Discuție Utilizator:Desiphral

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Desiphral) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Wikipedia în romanes[modificare sursă]

Salut. Da, te-ai înregistrat cu trebuie și aici și la Meta :) Pe Aven Amentza nu i-am contactat: i-am contactat pe RomaniCRISS, și mi-au scris înapoi odată, dar după aceea nu m-au mai contactat. Înițiativa mea pentru acest proiect a venit din cauză că am o dorință de a schimba societatea română, într-un fel mic dar totuși important - pentru a promova toleranță și respect pentru romi. Eu nu sunt rom, dar trăind în Oradea am întâlnit mulți romi - oameni extraordinari - și cred că de multe ori romii sunt văzuți doar prin imaginile de "cerșetori", "hoți", etc. Pe mine asta mă supără - deci am vrut să fac ceva care să poată arată că și romii au cultură, că și ei pot scrie o enciclopedie :) Trebuie să spun totuși, că știu foarte puține cuvinte romanes! Pot să vă ajut cu partea tehnica, și pot deasemenea să realizez pagini-serie, precum cele despre țări, regiuni, etc, care sunt bazate pe formate. Am ajutat multe alte proiecte de limbi cu aceste feluri de pagină. În orice caz - ca să putem lansa enciclopedia cât de curând, ai fi dispus că traduci puțin conținut în romanes? De exemplu, 10 articole scurte, de un paragraf fiecare? Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 21 octombrie 2005 10:34 (UTC)

Salut Alin! Sunt foarte fericit ca ne-au contactat incă trei vorbitori nativi de romanes, din România, care vor să colaboreze. Le-am scris și sper să răspunda cât de curând, ca să putem lansa această Wikipedie! Până la Crăciun putem avea peste 100 de articole :) Să mă contactezi când îți pui net - aș vrea să avem dacă se poate un chat pe IRC cu toți ceilalți colaboratori romi ca să putem face o strategie de dezvoltare, dacă vrei. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 31 octombrie 2005 06:40 (UTC)

Următoarele chestii de făcut pentru romani.wikipedia[modificare sursă]

Salut Alin! Îmi pare bine că ai în sfârșit internet fiind că aștept cu nerăbdare fondarea Wikipediei în romani! Naayram este un om plin de bunăvoință, dar are acces limitat la internet, deci nu știu cât va putea contribui în viitor. Am să încerc să aranjez o discuție online cu toți! Aș vrea să discut și cu tine pe chat-ul IRC despre ce chestii mai trebuie făcute pe viitor până la fondarea Wikipedia, dar cam aceastea sunt următoarele:

Bun venit la Wikipedia, enciclopedia liberă care poate fi editată de oricine.

Pentru a afla mai mult despre cum să contribui la Wikipedia, citește ghidul pentru nou-veniți. De moment, Wikipedia în romanes are x articole în curs de dezvoltare.

Încă un lucru - în limba romani nu se folosesc semne diacritice (alfabetul romani)? Adica, ć č ǩ ǧ ŕ ř ś š, etc. În plus, care este numele nativ al limbii - romani, nu? Aceste ne trebuie când "developerii" Wikimedia fac legăturile la server ca să integreze Wikipedia în rețeaua multilingvală (interwiki). Numele complet, adică "limba romani", este "romani čib"?

  • Creerea cel puțin 10 articole în romani, la Test-wp. Aceastea nu trebuie să fie prea lungi, deși ar fi bine dacă am avea 2-3 mai lungi. Poți să scrii despre ce subiect dorești. Ar fi frumoase niște articole despre romi în general, despre limba romani, cultura romilor, muzică, etc. Poți să traduci din limba română dacă e mai ușor (adică, articolele Rromi, Limba rromani, etc).
  • Un articol la Test-wp se creeză la următoarea adresă, pe meta.wikimedia:
http://meta.wikimedia.org/wiki/Test-wp/rmy/NumeleArticolului
  • Probabil cel mai important lucru, dar și posibil cel mai greu, este traducerea interfeței. Acesta este greu fiind că sunt foarte mulți termeni tehnici de tradus, știu că nouă la ro.wiki ne-a fost destul de greu. Eu am copiat fișierul de interfață, in limba română, la LanguageRmy.php pe Meta, unde se poate traduce în romani.

Deci, cam acesta este planul de acțiune pe moment. Dacă reușim să realizăm acesta, este garantat că ne vor aproba Wikipedia (celelate propuneri nu au fost atât de solide și mult-suportate ca și aceasta). Discuția online cred că este cea mai ușoară folosind canalul IRC wiki-ro, la irc #rowikipedia. Pentru acesta, îți trebuie un program IRC sau browser-ul Mozilla Firefox. În plus, mă poți contacta pe e-mail, la rowikipedia at yahoo.com. Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 11 noiembrie 2005 23:24 (UTC)

Întâlnirea wikipediștilor la Iași[modificare sursă]

Doriți să veniți la întâlnirea wikipediștilor pe 23 februarie în Iași? // Dosz 00:35, 19 ianuarie 2019 (CET)