Discuție Utilizator:Laurentiu Popa

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Laurentiu Popa) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -- Pixi discuţie 19 februarie 2007 22:53 (EET)[răspunde]

dezvoltare[modificare sursă]

Din câte poţi observa şi tu dacă dai la versiunea anterioară din data de 25 februarie 2007, scrie în caseta respectivă "Puteţi şterge acest anunţ şi interveni în articol dacă vedeţi că au trecut mai mult de 24 de ore de la ultima modificare."

Pe wikipedia s-a declanşat începând din anul trecut Iniţiativa de curăţenie, care urmăreşte corectarea greşelilor atât de formă, cât şi de fond care se află aici. Una din operaţiuni constă în scoaterea formatelor de dezvoltare acolo unde nu-şi au locul. Spre exemplu am găsit formate de dezvoltare din mai 2006. Aceste formate împiedică un contribuitor potenţial să modifice un articol, dându-i impresia că se lucrează la el.

În ceea ce priveşte paginile personale, aici nu este cazul să fie pus acest format, deoarece nimeni nu-i va modifica conţinutul decât dacă încalcă vreo regulă. Prin urmare, nu are rost să pui format de dezvoltare la o pagină pe care numai tu ai să o completezi. --Cezarika1 2 martie 2007 18:24 (EET)[răspunde]

Nu mi-o lua în nume de rău, dar folosirea abuzivă a formatelor nu este deloc de dorit. Şi mie mi-au fost şterse când le-am folosit în mod abuziv, deci nu cred că ar fi vreun motiv să fii supărat pe mine. Am şters la grămadă peste 100 formate luând ca element de bază data când s-au făcut ultimele modificări.

Acel format de dezvoltare se pune numai dacă ai intenţia să faci o modificare în următoarele 24 ore şi în nici un caz pe paginile pesonale, în paginile de discuţii sau în alte pagini care nu sunt articole. --Cezarika1 2 martie 2007 18:39 (EET)[răspunde]

Membrii PNTCD este o categorie pusa gresit cred (pentru ca formatul zice simpatizant sau membru). Eu doar am incadrat acea categorie in una parinte. O sa incerc sa schimb.--Alex:D|Mesaje 3 martie 2007 02:11 (EET)[răspunde]

Referendum[modificare sursă]

Bună ziua! La Wikipedia are loc un Referendumul de interes vital pentru comunitate şi vă rog să luaţi atitudine prin vot. Mulţumesc--—Radufan 24 iunie 2007 20:49 (EEST)[răspunde]

Cräciun fericit![modificare sursă]

Särbäutori fericite! - Waelsch | Dă-mi de veste. 24 decembrie 2007 02:39 (EET)[răspunde]

Proiect:Astronomie[modificare sursă]

Te invit sa iti indrepti atentia in scrierea de articole in domeniul Astronomiei. Acceseaza in acest sens proiectul meu.Multumesc anticipat,--Marius.deaconu 3 februarie 2008 20:19 (EET)

Bună ziua. Denumirea oficială a ţării este „Republica România”? Bănuiesc că afirmaţia aceasta va fi contestată, deci va trebui să precizaţi o sursă (oficială, desigur) care confirme această denumire. Toate cele bune. — AdiJapan 7 februarie 2008 17:06 (EET)[răspunde]

Asa apare in Constitutia României din 1991. Multumesc pentru dubiu, trebuie sa verific sa fiu 101% sigur. Laurentiu
Aveţi la Wikisursă mai multe Constituţii ale României, inclusiv cele din 1991 şi 2003: Constituţia României. În ambele lipseşte cu desăvîrşire sintagma „Republica România”. — AdiJapan 7 februarie 2008 19:13 (EET)[răspunde]
Şi mie mi se pare că denumirea este Republica România. de ce? Articolul 1.2 din Constituţia din 1991 spune aşa: "Forma de guvernământ a statului român este republica.". Mi se pare evident... Propuneţi altă denumire.--Marius.deaconu 7 februarie 2008 19:19 (EET)
Am verificat prin comparatie cu alte Constitutii din trecut. In trecut se mentiona "numele statului este Republica Populara Romana", de exemplu. In cea din 1991, nu se specifica numele exact tarii, doar ca este Romania si ca forma de guvernamant este republica. De altfel, in celelalte constitutii, cand este ceva legat de stat, se formuleaza intreaga denumire (ex. "pe teritoriul Republicii Populare Romane, cetatenii au dreptul la ..."), pe cand, in cea din 1991 se specifica "pe teritoriul Romaniai, cetatenii au dreptul la ...".
Da, ai dreptate. Am găsit pe site-ul Preşedenţiei scris aşa : "Denumire: România; Acest nume a fost adoptat în 1862, după fondarea statului-naţiune prin unirea celor două Principate româneşti,Valahia şi Moldova, în 1859." Vă dau şi linkul.--Marius.deaconu 7 februarie 2008 19:29 (EET)


