Discuție Utilizator:Codz

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Codz) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Drepturi de autor[modificare sursă]

Materialul de la Sediul central CEC este copiat de la această pagină şi următoarele. Vă avertizez că o astfel de copiere contravine legii drepturilor de autor şi este bineînţeles interzisă la Wikipedia. Situl de unde aţi copiat materialul precizează clar:

"Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al C.E.C. – S.A.. In caz contrar aceasta reprezinta o incalcare a dreptului de proprietate intelectuala si se sanctioneaza conform legilor in vigoare."

Voi şterge articolul. Dacă doriţi să rescrieţi informaţiile de acolo o puteţi face cu cuvintele dumneavoastră, încît să nu încălcaţi legea. Mulţumesc. — AdiJapan  3 aprilie 2006 14:22 (EEST)[răspunde]

Mulţumesc pentru e-mail. Nu e cazul să vă cereţi scuze, ştiu că regulamentul nostru e stufos şi greu de digerat. Atîta doar că treaba cu drepturile de autor este de primă importanţă: există pericolul ca Wikipedia să dispară numai dintr-o astfel de încălcare a legii.
Sînt de acord că e foarte probabil ca şi CEC-ul să fi luat informaţiile de undeva. Dar atenţie la două aspecte importante:
  • Dacă CEC-ul a copiat din surse protejate fragmente de text mai lungi decît prevede legea, atunci este greşeala şi riscul lor. Nu înseamnă că şi noi ne putem permite.
  • Legea nu interzice preluarea informaţiilor, ci doar copierea cuvînt cu cuvînt a unor fragmente mari de text. Deci puteţi să vă inspiraţi din istoricul respectiv şi să scrieţi articolul cu propriile cuvinte. Nu se pune copyright pe istorie, ar fi absurd, ci doar pe forma scrisă. — AdiJapan  4 aprilie 2006 11:22 (EEST)[răspunde]