. Încă un mic sfat: este bine să vă autentificați printr-o pagină de utilizator, nu de alta dar așa „lumea” o să vă considere „de-al casei”. Numai bine, Üdv.,--ZOLTAN (discuție) 4 aprilie 2009 10:03 (EEST)

De la H. V.[modificare sursă]

Bună dimineața,

mulțumesc pentru mesaj. Și eu m-am luptat cu probleme tehnice (după ce citisem mesajul Dv. inscripția nu a dispărut, a trebuit să insist).

Mă mai gândesc dacă este cazul să mă înregistrez (adică să mai contribui), sunt foarte ocupat. Doar întâmplător am consultat pagina respectivă și m-au șocat cifrele care provin din perioada comunistă. Și cifrele date pentru S.U.A. sunt suspecte - la Serbin și Giddings (Texas) au stat cel mult câteva mii, mai degrabă sute de sorabi, împreună cu foarte mulți germani. După moartea preotului protestant sorab Jan Kilian, populația locală a trecut la limbile germană și engleză (vorbim despre secolul 19). În Cehia sorabii veneau din 1945, la Varnsdorf (în sorabă Warnoćicy, Nordul Boemiei) a fost întemeiată o școală (pentru copii) cu soraba ca limbă de predare, unii adulți au venit în Cehia unde era mai ușor să găsești de lucru, dar căsătorindu-se, nu numai că n-au mai vorbit soraba cu copiii, ci ei înșiși au uitat-o. Deci o "minoritate sorabă" din Cehia este mai degrabă o fantomă, în schimb câteva zeci sau sute de cehi au învățat limba sorabă și au sprijinit întrebuințarea ei. Politica Republicii Democratice Germane față de sorabi a fost foarte ambiguă - autoritățile au sprijinit publicarea multor cărți, dar în viața cotidiană au tolerat sau chiar sprijinit tăcut manifestări de șicană din partea majorității germane. În ciuda acestor fapte, mitul unui "sprijin comunist" acordat sorabilor persistă până astăzi. La ora actuală, Statul german sprijină mai degrabă școli pentru unii imigranți (de exemplu turci), în timp ce școli sorabe sunt lichidate. Închiderea școlii generale sorabe de la Chrósćicy/Crostwitz poate fi comparată cu o ipotetică închidere a ultimului liceu român din București. La un moment dat, cancelarul Schröder a declarat că Germania nu-și poate permite să sprijine o minoritate națională ÎN PLUS (în realitate, sorabii sunt singura minoritate națională autohtonă din Germania).

Dacă voi mai avea probleme tehnice, poate vă voi deranja cu întrebări. Efectiv n-am timp să contribui la wp, pe deasupra sunt implicat în proiectul Freelang.

Dacă puteți corecta titlul articolului "Luzația" (corect este Luzacia), vă voi fi îndatorat. Precis vă descurcați mai bine decât mine.

Un week-end plăcut,

Henrik

Sorabi - modificare[modificare sursă]

Bună seara,

mi-am permis să vă modific puțin modificarea: în cazul sorabilor aș prefera să nu vorbesc despre "cele două comunități" în alt context decât în acela religios. De fapt, împărțirea sorabilor în comunitatea (majoritară) protestantă și cea catolică a împiedicat colaborarea membrilor celor două comunități (catolicii n-aveau voie nici măcar să citească cărțile semnate de autori protestanți), ceea ce desigur a înlesnit deznaționalizarea poporului. Îndrăznesc să spun că în perioada comunistă, biserica catolică a jucat rolul hotărâtor în păstrarea limbii sorabe (mai ales în parohiile Chrósćicy, Ralbicy, Róžant, Baćon, Radwor, Pančicy-Kukow, mai puțin în parohiile Wotrow, Zdźěr /din Saxonia/ și Kulow /Prusia/). Deja în anii 70 ai secolului trecut, în satele protestante aproape că nu s-a mai auzit soraba pe stradă (cu mici excepții în parohiile Bluń, Slepo și unele sate care țin de parohia Wojerecy).

O altă împărțire importantă a populației sorabe este cea între Prusia și Saxonia. Ajunge să treci dintr-un sat saxon într-un sat din Prusia și imediat îți dai seama ce mult se schimbă comportamentul populației, inclusiv a celei de limba sorabă...

Dacă modificarea mea a modificării Dv. vi se pare irelevantă, nu mă deranjează dacă modificați textul înapoi ("...celor două comunități"). Îmi dau seama că majoritatea utilizatorilor Wikipediei din România nici nu-și pun problema relațiilor dintre catolici și protestanți, iar în contextl respectiv înțeleg noțiunea de comunitate la fel ca și Dv.

--Henriku (discuție) 4 aprilie 2009 23:02 (EEST)

Pontosítás[modificare sursă]

Szia! Láttam, hogy írtál a vitalapomra. Hát igen, vannak akik hülyeséget írnak. Nos arról van szó, hogy egyik haverom, Ksanyi fordította le a moldovai zavargásokat az angol wikiről. Talán erről vele kellene beszélned, ugyanis én csak kicsit formáztam a bekezdést, többet nem írtam e témában. Egyébkénként én unionista vagyok, szerintem Moldova Románia része kell, hogy legyen, a Dnyeper menti közt, pedig Ukrajnáé. Szajci (discuție) 10 aprilie 2009 07:30 (EEST)

Lui Zoltan Sarbatori fericite cu ocazia Pastilor si a primaverii,multe urari de bine si activitate rodnica.Ewan (discuție) 11 aprilie 2009 10:35 (EEST)

Mulțumiri[modificare sursă]

Mulțumesc pentru urări. Vă urez multă fericire. Alexander Tendler (discuție) 11 aprilie 2009 21:34 (EEST)

Boldog Húsvéti Ünnepeket![modificare sursă]

Paște[modificare sursă]

Și eu îți urez totul cel mai bun :) Să fii fericit, Zoltáne!  Remigiu  discută  13 aprilie 2009 02:25 (EEST)

Mulțumesc, îți urez o să ai o plină plăcere și satisfacție de sărbătorile primăverii. Leonard (discuție) 13 aprilie 2009 07:09 (EEST)

Chiar dacă cu întârziere, sincere mulțumiri pentru urările de Paște. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 13 aprilie 2009 09:34 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Am ales premiul tău însă nu știu cum să tai de pe listă titlul. Ceilalți au tăiat titlul ales. Cum pot tăia titlul? Cineva a șters faptul că eu am ales premiul oferit de tine. Înseamnă că nu e voie să aleg acel premiu? Luiza1202 (discuție) 14 aprilie 2009 21:45 (EEST)

Salut Zoli! Am vorbit cu Luiza. I-am trimis un mesaj în care i-am explicat că există o ordine a alegerii premiilor. Ea s-a grăbit, neștiind probabil de această regulă. Premiul tău îl vrea Nicolae Coman. Te rog, ia legătura cu el.--Tudorτ 14 aprilie 2009 23:08 (EEST)
Da, ne-am înțeles cu Andrei și Nicolae Coman. Acum urmează ca Luiza să-și aleagă premiul. Trebuie doar să așteptăm o confirmare de la ea. Am s-o contactez și te anunț când poți lua legătura cu ea.--Tudorτ 15 aprilie 2009 12:42 (EEST)
Acum poți lua legătura cu Luiza. Și-a ales premiul oferit de tine.--Tudorτ 16 aprilie 2009 14:50 (EEST)

Paște fericit![modificare sursă]

Easter eggs - straw decoration.jpg

În noaptea Învierii, când clopotele bat, cu sufletul curat, cu lumânări în mână, să spunem împreună: Hristos a înviat!Hase mit Ostereiern (2).jpg

Alecsdaniel (discuție) 18 aprilie 2009 22:33 (EEST)

Sărbători fericite[modificare sursă]

Fie ca Lumina Sfântă a acestei mari sărbători să vă călăuzească pașii, să vă aducă sănătate și fericire care să dăinuie veșnic în preajma dumneavoastră! Vă urez un Paște Fericit !


HRISTOS A ÎNVIAT! Lucian
Vajicka1.jpg

Paște Fericit[modificare sursă]

Ostereier 11.JPG
Fie ca învierea Domnului

să vă aducă bucurie și veselie

alături de cei dragi.

Hristos a înviat și Paște Fericit!

al d-voastră, Sebi


Paște fericit![modificare sursă]

Vajicka1.jpg


Paște fericit!

Fie ca această sărbătoare să vă aducă bucurie și căldură în familia dumneavoastră

Hristos a înviat!

Redfox
Adevărat a înviat![modificare sursă]

Adevărat a înviat! Mulțumesc pentru atenția D-voastră! La rândul meu, urez D-voastră și celor ce vă sunt apropiați o sărbătoare de Paști fericită și în continuare multă sănătate, optimism și noroc! Al D-voastră,Ioan Calatorul (discuție) 19 aprilie 2009 19:38 (EEST)

Vă mulțumesc pentru urări! Și eu vă doresc un Paște Fericit și cele mai bune urări!--Alex Demian (discuție) 19 aprilie 2009 20:52 (EEST)

Adevarat a inviat! Va multumesc de bunele urari adresate. Lucian GAVRILA (discuție) 19 aprilie 2009 21:45 (EEST)

Adevărat a înviat! Numai bine în 2009.—Sebimesaj 20 aprilie 2009 16:54 (EEST)

Sărbători fericite[modificare sursă]

Acuma, la întoarcerea dintr-un concediu NET (fără INTERNET) am primit cu plăcere și mulțumire urarea dv. Vă urez și eu ca Sfânta Lumină primită să vă lumineze viața și faptele, întru fericirea dv. și a aproapelui. Al dv., Alex F. (discuție) 26 aprilie 2009 14:03 (EEST)

Ernõ Ágoston[modificare sursă]

Salut! Nu cunosc limba maghiară, dar m-a frapat faptul că în titlu numele apare "Ernõ" iar în articol "Ernő". Mă tem să nu fie o eroare, deoarece, după (ne)știința mea õ nu este literă specifică limbii maghiare. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 27 aprilie 2009 09:14 (EEST)

 • Bună ziua domnule Miehs. Da, așa este, corect este cu ő (ö-lung), aveți dreptate, sedila nu există în ortografia maghiară. Eroarea a apărut din cauza neatenției mele la generarea articolului (am selectat caracterul din caseta de instrumente ). Voi corecta greșala de îndată. Vă mulțumesc pentru observațiile promte, numai bine--ZOLTAN (discuție) 27 aprilie 2009 09:35 (EEST)

Termodinamica radiației[modificare sursă]

Dragă domnule Zoltan!Mulțumesc pentru mesaj: acum cateva zile am observat modificările D-voastră în articolul despre Formula lui Planck: le găsesc foarte bine venite și aduc atât ceva culoare (în sensul obișnuit al cuvântului) în prezentarea altfel cam "gri", cât și claritate prin precizarea mărimilor fizice și ale unităților. Deasemenea găsesc că e importantă alegerea termenilor care nu sunt încă explicați în Wikipedia. În concluzie, sunteți invitat să faceți corecturi! Dacă e ceva ce nu îmi place, voi țipa, fiți sigur! Dacă vi se pare că ceva trebuie clarificat, scrieți-mi! La articolul cu Formula lui Planck trebuie să adaug două articole "explicative": unul - care e aproape gata - despre entropia radiației , și altul despre Rezonatorul lui Planck (există în schiță, dar mai durează). Multe salutări Ioan Calatorul (discuție) 1 mai 2009 17:58 (EEST)

Corecturi[modificare sursă]

Dragă domnule Zoltan! Am făcut câteva "remodificări" la Formula lui Planck și le-am argumentat în pagina de discuții. Dacă îmi mai vine ceva în minte, argumentez tot acolo. Multe salutări Ioan Calatorul (discuție) 7 mai 2009 12:41 (EEST) Mulțumesc pentru răspunsul detaliat!Ioan Calatorul (discuție) 8 mai 2009 23:34 (EEST)

Verificare[modificare sursă]

Buna ziua!

Am scris, mai demult, un articol despre Miklós Patrubány. Am gasit o sursa in maghiara [12] si am tradus-o cum m-am priceput. V-as ruga, cand aveti timp, sa verificati daca cele cateva fraze traduse sunt corecte si complete. Multumesc. AMDATi (discuție) 18 mai 2009 17:45 (EEST)

Ok! dar mi-ar trebui textul original. Referințele indicate sunt foarte lungi, iar eu nu sunt „specialist” în personalități politice; în orice caz la o primă „lecturare”, cred că e „agiorno”.Numai bine, al dvs,--ZOLTAN (discuție) 18 mai 2009 17:50 (EEST)
In regula, multumesc. Numai de partea introductiva din articol eram nesigur. AMDATi (discuție) 18 mai 2009 18:07 (EEST)
Mai apelez o data la dvs. In Cronica pictată de la Viena am scris ca a fost adusa la Budapesta in 1934, bazat pe o traducere cu google translator de la articolul din maghiara [13]. Puteti, va rog, sa verificati anul, deoarece nu sunt sigur ca e corect. Multumesc anticipat. AMDATi (discuție) 24 mai 2009 18:56 (EEST)
Da e corect: în baza acordului de la Veneția din 1932 dintre Republica Austria și Regatul Ungaria au avut loc schimburi de valori patrimoniale naționale între cele două state, Cronica pictată a făcut parte din lotul piselor de patrimoniu transferat din Austria în Ungaria. Am operat, în corpusul articolului, adăugirea amănuntului cu circumstanțele transferului. Numai bine.--ZOLTAN (discuție) 24 mai 2009 19:43 (EEST)

Tot hidrogen[modificare sursă]

Am găsi la articolul din limba engleză en:Inch of mercury ca unitate de măsură pentru presiune. Oare are echivalent în română, sau valoarea aceea va trebui transformată?--Coco (discuție) 20 mai 2009 15:19 (EEST)

Listă țări africane[modificare sursă]

Salut. Aș avea nevoie de puțin ajutor. Momentan lucrez la Listă de țări africane, iar articolul e tradus din engleză, însa nu știu cum să modific formatul la steaguri astel încât acestea să aibă o mărime mai mare. De asemenea, e necesar să schimb data accesări la note? -  King Danny  ♠  23 mai 2009 09:44 (EEST)

Pagină mare[modificare sursă]

Am ajuns aici căutând un mesaj adresat dumneavoastră, de interes și pentru mine. Cu această ocazie am constatat că această pagină a devenit foarte mare (peste 130.000 de octeți): se încarcă încet și poate fi inaccesibilă unui browser mai vechi. Vă sugerez să o arhivați și să faceți tabula rasa. Sper să nu-mi luați în nume de rău această intervenție nesolicitată. Cu bune gânduri, — Victor Blacus (discuție) 31 mai 2009 23:44 (EEST)

Bunvenit[modificare sursă]

De ce dați bunvenit la acest utilizator C4n1b4lul ? --Redfox (discuție) 1 iunie 2009 18:58 (EEST)

Corectare[modificare sursă]

Se poate să îmi corectați eventualele greșeli la Hidrogen#Compusii_hidrogenului, urmărind en:Hydrogen#Compounds? Diacritcile le voi adăuga ulterior. --Coco (discuție) 5 iunie 2009 11:44 (EEST)

Mulțumesc pentru corectările făcute. Pe parcursul zilei de azi sper să termin articolul. Am o nelămurire: nivele sau niveluri energetice ale atomului? Care este forma corectă de plural? D-l Turbojet mi-a spus că ce-a de-a doua... Deși mie mi s-a predat cu „nivele”, tind să cred că „niveluri” e mai corect. Dvs ce spuneți?--Coco (discuție) 6 iunie 2009 08:56 (EEST)
Da, nu am fost atent la aceste detalii. Mulțumesc pentru atenționare și sper să parcurgeți în continuare articolul. Am terminat secțiunile și vreau să-mi spuneți ce să mai adaug/extind.--Coco (discuție) 6 iunie 2009 20:04 (EEST)

La conținut mă refeream și eu. Aștept și ultimele dvs corecturi. Mulțumesc pentru sprijinul acordat. --Coco (discuție) 7 iunie 2009 16:25 (EEST)


Nuvola apps cookie.svg
Eu, Gikü, te felicit cu ocazia aniversării a 1 an de activitate în Wikipedia, dorindu-ți multă perseverență și bună dispoziție!
Nu mă mulțumesc doar cu un format, vreau să-ți mai spun că, deși ai doar un an pe wiki, ai demonstrat niște abilități de wikipedist experimentat, intrând discret în discuții și formulând idei interesante. Îmi place că te-ai adaptat atât de repede la Wikipedia, eu nu am fost la fel Smiley.png. Acum, că ai împlinit un an de activitate în acest proiect, ce-ar fi dacă te-aș nominaliza la WP:C? Sunt sigur că ai trece pragul de încredere al comunității Wink.png.

Îți urez toate cele bune, deci — și aici, și în viața reală! La mulți wikiani!

//  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 7 iunie 2009, 17:54 (EET)

Re:AC[modificare sursă]

Bună ziua. Plouă...ce frumos... Întotdeauna mi-a plăcut ploaia. Așa, să revin la mesajul dvs., cred că aveți mare dreptate când spuneți că e mai important să înțeleagă marea masă de cititori decât marii specialiști articolele wikipedia. Eu, personal, am înțeles articolul Hidrogen până la un anumit punct. Cred că persoanele care nu au niciun fel de tangență cu chimia nu înțeleg prea multe din el. Totuși, asta nu înseamnă că majoritatea cititorilor nu au cunoștințe de bază într-ale chimiei. Articolul trebuie să fie bun la un nivel mediu de informații (noi nu scriem pentru persoanele slab dezvoltațe intelectual, dar nici pentru savanți). Astfel, trebuie găsită o cale mediatoare, marea majoritate, cred eu, că poate înțelege un articol precum Hidrogenul, iar excepțiile presupun că se mulează după majoritate și nu invers. Concluzionând, articolele trebuie să fie medii din punct de vedere ar informațiilor "etalate". Totuși, trebuie să fie corecte și la obiect, cu asta m-am ocupat și eu, cu observarea greșelilor. Corectitudinea conținutului mă depășește.

