Discuție Utilizator:Egopur

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Egopur) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect!

Puteţi contribui şi la alte proiecte ale Wikimediei: Wikţionar, Wikimanuale, Wikiştiri, Wikcitat, Wikisursă. -- Comunitatea utilizatorilor 28 septembrie 2009 11:18 (EEST)

După cum probabil v-aţi dat seama deja, Wikipedia este un proiect de scriere a unei enciclopedii de către voluntari. Îmi cer scuze dacă la pagina Discuţie:Verb am fost puţin cam rece. Problema este că multă lume confundă Wikipedia cu un forum de discuţii, de aceea încercăm să oprim discuţiile libere din paginile de discuţii ale articolelor şi să explicăm nou-veniţilor rostul acestor pagini.

Avem o singură pagină la Wikipedia unde se poate discuta liber, pe orice subiect: Wikipedia:Oracol. Puteţi pune întrebări acolo. Desigur, preferăm ca întrebările să fie pe un subiect enciclopedic, doar cu asta ne ocupăm aici şi în plus adesea răspunsurile constau în trimiteri spre articole deja scrise. Alteori unele articole ajung să fie scrise tocmai ca urmare a întrebărilor puse la Oracol.

Altfel există pe internetul românesc cîteva forumuri de discuţii cît de cît frecventate unde puteţi discuta despre punctuaţie (şi despre orice altceva), de exemplu Softpedia (am pus legătura direct spre secţiunea „Limba română”).

Dacă vreţi să mă contactaţi personal mergeţi la pagina mea de utilizator sau de discuţii şi apăsaţi pe „Trimite e-mail” (în trusa de unelte de pe stînga paginii).

În chestiunea virgulelor, în afară de puţine reguli oarecum stricte, în majoritatea cazurilor virgulele sînt opţionale şi depind mai mult de ritmul pronunţiei decît de aspecte sintactice rigide (de fapt ritmul pronunţiei depinde de sintaxă şi semantică, dar legătura e mai greu de conştientizat şi formalizat). Eu de exemplu nu prea pun virgulă pentru a marca predicatul (sau verbul copulativ) lipsă. Scriu, de exemplu: Înainte să ne mutăm stăteam la etajul nouă, iar acum la patru. Chiar în situaţii unde regulile sînt relativ stricte, cum e obligativitatea virgulei dinainte de dar, eu scriu fără virgulă dacă prezenţa ei ar strica ritmul: M-am păcălit cu cireşele astea; sînt frumoase dar acre.

Toate cele bune. — AdiJapan 29 septembrie 2009 07:51 (EEST)[răspunde]


Mulţumesc pentru întîmpinare şi pentru lămuriri. Egopur (discuţie) 30 septembrie 2009 10:56 (EEST)[răspunde]

Probleme cu sursa și licența fișierului Poza andrei.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Poza andrei.jpg. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.  —Andreidiscuţie 24 ianuarie 2013 16:16 (EET)[răspunde]



De fapt eu voiam să adaug o poză la un articol pe care l-am creat, dar se pare că m-am încurcat...