Discuție Utilizator:Cornel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Cornel) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



În plus, te-aş ruga ceva foarte mult. Foloseşte diacriticele (ă,â,î,ş,ţ), pentru că limba română conţine diacritice. Mai multe informaţii la Wikipedia:Greşeli frecvente şi Wikipedia:Limba română conţine diacritice. --ro.Danutz | pt.Danutz 8 Dec 2004 19:49 (UTC)

Harta[modificare sursă]

Salutare,

Puti sa ne dai si link-ul catre harta judetelor interbelice de la Commons? Multumesc. Orioane -msg- 24 februarie 2006 12:42 (EET)

Intr-adevar arata mai bine. Totusi, rugaminte, poti sa ii pui si tag de copyright, si sursa de unde ai obtinut-o? Altfel cred ca stii ca risca sa fie stearsa. Orioane -msg- 24 februarie 2006 12:45 (EET)
Scuze că nu am dat link: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Romania_1930.svg
acum mă dumiresc cum să procedez cu tag, am zis că "GFDL" Cornel I.


Pai in primul rand trebuie sa precizezi care este sursa imaginii. Iti propun sa vezi de exemplu discutia asta ca sa intelegi un pic ce trebuie sa faci. Orioane -msg- 24 februarie 2006 12:55 (EET)
multumesc, acuma studiez, am corectat cu PD-self (imaginea de la care am plecat are PD-old)
acuma cred că e bine notiţa de copyright Cornel I. 24 februarie 2006 13:13 (EET)
 • Harta nouă este foarte frumoasă. Felicitări! Din păcate deocamdată poate fi folosită. Cred că ar fi bine să marchezi tu fiecare judeţ în parte, ca imaginea respectivă să poată fi preluată la articolul aferent. Salut, --Mihai Andrei 24 februarie 2006 13:37 (EET)


Mulţumesc pentru felicitări. Am reuşit să termin imaginea:
 • marcarea cu portocaliu a fiecărui judeţ în parte
 • am renunţat la bulina roşie capitală de judeţ (era de test, pentru asta probabil altă hartă)
 • imaginea nouă este Romania 1930, Administrative Map.svg
 • am început să compun şi fişierele PNG cu fiecare judeţ evidenţiat din fişierul SVG
Cornel I. 25 februarie 2006 03:55 (EET)

Premiu[modificare sursă]

Pentru munca depusă de tine în crearea hărţilor despre judeţele interbelice ale României de aici ţi-am acordat un premiu pentru designer grafic. Ţine-o tot aşa. Orioane -msg- 15 martie 2006 23:39 (EET)

Mulţumesc frumos!
Şi mă conformez cu plăcere, îndemnului, trecând la etapa a doua: ţinuturile României
Cornel I. 16 martie 2006 01:56 (EET)

Tinuturi[modificare sursă]

Salut,

Din cate stiu eu, Tinuturile au fost infiintate de Carol al II-lea odata cu instaurarea dictaturii regale cand a avut loc o reorganizare administrativa. Oricum, chestia a fost de scurta durata, iar dupa razboi (si in timpul razboiului dupa debarcarea lui Carol) au fost reinfiintate judetele. Oriucm, harta facuta de tine e buna si este utila daca cineva are posibilitatea (materialele) sa inceapa sa faca un articol despre organizarea teritoriala a Romaniei de-a lungul timpului. Orioane -msg- 16 martie 2006 10:20 (EET)


Harta[modificare sursă]

Ma interesa sa gasesc o harta in care sa fie evidentiat raul Moldova, dar daca zici ca nu ai, asta e!Dacodava 11 iunie 2006 12:06 (EEST)

Nominalizare[modificare sursă]

Felicitări, ai fost nominalizat pentru un premiu cu ocazia Premiilor Wikipediei Române 2006. -- Orioane -msg- 27 decembrie 2006 12:30 (EET)

Mulţumesc frumos!
Sunt onorat şi mă simt încurajat să continui contribuţiile şi în anul care vine.
 Cornel Ilie – discuţii 27 decembrie 2006 13:52 (EET)

Harta cu '46[modificare sursă]

O rugăminte: aţi putea cumva să desenaţi hotarele externe mai clar? Linia între România şi (eg) Bulgaria nu prea se vede. -- Biruitorul

Recunosc, de fapt nu se văd deloc :) dar voi remedia neajunsul; sper să termin astăzi. Harta SVG corespunde perioadei interbelice, însă nu va fi o hartă foarte exactă pentru perioada de după WW2. Delimitările judeţelor din perioada interbelică le voi păstra pentru alegerile din 1946. Mulţumesc pentru observaţie.  Cornel Ilie – discuţii 23 ianuarie 2007 16:12 (EET)

Multumesc![modificare sursă]

