Discuție Utilizator:SirJibby

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

en:User Talk:SirJibby

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie SirJibby) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! --Rebel 19 noiembrie 2006 15:05 (EET)

Previzualizare[modificare sursă]

Info-pictogram.png Am observat că aveţi obiceiul de a salva articolul la care lucraţi în mod repetat la intervale scurte de timp, după modificări mici. Dacă doriţi să vedeţi ce efect au modificările nu este nevoie să salvaţi pagina, puteţi folosi butonul de previzualizare. În acest mod veţi evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare şi veţi permite celorlalţi utilizatori să urmărească mai uşor modificările la articol. Mulţumesc! -- Pixi discuţie 10 decembrie 2006 21:14 (EET)

Verbe impersonale[modificare sursă]

Există verbe impersonale (ca a ploua, a ninge etc.) şi verbe folosite impersonal, în diateza reflexivă, ca în frazele:

  • „Se circulă greu prin Bucureşti.”
  • „Se ştie că oamenii mai şi greşesc.”

În aceste cazuri verbele se pun la persoana a III-a singular. Ele nu au un subiect gramatical. Logic, subiectul ar fi lumea, noi, cineva etc., dar nu este exprimat.

La fel şi treaba cu „se redacta”, de la Wikipedia:Diacritice. Credeţi-mă că nu v-am anulat modificarea din răutate. — AdiJapan  11 decembrie 2006 05:55 (EET)

Trebuie să recunosc că mai am mult de învăţat în ceea ce priveşte gramatica limbii române. Am ştiut de verbe folosite în diateza reflexivă, dar n-am ştiut că se pun numai la pers a 3-a sng. Nu puteam înţelege de ce verbul ăla nu se pune la pers a 3-a plural, dar dacă nu are un subiect pot înţelege acum. Vă mulţumesc pentru explicaţie. --SirJibby 12 decembrie 2006 00:23 (EET)

Referendum[modificare sursă]

Salut. Îţi mulţumesc pentru interesul manifestat în cadrul proiectului nostru. Ţi-ai lipsit numai 3 contribuţii pentru a putea căpăta eligibilitate pentru a vota. Sper să nu te simţi descurajat de acest fapt şi să continui a contribui în folosul celorlalţi. Spor la scris. --Rebel 24 iunie 2007 17:46 (EEST)

La rândul meu mă bucură prezenţa ta. Sper să nu iei în nume personal aplicarea regulamentului. Salut, --Mihai Andrei 24 iunie 2007 17:50 (EEST)

Nu mă simt descurajat, ci încurcat. Ai zis că-mi lipsesc 3 contribuţii - adică am 97 - dar conform lui Mihai Andrei (totuşi pe a cărui decizie o respect) am, fără teste, doar 59. Care este? --SirJibby 24 iunie 2007 18:12 (EEST)

Salut din nou. Conform numerotării mele este vorba într-adevăr de 97 de contribuţii, în adevăratul sens al cuvântului. Rămâne de văzut dacă va fi judecată sau nu natura acestor contribuţii în viitor. Numai bine. --Rebel 24 iunie 2007 18:25 (EEST)
Am numărat din nou, cu mai multă atenţie şi am ajuns la numărul de 89 de contribuţii până la data începerii referendumului. Dacă doreşti să conteşti invalidarea votului, poţi convoca o comisie de arbitraj, din care bineînţeles că nu voi face parte, deoarece sunt administratorul care a luat decizia invalidării votului tău, deci nu-mi pot judeca propria decizie. Este dreptul tău la un "tribunal" independent. --Mihai Andrei 24 iunie 2007 18:26 (EEST)

Re: Regatul Unit[modificare sursă]

Salut SirJibby,

Regatul Unit e scris în proporţie covîrşitoare cu î. Ştiu asta pentru că eu însumi am scris foarte mare parte din el :-) Dacă doreşti să-l uniformizezi, de bun simţ este să îl aduci totalmente la forma cu î. Iulian U. 24 iunie 2007 21:42 (EEST)