Apropos...(wiki) La mulți ani! (cum vă ura și Giku mai sus). Cele bune în continuare și spor la lucru. Cu stimă, prietenul dvs. - Lucian  C 8 iunie 2009 16:47 (EEST)

WP:HU[modificare sursă]

Salut! Întrebare de necunoscător al limbii maghiare: Oare hu:Sablon:Csonk-szlovákia nu ar trebui să aibă numele hu:Sablon:Csonk-Szlovákia ? văd că hu:Sablon:Csonk-Tibet e cu „T” mare, la fel și hu:Sablon:Csonk-Karib. —  Ark  (discuție) 9 iunie 2009 12:16 (EEST)

Salutare și din partea mea! Evident că formatul corect ar trebui să fie: hu:Sablon:Csonk-Szlovákia; Szlovákia = Slovacia, Csonk = Ciot.--ZOLTAN (discuție) 9 iunie 2009 13:19 (EEST)
Ah! am uitat să menționez că alte formate similare din categoria respectivă (hu:Kategória: Országokról szóló csonkokat jelölő sablonok) au literă mică — hu:Sablon:Csonk-mauritánia, hu:Sablon:Csonk-magyaro etc. — mă gândeam că poate nu din eroare sunt numite așa. —  Ark  (discuție) 9 iunie 2009 13:27 (EEST)

Brazilia[modificare sursă]

Faptul interdicției activităților jurnalistice a fost o particularitate, chiar curiozitate, a Braziliei, care nu a fost caracteristic celorlalte state coloniale situate în America, ați înțeles bine. ;)  Remigiu  discută  12 iunie 2009 23:14 (EEST)

Da, da, am uitat, gândesc un pic despre agricultură ;)  Remigiu  discută  12 iunie 2009 23:28 (EEST)

Google Talk[modificare sursă]

Salut, Zoltan. Am înțeles că ai ID de Gtalk... poți să mi-l spui? (Sau dacă nu vrei să-l afișezi aici, dă add la giku_promitt). Pe curând. //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 12 iunie 2009, 23:17 (EET)

Administrator[modificare sursă]

Bună ziua. Aș dori să vă propun pentru acordarea drepturilor de administrator. Am văzut că v-ați familiarizat cu politicile și cred că v-ar fi mai ușor să lucrați cu ajutorul acestor drepturi, mai ales când vine vorba de curățenie și blocat vandali. Ați accepta? —Andreidiscuție 15 iunie 2009 21:39 (EEST)

Bună seara, domnule Stroe. Vă rog să mă iertați pentru întârziera prin care răspund la amabilul dumneavoastră mesaj de ieri; preocupări profesionale m-au împiedicat să intru activ pe wp. Propunerea dumneavoastră de a accepta candidatura la statutul de administrator mă onorează și îmi întărește convingerea că modestele mele contribuții nu sunt inutile. Totuși, la această oră, cred că nu ar fi oportună asumarea din parte mea a responsabilităților ce decurg din funcția de administrator, din mai multe motive. Cel mai obiectiv, este acela că în perioada următoarelor două luni voi fi foarte ocupat, motiv pentru care prezența mea pe wp. va fi destul de restrânsă. Un alt motiv (subiectv, poate) este legat de un anume sentiment de nesiguranță în ceea ce privește capacitatea mea de a folosi absolut corect, la data prezentei, majoritatea procedurilor ce țin de activitatea unui administrator. Mi-ar place să cred că expunerea mea de motive nu o veți considera ca fiind un refuz nepoliticos. După trecerea perioadei de efervescență profesională (am de făcut mai multe voiajuri, participări la conferințe, colocvii, etc.) și dacă invitația dumneavoastră rămâne pe rol, vă asigur că răspunsul meu va fi unul afirmativ.
După chestiuni de ordin administrativ să trecem la cele lucrative: am remarcat de mai mult timp, multitudinea de articole din domeniul științelor naturii și a matematicilor speciale pe care le-ați scris sau tradus. Se pare că suntem puțini cei care avem asemenea „îndeletniciri neortodoxe”. De ceva timp, m-am apucat să concep un „calup” de articole din domeniul fizicii; ideea e să construiesc pe „cale inductivă” subiectul oscilatorul armonic, bazat pe cele mai importante modele de oscilatori din varii domenii (mecanică, electrodinamică, electronică, mecanică cuantică, etc.). Am început cu oscilatorul armonic cuantic, pe măsura redactării mi-am dat seama că lipsesc o serie de articole legate de aparatul matematic. Ca să fiu mai scurt: la rezolvarea ecuației lui Schrödinger ar fi extrem de util dacă ar exista articolul despre polinoamele lui Hermite, rugămintea mea este ca în măsura în care aveți disponibilitatea și timpul necesar să redactați un articol cu acest subiect plecând de la Hermite polynomials. Ideea e să traduceți numai textul, adaptarea, corectarea terminologiei, adăugarea bibliografiei românești o voi face eu. Ce ziceți, batem palma? :-)
Last but not least: În mediul în care am fost socializat, folosirea pronumelui tu a fost generalizată indiferent de vârstă, sex, relații sociale sau familiare. De aceea, eu propun ca de acum înainte să fim la per-tu. Ok? Toate cele bune îți dorește al tău devotat prieten,--ZOLTAN (discuție) 16 iunie 2009 23:23 (EEST)
Înțeleg, nicio problemă, oferta va rămâne în picioare și mai târziu. Ai un OK din partea mea și pentru polinoamele Hermite, voi porni cât de curând cu o traducere și poate mai completez din cărțile pe care le mai am prin casă (cum polinoamele ortogonale sunt de interes în metodele numerice de calcul și în automatizări, le-am studiat și eu prin facultate, deci am niște material în română și rămâne să-mi amintesc terminologia; astfel, speranța e că nu vei avea probleme prea mari cu corectarea lor). —Andreidiscuție 17 iunie 2009 14:41 (EEST)
Mersi. Vezi că am inițiat Polinomul lui Hermite cu definiție și titlurile secțiunilor. Totuși, cred că titlul corect al articolelor care se referă la polinoamele ortogonale ar trebui să fie: Polinoamele lui Hermite, Legendre, Laguerre, Appell, etc., întrucât subiectul articolelor sunt seriile infinite de polinoame, nu un singur termen dintr-o anume serie. De altfel, toate tratatele de specialitate folosesc pluralul în titlurile capitolelor ce tratează un anumit tip de polinoame ortogonale, în fine, mai vedem noi.--ZOLTAN (discuție) 18 iunie 2009 01:32 (EEST)

Polinoame Hermite[modificare sursă]

Ha, ha, ha, îmi amintesc cum ni s-au predat. Din cauza lipsei de timp a fost așa:

„(big grin) Și acum vom vorbi despre polinoamele Hermite. Au funcția generatoare cutare (scris pe tablă). Se bucură de proprietatea de ortogonalitate. Și mai departe citiți dv. din... de la pagina cutare până la pagina cutare. Și acum vom vorbi despre polinoamele Cebîșev. Au...”

Vreau să vă spun că întotdeauna s-a folosit pluralul, ca în titlul acestei secțiuni, ba chiar articulat. Însă n-am prea întâlnit formularea cu „lui”, de influență franceză. Al dv., --Turbojet 18 iunie 2009 09:38 (EEST)

Mersi pentru remarcă. Da, aveți dreptate, corect ar fi: polinoame Hermite respectiv polinoame Legendre; pluralul e obligatoriu, fiind vorba de o serie de polinoame ortogonale. Dacă folosim singularul, atunci ne referim la un singur termen din serie, de exemplu : - al șaselea termen din serie. Când am inițiat articolul m-am lăsat „convins" de formularea de la Polinomul lui Legendre, existent de mai mult timp. Se impune modificarea titlurilor polinoamelor ortogonale în sensul uniformizării lor; nu vroiam să fac asta înainte să discut cu cineva competent.Cu respect--ZOLTAN (discuție) 18 iunie 2009 12:05 (EEST)

Proiect:Infocasete[modificare sursă]

Încă n-am sfârșit dar poți parcurge pagina și corecta greșeli de exprimare? Aș fi foarte mulțumit. :)  Remigiu  discută  20 iunie 2009 22:43 (EEST)

Da, mă apuc acum. Numai să nu intrăm în coliziune, te rog să-mi spui dacă mai lucrez la el acum!--ZOLTAN (discuție) 20 iunie 2009 22:46 (EEST)
Nu, voi continua dupa ce sfârșești. Oricum, te invit la participarea la proiectul ;)  Remigiu  discută  20 iunie 2009 22:56 (EEST)
Ok! Mai ales că recent mi-am dat seama că la infocasete e o dezordine ancestrală (punctual: la elementele chimice,de exemplu, trecând peste faptul că nu sunt uniformizate, sunt o serie de greșeli)--ZOLTAN (discuție) 20 iunie 2009 23:01 (EEST)
După ce termin cu organizarea acestui proiect, chiar gândeam să încep cu o infocasetă de elemente chimice. Oricum, cum îți place aspectul propus?  Remigiu  discută  20 iunie 2009 23:07 (EEST)

Prietenul meu, actiniul[modificare sursă]

Salut. Să știi că am hotărât retragerea actiniului de la propunerile pentru AC pentru a putea să încep să colectez informații din mai multe surse, iar argumentele aduse pe pagina de discuție pentru AC nu m-a descurajat deloc :) chiar eu am menționat că dacă sunt unele neajunsuri ale textului, să se precizeze, pentru ca eu să le pot corecta ulterior. Și mersi pentru dorința ta de a mă ajuta ;):D O să încerc să nu te chinui cu prea multe întrebări, în caz că nu găsesc nimic (deși nu prea cred asta;) )Goldenphoenix2007 (discuție) 20 iunie 2009 23:51 (EEST)

BAC[modificare sursă]

Mersi Zoli pentru încurajări! Să fie!

La germană am puține emoții, dar cred c-o să mă descurc.

O seară frumoasă și toate cele bune!--Tudorτ 21 iunie 2009 21:41 (EEST)

Proiect:Infocasete [2][modificare sursă]

Am sfârșit să scriu pagina proiectului și ți-am răspuns pe pagina de discuții.  Remigiu  discută  21 iunie 2009 23:09 (EEST)

Vorbe[modificare sursă]

Putem chiar acum ;)  Remigiu  discută  24 iunie 2009 02:25 (EEST)

Hah, n-am citit propoziția până la sfârșit :P Scuze ;)  Remigiu  discută  24 iunie 2009 02:26 (EEST)

Din nou Actiniu[modificare sursă]

Salut :D. Am căutat mai multe informații despre actiniu și am lucrat din nou la articol, să-l îmbunătățesc. Am rezolvat următoarele probleme semnalate:

 • 1.Introducerea scurtă
 • 2.Detalierea actinidelor și a toxicității (la toxicitate am găsit foarte puține lucruri, deși cred că am răscolit Internetul și cărțile de la Biblioteca Județeană pe dos)
 • 3.Imaginea din infobox-ul actiniului
 • 4.Corectitudinea datelor
 • 5.Surse pentru reacțiile chimice

Te-ai putea uita peste articol, să-mi spui dacă e bine redactat și toate celelalte? Mersi anticipat;) Toate cele bune, Goldenphoenix2007 (discuție) 26 iunie 2009 12:51 (EEST)

{{Infocaseta Element chimic}}[modificare sursă]

Am creat o infocasetă cerută. Te rog verifici limbajul de specialitate, am încercat să evit traducerea mot-à-mot din franceză dar uneori nu m-am apucat să găsesc cuvintele corespunzătoare românești.  Remigiu  discută  27 iunie 2009 17:01 (EEST)

Salut. E excelent! Am făcut câteva modificări minore legate de raza van der Waals (nu se folosește lui, e o reminiscență franțuzistă) și perioada de dezintergrare=T1/2, cred că la lista de izotopi trebuie schimbat termenul corespunzător-am să verific. Ce dicționar ai folosit pentru traducerea din franceză a termenilor de specialitate? Ar mai fi o mică problemă: trebuie să cădem de acord asupra unităților, de exemplu,să expimăm totul în SI sau să folosim și unități tolerate dar tradițional acceptate în chimie sau fizica atomică. À, și mai e ceva: cred că este inutil să lăsăm parametrul: viteza sunetului-în practica obișnuită, chiar nu interesează pe nimeni viteza sunetului într-un elment chimic pur, la cele mai multe, nici nu se poate determina experimental această constantă.--ZOLTAN (discuție) 28 iunie 2009 19:06 (EEST)
Perioadă de dezintegrare a fost o invenție de-a mea căci n-am putut să găsesc termenul corespunzător în română. Oricum, aceasta se marchează prin simbolul T½. Cred că o să fie mai ușor dacă stabilim folosirea unităților SI căci cele tradiționale nu întotdeaună sunt recunoscute la o privire. Parametrul cu viteză, îl poți scoate dacă crezi că nu este necesar, specialist ești tu ;)  Remigiu  discută  28 iunie 2009 19:11 (EEST)
Ok! Așa mă gândeam și eu. La unitățile de măsură voi face eu modificările, cum crezi că e mai bine: kg/m3 sau kg m-3 pentru unitatea de densitate masică, de exemplu?--ZOLTAN (discuție) 28 iunie 2009 19:18 (EEST)
kg/m³ (folosește ³ în loc de 3, <sup> uneori cauzează probleme de afișare a formatului) mie mi se pare mai cunoscut, chiar îmi aduc aminte de această unitate de la școală. În plus, este folosită și la alte wikipedii, ceea ce înseamnă că ne-ar fi mai ușor să preluăm date.  Remigiu  discută  28 iunie 2009 19:22 (EEST)

Multumesc[modificare sursă]

Mersi mult pentru corecturi. Scz pentru deranjul tău >:D< Goldenphoenix2007 (discuție) 27 iunie 2009 23:12 (EEST)

Nu ai pentru ce, încă nu am terminat.--ZOLTAN (discuție) 27 iunie 2009 23:35 (EEST)
 • Am cerut cartea ce mi-ai recomandat-o și am primit doar volumul al doilea. M-am uitat în el foarte atent și conținutul lui face referire doar la diverse particule care se află în nucleul unui atom. Primul volum nu l-au avut. Goldenphoenix2007

Invitație[modificare sursă]

Proiectul Wikimedia: Wikimanuale, este o colecție de manuale care poate fi modificată liber. Acum acest proiect are 271 pagini de carte, 62 fișiere, 32 manuale din care unul complet. Pentru dezvoltarea acestui proiect e nevoie să te implici și tu. Pentru a vedea pagina principală a proiectului apasă aici.--Bourge (discuție) 1 iulie 2009 14:08 (EEST)

Un proiect nou[modificare sursă]

Bună seara, Zoltan, nu ne-am mai salutat de mult, pentru ultima oară am scris câte ceva în Wikipedia română cu ocazia modificării articolului despre ceha evreiască.

Îmi permit să Vă deranjez cu o rugăminte: împreună cu trei colegi sarzi încercăm să înființăm un Wiktionary al limbii sarde. Ieri a fost depusă cererea iar la momentul de față în Incubator sunt gata făcute 22 de articole (cu echivalente în mai multe limbi, inclusiv română). Nu sunt sigur care sunt șansele că proiectul va fi aprobat, deoarece sarzii au eșuat odată deja. Deocamdată nimeni nu a luat parte la discuție, nici în favoarea proiectului, nici împotriva lui. Am vrut să Vă rog dacă ați fi dispus să scrieți câteva rânduri în favoarea proiectului, bineînțeles dacă nu vă deranjează și dacă Vă place proiectul. Mă tem că prea multă lume nu va fi interesată... Puteți să Vă uitați la articolele create până acum:

http://incubator.wikimedia.org/wiki/Category:Wt/sc

În orice caz Vă mulțumesc. Cu scuze,--Henriku (discuție) 5 iulie 2009 01:19 (EEST)

Regnul animal, vegetal...[modificare sursă]

Buna ziua Zoltan/Meszzoli,

In latina se spune Regnum animaliae, vegetaliae, fungorum... In română se spunea odinioară Regnul animal, vegetal, al ciupercilor, mineral. In franceză, Règne animal, végétal...

Cand sunt pedanti, colegii mei biologi vorbesc latineste in limba română. Altă modă, la fel de apăsătoare ca limbajul proletcultist când eram mic, este să socotesti Academia Română ca o adunătură de bosorogi inutili, să nu mai urmezi regulile sintaxei si gramaticii, si să folosesti cât mai multe cuvinte engleze in limba română, fără să le mai integrezi în limbă (cum au fost integrate in trecut cuvintele meci, tramvai sau micoză, care azi s-ar scrie match, tramway si mycosis).

Biolog sunt, corect încerc să fiu, pedant nu. Vorbesc limbile pe care le stiu fără complexe dar respectând regulile lor ancestrale. Scriu sait, maus si mixomicete. Asta nu place tuturor.