Thanks for checking Războiul de 80 de ani! Al 28 ianuarie 2007 20:37 (EET)

Buna! Pentru razboiul de 80 de ani, poti sa-mi zici cum sa spui "Capitulation" sau "Übergang" in limba romana? Merci! Al 11 aprilie 2007 21:53 (EEST)

Articole de calitate[modificare sursă]

Am şi eu o rugăminte: mergeţi la pagina Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate şi exprimaţi-vă părerea acolo pentru articolele respective (oricare ar fi ea) pentru ca articolele respective să nu fie respinse datorită faptului că nu sunt suficiente voturi. Mă refer la articolele Bătălia de la Belgrad şi Limba croată, că articolul Vălenii de Munte oricum cred că va fi respins. Mulţumesc anticipat. --Mocu 9 aprilie 2007 20:39 (EEST)


Războiul de 80 de ani[modificare sursă]

Propunere pentru articol de calitate[modificare sursă]

Nu vorbesc Romaneste, dar cred ca articolul Razboiul de optzeci de ani e destul de bun pentru articole de calitate, nu? Arata foarte extins [?] (expanded) si informativ. Iti mai ajut cu scriere de articole - which go about the razboi - care merg despre razboiul, ca asta inca nu e complet. Tschüs! Al 18 aprilie 2007 13:29 (EEST)

Indeed it is a good article, but it could be better. Compared to the English Wikipedia article, this one, I feel, it has a problem: sometimes the subjects are a bit too much mixed (distracting the lecture with spared details), it doesn't had an (enough) leading red wire. I want too that this article to become an articol de calitate. I don't think it's right now the time to enter the proposed articles list, but I do hope that in few days it will be succesfully eligible (I'm working on that :). Thank you for initiative to expand the what-links-here articles, I will support you!  Cornel Ilie – discuţii 18 aprilie 2007 15:53 (EEST)

Uniunea de la Atrecht[modificare sursă]

Poti sa-mi ajuti cu corectare?

De Unie van Atrecht is een op 6 januari 1579 in Atrecht (Arras) gesloten overeenkomst tussen de gewesten Rijsel, Doornik, Dowaai, Orchies, Artesië en Henegouwen als reactie op de opstand in de Nederlanden. De gewesten kwamen het volgende overeen:

 • Er was geen ruimte meer voor buitenlandse troepen;
 • De Raad van State zou georganiseerd zijn als onder keizer Karel V;
 • Twee derde van de leden van de Raad van State zouden met instemming van de Staten benoemd moeten zijn;
 • Alle privileges van voor de opstand zouden worden hersteld;
 • De katholieke godsdienst was de enige godsdienst. Elke andere godsdienst zou verboden worden.

Vooral het laatste punt maakte het voor de noordelijke gewesten, met een sterkere protestante invloed, onmogelijk om toe te treden. Als reactie op de Unie van Atrecht vormden zij enkele weken later de Unie van Utrecht.

Voordat in de Waalse provinciën het Spaanse gezag volledig kon worden hersteld, moest overigens eerst nog het verzet worden gebroken van twee calvinistische bolwerken in Wallonië: Valencijn en Doornik.


Uniunea de la Atrecht sau Uniunea de la Arras a fost un tratat semnat pe 6 ianuarie 1579 în oraşul Atrecht (Arras) între provinciile Rijsel (Lille), Doornik (Tournai), Dowaai, Orchies, Artesië (Artois) şi Henegouwen. Acest tratat a fost reacţia lor împotriva revolta olandeză care avea loc în Ţările de Jos. Provinciile au declarat că:

 • Armate străine nu mai aveau voie să stau în aceste provinciile
 • Raad van State trebuie să fie organizat ca a fost sub conducerea a lui Carol al V-lea
 • [Two thirds of the council members should be installed by all member states consenting.]
 • [All privileges that were in force before the Dutch Revolt should be reinstated.]
 • Religia Catolică era singură religie. Alte religi erau interzis.

În special [THE LAST POINT] a făcut pentru provinciile nordice imposibil să [aderarea] în acest tratat, pentru că aceste provincii aveau o influenţă mare prostetantă. Ca reacţie, provinciile nordice au semnat câteva săptămâni mai târziu un alt tratat, Uniunea de la Utrecht.

