Discuție Utilizator:EmilLothar

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai fructuoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Cum să creați propriul articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Groapa cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie EmilLothar) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



-- Comunitatea utilizatorilor 23 noiembrie 2013 19:53 (EET)

Comentarii în articole[modificare sursă]

Bună ziua și vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la Wikipedia. Am observat că recent ați adăugat un comentariu într-un articol. Deși la Wikipedia părerile redactorilor despre articole precum și sugestiile pentru îmbunătățirea lor sunt binevenite, aceste comentarii își au locul în paginile de discuție. Dacă vă scrieți comentariile acolo, ceilalți redactori care lucrează la același articol vă vor observa mesajul și vă vor răspunde, iar comentariile nu vor întrerupe lectura articolului de către cititori. Vă mulțumesc.  —Andreidiscuţie 10 decembrie 2013 13:20 (EET)[răspunde]

Help! Ajutor cerut de un începător[modificare sursă]

Bună seara! Sunt nou nu numai ca utilizator al enciclopediei Wikipediea. Am citit un articol care pune în evidență aspecte ale unui studiu personal recent. Doresc să prezint rezultate ale acestui studiu, în legătură directă cu articolul publicat dar mă izbesc de o problemă. Desenele incluse în fisierul WORD nu sunt preluate de prezentul editor. Doresc ajutir în sensul: 1 Cum să pot prezenta articolul publicabil în editorul clasic, Word, Excel sau 2 Cum să inserez imagini într-un text.

Srticolele citite din valoroasa enciclopedie par a fi realizate în Word și cu editoarele speciale de ecuașii. Mulțumesc. --EmilLothar (discuție) 29 decembrie 2013 18:13 (EET)[răspunde]

Bună ziua, EmilLothar. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe. 1 ianuarie 2014 13:25 (EET)[răspunde]
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ce nu este Wikipedia[modificare sursă]

Comenzi rapide:
WP:NU#CO
WP:NU#FCO
WP:NU#ESEU
WP:NU#FORUM
WP:NU#ZIAR

Wikipedia nu este locul unde să vă faceți cunoscute propriile idei sau unde să publicați în premieră creații personale. Vă rugăm să nu folosiți Wikipedia pentru nici unul din scopurile următoare:

  1. Cercetare originală. Unii utilizatori încearcă să introducă în articole teorii și soluții personale, invenții, idei și noțiuni originale, neologisme create de ei etc. Asemenea informații sunt numite colectiv cercetare originală și interzise, întrucît nu respectă scopul Wikipediei de a crea o enciclopedie alcătuită numai din informații deja publicate și acceptate de lumea științifică. Pentru a nu fi acuzați de cercetare originală vă rugăm să vă precizați întotdeauna sursele de documentare; acest lucru este benefic și din alte puncte de vedere.
  2. Eseuri personale. Wikipedia adună cunoștințele omenirii, așa cum sunt ele reflectate în publicații ale specialiștilor, nu impresiile personale ale utilizatorilor. În particular, evenimentele curente pot aprinde spiritele și tenta utilizatorii să își susțină punctele de vedere. Wikipedia nu este locul pentru astfel de luări de poziție. Articolele trebuie să reflecte evenimentele în perspectivă, într-un mod care nu va deveni învechit prea curînd.
  3. Buletine de știri și jurnalism. Wikipedia ia în considerare doar notabilitatea de durată a persoanelor și evenimentelor. Deși știrile din presă pot constitui materiale utile de documentare pentru subiecte enciclopedice, majoritatea evenimentelor care apar în știri nu se califică pentru includerea aici. De exemplu, știri de rutină despre anunțuri, rezultate sportive sau evenimente mondene nu constituie o bază suficientă pentru includerea în enciclopedie. Includerea de informații despre evoluții recente este uneori potrivită, dar pe știrile despre evenimente actuale nu trebuie să se pună accent și nu trebuie să fie tratate altfel decât orice altă informație. Unele materiale care nu pot fi incluse aici din această cauză ar putea apărea pe proiectul-frate Wikiștiri. De asemenea, articolele Wikipedia nu se scriu în același stil ca articolele de presă.
  4. Forumuri de discuții. Vă rugăm să nu uitați scopul proiectului: acela de a crea o enciclopedie. Pagina de discuții a unui articol nu este un spațiu în care se discută despre acel subiect, ci despre acel articol. Aceste pagini de discuții au fost create pentru a ajuta utilizatorii să comunice între ei pentru dezvoltarea și îmbunătățirea articolelor, nu pentru dezbateri libere. Același scop — dezvoltarea Wikipediei — îl au paginile de discuții ale utilizatorilor precum și toate celelalte pagini de la Wikipedia în care se pot purta discuții. Tgeorgescu (discuție) 24 noiembrie 2018 10:44 (EET)[răspunde]