Discuție Utilizator:Cezarika1/Arhiva 6

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Cuprins

Salut Cezar[modificare sursă]

Vroiai să votezi articolul nominalizat de tine, nu?--Tudorτ 21 ianuarie 2009 23:31 (EET)

Da. Nu am mai votat aici până acum și mi-a scăpat aspectul ăsta. Totuși nu cred că e o măsură dreaptă. Dacă cei care candidează la alegeri au dreptul să se voteze, nu văd de ce nu ar fi posibil și aici. Votul unei singure persoane nu va modifica semnificativ clasamentul. --Cezarika1 21 ianuarie 2009 23:38 (EET)

Ajută-mă, te rog, dacă ai observat ceva vicii de procedură privind regulamentul. Se poate să-mi fi scăpat unele lucruri.--Tudorτ 21 ianuarie 2009 23:33 (EET)

Sincer cred că ar trebui schimbată această procedură. Nu e o candidatură pentru o funcție, ci o opinie personală. Interzis ar trebui să fie votul dublu, nu votul în sine. --Cezarika1 21 ianuarie 2009 23:38 (EET)
Pot muta discuția asta în Discuție Wikipedia:Articolul săptămânii/Vot? Pentru a vedea și ceilalți colegi. Și-ți răspund acolo la mesaj. Ai ridicat o problemă importantă și trebuie discutată mai pe larg.--Tudorτ 21 ianuarie 2009 23:43 (EET)
OK. Mi-am expus punctul de vedere pe pagina în cauză. Cei care nominalizează să nu voteze sau să voteze liber. Nu variantei de vot îngrădit (votezi dar orice altă variantă decât cea propusă de tine). --Cezarika1 21 ianuarie 2009 23:47 (EET)

Cezar, poți nominaliza și subiecte care nu sunt legate de România. Proiectul își propune doar să dezvolte în proportie de 50% subiecte despre Romania și romani. Deci, dacă ai ceva propuneri care nu țin de România, te rog, fă-le.--Tudorτ 22 ianuarie 2009 00:03 (EET)

Da, așa a și pornit proiectul ăsta. Pe ideea de-a alege subiecte universale sau foarte cunoscute, ca să zic așa, adică subiecte precum cele de aici→ Wikipedia:Articole vitale. Gândește-te și tu Cezar, câți utilizatori de pe Wikipedia crezi că ar putea contribui la un articol precum Un veac de singurătate? Să fim realiști. Am vrea noi să fie altfel, dar nu e, cred că înțelegi.--Tudorτ 22 ianuarie 2009 00:12 (EET)

Apropo, l-am citit cândva tot, articolul ala despre Julius Popper, într-adevăr, mi s-a părut interesant. Un român ajuns până la capătul lumii...m-au amuzat (și m-au măgulit) denumirile romanești de prin Țara de Foc :) Atunci nu știam cum să văd cine l-a scris, eram și eu la începuturi pe Wikipedia. Acum că am aflat, dă-mi voie să te felicit!

Cezar, e greu ca prin proiectul Articolul săptămânii să-i împaci pe toți. Eu încerc să mențin o balanță, și să ascult părerile tuturor, căci toate sunt bune sau bine intenționate. Însă uneori ajung să se lovească cap în cap. Vizavi de autovatare, să te uiți, te rog, în pagina de discutii de la pagina votului. Am venit cu niște idei.

Nu-ți îngrădi activitatea pe wiki din cauza acestui proiect. Nu te oprește nimeni să scrii despre subiectele tale preferate chiar dacă nu sunt articole ale săptămânii. L-a fel procedez și eu. Pe mine, spre exemplu, mă pasionează literatura, subiect despre care și scriu îndeosebi pe wiki, dar ar fi un abuz să fie la articolul săptămânii doar subiecte despre literatură, nu? Am încercat și eu să le combin, punând acolo doar subiecte foarte cunoscute despre literatura, cât și din alte domenii. Asta a fost la început, acum se vor vota subiectele.--Tudorτ 22 ianuarie 2009 00:34 (EET)

