Discuție Utilizator:Mycomp/Archive 5

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

AC[modificare sursă]

Vă rog să citiți articolul William Hanna și să-mi mai indicați sintagme care vi se par aiurea traduse sau alte probleme. Apreciez orice observație prin care pot îmbunătăți articolul.— Ionutzmovie discută 12 ianuarie 2012 02:41 (EET)

Din lipsă de timp, m-am uitat deocamdată doar la primele două capitole. Dacă vedeți vreo modificare pe care am făcut-o cu care nu sunteți de acord, scrieți-mi și o să încerc să explic.--Mycomp (discuție) 13 ianuarie 2012 06:36 (EET)
Este foarte bine, mulțumesc.— Ionutzmovie discută 13 ianuarie 2012 14:37 (EET)
Pagina 53, o găsiți scriind 175 sau, citez, „I had signed a contract with MGM that paid me a princely salary of $175 along with options”, în rubrica Search Inside This Book. Dacă nu intră direct în carte, dați pe Look Inside! Cu privire la desen aveți dreptate.— Ionutzmovie discută 14 ianuarie 2012 19:05 (EET)
Am exclus ce era mai greu de tradus (importante sunt premiile Oscar și Emmy) și am preferat să le traduc în română pentru cei care nu știu ce înseamnă. Mulțumesc pentru modificări; o parte din secțiunea Carieră o pot folosi și la articolul Joseph Barbera.— Ionutzmovie discută 15 ianuarie 2012 19:13 (EET)

Stergere obs.privind greseli de ortografie/schimbare titlu articol[modificare sursă]

Rog ștergere rapidă a observației cu privire la greșelile de punctuație și ortografie din articolul,,Grup școlar industrial„Letea”.Am verificat articolul,din nou!Doresc schimbarea titlului articolului din Grup școlar industrial„Letea”în Colegiul Tehnic„Letea”din Bacău.Din 2010 este schimbată denumirea școlii!--Pandoreea (discuție) 14 ianuarie 2012 22:00 (EET)

Exemple: „...Tehnic„Letea”este...”, „...didactice(de la...)”, „...schimburi,în trei...”, „...progresivă , formă...”, „...mediului , tehnic,...”

Cred că înțelegeți la ce mă refer. Dar mai gravă este problema cu notabilitatea: dacă nu vor fi citate surse neutre, independente de subiect și verificabile care vorbesc despre acest grup școlar, articolul poate fi propus pentru ștergere. Adică, găsiți surse care să dovedească că acest grup școlar nu este unul oarecare (cum sunt sute de mii în toată lumea), ci este unul vrednic de a fi inclus într-o enciclopedie.

Am redenumit eu articolul.--Mycomp (discuție) 16 ianuarie 2012 06:12 (EET)

modificari articol Isabela Vasiliu-Scraba[modificare sursă]

Ma scuzati ca fac interventia atat de tarziu, dar am fost plecat si nu am apucat sa ma mai uit la wiki. Ati facut acum cateva luni unele modificari la articolul Isabela Vasiliu-Scraba Cu ocazia aceasta ati facut unele afirmatii care m-au nedumerit si mi se par foarte ciudate, afirmatii care se cuvin justificate: - "ton nepotrivit pentru o enciclopedie" : la ce anume va referiti? va rog sa dati exemple. - "articole scrise intr-un mod nepotrivit" : care sunt aceste articole si in ce consta tonul nepotrivit?! - tot asa, va rog sa dati exemple. - "bibliografie incompleta sau inexistenta" : nu inteleg: cartile si articolele publicate in reviste nu constituie bibliografie, si daca nu, ce constituie atunci bibliografie? Va multumesc.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mirelvv (discuție • contribuții).

Etichetarea "ton nepotrivit pentru o enciclopedie" și categoria "articole scrise intr-un mod nepotrivit" sunt unul și același lucru, "articole scrise intr-un mod nepotrivit" intrând automat în categorie. Două exemple, după părerea mea, de ton nepotrivit pentru o enciclopedie: „Manipularea prin uniformizarea gândirii și tendința de reprimare a libertății de expresie au rămas sechele greu de înlăturat după abolirea comunismului.” „... fapt care i-a atras o oarecare marginalizare din partea oficialilor culturii auto-declarați victime după cosmetizarea propriilor biografii.” Referitor la bibliografia incompletă: la Wikipedia termenul „bibliografie” induce oarecum în eroare, deoarece se referă la sursele neutre, independente, verificabile care vorbesc despre subiect și care au fost folosite pentru redactarea articoluliu (nu cele de genul Who's Who, nu ce scrie pe coperțile cărților etc.).