Sorry ! ;-)

Cu bine,--Spiridon Manoliu (discuție) 13 iulie 2009 21:10 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

La cine v-ați referit cu termenul „monumental” aici? --Turbojet 13 iulie 2009 22:49 (EEST)

Dar, în formularea dv., intersecția dintre „venerabili” și „foști” conține un singur element. Cei de acum doi ani erau toți sub 30 de ani. --Turbojet 13 iulie 2009 23:07 (EEST)

Ajutor[modificare sursă]

Am nevoie de puțin ajutor în interpretarea frazei acesteia: „This phase is usually hexagonal (ideal) or trigonal (distorted) and can be viewed as being due to a soft longitudinal acoustic phonon of the beta phase causing collapse of (111) planes of atoms.” În mare parte, am reușit, dar nu sunt sigur în legătură cu ultima parte, pe care am scris-o în italic. Mă puteți ajuta? --Aether (᾿Αιθήρ) 16 iulie 2009 20:32 (EEST)

puțin mai târziu, bine? Chiar acum ies din casă pentru aprox. o oră.--ZOLTAN (discuție) 16 iulie 2009 20:37 (EEST)
Nu-i nicio problemă. --Aether (᾿Αιθήρ) 16 iulie 2009 20:41 (EEST)
Am revenit. Deci, după mine fraza ar suna astfel: În această fază, de regulă, structura este hexagonală (ideală) sau trigonală (denaturată) și poate fi privită ca fiind cauza existenței fononilor acustici de joasă frecvență din faza beta, care pot determina distrugerea planelor cristalografice(111).
Comentariu: firește că ar fi fost mai avantajos dacă aveam tot textul la dispoziție, dar propoziția, cred eu, acoperă conținutul științific. E vorba, în fapt de interacția fononilor cu atomii din nodurile rețelei, care la frecvențe joase produc rezonanța modurilor de oscilație a ionilor, ceea ce poate duce la dislocarea unora din nodurile structurii cristaline, ce are ca efect „colapsul” planului (111) a celulei elementare. Nu știu exact despre ce substanță e vorba și în ce condiții fizice.--ZOLTAN (discuție) 16 iulie 2009 21:47 (EEST)
Mulțumesc mult! E vorba de titan și de formele sale alotropice. --Aether (᾿Αιθήρ) 16 iulie 2009 21:55 (EEST)


Bună dimineața, Zoltan. Nu pot să înțeleg, ești pe GTalk sau nu? Aș vrea să schimbăm două vorbe. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 22 iulie 2009, 01:09 (EET)

sal[modificare sursă]

salut

Mesaj[modificare sursă]

Salutare Zoli! Mă bucur să ne auzim!

Pentru început, trebuie să-ti spun că numele meu de familie e Mihăescu, nu Mihăilă. Nu-i nicio problema c-ai greșit, oricui i se întâmplă, deci, stai liniștit.

Țin minte că erai curios încă de când eram cu examenele de BAC cum mă voi descurca. Examenele de BAC au fost obositoare, însă au trecut și le-am luat cu o notă destul de bună, zic eu: 8,91 - asta fiind media notelor obtinuțe la toate examenele, atât scrise, cât și orale. Oricum, la facultatea la care vroiam eu să dau, nu era nevoie de media de la BAC, deci n-a influnțat în niciun fel parcursul meu ulterior spre admiterea în învățământul superior.

Dorința mea era să mă înscriu la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) - Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Prin urmare, am aplicat pentru această facultate. Ieri am aflat rezultatele, am fost admis. Am aplicat pentru învățământul la distanță (ID) deoarece vreau să am un program mai flexibil, astfel, mă pot duce la cursuri când vreau și când pot, lucru care mi se pare ideal. Pe de altă parte, a fost și un alt motiv. De la anul mă voi înscrie la Universitatea București, la Facultatea de Etnologie. Din păcate, n-am putut să aplic în acest an pentru facultatea asta pentru că școlarizează din 2 în 2 ani, în acest an fiind pauză. Prin urmare, etnologia o voi face la zi, iar comunicarea la ID. În viitorul ceva mai îndepărtat, îmi propun ca după ce termin cu cele două facultăți, adică peste 4 ani, să urmez un master în antropologie, iar dacă se va putea, îl voi face în străinătate, la Viena, ori în altă țară din spațiul germanofon, ori chiar undeva în spațiul lusofon, adică în Portugalia. Dar până atunci mai e ceva timp, mă voi mai gândi, voi vedea ce posibilități am, astfel, e posibil ca lucrurile să se mai schimbe în timp, dar în mare, cam astea sunt planurile mele privind studiile superioare.

Mă suprinde faptul că pleci tocmai în America Latina. Te duci cu treabă ori în concediu? Prin intermediul lusofoniei, sunt foarte atașat de spațiul țărilor vorbitoare de limbi neolatine. Ca să te introduc puțin în atmosfera, ascultă aceasta melodie, cu siguranță o să-ți placă.

Toate cele bune! Cu prietenie, --Tudorτ 30 iulie 2009 15:31 (EEST)

 • Obligația mea: un purceluș în cadou! Tudor, te rog să mă ierți pentru gafa mea de a te boteza după găunoasa mea memorie, eh, asta e! Oricum, sunt dator cu un purcel de botez bine temperat (la cuptor, firește).
Bravo pentru reușita de la admitere! Se pare că „flerul meu pedagogic” nu a dat roade: eram convins că tu vei porni la început pe direcția filologie-filozofie, mai apoi pe latura practică! (Părere personală: talentul, cultura generală, dorința de cunoaștere, onestitatea și încă multe alte calități mai mult sau mai puțin măsurabile te predestinează pentru o carieră intelectuală)
8,91 în condițiile exigențelor din școlile bune, eu cred, că este absolut remarcabil! Am avut studenți (care, culmea, au ajuns în anul doi de studii) ce nu erau în stare să expună o propoziție inteligibilă - și, vezi minune, când m-am interesat la secretariat, am aflat cu stupoare că au fost admiși la inginerie cu medii de 9,80-9,90 ( de aceea, eu personal, sunt adversar al tutoror sistemelor birocratice de examinare; dacă ar fi după mine, ar trebui să existe numai examene orale publice!). Cred că în viitorul nu prea îndepărtat vom auzi despre tine și din alte surse decât wp.
Care etnologie? Probabil, că în țara asta, ca de alt fel în toate țările din UE ar fi nevoie de adevărați specialiști în etnologie, din păcate, la ora actuală în Europa nu mai există nimeni care să ia în serios o asemenea platformă culturală. Se pare că este mai important să stricăm milioane de octeți și miliarde de neuroni pe subiecte „culturale” gen Nikita sau Győzike ca să dau doar două exemple halucinante de pe ro.wp și hu.wp (dacă timpul mi-ar permite a-și putea găsi sute de alte exemple elocvente). Personal, sunt foarte mâhnit (cred , că e expresia cea mai corectă în românește) în ce privește promovarea culturii tradiționale din aria românească! Recent, am avut un fiasco total pe tema aceasta! Eu sunt de aprox. un an și jumătate rezident în România, și mi-am permis luxul de a invita cât mai muți prieteni să vină la mine! Când am făcut un tur în Maramureș, Suceava și Botoșani, unii prieteni m-au întrebat: păi case moderne cu balustrăzi de inox. pot să văd destule și la periferia Parisului...Unde este valoarea adevărată? Ce să le fi zis? Nu mai continui lamentația, tu, sigur cunoști mai în profunzime situația etnologică, dar și etnografică din zona de care am făcut povestire.
Nu, nici pe departe nu am atâția bani, încât să-mi permit să fiu turist pe aprox. două luni în Peru sau Chile! Mă întorc pentru a doua oară în Santiago de Chile, și sper, că fostul meu coleg de la Univ.Buc. să aibe timp suficient să ne însoțească de la Lima până la Machu Picchu (vom ateriza de la New York în Lima)-e singura mea dorință de turist! În rest, vom muncii din greu pe câmpurile de salpetru din Chile. În Santiago, pe lângă spaniola, italiana, portugheza, poți vorbi englezește, franțuzește, românește, nemțește, ungurește, etc., dacă te duci la Universitatea din Santiago sau la Compania Națională a Sulfului și Cuprului! Numai la o direcție regională dintr-un oraș de pe undeva din zona sudică a câmpului de salpetru (acum, nu mai știu cum se numea localitatea) am găsit sute de centroeuropeni. Eu nu cunosc nici spaniola, nici portugheza, dar mă descurc destul de bine în „coada de jos” a continentului american.
Revenind la „botez” : când mă voi întoarce din Chile, probabil că voi fi nevoit să fac un drum la București. Poate atunci vom putea discuta o oră-două lângă un purcel bine temperat!
Al tău, mai bătrân prieten,--ZOLTAN (discuție) 30 iulie 2009 22:45 (EEST)
Mulțumesc pentru acest mesaj frumos. Ești un om foarte agreabil, de aceea, întotdeauna mi-a plăcut să vorbesc/colaborez cu tine. Ești printre interlocutorii mei preferați de pe Wikipedia, serios.
Oricum, tot e bine că ajungi în acele locuri care nouă, de la mii de km distanță niste par exotice, așa cum probabil pentru chilieni România sau, știu și eu, Macedonia, este o destinație exotică. Din câte am constatat și eu, mai nou, imigranții ce sosesc pe acele meleaguri vin din spațiul Mitteleuropa sau chiar din Europa noastra bizantină. Apropo, spune-mi, cu ce te ocupi mai exact?
Cred că valorile folclorul european, cât și ale celui național, nu s-au pierdut, chiar dacă exista Nikita, și nici nu se vor pierde. Pe de altă parte, muzica folclorică de exemplu, are ceva care poate sensibiliza pe oricine. Pune-i unui roman, de formație modestă, plecat în Spania, o suită oltenească. Îți garantez că-l va emoționa. Treptat, oamenii își vor da seama de nemernicia acestor vremuri și se vor întoarce la tradiție, la mit, la vatră.
Îți recomand această melodie, probabil o cunoști.
Apropo, aș vrea să cunosc folclorul maghiar, poate mă ajuți tu cu ceva muzică, aș fi curios și interesat. Mulțumesc.--Tudorτ 30 iulie 2009 23:27 (EEST)

Üdvözlöm[modificare sursă]

Nagyon köszönöm. Még sem maradok. Tavaj kellett volna elmenniem. Nekem ez egy szégyen, hogy a neccen a nevem melett ennek az ôrült és gazember nevét is elôhozza a gugel kutató motor. Ez inkább egy óvoda (hogy ne mondjam, hogy diliház), nem egy komoly hej, ahol felnôtek írnak és tárgyalnak. Ez a véleményem. Minden jót és egészséget. - Feri Goslar (discuție) 5 august 2009 10:25 (EEST)

Köszi (de nem így gondoltam, hanem csak önnek írtam, nem akartam, hogy a többiek is olvassák; nos, mindegy). De azt én szándékosan okoztam. Azt én úgy akartam ám. És nem csak miatta fejezem be. Csak azt akartam, hogy, mielôtt ígyis-úgyis elmegyek, az arhivumban legyen még több "anyag" róla, aminben az ürge jobban mutatja mire képes. Talán valamikor kirugják. Minden esetre, a véleményem szerint "kár a gôzre"; egy ilyen *pediának nem így kell lennie (a magyaroké jobb; ezt már írtam másfélévvel ezelôtt a két "fônöknek", A. és G., a ki nem régen lelépett). (De most - elnézést - ez után nem olvasom többé a volt oldalomat. Ha talán válaszól, akkor inkább itten, a saját oldalon). Üdv. - F.G.
OK! Megértettem! Maradok őszinte tisztelője, Feri Goslar. Talán, valhol Európában, egyszer összefutunk! Ki tudja.....--ZOLTAN (discuție) 6 august 2009 01:12 (EEST)

O problemă[modificare sursă]

Îmi pare rău că n-am mai contribuit de mult în proiectul Wikipedia, motivul fiind că abia m-am întors din concediu și de acum voi încerca să scriu mai multe artoicole pentru a compensa. Am niște mici probleme pentru că nu reușesc să înțeleg, din răspunsul la întrebarea pe care am pus-o la cafenea, cum sa creez acele tabele de informații. Am citit mai multe ghiduri dar tot nu reușesc să creez un astfel de tabel. Nu știu dacă un începător ar trebui să se preocupe de aceste tabele care mi se par complicate. Totuși, eu aș dori să adaug articolelor scrise de mine aceste tabele. Poate mă puteți ajuta, explicându-mi mai "pe înțelesul copiilor" acest procedeu complicat Dan Mirea (discuție) 25 august 2009 18:01 (EEST)

Bun revenit[modificare sursă]

Bine ai revenit, Zoltan. Te așteptam cu o rugăminte: aceea de a te uita peste două traduceri recente de-ale mele din engleză la care e foarte posibil să fi făcut greșeli în ce privește terminologia de specialitate: Deplasare spre roșu și Tensiune superficială. Sper că a mers bine în America de Sud (sau încă nu s-a terminat?). —Andreidiscuție 14 septembrie 2009 20:37 (EEST)

Mersi de urare, Andrei. Mă voi apuca chiar acum, dar nu garantez că voi termina azi. Dacă voi avea anumite nedumeriri voi lăsa comentarii la pagina de discuții de la cele două articole.--ZOLTAN (discuție) 14 septembrie 2009 20:44 (EEST)
Nu e nicio grabă. —Andreidiscuție 14 septembrie 2009 20:47 (EEST)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru mesajul lămuritor către Alexander Tendler. Sper să aibă efect. -- Victor Blacus (discuție) 14 septembrie 2009 21:02 (EEST)

Ervinsteaua1[modificare sursă]

Salut! De ce i-ai anulat modificarea? Nu văd ce era prost în ea, doar a scos prefixul Fișier și croșetele. --Sebi B. discută 19 septembrie 2009 13:46 (EEST)

Salut și din partea mea. Ai dreptate, am fost nițel neatent, m-am ghidat numai după aspectul dimensional, fără să observ croșetele!. Mulțumesc mult pentru corectarea gafei și de mesaj; din păcate nu sunt infailibil ca Papa de la Roma :-). Cu respect,--ZOLTAN (discuție) 19 septembrie 2009 14:02 (EEST)

Voteaza-ma![modificare sursă]

Te rog dă-mi un vot aici!--Ervinsteaua1 (discuție) 21 septembrie 2009 14:51 (EEST)

Reclamațiile și timpul[modificare sursă]

Nici eu nu prea am timp pentru a mă juca cu copiii ăia. Chiar azi am pus o gentuță în dreptul titlului în pagina mea de utilizator pentru a mă motiva :) //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 23 septembrie 2009, 20:33 (EET)

Romi[modificare sursă]

N-am văzut avertizarea t2d și am trimis un t3. Cred că-l poate suporta. Cu bune gânduri, -- Victor Blacus (discuție) 27 septembrie 2009 16:04 (EEST)

Răspuns la mesaj[modificare sursă]

Domnule Zoltan,să știți că vă admir. Stimabilul domn Miehs mi-a părut foarte impulsiv prin mesajul domniei sale lăsat pe pagina mea de discuții. Nu vreau să provoc o ceartă, decât mi-am exprimat părerea pe pagina de discuții a domnului AdiJapan,iar Miehs a izbucnit,pur și simplu,că nu respect limba română ș.a. Vă admir pentru că Dumneavoastră știți să vă exprimați părerea fără a fi impulsiv. Și să știți că-mi puteți spune Tibi,fără domn,pentru că am 13 ani și jumătate,deși vă admir respectul. --TiberiuBalint 1 octombrie 2009 19:29 (EEST)

Sentința[modificare sursă]

De acord că poate am exagerat pentru a-mi susține ideea. Treaba nu e cât a scris fiecare, ci inutilitatea de a face clasamente cu cei de valoare, rezultând că cei omiși sunt automat de o calitate inferioară. Trebuie să ne ferim să spunem că din comunitate x și z sunt cei mai valoroși, pentru că creează frustrări în rândul celorlalți. Întâmplător cele două persoane nominalizate (pe care le apreciez de altfel pentru activitatea lor) nu sunt imune la laude, numărul mare de premii de pe pagina lui Andrei creând impresia unui nou-venit că acesta ar fi ceva important, iar unul care nu deține astfel de medalii e ceva mai de doamne-ajută. Spre exemplu, un model de modestie este Parvus7 care a refuzat constant nominalizările ca administrator deși a fost propus de mai multe ori, are cel mai mare număr de contribuții și o activitate constantă. El a ales să-și ascundă premiile din modestie, dar alții nu se feresc să încerce să impresioneze. Ideea e că ar trebui să judecăm cu dreaptă măsură, să nu ridicăm pe unii în slăvi pentru că alții s-ar putea simți (și nu e vorba de mine personal, ci de toi cei care ar putea judeca așa) puși pe un rang inferior. --Cezarika1 2 octombrie 2009 14:33 (EEST)

Cezar, bună seara. Personal, vă mulțumesc pentru răspunsul promt la mesajul meu, oarecum intrus de pe pagina cu pricina. Se pare că ne apropiem de numitorul comun ce se poate numi „consens în doi” (? :-)). Da, în principiu, trebuie să vă dau dreptate: e adevărat că nu trebuie să construim scale valorice raportate la unii mai „activi” sau mai „puțin activi”, și că nici „laudele” nu au vreo relevanță de facto; poate unii se complac în a crede că sunt mai valoroși decât alții, pentru singurul motiv, hilar în opinia mea, că au mai multe etichete proslăvitoare. Nu, nu cred că asta e problema de esență pe ro.wp. Oamenii sunt foarte diferiți, unora le place, altora nu, lauda făcută de semenii lor, dar aici e vorba de o contabilitate strictă a contribuțiilor enciclopedice. Ca novice pe ro.wp, am constatat că, din păcate sunt mai importante inserțiile de la Cafenea, Reclamații, Sfatul bătrâniilor, etc. decât munca de jos, recte, scrisul articolelor. Revenind la Andrei, de exemplu, nu are importanță statutul lui, ci suma contribuțiilor mai mult sau mai puțin „eligibile” ale lui; că el ar avea multe „etichete de premii”(?): prea puțin mă interesează! Summa summorum: să nu ne luptăm între noi pentru motive ce nu pot fi valorificate sub aspectul bunului mers al proiectului! Al dumneavoastră sincer și devotat prieten,--ZOLTAN (discuție) 2 octombrie 2009 21:13 (EEST)