Tradus interfața[modificare sursă]

Nu e locul acolo pentru asta, așa că îți răspund aici. Am tradus interfața cu gândul că voi deveni cel mai mare administrator al celui mai mare proiect din lume fără să mișc un deget. Am căutat proști care să scrie pentru mine și să-mi preaslăvească numele. Am vrut cu tot chipul să devin și eu șef peste ceva, fiindcă în viața de zi cu zi sunt un ratat – de-asta țin cu dinții de scaun și astăzi. Am vrut să mă asociez cu un proiect internațional fiindcă nu-mi curge pic de sânge românesc prin vine – de-asta-mi bat joc de tot ce înseamnă istorie a neamului ori de câte ori am ocazia și dau ascultare la propaganda cea străină. Nu mai știu acum pe de rost ce m-am mai gândit și ce scopuri am, însă uite, îți las ție loc liber aici să completezi cu ce-ți mai aduci aminte și semnez la coadă – accept în avans dreapta ta judecată:
__________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________
--Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 11:35 (EET)

Sincer, eu am vrut un răspuns serios, dar văd că mă iei peste picior. Ce Dumnezeu ai de ești așa supărăcios? Probleme la serviciu sau în căsnicie sau de sănătate? Eu am vrut numai să înțeleg cum vezi tu viitorul proiectului pornind de la ideile pe care le-ai avut la început, dar mă faci să cred că-mi răcesc gura de pomană vorbind cu tine. Vorbitul de pe un ton superior la adresa mea te descalifică în ochii mei. Te credeam un om înțelept, dar se poate să mă fi înșelat. --Cezarika1 22 ianuarie 2009 11:53 (EET)

Te-ai înșelat, sunt un bou. --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 12:05 (EET)

Păi nene atunci de ce ne mai încurci pe aici, dacă ești un bou? Du-te acasă. --Cezarika1 22 ianuarie 2009 12:13 (EET)

Nu văd unde scrie așa ceva în regulament, însă poate mă ajutați dumneavoastră, domnule administrator capabil. --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 12:16 (EET)

Animalele au drept de vot sau dvs. sunteți un caz special, domnule bou? --Cezarika1 22 ianuarie 2009 12:19 (EET)

Nu văd unde scrie așa ceva în regulament, însă poate mă ajutați dumneavoastră, domnule administrator capabil. --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 12:20 (EET)

Animalele au drept de vot sau dvs. sunteți un caz special, domnule bou? Și ce nu vedeți, literele? De școli pentru boi nu am auzit că v-aș recomanda una. Eu vorbesc numai cu oamenii. --Cezarika1 22 ianuarie 2009 12:19 (EET)

Vezi? Orice aș spune ajungem în același punct: mă crezi bou, te enervezi, vorbești prostii și în final nu vrei să vorbești cu mine. S-a întâmplat de fiecare dată când am încercat să vorbim, indiferent în ce fel am încercat să abordez problema. (Am spus că vorbești prostii fiindcă nu există absolut nicio prevedere a regulamentului care să împiedice un bou autentic din grajd să contribuie la Wikipedia, iar în replica de mai sus ți-ai pierdut firea și nu are nicio noimă ce ai scris.) --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 12:34 (EET)

Tu ai zis că-s capabil ca administrator, atunci de ce-mi contești opinia? Un bou din grajd nu poate să scrie articole pentru că nu are intelectul așa de dezvoltat (dacă ar fi existat așa ceva, am fi avut moderatori boi de emisiuni de televiziune etc., dar nu am auzit de boi care să scrie, știi tu vreun caz real?) și chiar de ar putea, există o tastatură pe care să poți scrie cu cornul sau cu copita? Dacă tu ești un bou capabil de așa performanțe atunci nu trebuie să te limitezi să fii doar simplu administrator la Wikipedia, ci-ți recomand candidatura la Președinția României. Mult succes. MUUU --Cezarika1 22 ianuarie 2009 12:41 (EET)

Discutie 1:1[modificare sursă]

Sunt cateva chestii pe care as dori sa ti le spun, fara sa aglomerez pagina aia de alegeri:

 • Privind inapoi, pot spune ca am gresit cu justificarea votului meu de la alegerea ta. Cum si eu si tu ne aprindem usor, lucrurile au degenerat. Ce pot sa-ti spun e ca avand informatiile pe care le-am avut atunci, as deduce probabil si azi ca vrei sa te concentrezi pe administrare si as vota la fel.
 • Gutza nu e cea mai buna alegere ca exemplu de administratori care au degeaba titlul. De ce? Pentru ca cineva trebuie sa se ocupe si de partea tehnica a sitului (de exemplu gadgeturile), si pentru asta iti trebuie drepturi ceva mai extinse. Sunt si altii pe-acolo care nu contribuie cu articole. Eu pot sa numesc 2 fara sa ma gandesc prea mult.
 • Tu faci acum cu votul respectiv aceeasi greseala pe care au facut-o Radufan si Pixi - nu-ti sustii punctul de vedere pana la capat. Daca as fi intrat intr-un confilct de amploarea celui din 2007 cu cineva, apai as fi murit cu el de gat. Renuntand la lupta lasi impresia ca cealalta parte are dreptate in intregime.

O zi buna.--Strainu (دسستي‎)   22 ianuarie 2009 12:52 (EET)

Mulțumesc de precizări. Nu am spus că Gutza e inutil aici, dar 10 Gutza aici sunt inutili. Propunerea mea pentru tine se referea la faptul că ai cunoștințe de programare care-ți permit să aduci aici un aport foarte important. Și pe deasupra mai și scrii (oare cum de se poate să facă cineva ambele lucruri?). Dintre administratorii care nu contribuie, doar Gutza și AdiJapan sunt necesari. Dacă ar mai vrea să și discute cu ceilalți, poate ar ieși ceva frumos. --Cezarika1 22 ianuarie 2009 12:58 (EET)

Scuze că intervin, mutați-mă în altă secțiune dacă vă încurc. Aveți amândoi o înțelegere fundamental greșită a conceptului de administrator și nu-mi pot explica cum de rămâneți la ea în condițiile în care toate îndrumările, politicile și discuțiile la obiect menționează explicit cum stau lucrurile. Administratoriatul nu este încununarea unor merite deosebite și nici nu cere ceva în plus de la persoana respectivă după obținerea statutului.
Eu văd lucrurile în felul următor, spuneți-mi voi cu ce nu sunteți de acord din ce spun: dacă Wikipedia are astăzi un nivel de calitate (în sens întru totul abstract) și mâine are alt nivel de calitate, atunci diferența dintre cele două este un vector, cu cele două componente ale lui: direcție și mărime; ambele sunt date de contribuitorii proiectului. În opinia mea nu este necesar să măsurăm mărimea cu care un nou administrator ar afecta proiectul, ci numai direcția. Astfel, nu contează cât de activ este un administrator, ce preocupări anume are un administrator sau câți alți administratori există -- contează numai ca aportul lui să fie pozitiv, sau la limită nul, dar nu negativ. De-asta administratoriatul necesită încrederea comunității (ne protejăm de administratori care ar face rău), dar spunem chestii ca "it's no big deal", "a mop and a bucket" și așa mai departe. Așadar, unde greșesc? --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 13:11 (EET)

În principiu ai dreptate, dar cum poți să înțelegi un proiect dacă nu contribui efectiv la el? --Cezarika1 22 ianuarie 2009 13:20 (EET)

