Discuție Utilizator:IceyU

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie IceyU) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.


.

În plus, te-aş ruga ceva foarte mult. Foloseşte diacriticele (ă,â,î,ş,ţ), pentru că limba română conţine diacritice. Mai multe informaţii la Wikipedia:Greşeli frecvente şi Wikipedia:Limba română conţine diacritice. Nu în ultimul rând, bravo pentru articolul Googol. --ro.Danutz | pt.Danutz 2 Ian 2005 15:01 (UTC)


Răspunsuri[modificare sursă]

Acele texte nu se pot edita decât de utilizatorii care sunt şi administratori, cum sunt eu de exemplu, numai că procedura este complicată şi nu tot timpul dă cele mai bune rezultate. Eu am încercat să le traduc şi nu am reuşit. Totuşi, în unele wikipedii aceste texte au fost traduse, numai că trebuie întrebat.

Cât despre apariţia mai multor denumiri, în Wikipedia se foloseşte funcţia REDIRECT. Dacă Selibe Phikwe se mai poate scrie şi Selibe Pikwe, atunci în acesta din urmă se introduce #REDIRECT [[Selibe Phikwe]]
Rezultatul fără să redirecteze: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Selibe_Pikwe&redirect=no
Rezultatil normal (redirectare): http://ro.wikipedia.org/wiki/Selibe_Phikwe

Apropo, pentru a te semna, trebuie doar să introduci --~~~~, sau să apeşi pe penultimul dintre cele 11 butoane de deasupra casetei de editare. --ro.Danutz | pt.Danutz 2 Ian 2005 16:30 (UTC)


Isus/Iisus[modificare sursă]

Acest lucru s-a aflat mult în discuţie în Wikipedia română şi s-a decis folosirea ambelor nume pentru denumirea articolului referitor la Isus. Cât despre folosirea numelui în interiorul articolelor, fiecare utilizator Wikipedia care editează are voie să folosească oricare variantă, şi conform articolului Wikipedia:Versiuni de limbă română, este rugat să nu schimbe varianta folosită de alţi utilizatori, pentru că ar da dovadă de lipsă de respect. Binenţeles, asta în cazul în care nu modifică articolul ce conţine o anumită versiune a numelui în măsură de cel puţin 50%. --ro.Danutz | pt.Danutz 2 Ian 2005 18:47 (UTC)