Salut[modificare sursă]

Mersi frumos >:D< Goldenphoenix2007 (discuție) 2 octombrie 2009 23:59 (EEST)

Subscriu. Mulțumesc. A fost ceva neașteptat și binevenit. Însă articolul nu ar fi ajuns atât de bun dacă nu m-ați fi ajutat, dvs și ceilalți. --Coco (discuție) 3 octombrie 2009 15:25 (EEST)
Apropo, actiniul nu ar fi devenit AC fără să mă îndrumați :D Sper să mai colaborăm, pentru că a fost o plăcere să lucrez cu o asemenea persoană;):D Îți și crește inima când ai cu cine lucra și înțelege:D Goldenphoenix2007 (discuție) 3 octombrie 2009 22:33 (EEST)

Propunere AC[modificare sursă]

Salut. Dacă ai timp, exprimă-ți opinia față de Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Iod. Mulțumesc anticipat. Goldenphoenix2007 (discuție) 4 octombrie 2009 09:54 (EEST)

Salut, Liviu. Vezi că am făcut câteva propuneri de îmbunătățre la Iod. Dacă nu mai lucrez la articol, te rog, dă-mi un semnal, vreau să fac câteva retușuri și nu doresc să intru în coliziune de redactare cu tine.--ZOLTAN (discuție) 4 octombrie 2009 22:30 (EEST)
Salut:D Poți retușa ;)) eu voi lucra la el pe la vreo 7-8 dimineața;)) Și merci mult pentru ajutor încă o dată>:D< Goldenphoenix2007 (discuție) 4 octombrie 2009 22:36 (EEST)

Salpetru[modificare sursă]

Scuze. Eu il mutasem prin iulie, pentru ca salpetrul de Chile este NaNO3, nu KNO3, care este salpetru de India. Oricum o sa incerc sa editez si paginile astea. O zi placuta:D Goldenphoenix2007 (discuție) 5 octombrie 2009 06:21 (EEST)

La iod[modificare sursă]

Salut. Când am zis "afecțiuni termice", mă refeream la faptul că o persoană cu dereglări ale nivelului de iod în organism suferă de senzații de frig, transpirații etc. Goldenphoenix2007 (discuție) 5 octombrie 2009 21:26 (EEST)


De asemenea, ți-am propus candidatura la administratoriat. Acceptul, întrebări, discuții: aici.  —Andreidiscuție 6 octombrie 2009 12:40 (EEST)

Mesaj[modificare sursă]

Domnule Zoltan,aveți cumva un ID de Yahoo! Messenger?Aș dori să mai discut anumite lucruri cu Domnia voastră,așa cum fac și cu Gicu (Gikü). Scuzați-mă dacă vă deranjez cu această afirmație. Mulțumesc frumos,cu respect, --Balint 3:29 12 octombrie 2009 23:19 (EEST).

Nu, nu mă deranjezi deloc. Numai pe gtalk mă poți contacta, dar scrie-mi mai întâi la meszzoli3@gmail.com; acum este prea târziu pentru mine, vom discuta mâine seara, bine? Apropo: e foarte corect ceea ce ai „operat” la Organigramă. Toate cele bune,--ZOLTAN (discuție) 12 octombrie 2009 23:37 (EEST)

Administrator[modificare sursă]

Felicitări, ai primit drepturile de administrator. Răzvan Socol mesaj 13 octombrie 2009 21:46 (EEST)


Bravo![modificare sursă]

Chiar meritai asta, ești un wikipedist foarte bun. ACum poți să pui {{Utilizator admin}}, o zi bună!--Ervinsteaua1 (discuție) 13 octombrie 2009 21:57 (EEST)


Zoltan, serios, ca să de recunoască că ești admin trebuie să scri pe pagina de utilizator. Pune formatul: {{Utilizator admin}}. O zi bună.--Ervinsteaua1 (discuție) 13 octombrie 2009 22:29 (EEST)

Nicolae Coman[modificare sursă]

Mersi pentru felicitări! Adresa mea apare chiar pe pagina de utilizator. Să o scriu mai detaliat:

Coman Nicolae, comuna Bucu, județul Ialomița, calea București nr.48, cod 927060.

(Mă puteți contacta și la 0729970226).

Mulțumesc anticipat! --Nicolae Coman (discuție) 14 octombrie 2009 04:52 (EEST)


Wikipédia[modificare sursă]

Természetsen, lehetőségeimhez mérten mindent megteszek a magyar vonatkozású cikkek létrehozásáért, illetve fejlesztéséért! --Kulja (discuție) 14 octombrie 2009 15:04 (EEST)

Proiect:Michael Jackson[modificare sursă]

Dacă vrei te poți înscrie la acest proiect.Ervin1 (discuție)

Victor Blacus[modificare sursă]

Nici o problemă. Am rezolvat. — AdiJapan 16 octombrie 2009 08:49 (EEST)

O rugăminte: nu e nevoie să mă tratați cu domnule și cu pluralul de politețe. Contrar aparențelor nu sînt chiar atît de senior... — AdiJapan 16 octombrie 2009 08:57 (EEST)
Recepționat! De mai mult timp mă gândisem la această opțiune dar am aștepat ca propunerea să vină din partea dumneavoastră(pardon: din partea ta) :-)!. Așa că: Servus, Adrian! --ZOLTAN (discuție) 16 octombrie 2009 13:31 (EEST)

Reveniri[modificare sursă]

Bună ziua, Zoltan. Am observat că folosești în continuare popups pentru a opera revenirile. Și eu fac asta, dar doar în anumite cazuri, deoarece, ca administratori, avem acces la o unealtă mai puternică. În dreptul ultimei modificări în istoricul unei pagini, în schimbările recente și în pagina de diferență asociată ultimei modificări este un link „revenire”. Un click pe acel link are ca efect înlăturarea întregului bloc de modificări consecutive ale aceluiași utilizator care au dus articolul la stadiul curent, fără a fi necesară încărcarea conținutului versiunii de restaurat și trimiterea lui înapoi—economisim destul de mult timp și trafic. Mult succes în continuare!  —Andreidiscuție 16 octombrie 2009 15:25 (EEST)

Mersi pentru sfat, am să țin cont! Servus, (Zsolt M.)--ZOLTAN (discuție) 16 octombrie 2009 18:19 (EEST)

Re:O vorbă, nimic mai mult...[modificare sursă]

Ce farse am făcut eu. Și cum adică 'Apropiați de vârstă'. Și să știi că nu mă mir deloc, și nu-mi pasă câte mesaje primesc. Contribuțiile vorbesc pentru tine. Al tău colaborator, Ervin1 (discuție) 16 octombrie 2009 21:01 (EEST)

No coment....--ZOLTAN (discuție) 16 octombrie 2009 21:12 (EEST)

Articole de calitate & etc. (re)[modificare sursă]

În primul rând m-am luat după mărime și după aspect. Recunosc, n-a fost o idee prea bună. Dar am și citit, e drept, doar introducerea, dar mi-am dat seama că vor avea o șansă mare de reușită. Dacă tu consideri că ele nu pot deveni AC-uri, le scoatem de acolo și nimic mai mult. -- Sebi B  talk  16 octombrie 2009.21:23 (EEST)

Mersi de răspunsul promt! Nu, mărimea (nr. de octeți) și aspectul, nu pot decide asupra calității. La deplasare... am muncit destul de mult și cred că textul lui Andrei, cu micile corecturi făcute de mine ar fi bune; dar după „canoanele enciclopedice” ar mai fi nevoie de un al treilea specialist care să supravizeze munca lui Andrei și a mea. Problema pe wp. scrise în limbi ale unor națiuni mai „mărunte” este că nu se găsesc recenzori de specialitate independenți de textul în cauză(adică, oameni care nu au participat la redactare, ci văd textul pentru prima oară și sunt în măsură să verifice, corecteze textul). Nu, nu trebuie scos de la propunerile făcute de tine niciun articol: e nevoie de mai multă muncă! Oricum, e un bun început că cineva independent de cei „doi răi” s-a interesat de corpusul textului. Bravo! Cred că merită să ne mai căutăm pe paginile wp. Al tău sincer colaborator,--ZOLTAN (discuție) 16 octombrie 2009 22:03 (EEST)

Responsabil AC[modificare sursă]

Salut. Nu consider că am clacat, cel puțin eu am stat, m`am gândit intens și am cântărit capacitățile mele referitoare la acest statut. Am considerat că cel puțin, până acum, din timpul pe care l`am putut aloca acestei comunități și articolelor sale am fost în stare să ajut la redactarea sau să redactez de unul singur articole care au ajuns AC. La evaluare depinde și de timpul pe care îl am și de cunoștințele mele din acel domeniu, eventual eu mă refeream la formă sau la cine știe ce. În fine, eu cred că restul trebuie să decidă ce este mai bine. Goldenphoenix2007 (discuție) 16 octombrie 2009 22:57 (EEST)

Chiar nu mai are rost să încerc să-mi dau seama de ce unii nu mă vroiau pe aici în cine știe ce fel de statut. Dacă sunt ales, e bine, îmi fac treaba doar în anumite domenii ce mă privesc; dacă nu, asta este. Ceea ce m-a făcut să cred că cei de aici nu mă acceptă este reacția lor la unele afirmații care-mi aparțin. Ei au considerat că nu știu regulile prin care un articol devine AC. În primul rând, să nu-mi zică nimeni că este Wikipedian care să știe pe de rost toate acele reguli. Eu când am evaluat Bătălia de la Wagram am semnalat toate motivele pentru care acesta nu ar deveni AC (la acel moment), iar AdiJapan a observat că pot fi în stare să evaluez un articol, "confirmând" decizia mea. Cu toate acestea, efortul meu nu i-a schimbat "părerea" făcută înainte, motivând că un responsabil AC nu poate fi și evaluator. Dacă eu vroiam să fac asta, care era problema lui sau a altora? Goldenphoenix2007 (discuție) 17 octombrie 2009 08:32 (EEST)

Re:Nominalizare[modificare sursă]

Diseară îl scriu. Ieri n-am apucat; am dat o raită scurtă pe aici pentru o treabă legată de prietena noastră Baci Perugina; mai mult timp n-am avut. Mulțumesc pentru atenționare: nici mie nu-mi place să tărăgănez lucrurile. Propun să trecem la o adresare mai puțin formală. Dacă ești de acord, ți-aș spune tu și Zoltan, contând pe reciprocitate. Cu bune gânduri, -- Victor Blacus (discuție) 17 octombrie 2009 11:53 (EEST)

bai imi vine sa va zic ceva...[modificare sursă]

bai imi vine sa va zic ceva... eu am vorbit despre istoria mea ... cum are si hagi ce la el nu e autopromovare sau ce vreti voi sa ziceti si apropo ati zis ca ma pot descrie in citeva rinduri ....

Vă puteți descrie în câteva rânduri pe propria pagină de utilizator. Când veți fi la fel de notabil ca Hagi cu siguranță că wikipedia vă va dedica un articol. Dar până atunci încercați să învățați puțină ortografie și nu uitați să vă semnați mesajele!--ZOLTAN (discuție) 17 octombrie 2009 20:59 (EEST)

am sati zic numai cuvinte de lauda pentru tine si cind sa devin vedeta os a va dau la m... ca mati enervat mersi mult pt ca sunteti p....i si nu pricepeti ca am vorbit de istorie ce hagi are voie dute in p.... m...

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui impy4ever.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui impy4ever.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Drepturi de autor[modificare sursă]

Bună seara, am dorit să vă întreb dacă traducerea unor articole din manuale nu contravine cu drepturile de autor a editurei respective. O seară bună. --Redfox (discuție) 22 octombrie 2009 21:14 (EEST)

Bună seara, Redfox. Din păcate contravine. Legile care protejează dreptul de autor în mai toate țările au prevederi explicite în acest sens. Legea nr 8 din 14 martie 1996 dispune la articolul 8:
Fără a prejudicia drepturile autorilor operei originale, constituie, de asemenea, obiect al dreptului de autor operele derivate care au fost create plecând de la una sau mai multe opere preexistente, și anume:
a) traducerile, adaptările, adnotările, lucrările documentare, aranjamentele muzicale și orice alte transformări ale unei opere literare, artistice sau științifice care reprezintă o muncă intelectuală de creație;
b) culegerile de opere literare, artistice sau științifice, cum ar fi: enciclopediile și antologiile, colecțiile sau compilațiile de materiale sau date, protejate ori nu, inclusiv bazele de date, care, prin alegerea sau dispunerea materialului, constituie creații intelectuale.
Cu alte cuvinte, traducerea unui manual, fără acceptul deținătorului dreptului de autor, constituie încălcarea legii sus menționate.
Numai bine,--ZOLTAN (discuție) 22 octombrie 2009 21:43 (EEST)
În schimb, manualul poate fi folosit ca resursă bibliografică. //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 22 octombrie 2009, 21:47 (EET)

Păi atunci ce facem cu următoarele articole Securitatea_porturilor_de_comunicare, DoS ,Disponibilitate înaltă Calitatea serviciilor (rețele de calculatoare) etc. --Redfox (discuție) 22 octombrie 2009 21:55 (EEST)

Eu cred că totul e în ordine cu articolele date. Ce zici, Zoltan? //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 22 octombrie 2009, 21:59 (EET)
Nu sunt jurist de formație, dar cred, zic numai cred că trebuie avut în vedere dispoziția articolului 33 din aceeași lege:


1) Sunt permise, fără consimțământul autorului și fără plata vreunei remunerații, următoarele utilizări ale unei opere aduse anterior la cunoștință publică, cu condiția ca acestea să fie conforme bunelor uzanțe, să nu contravină exploatării normale a operei și să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare:
a) reproducerea unei opere în cadrul procedurilor judiciare sau administrative, în măsura justificată de scopul acestora;
b) utilizarea de scurte citate dintr-o operă, în scop de analiză, comentariu sau critică ori cu titlu de exemplificare, în măsura în care folosirea lor justifică întinderea citatului;
c) utilizarea de articole izolate sau de scurte extrase din opere în publicații, în emisiuni de radio sau de televiziune ori în înregistrări sonore sau audiovizuale, destinate exclusiv învățământului, precum și reproducerea pentru învățământ, în cadrul instituțiilor publice de învățământ sau de ocrotire socială, de articole izolate sau de scurte extrase din opere, în măsura justificată de scopul urmărit;
d) reproducerea pentru informare și cercetare de scurte extrase din opere, în cadrul bibliotecilor, muzeelor, filmotecilor, fonotecilor, arhivelor instituțiilor publice culturale sau științifice, care funcționează fără scop lucrativ; reproducerea integrală a exemplarului unei opere este permisă, pentru înlocuirea acestuia, în cazul distrugerii, al deteriorării grave sau al pierderii exemplarului unic din colecția permanentă a bibliotecii sau a arhivei respective;
e) reproducerea, difuzarea sau comunicarea către public, în scopul informării asupra problemelor de actualitate, de scurte extrase din articole de presă și reportaje radiofonice sau televizate;
f) reproducerea, difuzarea sau comunicarea către public de scurte fragmente ale conferințelor, alocuțiunilor, pledoariilor și a altor opere de același fel, care au fost exprimate oral în public, cu condiția ca aceste utilizări să aibă ca unic scop informarea privind actualitatea;
g) reproducerea, difuzarea sau comunicarea către public a operelor în cadrul informațiilor privind evenimentele de actualitate, dar numai în măsura justificată de scopul informației;
h) reproducerea, cu excluderea oricăror mijloace care vin în contact direct cu opera, difuzarea sau comunicarea către public a imaginii unei opere de arhitectură, artă plastică, fotografică sau artă aplicată, amplasată permanent în locuri publice, în afara cazurilor în care imaginea operei este subiectul principal al unei astfel de reproduceri, difuzări sau comunicări și dacă este utilizată în scopuri comerciale;
i) reprezentarea și executarea unei opere în cadrul activităților instituțiilor de învățământ, exclusiv în scopuri specifice și cu condiția ca atât reprezentarea sau executarea, cât și accesul publicului să fie fără plată.
(2) În cazurile prevăzute la lit. b), c), e), f) și h) trebuie să se menționeze sursa și numele autorului, dacă acesta apare pe lucrarea utilizată, iar în cazul operelor de artă plastică sau de arhitectură, și locul unde se găsește originalul.
Dacă acele articole sunt traduceri fidele și integrale ale unor manuale publicate de un editor anume, atunci cred că publicarea lor încalcă legea. Dacă însă sunt inspirate numai din opera inițială și textul este numai aproximativ echivalent cu originalul atunci nu e nici o hibă. Cu toate că nu sunt pe deplin convins. Ar trebui întrebat un jurist.--ZOLTAN (discuție) 22 octombrie 2009 22:10 (EEST)


După cum vedeți acolo în primele rânduri se referă în general la toate materialele inclusiv și cele postate pe Cisco Press, Cisco Networking Academy, Academy Netspace, literatură atât în formă electronică cât și cea în formă de carte, deci totuși trebuie de șters fiindcă nu cred că voi putea cere ca aceste materiale să fie oferite sub licență liberă. --Redfox (discuție) 22 octombrie 2009 23:09 (EEST)

Eu nu mă pot pronunța pentru simplul motiv că nu am proba faptului că textul scris de dumneavoastră este reproducerea prin traducere a lucrării citate.--ZOLTAN (discuție) 22 octombrie 2009 23:17 (EEST)