Nu înțeleg întrebarea. Un paznic trebuie să fie infractor înainte de a păzi respectarea regulilor? Un judecător trebuie să fie contabil înainte de a judeca un caz de delapidare? Un polițist trebuie să fie arhitect înainte de a da amenzi pentru vandalism? Administratorii nu au nicio calitate specială în chestiuni editoriale, ei nu sancționează contribuitorii pe baza calităților lor editoriale. Acum să nu pară că pic în extrema cealaltă -- n-aș fi deloc de acord să dăm drepturi administrative pe prietenie ("hai să-l facem admin că e băiat bun, îl știu din liceu și n-ar omorî o muscă"). Dar nu mi se pare deloc necesar ca administratorii să scrie mult, așa cum nu mi se pare potrivit nici ca un contribuitor prolific să devină automat administrator. --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 14:01 (EET)
P.S. Iar aia cu tirania a lui Strainu m-a lăsat paf -- mi se pare la fel de prăfuită ca un discurs de-al lui Ceaușescu. De unde și până unde?! --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 14:04 (EET)
Rebel a ilustrat cel mai bine problema, prin exemplele de pagini de sters propuse de Urzica. Daca nu scrii din cand in cand un articol, nu-ti dai seama de cat efort intra in el. Prea multe articole sunt propuse direct pentru stergere, sau mai rau, sterse direct, desi ar putea fi salvate ca cioturi.
La aia cu tirania, fix la comunism tinteam. Legatura era justificarea votului pozitiv al lui Cezarik: "daca se vrea vot in unanimitate...". Prea sare lumea in capul celor care voteaza negativ. A votat negativ, lasa-l in pace, e dreptul lui.--Strainu (دسستي‎)   22 ianuarie 2009 14:11 (EET)
Din milă pentru munca irosită prin ștergeri prea abrupte am propus ideea de pagini șterse păstrate. Din aceleași considerente AdiJapan și cu mine suntem cel mai frecvent dispuși să păstrăm o copie a unui articol șters sau să recuperăm temporar un articol șters. Asta facem noi, administratorii care nu scriem. Poate nu înțelegi, însă eu nu scriu tocmai fiindcă știu cât este greu să scrii cum trebuie, știu că nu dispun de timpul necesar pentru a scrie suficiente articole încât să conteze și atunci îmi folosesc timpul disponibil pentru Wikipedia în cel mai eficient mod cu putință (evident, luând decizii subiective în ce privește eficiența). Cât despre argumentele lui Rebel, hai să spunem doar că mă abțin de la argumente tu quoque.
Iar privitor la tiranie, nu i-a interzis nimeni nimănui să voteze cum dorește, nu s-au anulat voturi, nu s-au proferat amenințări, nu a fost nimeni obligat în niciun fel să răspundă atunci când i s-au pus întrebări. Se numește dezbatere și n-are a face cu nicio formă de tiranie. --Gutza DD+ 22 ianuarie 2009 14:35 (EET)

== Salut! Sunt chiar din Vancicautii Mari. C-ei drept denumirea aceasta nu se prea foloseste. Se foloseste pur si simplu Vancicauti. Mersi mult pentru articol. Desi nu este compet. Vancicautul are o istorie bogata si veche.

Atacul la persoană[modificare sursă]

Cezar, există un motiv foarte concret și foarte solid pentru care la Wikipedia interzicem atacurile la persoană. Îl știi?

Te ajut eu. Oamenii contribuie la Wikipedia din dorința de a le face un bine celorlalți. Singura recompensă pe care o poate primi un contribuitor este aceea de a vedea că munca lui e apreciată. Psihologic vorbind, o asemenea motivație este foarte slabă. Cîtă lume acceptă să muncească pe degeaba? Foarte puțini. Majoritatea oamenilor renunță la voluntariat de îndată ce întîlnesc cea mai mică piedică. De fapt majoritatea nici nu acceptă să muncească voluntar.

Un om care ne dă din munca lui, din timpul lui, din nervii lui, dacă drept „recompensă” este insultat, pleacă. De-asta atacul la persoană este mult mai distrugător la Wikipedia decît în alte comunități umane. La serviciu, în societate sau în familie o jignire e mai ușor trecută cu vederea, pentru că nu poți să demisionezi cu una cu două, nu poți evada din societate, nu-ți poți schimba familia cum vrei. La Wikipedia în schimb e foarte ușor să pleci. Nu te ține decît prea slaba dorință de a face un bine unor necunoscuți.

Nu știu dacă îți dai seama cît de jignitor este să-i spui cuiva că ar trebui să caute să aibă „o spoială de cultură”. Oare cum crezi că s-a simțit Urzică aflînd că o consideri incultă? Cu ce plăcere crezi că mai contribuie acum la Wikipedia? Ce motivație îi mai rămîne dacă vede că munca nu-i este apreciată?