O altă problemă: vă rog să nu uitați că Wikipedia este o enciclopedie și nu un CV, așa că nu este nevoie de zeci și zeci de articole pe care le-a scris. Sunt suficiente cele de la secțiunea „Texte ale autoarei disponibile on-line”.

Se pare că o cunoașteți personal pe doamna Isabela Vasiliu-Scraba: poate ne puteți da data nașterii și surse pentru afirmațiile unde am pus „necesită citare”?--Mycomp (discuție) 16 ianuarie 2012 05:56 (EET)

Rugaminte[modificare sursă]

Va rog sa-mi restabiliti poza initiala, cea obtinuta prin croping nu exprima ca lumea personalitatea mea, seamana cu o poza banala de buletin. Acea poza are o semnificatie deosebita in viata mea si am ales din citeva mii de poze, asa ca nu are sens sa o scoateti din enciclopedie.Cu respect, Iulian BaicusMayuma 24 ianuarie 2012 11:16 (EET)

Văd că ați rezolvat chiar dumneavoastră problema.--Mycomp (discuție) 24 ianuarie 2012 16:15 (EET)

Srgian Luchin[modificare sursă]

Salut! De unde stii ca numele real e Srdjan si nu Srgian? pe siteul oficial al lui Dinamo apare ca SrgianAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Glamistu (discuție • contribuții).

S-ar putea să mă fi pripit, dar chiar în legătura externă din articol este trecut ca „Srdjan”. Srdjan Luchin are 280.000 de googlits, iar Srgian Luchin vreo 46.000. La urma urmei, doar el știe cum îl cheamă :) Ce facem? Să rog un administrator să schimbe la loc?--Mycomp (discuție) 30 ianuarie 2012 02:22 (EET)

Eu zic ca trebuie modificat inapoi. Daca te uiti si pe siteul Uefa, o sa vezi ca tot Srgian apare. Si la urma urmei, cei de la Uefa primesc foile de la cluburi cu numele jucatorilor. Iar cluburile ar trebui sa aiba numele corecte :)Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Glamistu (discuție • contribuții).


Iertare!!! Cum reusesc sa creez o discutie cu MyComp?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Seminarx (discuție • contribuții).

Stergere Controversa Corneliu Onilă[modificare sursă]

Nu eu sunt cel care a scris acel paragraf. Eu l-am lasat acolo. Este un Utilizator anonim care acum 3 ore mi-a sters toata munca depusa si a pus acel text calomnios. Eu l-am trecut la Controverse. Sunt nou pe WIKI. Vreau sa fac treaba buna. Cer sa blocati acel IP care creaza probleme.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Seminarx (discuție • contribuții).

Afirmații calomnioase fără referințe trebuie îndepărtate pe loc. Vedeți pagina de discuție a articolului Corneliu Onilă. Utilizatorul de la IP-ul respectiv trebuie mai întâi avertizat, iar dacă continuă să introducă afirmațiile respective fără surse de încredere sau vandalizează articolul în vreun alt fel, poate fi blocat de către un administrator.
Semnați-vă mesajele cu patru tilde (~~~~) sau apăsați pe simbolul creionului de deasupra ferestrei de modificare.--Mycomp (discuție) 14 februarie 2012 06:20 (EET)

--Seminarx (discuție) 14 februarie 2012 06:25 (EET) Va multumesc

Întrebare[modificare sursă]

Wikipedia nu vi se pare o sursă bibliografică valabilă ? (pun întrebarea deoarece am văzut că ați șters referința respectivă)

P.S. Pagina Borsec Bilbor Tulgheș (areal turistic) este o listă de centralizare (pentru informații suplimentare puteți acesa Utilizator:Qvadratvs - Tematica Borsec). Cu stimă --Qvadratvs (discuție) 11 martie 2012 10:31 (EET)

Wikipedia nu poate fi o sursă pentru ea însăși [1] (vedeți jos de tot).
Atenție și la stil. De exemplu, „... pitoresc areal geografic de o certă valoare turistică, accesibil relativ ușor prin excursii de 1 zi cu plecare și întoarcere în stațiune.” nu este stil enciclopedic.--Mycomp (discuție) 11 martie 2012 10:42 (EET)
Ok ! Sugestii ? (nu mi se pare o idee prea bună să import pur și simplu referințele din articolele centralizate în pagină) --Qvadratvs (discuție) 11 martie 2012 10:46 (EET)

Un Paște fericit![modificare sursă]

... vă urez Dv., familiei și celor dragi. --Alex F. (discuție) 2 aprilie 2012 14:55 (EEST)

Sarbatori Fericite![modificare sursă]

The resurrection day.jpg

Acum, în aceste zile sfinte, îți doresc multă, multă sănătate și spor la Wikipedia.Paște Fericit!

