Discuție Utilizator:Sacha47/Arhiva1

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Arhivă discuții
1 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2014
Aceasta este o arhivă.

Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite.

Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă..


Spuneți-mi, în opinia dvs., de ce Nicolae Wassilko este perceput de istoricii români din Bucovina (de ex. Ion Nistor) ca un trădător de neam și un renegat? --Cezarika1 21 iunie 2012 16:42 (EEST)[răspunde]

Probabil ca, dupa ce nu a avut prilejul a se profila in partidul proroman al Bucovinei, s-a aranjat cu rutenii. A vrut din 1918 ca Bucovina sa apartina dupa razboi Ucrainei. Din 1919 a fost politicean ucrainean. Pentru un roman nu poate sa fie altfel descris. Pe pagina mea germana "Wassilko von Serecki" nu l-am descris ca tradator, chit ca causa, dece a schimbat "natiunea" n-a fost onoroasa. Scuzati Romana mea. discuție|Sacha47 23 martie 2012 11:35 (CEST)

Vă mulțumesc pentru răspuns. Din câte știți, el a fost român și s-a dat drept ucrainean? Și dacă da, motivele alese au fost de natură financiară sau legate de posibilitatea de parveni? Nu a regretat niciodată, după război, că a ales să slujească cauza unei alte națiuni în defavoarea națiunii din care provenea? Care au fost relațiile sale după război cu noul stat România? A simțit vreun sentiment sau vreo emoție legată de România și de națiunea română? El a vrut ca întreaga Bucovină să aparțină statului ucrainean sau numai partea locuită de ucraineni? Întrebările mele sunt din pură curiozitate pentru că atitudinea istoriografiei românești față de Wassilko este asemănătoare într-un fel cu cea față de Aurel Onciul și vreau să-mi formez o opinie proprie. --Cezarika1 23 iunie 2012 12:46 (EEST)[răspunde]

Scuzați vă rog, dar n-am văzut contribuția Dv. pentrucă am uitat să controlez pagina de discuții. In mod general lucrez pentru pagina germană.

Nicolae n-a izbutit sa fie delegat de partidul său (partidul conservativ) ca candidat pentru dieta Bucovinei. Deacea a schimbat frontul colaborînd cu ucrainienii. Mă uimesc cum a izbutit, nevorbind limba lor. Am și mai citit, ca mama lui a fi fost de origine ruteană. Ba nu, ea a fost Aglaia de Petrino (Armis), dintr-o familie venită din Ianina cu rădăcini grecești.

El n-a regretat niciodată, s-a angajat deplin pentru causa slavilor. Familia conților Wassilko de Serecki a întrerupt fiecare contact cu el.

N. a vrut partea Bucovinei de nord (cu Cernăuți) pentru statul ucrainean, așa cum este din păcate – după pactul Hitler-Stalin – și astăzi. Salut!--discuție|Sacha47 15:15, 19 noiembrie 2012 (CET)

Bună ziua. Domnule Sacha47, vă rog să traduceți articolul Ignatius Paoli scris de dvs. la Wiki în limba germană pentru a-l avea și noi aici. Vă mulțumesc anticipat pentru articolele documentate scrise de dvs. la Wikipedia în limba română. Al dvs., --Cezarika1 11 aprilie 2013 16:49 (EEST)[răspunde]

Stimate domnule Cezarica1, am extins partea română cu bucurie și sper că sunteți mulțumit. Salutări!--discuție|Sacha47 12:57, 12 aprilie 2013 (CEST)

Ce doresc eu[modificare sursă]

V-ați exprimat nedumerirea. Eu doresc ca politica de notabilitate în privința oamenilor de cultură, între care îi clasific și pe profesorii universitari (nu sunt în conflict de interese), să fie revizuită în favoarea acestora. Am nevoie de administratori care să-mi împărtășească punctul de vedere și mă deprimă oamenii care cedează în fața condiției „ca să ajungi admin trebuie să te dezici de universitari”. --Turbojet 23 iunie 2013 18:24 (EEST)[răspunde]

Die Büste des Kaisers[modificare sursă]

Grüß Dich, Sacha! Du wolltest bei Gelegenheit Bustul împăratului Francisc I din Sibiu ins Deutsche übersezten. Würde mich sehr freuen, wenn Du dazu die nötige Zeit fändest. --Mihai Andrei (discuție) 25 noiembrie 2014 17:34 (EET)[răspunde]

Dragă Andrei, o să scriu articolul pentru Wiki-de. Un pic altfel, probabil și mai scurt. Dar am nevoie de puțin timp. Mă plimb cam mult la doctori in ultimul timp. Toate cele bune. --discuție|Sacha47 17:00, 16 noiembrie 2014 (CET)
Ad salutem! --Mihai Andrei (discuție) 26 noiembrie 2014 18:08 (EET)[răspunde]
Gata! Am și creat o categorie nouă la Commons pentru bustul lui Francisc. Salut!--discuție|Sacha47 13:04, 30 noiembrie 2014 (CET)