Tu, Cezar, ai simțit pe pielea ta cum e să ți se spună pe nedrept că nu scrii destul. Cum a fost? Nu ți-a venit să-ți iei cîmpii și să lași baltă Wikipedia cu toți ingrații ei? Tot așa se simte probabil acum Urzică.

Singurul mod în care îți poți îndrepta greșeala este să-ți ceri iertare de la ea în așa fel încît s-o convingi să nu mai renunțe la candidatură. — AdiJapan 23 ianuarie 2009 12:00 (EET)

Cînd Urzică spune „Nu am cunoștințe enciclopedice în nici un domeniu” se cheamă modestie.
Cînd tu îi spui „eu în locul ei aș fi căutat să am măcar o spoială de cultură” se cheamă insultă.
Ca administrator la Wikipedia și ca persoană cu o vastă cultură enciclopedică trebuia să știi deja asta. Mie mi-ar fi rușine să jignesc pe cineva la supărare și apoi, în loc să-mi cer iertare, să vin cu o explicație ca a ta. — AdiJapan 23 ianuarie 2009 17:33 (EET)


Văd că trebuie să explic lucruri evidente.

enciclopedic: Care are caracter de enciclopedie; p. ext. vast, cuprinzător.

E dincolo de înțelegerea mea ce crezi tu că ar face o persoană complet lipsită de educație și curiozitate pe o enciclopedie. În caz că descoperă internetul, o așa persoană îl folosește pentru myspace, messenger și ce s-o mai fi purtând acum. În mod sigur nu-și "pierde vremea" cu o enciclopedie, sau dacă din întâmplare ajunge aici, vandalizează. (Apropo, știi cum scrie un asemenea individ?) Pentru liniștea ta sufletească, te asigur că nu duc lipsă de educație, curiozitate, pasiuni și nici de unele cunoștințe din diverse domenii, dintre care și-ar găsi "măcar câteva" locul într-o enciclopedie. Dar nu am un domeniu care să mă obsedeze și în care să fiu la curent cu absolut tot ce mișcă, sau în care să am o experiență dobândită prin ani de muncă (doar unele care mă interesează într-o măsură ceva mai mare).

De ce nu scriu articole: simplu, nu am timp să o fac așa cum trebuie. După părerea mea (și după regulile Wikipedia de altfel), orice apare într-un articol trebuie susținut de referințe. Asta necesită o muncă atentă și îndelungată de documentare și organizare. Nu m-am putut înhăma la așa ceva până acum, dar am vrut să ajut totuși enciclopedia, pentru că folosesc mult mai ales versiunea în engleză și e bine să "dai ceva înapoi". N-aș fi crezut vreodată că o să mi se dea în cap pentru asta.

Și nu înțeleg nici de ce un wikipedist atât de interesat să scrie ca și tine nu-și dorește mai mulți administratori. Cu cât ai mai puțin de măturat, cu atât poți scrie mai mult. Numai dacă nu faci din statutul tău ca administrator o chestiune de orgoliu. Să știi că nu toată lumea vrea să fie șef. --Urzică (discuție) 23 ianuarie 2009 21:46 (EET)