Da dar ei știu că acest material e de acolo și nu doresc să am probleme cu ei. --Redfox (discuție) 22 octombrie 2009 23:19 (EEST)

Totdeauna ei vor da de aceste materiale și vor cere ștergerea respectivelor publicații.--Redfox (discuție) 22 octombrie 2009 23:22 (EEST)

Am o soluție: propuneți paginile spre ștergere cu precizarea detaliată a motivelor. Comunitatea își va exprima părerea mai mult sau mai puțin argumentat, apoi un administrator va lua decizia care se impune.--ZOLTAN (discuție) 22 octombrie 2009 23:36 (EEST)

Re:Felicitări[modificare sursă]

Mulțumesc, Zoltan. Ne vom reîntâlni curând, suntem în aceeași barcă. Numai bine! -- Victor Blacus (discuție) 25 octombrie 2009 16:36 (EET)

Arhivare[modificare sursă]

Bună seara domnule Meszzoli, cer scuze de deranj, dar aș dori să vă sfătuies că trebuie să arhivați pagina de discuții, utilizatorii care accesează această pagină trebuie să aștepte mult timp pânâ se încarca pagina (sunt utilizatori cu conexiuni de internet mai lente). Numai bine. --Redfox (discuție) 28 octombrie 2009 19:19 (EET)

Bani ai Severinului[modificare sursă]

Adrian, vă salut. Așa cum am promis ieri seara târziu, am consultat lucrarea lui Hóman și Szekfű dar listele cu dregătorii sunt sinoptice, cu alte cuvinte nu există liste pe regiuni ci pe perioade istorice, de fapt, pe perioada domniilor regilor. De aceea ar fi greu să faci o listă completă a tuturor banilor și vicebanilor Severinului. În schimb, am găsit pe baza referințelor din cartea citată o lucrare mult mai de folos :Istoria Banatului Severinului și a Comitatului Severinului (în maghiară:A Szörényi bánság és Szörény vármegye története de Acad.Pesty Frigyes, apărută în trei volume la 1877 în Budapesta), unde începând cu pagina 248 din primul volum, poți găsi lista completă a banilor, vicebanilor și a comiților de Severin, Lugoj-Severin mai apoi a comiților de Caraș-Severin. Lista este făcută pe ani, cu referințe arhivistice și cu indicarea documentelor de numire originale din partea Cancelariei Regale. Sper să-ți fie de folos informația dezgropată! Numai bine, al tău colaborator, --ZOLTAN (discuție) 28 octombrie 2009 20:52 (EET)

Re:Studente de prin Bucovina[modificare sursă]

Nu sunt numai fete. Acum vreo jumătate de oră un june sucevean și-a scris preferințele în spațiul articolelor. Începem să concurăm Facebook și Myspace. -- Victor Blacus (discuție) 28 octombrie 2009 22:38 (EET)

Ofensiva feminină de la Suceava continuă. Și toate se comportă la fel de insistent și îndărătnic. Ciudat. Oare un checkuser n-ar descoperi lucruri interesante? -- Victor Blacus (discuție) 29 octombrie 2009 19:54 (EET)
Am încercat un checkuser pe unul din ele, și nu am găsit nimic interesant. Lucrează de acasă, nu de la școală. Și pe Commons le-am dat de urmă. Ce vrei, oameni sârguincioși. :)  —Andreidiscuție 29 octombrie 2009 19:56 (EET)
Rămân la ideea că acțiunile intempestive ale grupei de studente din anul II al Facultății din Suceava e vreo temă de casă primtă de la un asistent mai glumeț :)--ZOLTAN (discuție) 29 octombrie 2009 20:04 (EET)
Cum vezi, continuă. Dacă e glumă e o glumă proastă, care s-a transformat deja în hărțuială. -- Victor Blacus (discuție) 29 octombrie 2009 22:14 (EET)
Da, observ și sunt dezarmat. Nu știu ce măsuri eficiente am putea adopta, poate să-i(-le) blocăm cât mai des. Sigur este vorba de o acțiune deliberată de hărțuială!--ZOLTAN (discuție) 29 octombrie 2009 22:27 (EET)

Answer[modificare sursă]

Hello,

I have answered on my talk page.

Best regards, Abigor (discuție) 29 octombrie 2009 20:50 (EET)

Vandal[modificare sursă]

Nu e un stol de fetișcane glumețe. E un vandal cu o mulțime de sockpuppets care se amuză pe socoteala noastră. Ștergerile, avertismentele și blocările nu fac decât să-l ațâțe: ia uite cum îi alerg pe proștii ăștia! Dacă reapare trebuie cerut un checkuser, dar nu pe un singur caz, fiindcă e neconcludent. Trebuie să facem o listă, cât se poate de completă, cu conturile folosite, trecute și viitoare. Îmi pare rău, în acest weekend nu sunt disponibil, chestia cu lipsa de timp nu e o gogoriță, luni am de predat o lucrare. Te las doar cu Andrei. Tot ce pot face e să arunc din când în când o privire rapidă și să intervin doar dacă apare o situație critică. De marți sper să funcționez normal. -- Victor Blacus (discuție) 30 octombrie 2009 11:24 (EET)

OK, voi face o verificare mai riguroasă pe baza jurnalului de ștergeri. Dar până una-alta, să folosim lama lui Occam pentru presupuneri. —Andreidiscuție 30 octombrie 2009 12:38 (EET)
Am verificat jumătate din ei. Vin dintr-o arie geografică foarte restrânsă, dar providerii sunt foarte diverși și sunt indicii și că cei cu același provider sunt de fapt diferiți. Cum spuneam, să nu presupunem reaua intenție când neatenția explică la fel de bine. —Andreidiscuție 30 octombrie 2009 13:52 (EET)
Scuze pentru intarzierea raspunsului, dar am fost intr-o sedinta prelungita (si complet inutila,:o)). Daca situatia este asa cum a stabilit Andrei atunci avem de aface nu cu un joke al unui frustrat ci cu o actiune coordonata! Parerea mea de novice in ale adiministratului este ca un asemenea aspect ce tine de o posibila tentativa de discreditare trebuie dezbatuta larg si aduse imbunatatiri la politicile proiectului. Mie, mi-ar place sa cred ca este vorba de o simpla joaca de necopti! Oricum, spre seara am sa incerc sa fac un inventar exhaustiv al glumelor de acest gen.(momentan sunt in exercitarea „profesiunii mele liberale”) --ZOLTAN (discuție) 30 octombrie 2009 16:25 (EET)

Articole netraduse[modificare sursă]

Salut,

Te-aș ruga să ții cont de faptul că numai părțile netraduse dintr-un articol scris și în română și în engleză trebuie șterse, nu tot articolul. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  31 octombrie 2009 20:11 (EET)

Utilizator:Simplex, Utilizator:Ciponelui[modificare sursă]

Primul a încălcat regula 3RR2, al doilea a pus imagini unutile in locul imaginii Windows 7. Mă sfătuiți ce sa fac, și daca acțiunile curente au fost corecte. În plus Simplex m-a raportat la pagina de reclamații aducându-mi acuzații nefondate. --Redfox (discuție) 2 noiembrie 2009 19:49 (EET)

Puteți să nu mai răspundeți la întrebare.--Redfox (discuție) 2 noiembrie 2009 20:04 (EET)

Pagină utilizator[modificare sursă]

Vă rog, încetați să modificați paginile de utilizator sau paginile de discuții pentru comentarii nepotrivite sau ștergeri. Aceste acțiuni pot fi considerate vandalism și vi se poate bloca accesul la modificarea paginilor Wikipedia.

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru "apărarea" paginii mele de discuții. Îmi pare rău dacă ți-am provocat neplăceri suplimentare cu Redfox.--Strainu (دسستي‎)  2 noiembrie 2009 21:39 (EET)

Nu ai pentru ce. Neplăceri, nu mi-a cauzat studentul aflat în vacanță în Caraibe, unde se pare că muncește din greu la propria lucrare de liciență :). Drăgălășeniile lui oricum mă lasă rece, sunt mult sub pragul minim al manierelor de la care iau în seamă anumite vorbe. Totuși, îmi pare rău de timpul util pierdut cu acest individ; poate că ar trebui să discutăm mai la concret despre „cazul Redfox” la Reclamații.--ZOLTAN (discuție) 2 noiembrie 2009 21:59 (EET)

Matematica[modificare sursă]

Vă dau un calculator ca să puteți calcula data viitoare corect când mă blocați. M-ați blocat pe 24 de ore dar contul a rămas blocat timp de 48 de ore. --Redfox (discuție) 4 noiembrie 2009 18:54 (EET)

Vă dau și un abac dacă nu puteți utiliza tehnologii moderne sofisticate. --Redfox (discuție) 4 noiembrie 2009 19:12 (EET)

Puteți să mă blocați și pe o sută de ani, și să se prabușească proiectul Wikipedia în limba română căci aici articolele de calitate sunt doar la pagina Cafenea, Reclamații și paginile de discuții ale utilizatorilor. --Redfox (discuție) 4 noiembrie 2009 19:31 (EET)

Ayrton Senna[modificare sursă]

Domnule, inainte sa ma avertizezi pe mine sa nu mai sterg continutul la Ayrton Senna mai bine da dumneata click pe linkurile ce le-am sters si vezi daca functioneaza. La toate scrie ca "This video has been removed due to terms of use violation." Deci sunt linkuri nefunctionale, fara rost in pagina. Asa ca nu mai da restituire fara rost --79.119.231.206 (discuție) 6 noiembrie 2009 19:46 (EET)

Domnule anonim, bună seara. Da, aveți perfectă dreptate: Mea culpa, mea maxima culpa.... Știam de vreo oră c-am făcut o gafă, dar eram cu vreo zece taburi deschise în discuții paralele pe mai multe limbi, acum a sosit momentul clarificării situației. Vă rog să nu vă supărați pentru intervenția mea puțin deplasată, vă asigur că nu a fost intenționată: eram în patrularea pe paginile noi și din reflex am anulat modificarea dv. Noi, cei care încercăm să menținem o oarecare ordine cvasitotală pe ro.wp nu suntem miriapozi, nu avem ochi de cameleon și avem doar un singur creier. Cred că gafa mea e pardonabilă, nu-i așa? Cu respect,--ZOLTAN (discuție) 6 noiembrie 2009 20:18 (EET)

Mattis-Teutsch[modificare sursă]

Salut! Din păcate, sunt un ignorant în probleme de copyright. Nu știu dacă o pictură are același regim cu o carte. Logic, îmi pare că nu ar trebui. Dar legile sunt cum sunt. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 7 noiembrie 2009 00:31 (EET)

Drepturile de autor (copyright) nu le deține proprietarul operei; ele se moștenesc (deci sunt deținute de moștenitorii legali) si se sting, conform legislației actuale, la 70 de ani de la decesul autorului. În practică situația nu e prea clară, fiindcă legile s-au schimbat cu timpul. Care lege se aplică, cea curentă sau cea de în vigoare "atunci"? Și care "atunci"? Și care era legea "atunci"? Începe la Wikipedia:Drepturi de autor, apoi vezi diversele legături. -- Victor Blacus (discuție) 7 noiembrie 2009 17:48 (EET)

Coltu cu porcarii[modificare sursă]

Va salut. Imi cer scuze pentru respectiva pagina, dar as dori sa va atrag atentia asupra a 2 chestiuni.

1. Ceea ce era scris era scris intr-o pagina personala si nu afecta cu nimic mersul bun al proiectului (nu era intr-un articol, nu am adresat ce scrie acolo nimanui), este efectiv o pagina de "descarcare nervoasa". Mi se pare injusta decizia de a sterge o pagina personala pe orice motiv. Asociez acest fapt cu urmatorul scenariu: cineva ar intra in locuinta mea si mi-ar rupe o carte pe motiv ca promoveaza anumite lucruri contrare legii, chiar daca nu am scos cartea respectiva sa i-o arat cuiva. Consider ca pe spatiul meu (ca wikimedia a acordat spatii personale) nu are dreptul sa intervina nimeni (mi se pare un caz de "violarea intimitatii").

2. De ce imediat se reactioneaza negativ cu "Aha, te-am prins cu coltul cu porcarii" si nu se observa si partea pozitiva a contributilor mele de tipul Lista unitatilor administrative ale tarilor din Africa. Sincer, aceasta atitudine nu creaza decat o demotivare, care tinde sa se accelereze. De cand sunt contribuitor aici (e adevarat nu am facut mari articole de sute de mii de octeti, ci doar serii de cioturi care mi se par de bun simt pe domeniul geografiei), dar am avut planul de a avea toate entitatile geografice de pe Terra nu am primit nici macar un mesaj de incurajare din partea nimanui. Trist.

Inchei acest mesaj cu rugamintea de a-mi adresa un feedback si cu observatia ca nimic ce scrie mai sus nu este scris cu scopul de a leza o anumita entitate, persoana etcc, ci doar la obiect.

Cu respect,

Compactforever Talk mortal! 7 noiembrie 2009 19:15 (EET)

Vă salut și eu, Mihai.
Am să încep feedback-ul de la partea pozitivă a lucrurilor. Nu contează prea mult volumul extraordinar de mare a unor articole, nu contează nici numărul editărilor. Ceea ce conteză este calitatea informațiilor și ordonarea lor într-un sistem logic. Din acest punct de vedere contribuțiile dumneavoastră sunt deosebit de valoroase, orice articol trebuie să pornească de la un stadiu de ciot la care apoi se pot lipi informații relevante. Acest lucru este valabil mai ales la subiecte de geografie, botanică, biologie, etc. Dacă se va ajunge la acoperirea totală, prin cioturi românești,a întregului mapamond, vom putea spune că ro.wp a făcut ceva notabil în literatura geografică din România; nu cred că există tratate sau atlase geografice românești care să fi realizat o asemenea performanță. Cât privește Lista diviziunilor administrative ale țărilor din Africa: M–Z, țin să vă mărturisesc că atunci când am votat la concursul din septembrie, am consultat mai multe atlase consacrate (Haack, Times, etc) și mi-am zis: acest articol merită toată aprecierea câtă vreme lista depășește calitatea unor tabele similare din atlase profesioniste. Lipsa aparentă a încurajărilor se datorează, în opinia mea, numărului redus de contribuitori profesioniști în domeniul geografiei (ca de alt fel în orice alt domeniu, excepție făcând fotbalul și muzica ușoară). Se pare că cei care doresc să facă lucruri serioase se confruntă cu sindromul singurătății alergătorului de cursă lungă.
În continuare trec în registrul criticist: pagina incriminată conținea atacuri la persoană formulate într-un limbaj incalificabil. Acesta a fost singurul motiv pentru care l-am șters.Departe de mine gândul să violez intimitatea oricui de oriunde. Exemplul dumneavoastră cu ruperea unei cărți din locuința cuiva nu se potrivește. Acea acțiune se numește violarea domeniului privat prin efracție și distrugere voluntară de bunuri; paginile wp fac parte din domeniul public, oricine, dumneavoastră, eu, oricare anonim are acces liber la conținutul ei.Cred că prin acțiunea mea am readus lucrurile la normalitate.
Părerea mea este că acest episod neplăcut (și minor, în fond) nu reduce cu nimic valoarea contribuțiilor dumneavoastră de până acum și pe viitor. Al dumneavoastră coleg,--ZOLTAN (discuție) 7 noiembrie 2009 20:32 (EET)

Re:Bona Fides[modificare sursă]

Mulțumesc pentru aprecieri. Ai timp să te ocupi de asta?--Ionutzmovie (discuție) 7 noiembrie 2009 23:56 (EET)

După cum am mai spus, nu prea mă pricep la fotbal (sunt adeptul sporturilor individuale, cândva am practicat alpinismul, orientarea turistică, acum am rămas numai cu schiul...) După o atentă trecere în revistă a conținutului și a modului în care au fost rezolvate obiecțiile cred, adică sunt convins, că lista merită statutul pentru care a fost propus. Ceea ce pot face este să verific din nou conținutul și să fac un „raport de evaluare finală”.--ZOLTAN (discuție) 8 noiembrie 2009 18:41 (EET)

Pagini de utilizator[modificare sursă]

Salut, Zoltan

Am observat că ai șters recent pagina Utilizator:Slevoaca angelica, pentru motivul "conținut neenciclopedic". Totuși, în conformitate cu Wikipedia:Pagină de utilizator, în pagina de utilizator "utilizatorul poate scrie despre interesele și competențele proprii", fiind permise informații personale (dar nu în exces), deoarece această pagină este și "o cale de a ajuta ceilalți editori să înțeleagă cu cine fac echipă". Mie personal, mi se pare că scurta prezentare de pe pagina respectivă (deși conținea date personale pe care puțini contribuitori vor să le facă publice), nu încălca îndrumările privind paginile de utilizator. Chiar dacă ar fi încălcat puțin regulile, te rog să te gândești cum să îndrumi utilizatorii noi să respecte regulile Wikipediei, fără a îi descuraja să participe (cel puțin atât timp cât sunt la început, vezi Wikipedia:Nu speria noii veniți). Oricum, țin să îți mulțumesc pentru contribuțiile tale (la combaterea vandalismului și la Wikipedia în general) și îți urez spor la lucru în continuare! Răzvan Socol mesaj 8 noiembrie 2009 18:48 (EET)

Bună seara, Răzvan. Mulțumesc pentru atenționare, e posibil ca în cazul concret de care vorbești să fi fost prea exigent. Adevărul este că în ultimele zile am asistat la o avalanșă de noi pagini de utilizatori, toate având aceleași note comune: erau simple CV-uri ai unor studenți/studente de la aceeași Universitate din Suceava; cu toate că Andrei, Cezar, Victor și cu mine am lansat o serie de mesaje și explicații, respectivii nu au reacționat, înafara postării propriilor CV-uri nu au avut nicio altă contribuție. Poate că ar fi bine să se discute mai în detaliu care este limita datelor personale admisibilă pe pagina de utilizator. Cu gânduri bune,--ZOLTAN (discuție) 8 noiembrie 2009 19:16 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Pentru gândurile bune. Scuza-mă că-ți răspund tocmai acum. Zoli, într-adevăr, prima luna la facultate a fost o experiență interesantă - sper să fie și de acum înainte. Chiar dacă e greu, e frumos și-mi place. Acum, situația financiară e ceva mai delicată în perioada asta, de aceea, trebuie să mă mobilizez, pe lângă studiu, pentru muncă. Timp pentru Wikipedia nu prea mai am foarte mult și chiar dacă aș avea, prefer, momentan, să-l investesc în lectură. E o perioadă în care trebuie să mă formez, iar atunci când voi reveni pe Wikipedia, ca odinioară, sper să fiu capabil să scriu articole din perspectiva unui specialist. Într-un fel, Wikipedia m-a format, cândva mă voi recompensa.

