Discuție Utilizator:Mihaiam

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Exclam icon.svg
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Mihaiam) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.Mesaj[modificare sursă]

Salut! din judetul Bacau--Dacodava

Diacritice[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că scrieți fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveți detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuși din motive obiective nu puteți face acest lucru, interfața Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele românești cu diacritice folosind o serie de butoane aflate sub caseta de editare. La fel puteți introduce și caractere specifice altor limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris!

Listă de atei[modificare sursă]

Dacă puteți, v-aș ruga să adăugați la Listă de atei și surse din care să reiasă că persoanele respective chiar erau atei. E drept că nici la celelalte nume nu există surse, dar asta e doar pentru că lumea nu prea știe că unul din principiile de bază ale Wikipediei este Verificabilitatea.

Toate cele bune. — AdiJapan 19 septembrie 2009 06:27 (EEST)

Ștergere informații referențiate[modificare sursă]

Dacă nu dispuneți de bibliografia în care se afirmă că pilele Karpen funcționeză folosind căldura din mediul ambiant, nu interveniți în articol, cum ați făcut la Nicolae Vasilescu-Karpen. Eventualul fapt că nu sunteți de acord cu afirmația nu vă dă dreptul să o ștergeți. Cu afirmația lui Solomon depre pila de combustie o să mai verific. Dacă a făcut-o, afirmația i se poate atribui, char dacă ar fi incorectă. --Turbojet 11 noiembrie 2012 12:30 (EET)

Informatia e trecuta in articol drept factuala, nu doar ca o simpla parere a lui Solomon, cum pare a fi. Folosirea caldurii mediului ambiant e o afirmatie extraordinara care ar trebui sa fie si justificata cu mai mult decat o opinie. La prima vedere pare o simpla pila electrochimica, care ar putea genera un potential de pana la 0,55V ( se pot obtine 1,1 V prin inserierea celor doua pile) dar extrem de putin curent datorita reactivitatii scazute a electrozilor. http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_electrode_potential_%28data_page%29

La Oxford mai este un exemplu ceva mai bine documentat, care functioneaza efectiv de 160 de ani. http://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_Electric_Bell

Am sa editez articolul introducand observatiile de mai sus. Mihaiam (discuție) 15 noiembrie 2012 19:22 (EET)

■ Testul v-a fost anulat[modificare sursă]

Information.svg Testul dumneavoastră de la pagina Nicolae Paulescu a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți groapa cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! Nu faceți astfel de modificări decât după o discuție care să fi dus la un consens. Cu „afirmații denigratoare” ați impus punctul dumneavoastră de vedere personal, deci opusul unui PDVN. Victor Blacus (discuție) 23 februarie 2015 23:00 (EET)

Discuție există încă din 2013, citez: "întreaga comunitate științifică mondială este acuzată de „dublu standard”, deși faptul că rezultatele obținute de Paulescu nu au fost folosite nu pentru că ar fi avut afinități pro-naziste, ci pur și simplu pentru că nu au intrat în atenția altor cercetători".
Astfel de formulări sunt în cel mai bun caz neacademice:
"un ortoped canadian, ajutat de un student la medicină, au "descoperit" și ei aceeași substanță activă în regularea glicemiei pe care si fiziologul român, posesor al unui doctorat în fiziologie, a unei diplome universitare în medicină și al unui alt doctorat în științe naturale" etc etc
"istoriografia științifică occidentale (...) care sunt pentru moment încă dominante în lume, și asta în virtutea unui dublu standard (...) care face ca, de exemplu, un savant austriac precum Max Clara, care s-a folosit în cercetările lui de cadavrele victimelor naziste (...)"
"o dovadă a aceluiași dublu standard este și faptul că atlasul de anatomie întocmit de Eduard Pernkopf - un alt savant austriac și nazist înfocat, tot atât de înfocat ca și colaboratorii lui în munca de întocmire a lucrării, despre care chiar și în 1990 "New England Journal of Medicine" scria că "este o lucrare excepțională de mare utilitate pentru anatomiști și chirurgi, dar la realizarea căreia s-au folosit cadavre furnizate de naziști" Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mihaiam (discuție • contribuții).
Expuneți clar, pe pagina de discuții a articolului, poziția dumneavoastră și modul în care ea aplanează conflictul PDVN, altfel disputa nu va înceta. -- Victor Blacus (discuție) 24 februarie 2015 00:38 (EET)
Nu știam că există o dispută dat fiind că nu au apărut comentarii pe pagina de discuții de peste un an.
Am postat o notă pentru a reactiva discuția, dacă nu apar alte comentarii sau editări relevante am rugămintea de a se reveni asupra anulării editării. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mihaiam (discuție • contribuții).
Dacă sunteți sigur de corectitudinea modificărilor dumneavoastră, faceți revenirea și închideți discuția, în mod explicit. E vorba de o problemă editorială, care nu se rezolvă pe căi administrative, iar eu nu am competența necesară ca să pot judeca. -- Victor Blacus (discuție) 24 februarie 2015 01:03 (EET)

■■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți conținutul sau formatele din paginile Wikipediei, așa cum ați făcut la pagina Constantin Brâncuși, fără să specificați un motiv în câmpul pentru descrierea modificărilor. Ștergerile dumneavoastră nu par să fie constructive și au fost anulate. Vă rugăm să folosiți cutia cu nisip dacă doriți să experimentați. Vă mulțumim! A fost șters text referențiat. Victor Blacus (discuție) 20 februarie 2019 13:42 (EET)

Motivul este că acel paragraf descrie o legendă urbană. În referința prezentată nu este discutată o asemenea ofertă ci doar prezentarea unor opere în Muzeul de artă. Mai mult, cercetătorul operei brâncușiene Doina Lemny a subliniat că nu a existat o asemenea ofertă. Mihaiam (discuție) 20 februarie 2019 13:53 (EET)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Mihai Viteazul. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți pagina personală de teste. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! --FonAfon (discuție | contribuții) 8 decembrie 2019 17:54 (EET)

Motivul a fost specificat explicit, informații lipsite de referințe corespunzătoare marcate deja ca necesitând citare. Am detaliat pe pagina de discuții a articolului deși nu pare să apărut o controversă. Mihaiam (discuție) 10 decembrie 2019 15:50 (EET)