Da, exact așa s-a înțeles. Nu există nici o scuză pentru unui limbaj mai dur decât este cazul. Este un proiect de echipă. Pornește de la presupunerea că aici toată lumea vrea să facă bine proiectului, deci avem cel puțin un lucru (foarte important!) în comun. Încearcă să menții o atmosferă agreabilă, pentru că așa toată lumea se va putea concentra pe "muncă" și nu pe a ignora jignirile. (Argumentul cu "un șut în fund, un pas înainte" îl găsesc respingător în acest context. Dacă într-adevăr vrei să faci o critică utilă, colegială, vei avea grijă să o formulezi în așa fel încât să fie percepută ca atare. Dacă nu te-ai deranjat să o faci, înseamnă că scopul tău era altul.) De altfel, din primele mesaje de pe această pagină văd că te-ai găsit, într-o oarecare măsură, în locul meu mai demult. Așa repede să fi uitat?
Spui că nu e bine să te bagi unde nu te pricepi, dar susții că articole se pot scrie și cu o documentare minimă. Cum se împacă astea? Printr-o documentare insuficientă e ușor să obții un articol care nu expune toate punctele de vedere asupra unei probleme. Trebuie să vezi și care surse sunt de încredere, pentru că nu poți nici să scrii din prima carte care îți cade în mână pe acel subiect. Apoi, eu nu consider că modul tău de a prezenta referințele e ok. Pentru mine notele cât mai dese în articol sunt esențiale. Tu de multe ori prezinți doar niște cărți la bibliografia generală, ceea ce după părerea mea e pur și simplu insuficient. E important să se știe de unde vine fiecare idee. Dacă tot ai consultat bibliografia, de ce nu ai făcut mai multe note în text? (Vezi, viziunea mea asupra modului ideal de a scrie un articol chiar presupune multă muncă. Ceea ce nu înseamnă că desconsider articolele scrise în alt mod, ci doar că eu nu voi scrie cu una cu două.)
Cât despre administratorii care au intervenit în articolele tale, asta chiar nu are nici un sens. În primul rând, orice utilizator poate să-ți modifice articolele. Dacă consideri că modificarea e greșită, discuți, și eventual îi dai revert dacă discuția a stabilit că tu ai dreptate. Dacă nu, găsești o variantă care să mulțumească ambele părți. Procedeul e la fel indiferent dacă e un utilizator oarecare ori un admin, sau mă înșel?
Nu cred că e bine să dovedești o atitudine ultra-protectoare față de articolele scrise de tine. Ele se vor schimba inevitabil, acesta e principiul pe care funcționează wikipedia. Tu ai posibilitatea să discuți schimbările, și din perspectiva omului care s-a documentat pe subiect, să le explici ce greșesc celor care greșesc. Dar pe de altă parte înțeleg atașamentul oamenilor față de munca lor, așa că nu aș intra cu bocancii (aș discuta o modificare substanțială înainte să o fac).
Și în final, ca să fim lămuriți, explică-mi ce înțelegi tu prin "cunoștințe enciclopedice" și "om cultivat". Mulțumesc. --Urzică (discuție) 24 ianuarie 2009 11:48 (EET)
Nu scrii nici articole proaste, nici neconforme cu regulamentul. Nu am pretins așa ceva, am zis doar că eu aș proceda altfel. Citește mai cu atenție și nu intepreta aiurea ce zic. Regulamentul nu cere o anumită cantitate de note, e doar preferința mea. Dintre articolele tale, am citit Glykon, care are doar două note (pe lângă bibliografie). La asta m-am referit.
Văd că abordarea ta agresivă continuă. Eu nu te-am luat cu "stai în banca ta". Nu sunt aici ca să demonstrez nimănui nimic. Mi-am spus părerea, e dreptul tău să o ignori dacă vrei, dar abține-te pe viitor de la asemenea comentarii. --Urzică (discuție) 24 ianuarie 2009 12:54 (EET)

Salut[modificare sursă]

Salutari "badarane" :-). Cand schimbam si noi 2 vorbe despre badaranie pe messenger? Pixi (fost badaran, actual frustrat - conform spuselor unor super frustrati)

Nu mai folosesc acest serviciu, deoarece ajunsese să-mi ocupe mult timp și sunt cam ocupat. Și nici Gutza nu-l folosește, deci se poate trăi fără el :). Scrie-mi pe mail. --Cezarika1 24 ianuarie 2009 09:25 (EET)
 • Se poate trai fara Gutza? Stiu :-P Traiesc fara el (in minte) de vreo cateva luni! Uneori ma simt singur fara el, da ma descurc cu gandul ca-l voi zari pe strada la un moment dat. Fara el sunt ca maicuta batrana cu braul de lana, ceva de genul: Pixi, o fiinta batrana / Cu braul de lana / Din ochi lacrimand / Pe campii alergand / Pe toti intreband / Si la toti zicand / Unde este tatal ro.wikipediei? / Vreau sa-l zaresc / Sa-l fericesc! (a ferici - conform dex are sensul de a felicita) :))
 • Hai ca-ti dau un mail, eu nu sunt chiar atat de ocupat sa nu dau un semn de viata unui camarad de "arme" sau de cuvinte :-P (Aici te-am intepat pe tine) -- Pixi

Julius Popper[modificare sursă]

Salut Cezar!