Mulțumesc pentru încurajări, le apreciez foarte mult. Cu sinceră admirație, al tău devotat prieten, Tudorτ 9 noiembrie 2009 00:43 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Victor Blacus.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Încă unul[modificare sursă]

Salut! Mai există și articolul, mai vechi, Paul al României. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 10 noiembrie 2009 00:23 (EET)

Felicitări[modificare sursă]

Felicitări pentru funcția de administrator. Vă doresc spor la treabă :) Nu vă supărați dacă voi da foarte rar pe aici. --Turbojet 12 noiembrie 2009 09:40 (EET)

Mulțumesc, domnule doctor. Cred că d’abia acum încep să-mi dau seama la ce m-am înhămat; sper să rezist cât mai mult. Prezența dumneavoastră sporadică pe wp. nu este un câștig, dimpotrivă, cred că wikipedia românească a pierdut foarte mult prin secesiunea pe care ați hotărât s-o faceți. Mie personal îmi pare foarete rău, dar nutresc speranța că atunci când va fi nevoie de o părere sau de un sfat punctual în chestiuni serioase, nu veți refuza ajutorul solicitat. Vă doresc toate cele bune și succes în tot ceea ce întreprindeți. Al dumneavoatră, același devotat prieten,--ZOLTAN (discuție) 12 noiembrie 2009 21:19 (EET)
Nu știu dacă „secesiune” este cuvântul potrivit, „secesiune” este mai aproape de ce a făcut Radufan, deși nici el n-a putut pleca cu o parte din Wikipedia. Ce am făcut eu a fost să încetez să mai contribui, datorită faptului că am constatat că politicile Wikipediei admit modul în care au fost tratate contribuțiile mele de către Afil, MariusM, AMDATi, Giku și cum am fost tratat eu personal de Gutza, AdiJapan și alții, pe care i-ați prins și dv. De asemenea, nu sunt de acord cu corcolirea necalificaților, care sunt considerați „speranțe”, în detrimentul specialiștilor. În această situație, până nu ajung la concluzia că Wikipedia merită să-i aloc din nou din timpul meu, stau deoparte. Stau până se modifică politicile. Desigur că dacă aveți nevoie de o părere, sunt la dispoziția dv., dar dacă e ceva urgent, trebuie să mă contactați prin email. Al dv., --Turbojet 13 noiembrie 2009 20:26 (EET)
De acord, e adevărat că termenul secesiune nu a fost cel mai potrivit din partea mea; da, așa e: singurul secesionist de iure este Radufan. Domnule profesor, eu nu-i cunosc prea bine pe Afil, MariusM, AMDATi, și prea multe coliziuni nu am avut nici cu Gutza sau AdiJapan. Uneori, eram în „dușmănie” cu unii din ei, aspect care prea puțin mă interesează. Are vreo importanță chestiunea aceasta? Cred eu, că nu! Ceea ce mie mi se pare important în acest dialog este cumulul valoric al contribuțiilor dumneavoastră(așa simplu, nud și fără de vreun alt adjectiv). Desigur, orice om are sensibilitățile lui, poate să fie supărat, are posibilitatea de a fi chiar ranchiunos, are dreptul de a judeca ipso iure orice demers al vreunui semen al său. Dar, cred că important este lucrul bine făcut, restul sunt doar vorbe! Despre aspectul specialist-diletant de care pomeniți dumneavoastră în rândurile de mai sus, din păcate aveți dreptate! Și ce-i de făcut? Secesiunea sau tăcerea deplină nu e o soluție; nu este, fiindcă dacă cei care văd problema, tac, nu există nicio șansă ca cei orbi să facă nici cel mai mic pas spre îmbunătățirea situației. Sper să nu vă fi plictisit cu logosul meu oarecum pro domo, dar așa văd la ora actuală chestiunea relației contribuitor-wikipedia. Al dumneavoastră prieten, --ZOLTAN (discuție) 13 noiembrie 2009 22:57 (EET)

Re: Krasnoznamensk, Regiunea Kaliningrad[modificare sursă]

Salut, Zoli (sper ca este in regula sa ne tutuim)

Sunt constient de problema in cauza dar din pacate nu am gasit o solutie sa o repar. Am sa cer ajutor la cafenea. Posibil sa fie ceva de la formatul

</noinclude>, pe care l-am preluat (si tradus unde era cazul) de pe en.wiki. Orice ajutor mai specializat e binevenit. Compactforever Talk mortal! 12 noiembrie 2009 22:39 (EET) PS: Vad ca intre timp a si disparut de acolo... PPS: S-a rezlovat!

Ok, Mihai. Sigur că este în regulă tutuirea. Din păcate nu prea mă pricep la formatele de la geografie, eu am semnalat o mică problemă pe care l-am găsit la patrularea de la paginile noi. Sper să se găsească repede cineva mai priceput ca subsemnatul. Oricum, ține-o tot așa, felicitări. Cu toate că nu sunt de meserie geograf sau geolog, în măsura în care pot, sunt dispus să te ajut dacă e nevoie; în primul rând mă gândesc la traduceri din croată, maghiară eventual cehă (cu ceha, e mai greu...). Numai bine, al tău prieten,--ZOLTAN (discuție) 12 noiembrie 2009 22:53 (EET)

Vă rog să nu mai ștergeți[modificare sursă]

Domnule Zoltan, vă rog să nu mai ștergeți modificările subsemnatului la articole și vă rog să vă aduceți contribuția la îmbunătățirea lor.--Lerman Kruger (discuție) 12 noiembrie 2009 22:46 (EET)

Liga Scriitorilor din România este o instituție. Instituția nu poate avea bibliografie, doar un autor. Bibliografia înseamnă descrierea de specialitate a lucrărilor unui autor. Înainte să avertizați userii Wikipedia cu suspendarea, vă rog să nu mai ștergeți legăturile externe, să fiți atent la modificări când le anulați, să verificați diferențele între versiuni. În caz de nu vă pricepeți la subiectele din literatură, vă rog să mă întrebați în pagina de discuții și să nu mai acționați pripit, făcând abuz de funcția de administrator. Mai mult respect vă rog pentru contribuabili.--Lerman Kruger (discuție) 12 noiembrie 2009 23:01 (EET)

Domnule Caragea, bună seara. Eu nu am șters absolut nimic din articolele de care vă ocupați la ora actuală. Am făcut reveniri la ștergerea formatelor de întreținere pe care le-ați eliminat fără niciun motiv: referințe noi nu au apărut, bibliografia este cvasiinexistentă, etc. Vă rog foarte mult nu mai faceți reveniri la modificările mele, decât după ce problemele semnalate prin etichetele respective se vor rezolva. Nu doresc sub nicio formă să trecem la o fază mai brutală a disputei noastre. Numai bine,--ZOLTAN (discuție) 12 noiembrie 2009 23:03 (EET)
Domnule Zoltan, înainte să vă pripiți cu decizii și acțiuni, vă rog să fiți mai atent când anulați modificările, întrucât sunt și modificări de conținut și nu doar etichete. Articolele au fost îmbunătățite, cum este și cazul biografiei Angelei Moise, vă rog deci să dați dovadă de răbdare și să-i lasați pe userii care se pricep să-și aducă contribuția. Nu vreau să am o dispută cu dumneavoastră, vă cer doar să fiți mai atent. Numai bine.--Lerman Kruger (discuție) 12 noiembrie 2009 23:10 (EET)

Cioturi/Articole geografie[modificare sursă]

Salut Zoli!

Mersi fain de incurajare (cu admini ca tine este o adevarata placere sa editezi wiki). Ma gandesc sa creez ce ai spus tu, dar pana sa ma apuc a crea ceva nou ma gandesc k este imperativ sa avem grija de ce avem deja. Mai precis cu ce ma ocup acum (in afara de diviziunile administrative/orasele resedinta din Africa) am luat in vedere imbunatatirea articolelor de genul "X este un oras in Y.", prin adaugarea unei casete de tip infobox asezare si cu date cate mai vedidice cu privire la populatie (de obicei vizez recensamintele, nu ma bazez pe estimari, le folosesc pe acestea din urma pentru localitatile unde efectiv nu am date statistice) si nu in ultimul rand repararea articolelor cu casute generate automat, care nu prezinta decat informatii foarte vagi. Vorba ta, este ca un fel de "long run", dar sper sa fie si unul cu folos...Am creat si un proiect in acest sens, este pe pagina mea de utilizator, mesaj pt mai multe detalii. Al tau, Compactforever Talk mortal! 12 noiembrie 2009 23:05 (EET)

Pagini gârlă de șters[modificare sursă]

Uf, a dat Dzeu să veniți d-le Zoltan... o grămadă de pagini de șters și nimeni nu mă ajuta (vreo 15 pag). Vedeți și la Grafica, era un user ce a schimbat denumirea paginii lui de user în aceasta. --79.119.224.107 (discuție) 14 noiembrie 2009 20:34 (EET)

D-le Zoltan fiți vă rog mai atent cu mesajele subst:au.... că mi le trimiteți mie, cel care dă ȘR și nu la cine trebuie. A doua oară se întâmplă. --79.119.224.107 (discuție) 14 noiembrie 2009 22:14 (EET)


Lui Zoltan salut din Morgenland[modificare sursă]

Înțeleg că ai rezolvat chestiunea în legatură cu care mi te-ai adresat. În seara aceea am întârziat cu e mail-ul din greșeală (mi-am trimis mie însumi) și apoi și l-am trimis în cursul nopții. Toate bune, Ewan (discuție) 14 noiembrie 2009 20:49 (EET)


ibati kapati[modificare sursă]

De fapt era o pagina intermediară.Cred ca am dat din greșeală salvează pagina.Îmi pare foarte rău,dar nu am avut nici o intenție sa o creez,a fost accidental.Merci că mi-ai spus, oricum.--Traian tomenco 14 noiembrie 2009 21:37 (EET)

Cam ciudată întrebare...[modificare sursă]

Nu înțeleg o iotă din ce spui Meszzoli, de data asta ce experimente am mai făcut? Nu te abține să-mi spui ce vrei. Nu am făcut aproape nici o modificare azi. La revedere. --Ervin1 (discuție) 18 noiembrie 2009 21:03 (EET)

Salut, Ervin. Îți răspund cu puțină întârziere, am fost extrem de ocupat în zilele ce au trecut. Nu, experimente reprobabile nu ai făcut; vroiam să te apostrofez doar pentru modalitatea în care ai dialogat cu un contribuitor, ce numai stilul abordat de tine nu merită. Mă refer la dialogul de aici. În rest îți doresc succes în tot ce întreprinzi contructiv pe wp. Toate cele bune,--ZOLTAN (discuție) 20 noiembrie 2009 21:25 (EET)

Scuze Zoltan, am crezut că e ceva de rău. --— Ervin  20 noiembrie 2009 22:07 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ervin1.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Limba engleză[modificare sursă]

Care este problema unor utilizatori de pe ro.wiki că utilizează cuvinte în limba engleză și nu în română, știți eu când mai am ocazia să vizionez un post de televiziune românesc aud și acolo cuvinte în engleză unde se putea de utilizat limba română. Astazi am atras atenție la niște articole și după cele văzut tot această problemă, a urmat niște comentarii mai dure sper că nu voi fi blocat pentru aceasta, dar să vă spun sincer este foarte neplăcut, oare limba română nu mai este actuală în România. De ce oare se întâmplă așa că majoritatea utilizează cuvinte străine în comunicarea de zi de zi? --Redfox hq (discuție) 24 noiembrie 2009 22:17 (EET)

Bună seara Redfox. Nu știu care este problema unora ce preferă termeni englezești în locul celor românești. Poate vor să pară mai educați decât alții. Cert este că ro.wp este o enciclopedie universală în limba română. În concordanță cu regulamentele, textele articolelor trebuie redactate în limba română literară, așa cum de.wp este redactată în germana literară, en.wp în engleza literară, etc. Televiziunea este calitativ altceva decât o enciclopedie, acolo se tolerează mai ușor folosirea unor termeni străini, uneori folosirea lor au un scop care urmărește efecte artistice, publicitare, etc. Câtă vreme pentru un cuvânt sau sintagmă străină există corespondent românesc, folosirea lui este obligatorie. De exemplu, nu vom scrie nicio dată: spur-ul matricii A sau trace-ul matricii A ci vom spune: urma matricii A. Există însă situații când pentru anumiți termeni, de regulă științifici sau tehnici, în limba română a fost preluată o formă străină care a devenit consacrată, de exemplu: vom spune spinul electronului și nu rotația electronului pentru a desemna momentul cinetic propriu al electronului. La întrebarea ta retorică, răspunsul este: da, în România este valabilă limba română, inclusiv(sau, mai ales) pe ro.wp. Dacă ai intrat din nou în conflict cu cineva pe această temă, aceasta nu se datorează faptului că nu ai avea dreptate, ci, probabil modului ofensator (sau dur, după cum afirmi) prin care ai dialogat cu partenerii de discuții. Toate cele bune,--ZOLTAN (discuție) 24 noiembrie 2009 22:56 (EET)

Bună ziua Zoltan, vă mulțumesc pentru timpul pe care l-ați acordat pentru răspunsul anterior. Dumneavoastră trebuie să știți că eu nu posed la perfecție limba română dar devenind contribuitorul acestui proiect am acumulat cuvinte noi pe care le utilizez în comunicarea de zi de zi. --Redfox hq (discuție) 25 noiembrie 2009 10:42 (EET)


Nu sunt nou venit Zoltan[modificare sursă]

DE Ce Zici Că „bine ați venit”?? --—ErvinMesaj 25 noiembrie 2009 21:55 (EET)

Știu. Nu eu zic, ci formatul de avertizare pe care l-am introdus cu ocazia ștergerii paginii Respect. Dar, poate pentru foarte mulți, poți părea un nou venit, la atât de desele tale rebotezări.--ZOLTAN (discuție) 25 noiembrie 2009 22:11 (EET)
A fost ultima Zoltan. --—ErvinMesaj 25 noiembrie 2009 22:15 (EET)

Serii hipergeometrice[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru apreciere. Încerc în timpul liber, nu am prea mult, să scriu articole in general de matematici speciale, poate si de fizică. Oricum, am citit și articolul dumneavoastră despre "Oscilatorul armonic", și este un articol foarte bun. Mi-a placut, să scrieți în continuare tot așa. Sper să pot traduce mai multe articole de istorie din engleza, am vazut că au foarte multe, cu subiecte interesante și bine scrise, iar mie îmi place foarte mult istoria. Sper să mai discutăm și sper să scriu cât mai multe articole. Toate cele bune.

Péter Felméri[modificare sursă]

Kedves Zoltán!