Înainte de refacerea totală din conducerea Spaniolă în provinciile sudice, ei trebuiau să distruge o rezistenţă în provinciile sudice din două oraşe cu o comunitate mare calvinistă: Valencijn şi Doornik.


versiune propusă[modificare sursă]

Uniunea de la Atrecht sau Uniunea de la Arras a fost un tratat semnat pe 6 ianuarie 1579 în oraşul Atrecht (Arras) între provinciile Rijsel (Lille), Doornik (Tournai), Dowaai, Orchies, Artesië (Artois) şi Henegouwen. Acest tratat a apărut ca urmare a Revoltei olandeze. Provinciile au căzut de acord asupra următoarelor puncte:

 • Armatele stranine trebuiau să părăsească teritoriul provinciilor
 • Raad van State (Consiliul Statelor/Consiliul de Stat, organismul politic de guvernare) să fie organizat ca sub conducerea lui Carol V
 • Două treimi din membrii consiliului trebuie învestiţi prin acordul tuturor statelor membre
 • Toate privilegiile în vigoare înainte de începerea Revoltei olandeze trebuie restaurate
 • Biserica romano-catolică era biserică de stat (singura religie permisă), celelalte biserici erau interzise

În special ultimul punct a făcut imposibilă aderarea provinciilor nordice la acest tratat, pentru că în aceste provincii toleranţa religioasă a dus la o mare influenţă şi răspândire a cultului protestant. Ca urmare, provinciile nordice au semnat câteva săptămâni mai târziu un alt tratat, Uniunea de la Utrecht.

Înainte ca în provinciile sudice să fie restaurată total conducerea spaniolă, a trebuit să fie distrusă rezistenţa din două oraşe cu o mare comunitate calvinistă: Valencijn şi Doornik (Tournai).


aşa cred că sună mai bine? dacă îmi vin exprimări mai bune, am sa propun. pentru început, zic că e ok.
pentru că articolul priveşte în primul rând istoria Ţărilor de Jos, aş îndrăzni să pun denumirile oraşelor întai în neerlandeză şi apoi în franceză (între paranteze), cu riscul de a stârni flames; unele oraşe sunt mai cunoscute sub denumirea lor în franceză, de exemplu chiar în oraşul meu există Place d'Arras — aş fi foarte amuzat să văd într-o zi că în loc de „Piaţa Arras” scrie „Piaţa Atrecht” :) (denumirea este dată în cinstea înfrăţirii dintre oraşe, iară nu „în cinstea” Uniunii de la Atrecht)  Cornel Ilie – discuţii 18 aprilie 2007 15:53 (EEST)

Articol de calitate[modificare sursă]

[1] :-). Al 15 iulie 2007 13:08 (EEST)

Johannes Vermeer[modificare sursă]

Ai făcut o muncă de Sisif alcătuind "Lista de picturi" şi "Galeria" operelor lui Johannes Vermeer. Mi-a fost mult mai uşor scriindu-i biografia şi comentându-i opera. O bună colaborare! MobyDick 14 octombrie 2007 16:20 (EEST)

Mesaje Vandali[modificare sursă]

Vă mulţumim că participaţi la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugaţi pe pagina de discuţie a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:test1}}, {{subst:test2}}, {{subst:test3}}, {{subst:test4}}, dar puteţi vedea şi lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuţii ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulţumiri pentru că ajutaţi Wikipedia să devină mai bună. -- Firilăcroco  Mesaj 29 aprilie 2008 14:03 (EEST)

IAR[modificare sursă]

Aveţi dreptate, nu ştiu cum de nu mi-a sărit în ochi - probabil şi eu sunt obişnuit cu „întreprinderi” :). Am mutat. Da, deoarece pagina cu titlul acela exista, trebuia în prealabil ştearsă, problemă tehnică care, într-adevăr, ţine de administratori. Mulţumesc foarte mult pentru semnalare. --Turbojet 8 mai 2008 23:22 (EEST)

Euro 2008[modificare sursă]

Acea pagină de redirecţionare va fi ştearsă de un administrator (deocamdată nu sunt în măsură să şterg pagini, deoarece procesul de vot pentru candidatura mea nu s-a încheiat). Nu consider necesară şi ştergerea istoricului pentru că acesta conţine şi versiuni intermediare care, la un moment dat, pot fi importante la stabilirea contribuitorilor la pagină. O zi bună. -- Firilăcroco  Mesaj 13 iunie 2008 15:27 (EEST)

Războiul Stelelor Episodul III: Răzbunarea Sith[modificare sursă]

Bună ziua, am văzut mesajul dumneavoastră şi ţin să vă mulţumesc că aţi creeat formatul pentru Războiul stelelor(en. Star Wars), arată destul de bine pot să zic(deşi trebuie lucrat foarte mult la articolele introduse în format, deoarece majortitatea sunt inexistente). Dacă doriţi, putem face o colaborare la acest articol, sau poate cine ştie? Să creăm şi un proiect pe acest subiect.Cristian 15 septembrie 2008 17:18 (EEST)

1930[modificare sursă]

Mulţam! --Mihai Andrei (discuţie) 30 septembrie 2008 00:46 (EEST)

Format:Infobox film[modificare sursă]

Cu privire la propunerea de „unire” ar putea exista de fapt paralel două casete pentru filme --P-7 12 aprilie 2009 09:37 (EEST)