Reuniunea Wikipediştilor[modificare sursă]

Bună seara! Pe 17 mai 2008 se organizează o nouă întâlnire a wikipediştilor. Eşti invitat să participi. Pe curând!--FeodorBezuhov | Discuţie 25 aprilie 2008 22:33 (EEST)[răspunde]

Explicaţia utilizării cinstite pentru fişierul Abrokenframe.jpg[modificare sursă]

Vă mulţumim pentru că aţi încărcat fişierul Abrokenframe.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii şi în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeţi la pagina de descriere a fişierului şi modificaţi-o incluzând o explicaţie a utilizării cinstite.

Dacă aţi încărcat şi alte fişiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificaţi dacă aţi completat şi explicaţiile privind utilizarea cinstită. Găsiţi o listă de pagini de descriere pentru fişiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuţii” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-aţi autentificat), şi alegând "Fişier" din meniu. Orice fişier care nu este sub licenţă liberă şi care nu are o asemenea explicaţie va fi şters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveţi întrebări, ni le puteţi adresa la Cafenea. Vă mulţumim. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marţi, 15 decembrie 2009, 21:45 (EET)

Probleme cu sursa și licența fișierului AlinPandaru.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului AlinPandaru.jpg. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să le adresați la Cafenea. Mulțumim.  —Andreidiscuţie 10 august 2011 18:37 (EEST)[răspunde]

Pe ce vă bazați când ați scris despre "referendumul din 1989"?[modificare sursă]

Acest referendum NU EXISTĂ! Argumente: 1.experiența proprie de votant (am fost chemat în noiembrie 1986, duminica, la liceu să votez la referendumul pentru reducerea cu 5% a cheltuielilor militare (eram în clasa a XI-a și aveam aproape 17 ani; votul celor sub 18 ani a fost "consultativ", dar s-a consemnat, sub semnătură), în vreme ce, în 1989, când eram militar în București (deci, deja eram major), nu am fost solicitat să votez nimic de către "tovarășu' Ceaușescu"... Nu rata el ocazia să ne cheme la vot, cu tam-tam, mai ales fiindcă 1989 era anul în care a fost (re)ales a patra oară președinte al RSR (martie), se împlineau 45 de ani de la "revoluția antifascistă" (23 august) și venea Congresul al XIV-lea al PCR (noiembrie).

2. cercetarea personală, din ultimii ani (începând din 2007) care a inclus, pentru perioada comunistă, "Scînteia", organul Comitetului Central al PCR; în acest ziar, luat număr cu număr, pentru 1989, NU SCRIE NIMIC DESPRE UN ASEMENEA "REFERENDUM". Există doar o lege, votată de Marea Adunare Națională, în 18 aprilie, prin care se interzice contractarea de împrumuturi din străinătate.

3. literatura de specialitate, care nu amintește NICĂIERI despre o asemenea consultare electorală. Îl amintesc aici doar pe Cristian Preda, care a publicat în acest an lucrarea "Rumânii fericiți. Vot și putere de la 1831 până în prezent". În consecință, voi solicita ȘTERGEREA ACESTEI PAGINI, deoarece ne facem de râs, cu un "referendum" care nu a existat!


Paganelis 7 decembrie 2011 01:17 (EET)

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Ctaus.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Ctaus.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 1 noiembrie 2013 09:30 (EET)[răspunde]

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Playingtheangel.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Playingtheangel.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 14 noiembrie 2013 00:10 (EET)[răspunde]

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Blackcelebration.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Blackcelebration.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 28 decembrie 2013 09:44 (EET)[răspunde]

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Cta.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Cta.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 13 aprilie 2014 20:47 (EEST)[răspunde]