Ştiam asta când l-am modificat, dar credeam că nu va conta la ce formă îl aduc, cât timp îl aduc să fie uniform (chiar dacă forma la care l-am adus exista într-o proporţie foarte mică). Să clarificăm un lucru atunci: dacă ar fi fost scris într-o proporţie covârşitoare cu â, nu mi-ai fi anulat modificările, aşa-i? Şi altă chestie: dacă ai scris o parte foarte mare din el, de ce n-ai schimbat tu acele cuvinte scrise cu formă â, ca tot articolul să fie cu formă î? --SirJibby 24 iunie 2007 22:06 (EEST)
Dacă articolul ar fi fost scris covîrşitor cu â, n-aş fi avut cum să-ţi anulez modificările. De ce nu l-am uniformizat eu însumi? Din două motive: 1) după ce am atins acel articol ultima oară a mai apărut cineva, care probabil a folosit â. 2) nu îmi sar în ochi diferenţele între î şi â. Citesc la fel de uşor texte scrise în ambele convenţii; nu mă deranjează neuniformitatea :-) Bineîneţeles, dacă altcuiva i se pare deranjant aspectul ăsta, este liber să uniformizeze textul, conform cu îndrumările din politica actuală. Iulian U. 24 iunie 2007 22:14 (EEST)
Ok bine. Dar să ştii că atunci când mi-ai anulat modificările, ai anulat şi nişte corectări care n-au avut legătură cu efortul meu de a uniformiza articol. Vorbesc de exemplu de cuvântul greşit 'învestitţi' pe care l-am corectat.
Point taken. Iulian U. 24 iunie 2007 23:20 (EEST)


Sărbători fericite[modificare sursă]

Art Nouveau Peacock Denver CO USA 3742.JPG
Crăciun Fericit și un An Nou 2008 plin de bucurii !


Wars
RO HO EN 2007 Dec 08 40269-1.jpgUn Crăciun îmbelşugat 2007 şi un An Nou 2008 fericit pentru dumneata şi toţi cei dragi dumitale ! Al dumitale, Wars 24 decembrie 2007 02:07 (EET)

Limba română[modificare sursă]

Vă felicit pentru gradul dvs. de cunoaştere a limbii române. Contribuţiile dvs. ajută mult. — Sebi talk 22 octombrie 2008 15:44 (EEST)

Obscenităţi[modificare sursă]

Stop hand.svg

Vă rugăm să nu mai adăugaţi obscenităţi pe paginile Wikipedia, aşa cum aţi făcut la pagina Utilizator:SirJibby/Teste. Injuriile de orice fel reprezintă o jignire la adresa contribuitorilor şi vizitatorilor acestui sit. Astfel de acţiuni sunt o formă de vandalism şi, dacă veţi continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 26 noiembrie 2008, 20:01 (EET)

Îmi cer scuze - chiar nu mă aşteptam ca altcineva să se intereseze de pagina aia. Am şi uitat că vorbele alea se puteau considera ofensive. SirJibby (discuţie) 27 noiembrie 2008 16:28 (EET)

Pleonasm[modificare sursă]

Așa cum la en.wp nu modificăm un articol doar ca să-l convertim dintr-o ortografie în alta, tot așa nici la noi nu se face asta. În plus, pentru că la noi chestiunea duce rapid la conflicte, nu este doar un îndrumar, ci politică: Wikipedia:Versiuni de ortografie română. V-am anulat modificările de la Pleonasm. — AdiJapan 20 martie 2009 17:08 (EET)

Fie, dar să știi că mi-ai anulat și o modificare care, dacă nu mă însel, nu ține de ortografie (cea de a schimba "nici un" în "niciun") :( .  SirJibby   ☂  20 martie 2009 17:35 (EET)
Dar de ce ține? — AdiJapan 20 martie 2009 17:46 (EET)
http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-007-niciun.htm ;)  SirJibby  20 martie 2009 17:54 (EET)
Nu înțeleg. Mi-ați dat un exemplu de persoană care preferă să scrie niciun legat. Și? Există numeroase alte exemple de publicații unde cel puțin o parte din text e scrisă cu nici un, scris despărțit. Vă invit să vedeți Jurnalul național, Cotidianul, Dilema veche, Gardianul, Libertatea, Evenimentul de Iași, ProTV, Antena 1, Camera Deputaților etc. etc.
Ideea pe care mergem este că dacă contribuitorul major al unui articol a ales să-l scrie într-o anumită grafie (din cele verificabile) atunci articolul rămîne așa. Nu se justifică să-l comutați dintr-o formă în alta. Vă propun să faceți în schimb ceva. — AdiJapan 21 martie 2009 12:53 (EET)

Pagină de utilizator[modificare sursă]

Salut!

Felicitări pentru efortul tău de-a învăţa limba română!

Am găsit câteva greşeli pe pagina ta de utilizator, pot să le corectez?--Tudorτ 29 iunie 2009 11:53 (EEST)

Bineînţeles! -- SirJibby  29 iunie 2009 12:07 (EEST)

■ Pagina creată a fost ștearsă sau va fi ștearsă imediat[modificare sursă]

Information.svg Bine ați venit la Wikipedia. Pagina Regele Țiganilor, creată recent de dumneavoastră, nu este în conformitate cu politicile Wikipedia și va fi ștearsă în curând (dacă nu a fost ștearsă deja).

Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți groapa cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Mulțumim. Urzică (discuție) 16 iulie 2011 02:52 (EEST)

Your account will be renamed[modificare sursă]

20 martie 2015 10:51 (EET)