Betettél egy sablont a szócikkembe, ha jól értem, mivel nincs benne hivatkozás. Kérdés, van-e olyan jelölés a román wikin is, ami a fordítást jelzi? Mivel más referenciát nem tudok beszúrni, ezt a magyar wikiből fordítottam. --Eino81 (discuție) 26 noiembrie 2009 12:55 (EET)

Szia Eino81. Nincs. De, semmi gond: jelölj meg egy magyar forrást (kritikát vagy nyomtatásban mejelent recenziót), amely alátámasztja az életrajzi illetve szakmai adatokat. Feltételezem, hogy bőven van ilyen anyag. Most eléggé elfoglalt vagyok, este megpróbálok én is búvárkodni egy kicsit a Felméri témában. Minden jót, --ZOLTAN (discuție) 26 noiembrie 2009 13:15 (EET)

Stergere pagina[modificare sursă]

Am creat o pagina cu titlul Radu Rizoiu si a fost stearsa pentru ca ar fi incalcat politicile Wikipedia. Doresc sa stiu de ce incalca aceasta pagina politicile Wikipedia si ce trebuie sa fac pentru ca acest lucru sa nu se mai intample. Multumesc. ````

Întrebare[modificare sursă]

Bună seara domnule Meszzoli pot să vă adresez o întrebare? --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 18:36 (EET)

Pentru început îmi cer iertare că folosesc alt cont dar nu am altă posibilitate să comunic, în realitate sunt Redfox. Problema este că nu știu dacă voi rezista 3 luni de blocare. Da sunt vinovat pentru tot ceea ce am comis ignorând regulile wikipedia, dar acest proiect are acum nevoie ca niciodată de contribuitori și respectiv de articole calitative pe care sper să le fac așa. Poate totuși este o cale prin care voi putea fi deblocat. Căci din domeniul rețele de calculatoare practic sunt foarte puțini utilizatori care contribuie în această direcție, și trebuie de dezvoltat această categorie. Eu promit pentru ultima dată că voi termina cu toate glumele, limbajul vulgar etc, pur și simplu nu pot să stau așa și să nu scriu vreun articol. Oricum identitatea mea falsă va fi descoperită căci practic voi edita articole din domeniul pe care le scria Redfox și cineva poate să recurgă la o cerere check user. Dacă nu se primește nimic, nu mă voi supăra, căci nu doresc să aveți probleme din cauza mea. Acesta este ultimul mesaj scris la libertate. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 18:51 (EET)

Dați-mi posibilitatea să demonstrez că pot face și lucruri bune. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 18:55 (EET)

Ok, să o luăm sistematic:
 • De câte ori ai promis și ai jurat că vei renunța la atacuri la persoană, injurii, farse?
 • De câte ori comunitatea a fost dispusă să șteargă cu buretele peste tot ce nu era corect din partea ta?
 • Ce argumente poți aduce pentru a fi credibil, atunci când promiți, pentru ultima oară, că nu vei reveni la vechile tale practici?
 • Da, este adevărat că wp. are nevoie de contribuitori pricepuți în varii domenii, poate cel mai mult în domeniul informaticii. Trei luni e o perioadă lungă și există posibilitatea ca anumite pagini la care ai lucrat să fie „alterate”. Dacă totuși, ai avea posibilitatea din nou să contribui la „scenă deschisă” pe paginile wp., punctual, asupra căror articole te-ai concentra?
 • Ai putea să contabilizezi pe câți dintre contribuitori i-ai jignit fără niciun motiv, și ai fi în stare să-i cauți personal, prezentându-ți scuzele?
După cum am mai sugerat, personal nu cred în ideea incorigibilității individului. Cred însă că pentru a trece la o măsură în privința blocării/deblocării tale, tu, va trebui să-mi răspunzi la întrebările de mai sus.--ZOLTAN (discuție) 27 noiembrie 2009 19:19 (EET)

Răspund doar nu blocați acest cont pentru că doresc să-mi expun părerea. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 19:30 (EET)

 • Da, am promis de mai multe ori dar totuși nu am fost permanent o problemă.
 • Da, comunitatea a fost dispusă să uite de toate prostiile pe care le-am făcut.
 • A promite nu e un termen potrivit, dar mă voi strădui sub stricta monitorizare a administratorilor.
 • Evident la articolele din domeniul rețelelor de calculatoare mai ales la recentul articol Rutarea dinamică, în plus voi adăuga articole noi din acest domeniu.
 • Va fi greu, dar trebuie de făcut căci probabil mă voi simți nu atât de vinovat.

Dacă afirmațiile de mai sunt nu sunt destul de credibile pot să răspund și la alte întrebări chiar și cu implicarea utilizatoriilor care au fost jigniți de mine. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 19:42 (EET)

Să pară mai credibil

Evident că deblocarea trebuie să nu aibă loc chiar acum, sigur că trebuie să înțeleg prețul acestei deblocări. Ceea ce privește de temperamentul meu, sunt un pic iritabil dar în general sunt foarte prietenos și comunicabil. Eu cred că motivul iritabilității mele este că nu am cu cine colabora în domeniul rețelisticii și poate din cauza când cineva îmi face vreu observație în articolele editate de mine, reacționez foarte dur. Dar sper să mă corectez și să contribui mai productiv pe acest proiect. Dacă am deschis tema despre vinovăție mai este pe cine chiar am ură și acesta este Strainu dacă vă interesează pot să vă spun și din ce motive. În rest asta e tot ce am avut de spus. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 19:55 (EET)

Domnule Meszzoli există o problemă cu Străinu nu am de gând să mă împac și chiar am motive. Mă ajutați să soluționez acest litigiu? --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 20:06 (EET)

Cu ura nu rezolvi nimic! Ura naște ură și nu se termină niciodată, sau, sfârșește prin dezastru. Cred că primul om pe care va trebui să-l abordezi este chiar Strainu. Cred, că o discuție calmă, la obiect, în termeni politicoși va crea premisa risipirii neînțelegerii dintre voi. Eu nu fac judecăți și cu atât mai puțin prejudecăți, dar la momentul acesta, cred că mingea este pe terenul tău; depinde cum „joci” mai departe. Încearcă să faci acest pas!--~~--ZOLTAN (discuție) 27 noiembrie 2009 20:10 (EET)

P.S. Eu sunt dispus să mediez, rezolvarea vine din partea comunității--ZOLTAN (discuție) 27 noiembrie 2009 20:10 (EET)

Domnule Meszzoli, sincer mie îmi pare foarte rău pentru limbajul meu obscen pe care l-am utilizat între convorbirile noastre, aș dori să întorc timpul înapoi dar din păcate nu este așa posibilitate, cred că a trebuit să mă gândesc mai bine la ceea ce spun și ceea ce fac. Îmi cer scuze, și vă mulțumesc pentru înțelegerea, sfaturile, răbdarea și suportul pe care îl acordați, și pe care nu îl merit. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 20:18 (EET)

Apropo Strainu nu este prea activ pe proiect și de aceea nu știu cum să discut, căci este vinovat și el, și cred că aici e mai complicat aici nu se va soluționa problema printr-o simplă scuză. De accea aici trebuie de implicat mai multe persoane capabile să medieze acest conflict. Ce părere aveți?--Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 20:21 (EET)

Eu parcă mi-am cerut iertare de la toți, dacă am uitat pe cineva să mă ierte, cu Strainu nici nu am de gând să duc negocieri el și a fost acela care a "aprins scânteiul". Deci ne vedem în 2010. Vă doresc numai bine, și să sperăm că celălalt an va fi mai bun. --Friendly Racoon (discuție) 27 noiembrie 2009 20:38 (EET)

Alexandr Porfirievici Borodin[modificare sursă]

Cui este corect: compozitorul Cezar Cui. -- Victor Blacus (discuție) 28 noiembrie 2009 20:34 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Ionutzmovie.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Și nu te poți ocupa de asta? Orice administrator le poate promova, mai ales că această listă nu mai are probleme, s-a terminat dezbaterea--— Ionutzmovie discută 28 noiembrie 2009 21:46 (EET)

Discuție Utilizator:Variante[modificare sursă]

Atenție: ai introdus test2del fără subst. Dacă acum încerci să ștergi, vei șterge formatul. Trebuie să faci o revenire, apoi să-l reintroduci cu subst. N-am vrut să mă bag eu. Toate bune! -- Victor Blacus (discuție) 28 noiembrie 2009 21:58 (EET)

Vreau sa stiu despre ce experiment este vorba la articolul AROMANI? De ce sterge ref George Calinescu? Considerati ca este un dobitoc? (MakedonArman (discuție) 29 noiembrie 2009 10:44 (EET))

Defaultsort[modificare sursă]

Salut. Scăparea de diacritice la defaultsort nu e o soluție; articolele vor continua să apară greșit în categorii, numai că în altă ordine. Cel mai bine e să faci transformăti de genul {{DEFAULTSORT:Göncz, Árpád}} → {{DEFAULTSORT:Goöncz, AÁrpaád}} //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 29 noiembrie 2009, 23:23 (EET)

Da, m-am prins, dar nici asta nu e o soluție 100%. Poate că ar fi utilă dublarea numai a inițialelor, gen: SȘ, AÄ, EÊ, poate ai o idee mai bună--ZOLTAN (discuție) 29 noiembrie 2009 23:27 (EET)
Metoda dublării numai a inițialelor nu e ideală: SȘărmășag s-ar ordona după SȘuchea. Nu am alte idei, cred că cu diblarea literelor așa e cel mai bine. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 29 noiembrie 2009, 23:43 (EET)
Bun, ce facem cu vocalele străine, de exemplu ä a cărei valoare fonetică este e, îl dublăm cu a sau cu e? À, și’ncă ceva: mulțumesc fain de sfaturi.--ZOLTAN (discuție) 29 noiembrie 2009 23:50 (EET)
Depinde cum apare ä în alfabet. Dacă e după a, se înlocuiește cu aä; dacă după e (ceea ce nu cred) — eä. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 29 noiembrie 2009, 23:52 (EET)

Edward Teller[modificare sursă]

Vă salut.

Am introdus în articolul Edward Teller un sub-capitol de onoruri din care lipsesc, din motive de necunoaștere a limbii, cele conferite de Ungaria, vedeți aici[14]. Puteți dv. să le adăugați? Numai bine, --Alex F. (discuție) 30 noiembrie 2009 11:32 (EET)

Vă salut și eu. Sigur că am să le adaug, dar numai spre seară; acum sunt destul de ocupat. Oricum aveam de gând să mai fac unele adăugiri la textul articolului înainte de „recenzia finală”. Cu bune gânduri, --ZOLTAN (discuție) 30 noiembrie 2009 11:54 (EET)

D. dr., săru'mâna, m-ați flatat. Sper să-mi termin treaba în proxinele 24-48 de ore. Duminecă, cel mai tarziu.

„Onorurile” au fost aranjate cronologic și comasate (doctoratele h.c., etc.).

Principala problemă a articolului, comună și la enWP, frWP, ș.a. este lipsa de echidistanță între poziția demonizantă, adesea evident calomnioasă a frontului de stânga/media/„luptătorii pentru pace”, pe fundalul războiului din Corea/Vietnam/mișcarea anti bombă atomică, etc., etc. și traumatizatul refugiat din Europa comunistă-fascistă-comunistă, hotărât să-i asigure noii patrii supremația militară. Calomniile cantitative, formulate cu grijă, pentru a evita procese și cereri de despăgubiri l-au privat pe Teller de premiul Nobel, pe deplin meritat și i-au amarat viața. Voi rectifica formulările tendențioase de care-i plin articolul, intru respectarea PDVN, dar vă rog și pe dv. să interveniți. Așișderea, la problemele legate de fizică, unde noțiunule mele sunt jenant de precare. Succes și urari de bine, --Alex F. (discuție) 2 decembrie 2009 13:56 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Victor Blacus.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.


Vandalism?[modificare sursă]

Ce faci la Vona Gábor? Nu inteleg.--Kulja (discuție) 4 decembrie 2009 21:56 (EET)

Bocsánat, félreértés volt. További jó munkát!--Kulja (discuție) 4 decembrie 2009 22:04 (EET)
Ok! Semmi gond. Minden jót, --ZOLTAN (discuție) 4 decembrie 2009 22:24 (EET)

Re:Vandal[modificare sursă]

Își ștersese pagina de discuții, se vede doar o parte din vandalism. -- Victor Blacus (discuție) 4 decembrie 2009 23:20 (EET)

din istoricul paginii se poate deduce intenția evidentă a anonimului; greșala celor care au făcut reveniri a fost aceea că nu-i dăduseră un avertisment, dacă consideri că individul a fost neîndreptățit, poți să-l deblochezi, dar eu cred că nu merită.--ZOLTAN (discuție) 4 decembrie 2009 23:29 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 5 decembrie 2009 18:33 (EET)

Benzen[modificare sursă]

Nu-mi dau seama cum se traduc titlurile acestor subsecțiuni. Și dacă aveți timp să vă uitați și peste articol, ar fi excelent. O seară bună! --Coco (discuție) 5 decembrie 2009 22:13 (EET)

Retragere temporara[modificare sursă]

Mersi frumos pentru mesajul pozitiv! Compactforever Talk mortal! 6 decembrie 2009 01:25 (EET)

Copyvio[modificare sursă]

Meszzoli, am o rugăminte. Când vezi articole gen Camp Rock și Camp Rock 2: Finalul, să vezi daca nu încalcă drepturile de autor. Mulțumesc.— Ionutzmovie discută 7 decembrie 2009 22:30 (EET)

Iar Edward Teller[modificare sursă]

Vă salut, Cu chiu, cu vai, mi-am terminat - sper! - contribuția la articol și mi se pare, neobiectiv, destul de reușit, comparativ cu en.Wp., fr.Wp., ru.Wp., de.Wp., it.Wp., es.Wp., etc. Ar fi bine dacă veți găsi puțin timp pentru a-l mai purica oleacă. Sărbători fericite dv. și familiei, --Alex F. (discuție) 8 decembrie 2009 03:07 (EET)

Salutări și din partea mea. Fugitiv, am citit azi dimineață, articolul „reformatat” de către dumneavoastră, consider că varianta de ultimă oră este cu mult mai aproape de ceea ce se cheamă punct de vedere neutru. Seara, mai bine-zis noaptea, am să fac o „purecare” cu accente pe terminologia științifică. Am încercat în ultimele zile să găsesc surse credibile, altele decât cele americane, am găsit o serie de articole nemțești și ungurești demne de luat în seamă; ce nu pot face eu, este găsirea surselor evreiști. Poate ar trebui căutate surse academice din Israel pentru a face complet tabloul bibliografic asupra personalității lui Teller, eventual, ar fi utilă solicitarea ajutorului din partea lui Ewan. Mai am o părere (nu știu, cât de constructivă), anume aceea de a transfera toată discuția tripartidă (Alex.F, Andrei, Meszzoli) pe pagina de discuții de a articolului Edward Teller.
Mai discutăm în zilele ce urmează.
Vă doresc și eu, dumneavoastră și celor dragi, sărbători la fel de fericite și un An Nou mai bun decât cel pe care-l lăsăm în urmă.--ZOLTAN (discuție) 8 decembrie 2009 10:50 (EET)

Ungaria[modificare sursă]

Salutare Zoli!

Ma uitam peste paginile unitatilor administrative din Ungaria si ma gandeam sa le ajustez un pic. O mica neclaritate: "megye" il traduc ca judet sau comitat? Traducerea in maghiara de la judetul Covasna este 'Kovaszna megye', deci sunt tentat sa traduc megye ca si judet. Tu ce parere ai?

10x! Compactforever Talk mortal! 9 decembrie 2009 23:38 (EET)

Bună întrebare!

Pe chestiunea asta se luptă de zeci de ani lingviștii și istoricii. Se pare că traducerea corectă pentru megye este județ; pentru unitățile administrative din perioada Regatului și mai apoi a Imperiului este justificată folosirea expresiei românești comitat ceea ce în maghiară e vármegye (printr-o traducere de baltă: județ de cetate). Traducerea inversă din română a cuvântului comitat de origine franțuzească ar fi grófság(domeniul unui conte sau comite), ceea ce e clar că nu este corect din punct de vedere semantic. Concluzie: pentru actualele unități teritorial-administrative din Republica Ungaria, în limba română trebuie folosită expresia județ pentru a desemna un megye--ZOLTAN (discuție) 9 decembrie 2009 23:54 (EET)

Mesaj[modificare sursă]

Servus Zoli!

Mulțumesc pentru mesaj, am luat legătura cu cine trebuia.

Cele bune, --Tudorτ 11 decembrie 2009 12:45 (EET)

Helga Beatrice[modificare sursă]

Am impresia că Helga Beatrice este ervin. Mă refer la cioturile despre fotbaliștii de la lista lui cu FC Barcelona și imitarea altor utilizatori de pe wikipedia. Trebuie să luăm odată atitudine! Te rog să-mi dai un răspuns rapid și evenual să ștergi cioturile irelevante.— Ionutzmovie discută 12 decembrie 2009 18:43 (EET)

Nicio problemă, eu mi-am făcut datoria, tu, ți-ai făcut datoria. Recte: așteptăm, timp avem.
Pentru subsidiar: dacă e așa cum spui tu, mersi de promptitudine! Al tău colaborator și prieten,--ZOLTAN (discuție) 12 decembrie 2009 18:49 (EET)

Am destule dovezi, vezi în comentariul adresat lui Gikü. Sunt sigur de ce am afirmat mai sus.— Ionutzmovie discută 12 decembrie 2009 19:18 (EET)

Wiki[modificare sursă]

Szia Zoli! Utólagos engedelmeddel felvéstük nevedet erre a listára. Remélem nem gond. Továbbá azt kérdezném még, hogy ismersz-e más magyarul beszélő adminisztátort vagy egyéb tisztségviselőt ezen a wikin? Üdvözlettel--Istvánka (discuție) 12 decembrie 2009 20:30 (EET)

Köszönöm szépen válaszodat! Engem a hu.wiki nagyon de nagyon lefoglal ez szerkesztéseim számából is meglátszik :). Valaha admin is voltam, de rájöttem, hogy az már túl sok(k) nekem. A ro.wiki-s eseményeket követem, kezdetben próbálgattam szerkeszteni is, de a nyelvet annyira jól azért nem beszélem, hogy kifogástalant tudjak itt alkotni. Amúgy helyileg honnan származol? Én kolozsvári vagyok. --Istvánka (discuție) 12 decembrie 2009 21:47 (EET)

Bună seara[modificare sursă]

Multumesc pentru mesajul d-voastră! Sunt un pic măgulit de afirmația că sunt singurul utilizator wiki axat pe farmacologie, dar eu sper că vor mai fi și alții. Am aruncat o privire asupra articolului Iod și aveți dreptate! În măsura timpului am să intru abrupt (nu știu dacă acest abrupt va fi de gradul 2A sau 1B gen Valea Seacă a Caraimanului:))))dar o să fac tot posibilul ca acest articol sa fie printre cele mai bune ale wiki.ro Mulțumesc cezfarm (discuție) 13 decembrie 2009 22:44 (EET)

P.S numele meu e Cezar

Pavarani[modificare sursă]

Nu am putut afla cine a scris Pavarani, dar mesajul de la pagina lui Utilizator:Tarvold a fost trimis automat din cauza aceasta. --Eugen Dihoru (discuție) 14 decembrie 2009 23:35 (EET)

Tarvold[modificare sursă]

Zoltan, poți să te ocupi de Utilizator:Tarvold. Vezi motivul pe pagina mea de utilizator. Mulțumesc.— Ionutzmovie discută 14 decembrie 2009 23:56 (EET) ERROR: Please enter the username parameter when using the {{Talkback}} template. Ionutzmovie discută 15 decembrie 2009 00:12 (EET)

Mulțumiri[modificare sursă]

Vă mulțumesc. Apreciez... Voi face ceva în legătură cu Menora și Hanukia. Alexander Tendler (discuție) 15 decembrie 2009 23:39 (EET) Mulțumesc din inimă pentru urări,cu sentimente de prietenie și stimă,Ewan (discuție) 16 decembrie 2009 00:45 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Solt. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Helga Beatrice.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Helga  B 16 decembrie 2009 22:39 (EET)

Rugăminte[modificare sursă]

Poți reveni la o versiune anterioară celor făcute de Dragonulteo la articolul Manchester United FC. A șters niște paragrafe importante. De asemena te rog să-l blochezi, a șters și la articolul Chelsea FC, și mai are avertizări (de nivelul 4-im). Acesta adaugă la articole și Galerie Foto cu materiale sub UC, fără licențiere, care nu-și au rostul. Mersi.— Ionutzmovie discută 18 decembrie 2009 22:44 (EET)

-mesaje perimate

Cerere de blocare[modificare sursă]

Salut Zoli!