Un Paste Fericit!

Amn
Oua impistrite bucovina.jpg

Amn 12 aprilie 2012 15:34 (EEST)


Modificări[modificare sursă]

Vă rog să observați că modificările sugerate de dvs la articolul despre PlanetPhysics au fost efectuate.--Bci2 24 mai 2012 21:22 (EEST)

Unde se poate discuta cu un editor Wikipedia Romania?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ciuline000 (discuție • contribuții).

Vă referiți la administratori? La Cafenea, de exemplu.--Mycomp (discuție) 26 iunie 2012 14:15 (EEST)

Alo[modificare sursă]

Bună ziua, dacă nu prea mult probleme ar putea ajuta la corectarea acest articol, vă mulțumesc foarte mult: Castelul San Andrés.--79.154.235.210 (discuție) 16 august 2012 14:35 (EEST)

Circumcizie[modificare sursă]

Multumesc pentru informatie, insa tinând cont ca n-am reusit sa citesc articolul pentru ca pe site-ul ziarului indicat se cere sa te înscrii (sau sa ai abonament?), va sugerez sa faceti Dvs. adausul necesar pe pagina circumcizie; oricum mie mi s-a parut tare dubioasa echivalenta facuta intre reactia individului si procedura circumciziei, insa de la "nebuni" te poti astepta la orice, exact ca si de la "sanatosi". Remus Octavian Mocanu

Mesajul acela dispare după vreo 10 secunde și se poate citi articolul. Dar dacă doriți o să fac eu adausul (numai mi-e teamă să nu intrăm în conflict de editare).--Mycomp (discuție) 25 septembrie 2012 04:49 (EEST)
Ma refeream la faptul ca gratuit (sau neînscris, numai o parte (mica) din articol e disponibila pentru citit; mie imi apare mesajul asta: "The full text is available for subscribers & registered users. Click here to subscribe ($1 for the first 4 weeks)register (free access for 10 stories a month) or login." Asta presupune sa trec prin completarea unui formular de înscriere; am sa fac sigur asta daca nu veti fi modificat Dvs. deja articolul de pe wikipedia româna intre timp, insa momentan ma grabesc sa adaug inca cateva idei pe care le am deja disponibile. Remus Octavian Mocanu
te rog afiseaza undeva textul articolului, pentru ca eu nu-s capabil sa ma înregistrez. Remus Octavian Mocanu
Nici eu nu sunt înregistrat și evident nu am nici abonament la ziarul respectiv, dar golindu-mi cacheul browswerului am reușit să citesc tot articolul întreg. Oricum, ăsta este. După ce l-ați citit vă rog să-mi spuneți, ca să-l șterg.--Mycomp (discuție) 25 septembrie 2012 06:40 (EEST)
Multumesc! L-am copiat deja intr-un document word. Remus Octavian Mocanu

Pagini auxiliare[modificare sursă]

Verificati mai bine schimbarile recente si nu faceti modificari neconstructive adica propuneri sr fara sens.--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 15:43 (EEST)

Paginile de tip Articol principal/Dezvoltare au scopul de a usura dezvoltarea prin traducere de ex. Primul pas consta in introducerea unei traduceri automate.--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 15:45 (EEST)

Etichete de avertizare[modificare sursă]

Nu adresati etichete de avertizare fara sens. Cititi explicatiile de pe aceasta pagina.--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 15:47 (EEST)

Traducerile automate nu sunt acceptabile la Wiki pentru că sunt de o calitate foarte slabă. Dacă neapărat vreți să folosiți traduceri automate, faceți-o într-un document Word, de exemplu, corectați toate greșelile și apoi întroduceți textul la Wiki.--Mycomp (discuție) 26 septembrie 2012 15:50 (EEST)

Atata vreme cat nu sunt in spatiul principal si sunt variante intermediare sunt acceptabile. Vorbesc cumva cu un robot?--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 16:00 (EEST) Paginille anexe articolelor sunt echivalente cu subspatiu utilizator. E greu de priceput acest lucru?--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 16:02 (EEST)

Istoria logicii/Dezvoltare nu este în spațiul principal? Ba este. Este un articol Wikipedia. Tocmai de aceea am cerut ștergerea rapidă. De ce nu vă faceți un cont? Dacă aveți cont, vă puteți face un spațiu de lucru personal unde să lucrați la texte înainte de a le publica ca articole.--Mycomp (discuție) 26 septembrie 2012 16:07 (EEST)

Articolele marcate cu / nu sunt articole propriu-zise ci dependente de articolul principal. Ati inteles sau mai trebuie explicatii?--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 16:12 (EEST) Este recomandabil sa analizati un pic situatia inainte a face critici neconstructive sau aparent constructive.--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 16:15 (EEST)

De unde aveți această regulă?--Mycomp (discuție) 26 septembrie 2012 16:17 (EEST)
Nu trebuie vreun rationament prea complicat pentru a se vedea echivalenta dintre cele doua ambele avand acelasi scop. Si nici nu trebuie vreo regula speciala deoarece ar insemna wikiavocatura si formalism.