Am si eu rugamintea de a-l bloca pe Ervin. Tot ceea ce a facut pana acum a fost inoportun si deranjant. (vezi mesajele de la cafenea, certurile etcc) Compactforever Talk mortal! 20 decembrie 2009 23:52 (EET)

Îmi cer scuze că scriu aici, subscriu la sugestia lui Compactforever. Știu de 3 cazuri de utilizaori blocați permanent:Utilizator:Irismeister (vezi sondajul de la Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor/Arhiva 119. Cu un sondaj putem să scăpăm de el.— Ionutzmovie discută 21 decembrie 2009 00:13 (EET)

Mersi Zoltan, m-ai scăpat o zi de nervi. Pot să-mi desfășor treaba normal acum.— Ionutzmovie discută 21 decembrie 2009 12:37 (EET)

Imagini[modificare sursă]

Buna dimineata si tie, Zoli!

Imagini am intr-adevar, nu prea multe, dar inca pendulez intru punerea lor pe wiki. Am pus ceva, vezi articolul Biserica de lemn din Obogeni, din cadrul proiectului legat de bisericile de lemn. Eu pozez in general monumente istorice. Iti pot oferi spre vizualizare un colaj realizat din ce fotografii am efectuat prin tara (ce am fotografiat acum 3 saptamani nu este decat pe HDD-ul eu si pe situl www.monumenteromania.ro - Added by Compactforever). Iti ofer spre vizualizare colectia mea de poze de prin tara http://picasaweb.google.com/compact.forever .

Compactforever Talk mortal! 21 decembrie 2009 00:56 (EET)

Mersi frumos de apreciere. Rugaminte maaare de tot. Fisierele de la Rosia sa nu le folosesti, deoarece vor participa la o expozitie in Aprilie, si ar fi cam ciudat sa mai apara pe undeva inainte. Dupa aia vedem cum le organizam. Daca ai nevoie pentru wiki de vreo poza de pe acolo (celelalte albume), spune-mi despre care este vorba si rezolvam.

Toate faine (off topic: ma duc la somn :) )

Compactforever Talk mortal! 21 decembrie 2009 01:19 (EET)

PS: legat de profesie: o combinatie de geograf (Facultatea de Geografie sectia Turism) si istoric (fac master de relatii internationale si turism cultural). Acu kiar ma bag la somn.

Compactforever Talk mortal! 21 decembrie 2009 01:21 (EET)

Am și eu o întrebare[modificare sursă]

Domnule Meszzoli, explicați-mi vă rog care a fost scopul întrebării inițiată de dumneavostră? Nu vreau să vin cu acuzații, dar având o reputație nu prea lucidă pe Wikipedia, în urma discursului de ieri cred că sa stricat totul ce se putea de reparat. Crede-ți că eu mai vreau să colaborez cu cineve după cele întâmplate? Să știți nu vreau. Știu că sunt atașat de acest proiect, pentru că am dorit să ofer cunoștințe pentru binele cuiva, dar acum am hotărât că am lucruri mult mai importante decât să ne jucăm de „prinselea”. Gata sa terminat, eu nu sunt o jucărie, am și eu ca toți oamenii suflet, și nu-mi este plăcut când eu îmi dedic timpul meu liber pentru a face un bine dar în schimb nu primesc nimic. Domnule, Meszzoli ce am primit eu în schimb pentru timpul meu, blocări, reproșuri, nemulțumiri. Recunosc că nu am procedat bine nici eu când am folosit limbaj vulgar, dar aveam și eu motive, evident că nu am voie să vorbesc așa, dar se mai întâmplă să mai scăp câte un cuvânt „mai frumos”. Vă mulțumesc pentru tot, scuzați-mă pentru comportamentul meu, numai bine și sărbători fericite. Aceste au fost ultimele vorbe (de data aceasta serios). --Angry Router (discuție) 21 decembrie 2009 10:18 (EET)

Sărbători Fericite![modificare sursă]

Sărbătorile de iarnă sunt magice și leagă realitatea de basm. Vă doresc să aveți un Crăciun fericit alături de cei apropiați și fie ca noul an să vă aducă numai zile albe și frumoase ca și zăpada de pe brazi. La mulți ani!


P.S: Sărbători fericite! Ervin
Bolas navideñas.jpg

Curiozitate[modificare sursă]

Bună domnule Zoltan, în primul rând eu nu sunt puștan , în al doilea rând nu mă puneți pe același cântar cu Ervin, îmi pare că mă subestimați. Apropo nu ați răspuns la întrebarea precedentă. Dacă ați avut curajul să-mi descoperiți identitatea acum aveți și curajul să-mi răspundeți la întrebare. Redfox

Re: Craciun fericit[modificare sursă]

Multumesc frumos Zoli. Sarbatori fericite si un an nou cu bine!

Al tau colaborator (si al wikipediei), Compactforever Talk mortal! 22 decembrie 2009 19:22 (EET)

Shame on you mister, I thought we where friends, but this in not friendship, I tryed to do my best here but my efforts where not appreciated. I was banned for nothing, all because of some stupid arogant users, this project is pure crap and will get more worse. Have fun. You made that discussion to expose my identity, and to be banned. You are a really bad person. Redfox

Re:Crăciun fericit![modificare sursă]

Mulțumesc pentru mesajul de sărbători. La rândul meu, îți doresc Sărbători Fericite și Anul Nou cu bine – și îți propun o iluminare festivă cu gaze nobile. -- Victor Blacus (discuție) 22 decembrie 2009 21:05 (EET)

Re: Craciun fericit[modificare sursă]

Mulțumesc Zoli. Un Crăciun și un An Nou fericit și liniștit și mai ales cu sănătate, ție și familiei.--Țetcu Mircea Rareș 22 decembrie 2009 21:26 (EET)

Merry Christmas[modificare sursă]

Dragul meu Zoltan, iti urez din toata inima un calduros "Craciun Fericit" si sa te bucuri cu cei dragi tie de Sfintele Sarbatori de Iarna. Goldenphoenix2007 (discuție) 22 decembrie 2009 21:56 (EET)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Dragă dl. Zoltán, mulțumesc pentru urări. Dați-mi voie să vă urez și eu toate cele bune de sărbători și un an nou fericit!--Mycomp (discuție) 23 decembrie 2009 02:56 (EET)

Mulțumesc Zoltán pentru frumoasele urări. Îți doresc de asemenea un Crăciun fericit, alături de cei dragi. Fie ca Moșul să-ți aducă numai ce îți dorești :)  Daniel  Mesaj  23 decembrie 2009 10:34 (EET)
Crăciun fericit! Pe mine nimic nu mă face mai bucuros și mai entuziast decât să pot avea colegi ca dumneavoastră. MulțumescSebimesaj 23 decembrie 2009 13:48 (EET)

Sărbători fericite! – Kellemes ünnepeket![modificare sursă]

Îţi doresc şi eu Crăciun fericit şi la mulţi ani! Én is boldog Karácsonyt és örömteli új évet kívánok Neked!
Amator linguarum

Mulțumesc pentru urări[modificare sursă]

Mulțumesc pentru urări și, la rândul meu, vă urez cu căldură și prietenie Sărbători Fericite și mult succes în Noul An! --Turbojet 23 decembrie 2009 16:17 (EET)

Crăciun fericit, An Nou cu bucurii[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru urări și vă adresez dumneavoastră și tuturor celor dragi urări de bucurie, sănătate, prosperitate și fericire. Wars (discuție) 23 decembrie 2009 20:44 (EET)

Apple tree in blossom May 2006 FLG 100676.JPG
Crăciun Fericit și îmbelșugat !

Un An Nou 2010 plin de bucurii !


Wars
Pinus Ponderosa Shadow 70226.JPG
Mi-ați mai trimis odată mesajul, dar nu am apucat să vă răspund, fiind ocupat. Vă urez dumneavoastră și familiei dvs. numai bine și împliniri cu ocazia Crăciunului și a Anului Noi. — Lucian  C. 23 decembrie 2009 23:41 (EET)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Christmas tree sxc hu.jpg

Un Crăciun plin de fericire, sănătate și căldură în suflete și un An Nou bogat și îmbelșugat!Birthofchristwithangelsberruguete.png

Mulțumesc pentru urări! Alecsdaniel (discuție) 24 decembrie 2009 00:36 (EET)

12242008 ChristmasEve00028.JPG
Sărbători fericite!

Fie ca toate visele pe care le făurești în aceste zile magice de Sărbătoare să se împlinescă, iar drumul străbătut pentru realizarea lor să-ți aducă bucurie în inimă, iar în casă, fericire și belșug.

Sărbători frumoase! Lucian C.
Windbuchencom.jpg

Sărbători fericite, încă o dată! — Lucian  C. 24 decembrie 2009 01:32 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Mulțumesc frumos pentru urări! Sărbători fericite vă doresc și dumneavoastră!--Aether (᾿Αιθήρ) 24 decembrie 2009 15:31 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Stimate domnule Zoltán, Vă mulțumesc din suflet pentru urări. Și eu la rândul meu Vă urez un Crăciun fericit și toate cele bune în anul 2010. Deși în ultimă vreme n-am avut timp să contribui, nu m-am retras din Wikipedie și îmi pare bine că am început să colaborez tocmai cu cei de la Wikipedia românească și cu Dumneavoastră personal. Deși românii au uneori dubii cu privire la nivelul Wikipediei lor, cred că pot să fie mulțumiți. Fără îndoială, Dumneavoastră sunteți unul dintre cei care au un merit deosebit la succesele Wikipediei românești. Sărbători fericite - Kellemes ünnepeket! --Henriku (discuție) 24 decembrie 2009 11:05 (EET)

CandleChristmas.JPG
Crăciun fericit!

Felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia zilei în care sărbătorim Nașterea Domnului vă urez fericire, sănătate și dorințe împlinite.

Bourge
Birthofchristwithangelsberruguete.png
Snowman icon.png

vă dorește un Crăciun fericit și un An Nou încărcat cu succese!

Fie ca Anul Nou 2010 să se înece în momente de bucurie și împlinire, iar Wikipedia să cunoască noi culmi și noi performanțe! Pe care toate le vom face împreună!
Weihnachtsbaum.wiki.png

La mulți ani![modificare sursă]

Crystal Clear app amor.png

Vă mulțumesc pentru urări și, din adâncurile mahmurelii în care mă aflu, vă urez ca Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze sărbatorile și anii și să vă ferească de viitura de colesterol și trigliceride. Alex F. (discuție) 25 decembrie 2009 09:02 (EET)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Domnule Zoltán,vă mulțumesc frumos pentru urări. Vă doresc și Dumneavoastră un Crăciun fericit,un 2010 mai bogat ca 2009, și multe alte realizări, atât în viața de zi cu zi, cât și pe Wikipedia! Sărbători fericite! --Balint 3:29 25 decembrie 2009 13:11 (EET)

Crăciun[modificare sursă]

Mulțumesc pentru urările, îți le întorc cu plăcere :)  Remigiu  discută  26 decembrie 2009 04:53 (EET)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Salutare Zoli!

Mă bucur să te aud, mulțumesc pentru urări!

Îți urez și eu sărbatori fericite alături de cei dragi!

Sănătate și voie bună, Tudorτ 27 decembrie 2009 07:46 (EET)


Redfox[modificare sursă]

Redfox s-a împăiat! Uite-te bine! ----—ErvinMesaj 27 decembrie 2009 11:54 (EET)

La Multi Ani[modificare sursă]

Köszönöm pentru uräri, la fel numai bune si frumoase Dumitale si celor pe care îi iubesti si care te iubesc. Sa fie 2010 mai rodnic si mai senin decât 2009...

Cu stimä, --Spiridon 83.113.250.71 Manoliu (discuție) 27 decembrie 2009 23:41 (EET)

Geometria simplectică[modificare sursă]

Aveți dreptate, probabil ca exprimarea mea nu a fost tocmai corectă. Am verificat și este vorba de o parte a spațiului fazelor. Este vorba de un volum foarte mic din spațiului fazelor, spațiu care are dimensiunea 2n. Am reformulat. Oricum, o verificare în plus nu strică, iar dacă încă este neclară exprimarea, scrieți-mi. Vă mulțumesc și vă urez un an nou și fericit.


Sărbători fericite![modificare sursă]

Dragă domnule Zoltan! Primiti va rog, impreuna cu familia D-voastra, cele mai bune si sincere urări pentru o sărbătoare de Crăciun fericită și pentru un an nou cu sănătate și mulțumire! Mulțumesc pentru atenția și pentru urările D-voastră și cred că vom multiplica schimburile de păreri în anul care vine! Al D-voastră, Ioan Calatorul (discuție) 22 decembrie 2009 20:09 (EET)

Mulțumesc mult de urări. Vă doresc și dumneavoastră Sărbători frumoase și liniștite :) --Urzică (discuție) 23 decembrie 2009 05:17 (EET)Sarbatori fericite[modificare sursă]

Multumesc de felicitare si pe aceasta cale permite-mi sa iti adresez cele mai calde urari cu ocazia sarbatorilor hibernale. Iti doresc un Craciun alaturi de cei dragi, in jurul bradului (natural sper) in caldura sobei si sa ne amintim ca undeva cindva eram si noi niste copii care se invirteaau in jurul cutiilor de cadouri asteptind cu nerabdare sa le deschidem. Sarbatori fericite!cezfarm (discuție) 23 decembrie 2009 22:30 (EET)

Crăciun fericit și un An Nou bun[modificare sursă]

cu noroc, sănătate și multe satisfacții alături de cei dragi, de la prietenul tău,Ewan (discuție) 24 decembrie 2009 06:07 (EET)

Un An Nou mai bun![modificare sursă]

Mulțumesc pentru urare! Vă doresc și dumneavoastră un An Nou fericit! --Nicolae Coman (discuție) 24 decembrie 2009 06:22 (EET)

La mulți ani[modificare sursă]

Stimate domnule Zoltán, Vă mulțumesc din suflet pentru urări. Și eu la rândul meu Vă urez un Crăciun fericit și toate cele bune în anul 2010. Deși în ultimă vreme n-am avut timp să contribui, nu m-am retras din Wikipedie și îmi pare bine că am început să colaborez tocmai cu cei de la Wikipedia românească și cu Dumneavoastră personal. Deși românii au uneori dubii cu privire la nivelul Wikipediei lor, cred că pot să fie mulțumiți. Fără îndoială, Dumneavoastră sunteți unul dintre cei care au un merit deosebit la succesele Wikipediei românești. Sărbători fericite - Kellemes ünnepeket! --Henriku (discuție) 24 decembrie 2009 08:56 (EET)

Mulțumesc și eu pentru frumoasele urări. Vă doresc un Crăciun minunat și un an nou care să vă aducă liniște și împliniri, inclusiv pe Wikipedia. Sărbători fericite! --Urzică (discuție) 24 decembrie 2009 10:28 (EET)

Christmas tree 2008 (1).JPG
Nașterea Domnului să facă minuni și acum prin împlinirea tuturor dorințelor, luminarea drumului numit „viață” și îmbunarea sufletului.
Sărbători fericite și un An Nou îmbelșugat! Coco
Juletræslys.jpg

Mulțumiri pentru felicitări[modificare sursă]

Mulțumindu-vă pentru felicitări vă transmit și eu, la rândul meu, toate urările de bine cu prilejul Sfintelor Sărbători și vă doresc un an nou bun care să vă aducă succese și îndeplinirea tuturor dorințelor. Afil (discuție) 29 decembrie 2009 04:57 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru urări, sper că ai avut un Craciun Fericit. Scuze pt întârziere. --R O A M A T A mesaj 29 decembrie 2009 17:28 (EET)


Mirareeee[modificare sursă]

Mă mir cum de nu ești bucuros că plec, de o viață umblați să vă scăpați de mine, e ultima propoziție pe care ți-o dau (poate or vrea și alți explicații, dar nu promit că le voi da). Adio Zoltan, sunt sigur că cît am stat pe wiki, numai tu m-ai încurajat! La revedere! --EЄrvin  ♪  30 decembrie 2009 11:57 (EET)

2010 fericit[modificare sursă]

NYE melb 2008.jpg


2010 Fericit!

îți doresc să ai împreună cu familia!România


Ervin

Vă doresc și eu un An Nou fericit! :) --Urzică (discuție) 31 decembrie 2009 20:46 (EET)