Am detaliat la cafenea despre pagini asociate.--188.26.22.131 (discuție) 26 septembrie 2012 17:33 (EEST)

A(y/i)mara[modificare sursă]

Dacă schimbați numele articolului, vă rog să înlocuiți "aymara" mereu cu "aimara". Au mai rămas câțiva "aymara(ne)" române și asta arată foarte prost. În plus, vă rog să schimbați cuvântul "aymara" la toate articole care conțin acest cuvânt (sunt doar 25), precum "Aymara", "Peru" etc. Merci. -- Slyther (discuție) 26 septembrie 2012 18:09 (EEST)

Daniela Zeca-Buzura[modificare sursă]

Cred că am descoperit „misterul” modificărilor repetate de la articolul Daniela Zeca-Buzura în ce privește data nașterii distinsei doamne: Utilizator:Darrielle fiind de fapt chiar subiectul articolului (a se vedea http://ro.wikipedia.org/wiki/Special:Contribu%C8%9Bii/Darrielle), încearcă să se întinerescă măcar cu patru ani, ca majoritatea femeilor... și e tare dificil să contrazici o femeie... Scuze pentru deranj și spor la lucru! --Bătrânul (discuție) 2 octombrie 2012 16:37 (EEST)

Nu este niciun deranj :) Problema este că nici Darielle, nici Cinefan09y nu vor să înțeleagă că este nevoie de surse acceptate de Wikipedia. Se prea poate ca anul nașterii să fie 1970, dar este nevoie de surse. Nu înțeleg de ce doamna Daniela Zeca nu își corectează data nașterii pe CV-ul de pe situl Universității București (acolo scrie că s-a născut la 26 februarie 2010![2]). Vă doresc și eu spor la treabă!--Mycomp (discuție) 3 octombrie 2012 03:05 (EEST)

Re:Cafenea[modificare sursă]

În arhiva la care face referire respectiva persoană se discuta despre forma corectă a unui cuvânt. Secțiunea pe care ați șters-o pare să sugereze să folosim într-un fel sau altul DLR pentru a tranșa astfel de probleme. Astea sunt probleme care rămân în actualitate tot timpul, dar chiar dacă n-ar fi așa, o discuție care a fost validă cândva și a fost reînviată din arhive are în continuare legătură cu Wikipedia și ar trebui păstrată. Chiar dacă eu n-am înțeles prea bine ce vrea și nu știu ce-aș putea să-i răspund anonimului, mă gândesc că poate s-o găsi cineva să-i răspundă.--Strainu (دسستي‎)  3 octombrie 2012 18:34 (EEST)

Guarani[modificare sursă]

Mulțumesc mult pentru corecturile la Limba guarani! -- Slyther (discuție) 7 octombrie 2012 16:43 (EEST)

Cu plăcere și numai bine!--Mycomp (discuție) 8 octombrie 2012 09:54 (EEST)

Fără atacuri la persoană -- Folosit ultra-selectiv de către unii utilizatori[modificare sursă]

Fără atacuri la persoană![modificare sursă]

Stop hand.svg

La Wikipedia sunt interzise atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentați conținutul și să nu jigniți utilizatorii; atacurile la persoană fac rău comunității și proiectului. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulțumesc. --Mycomp (discuție) 16 octombrie 2012 05:40 (EEST)

Deci ceea ce este mai jos NU este un atac la persoană, ci doar o blândă dojenire[modificare sursă]

Brava cetățene, incapabil să porți bătălia, arunci, patetic, cu noroi, hai să ne trăiești. Intelectual desăvârșit, bănuiesc, sătul de rumunii ăștia. Doar cu articole de cinci stele la activ. Brava cetățene cu grai bănățean, deci, de frunce. --Silenzio (discuție) 15 octombrie 2012 06:35 (EEST)

Standarde multiple aplicate unor utilizatori diferiți[modificare sursă]

Comentariul utilizatorului Silenzio76 de pe pagina de discuții a articolului Editura Eikon, modificarea a treia, din 15 octombrie 2012 06:35‎ Silenzio76 (discuție | contribuții)‎ . . (2.363 de octeți) (+383)‎, pe care același utilizator și-a permis să o șteargă de la sine putere. A se vedea a cincea modificare, cea din 15 octombrie 2012 08:29‎ Silenzio76 (discuție | contribuții)‎ . . (2.350 de octeți) (-383)‎, cu explicația "Lipsit de orice act constructiv ... mi-a sărit muștarul aiurea sau poate nu, dar nu contează." Utilizatorul Silenzio76 poate cu ușurință și nonșalanță să calce o altă "regulă de aur" a WikiPediei, acea de a nu modifica nimic, pentru a nu altera istoria editării paginilor, etc, șamd, șcl, ... Oricine poate citi aceste reguli de editare pe pagina de Bun venit.

L-ați avertizat și pe dumnealui, cu aceeași digitală implacabilitate?!?!?! Floddinn (discuție) 17 octombrie 2012 00:03 (EEST)

V-am dat acel avertisment standard pentru că dumneavostră ați comentat persoana (adică pe mine, pentru că eu introdusesem etichetele) și nu acțiunea în sine (de ce editura este notabilă etc.) Și văd că continuați în același ton neconstructiv („digitală implacabilitate”). Dacă considerați că un utilizator a încălcat aceleași reguli (sau altele), puteți să-i dați chiar dumneavostră un avertisment. Nu văd de ce trebuie să o fac eu. Apropo, conform regulilor Wikipedia [3] Silenzio76 a avut dreptul să-și șteargă comentariul negativ în interesul armoniei, dar ar fi trebuit să-l înlocuiască cu ceva de genul „[Comentariul necugetat a fost înlăturat de autor]”. Probabil că nu a știut.
Eu zic că s-a discutat destul despre acest caz, care la urma urmei s-a rezolvat (notabilitatea a fost demonstrată, cred eu, prin acele premii) și putem să ne vedem fiecare de treabă. Vă doresc o zi bună!--Mycomp (discuție) 17 octombrie 2012 03:22 (EEST)

Norman Manea[modificare sursă]

Norman Manea who was born in Romania, spent four years as a child in a concentration camp, many more as a dissident, and finally relocated to NYC and Bard College. --Miehs (discuție) 31 octombrie 2012 09:09 (EET)

Dar și o contraargumentare: Când a publicat Întoarcerea huliganului, una dintre cărțile lui cele mai bune, Norman Manea a făcut eroarea de a-și trata cu extremă complezență anii petrecuți în România, autodeclarându-se un fel de inamic public numărul unu al comunismului și exagerând consecințele faptului. Legătura între articolele pline de simpatie personală, nu neapărat critică, ale unor scriitori americani și autopropaganda din cartea de memorii nu erau de natură să-i creeze lui Norman Manea o bună imagine publică în țara pe care a părăsit-o înainte de a fi recunoscut ca figură marcantă a vieții literare. Așa se explică greutatea cu care am găsit critici din generațiile vechi dispuși să colaboreze , singurii care au răspuns prezent fiind critici tineri, precum cei doi din „Observator cultural” din 21-27 iulie. Se vede că acest entuziasm de generație se datorează mai ales faptului de a nu avea cum verifica autoportretul de disident pe care Norman Manea și-l face în Întoarcerea huliganului. --Miehs (discuție) 31 octombrie 2012 09:18 (EET)

Eu am scos afirmațiile respective pentru că nu aveau puse referințele cerute, fără a lua poziție dacă a fost sau nu disident. Mai demult mai căutam și eu referințe acolo unde lipseau, dar în ultimul timp mi-am schimbat felul de a contribui la articole, considerând că este datoria celui care a scris afirmația respectivă să introducă referințele cerute. Am citit doar două dintre cărțile lui Norman Manea (Întoarcerea huliganului și Plicuri și portrete) și mi-au plăcut amândouă, dar personal nu știu dacă poate fi numit disident: după câte știu, n-a făcut niciun fel de protest deschis în România, n-a fost arestat niciodată, a fost în Israel în 1967, în Italia și Franța în 1979, a plecat cu bursă în Berlinul Occidental (cu soția) în 1986 etc. Asta este părerea mea personală, care nu contează pentru articol, dar cred că soluția găsită de dumneavoastră, cu prezentarea ambelor opinii, este cea mai bună. Numai bine!--Mycomp (discuție) 31 octombrie 2012 14:37 (EET)

AC[modificare sursă]

Vă invit să mai propuneți articole care necesită reevaluare.— Ionutzmovie discută 8 noiembrie 2012 00:00 (EET)

De ex, Afazie.— Ionutzmovie discută 11 noiembrie 2012 19:25 (EET)