Articolul redactat de tine despre Julius Popper, a fost propus pentru a fi reevaluat. Dezbaterea are loc aici→ Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Reevaluare/Julius Popper. Pentru că ești autorul principal al articolului, te invit să participi la dezbatere.

Numai bine!--Tudorτ 29 ianuarie 2009 12:03 (EET)

Neseriosul[modificare sursă]

Fragm-sapte-incrucis-vararu.jpg

Cezar, lui Brahms i-au trebuit douăzeci de ani pentru prima lui simfonie, iar pe restul le-a scris mult mai repede. Nici eu n-am mai scris simfonii, iar Simfonia pentru șapte instrumente încrucișate e o simfonie, chiar dacă una de cameră. Am mai făcut schimbări între instrumentiști (față de ce știai), evident că ar merge mai repede dacă aș lucra numai la ea, dar mi-e imposibil să nu lucrez la câte 2-3 muzici deodată, așa e meseria asta. Iată un mic fragment din prima parte (reducție). (impy4ever (discuție) 29 ianuarie 2009 13:40 (EET))

Vezi aici pentru mai multe detalii. M-am gândit să se vadă totul pe Wikipedia, dacă tot am pornit proiectul pe Wikipedia. Și te rog să mă crezi că în tot intervalul ăsta m-am gândit și am lucrat la simfonie. E drept, mai rar decât ar fi fost de dorit, dar nu am uitat de ea deloc. Poți citi în josul acelei pagini un fel de prezentare. Eu am vorbit cu o regizoare prietenă cum s-ar putea aranja un atare spectacol (astfel de discuții sunt indispensabile pentru aducerea la forma finală a unei muzici sincretice). Mai e de lucru destul, ce pot spune... Eram copil când am zis că termin totul în câteva luni de zile. :) (impy4ever (discuție) 29 ianuarie 2009 16:11 (EET))

GRU[modificare sursă]

Salutare Cezar!

Vreau, te rog, să te întreb ceva în legătura cu un termen.

În Format:Articole cerute am adăugat Glavnoe Razvedîvatel'noe Upravlenie. Cum e mai bine? Să păstrăm denumirea din rusă sau s-o traducem? Iar dacă ar fi să traducem termenul...cam cum ar suna traducerea? E puțin mai complicat pentru că dacă ar fi să facem o traducere exactă, nu cred că s-ar înțelege întocmai la ce se referă termenul.

Cu prietenie, Tudorτ 17 februarie 2009 19:08 (EET)

Pai există GRU (dezambiguizare).--Tudorτ 17 februarie 2009 19:12 (EET)
Da, am înțeles, m-am dumerit. Ai dreptate, mergem pe formula GRU. Mulțumesc.--Tudorτ 17 februarie 2009 19:17 (EET)
Vorbeam cu Giku și am constat că unele articole conțin denumirea completă, precum: Central Intelligence Agency. Însă până la urmă am hotărât că e mai bine să păstrăm ințialele atunci când vine vorba de servicii secrete și așa mai departe, pentru că sub aceste denumiri sunt cunoscute de oameni instituțiile amintite mai sus. De asta eram puțin nedumerit adineauri. Numai bine!--Tudorτ 17 februarie 2009 19:27 (EET)
Firește, nu e o regulă ca articolele să aibă ca titlul acronimul. Dar majoritate, atunci când vine vorba de servicii secrete, sunt cunoscute după abrevieri: PIDE, Stasi, KGB, Spetsnaz etc. --Tudorτ 17 februarie 2009 19:43 (EET)

Paște[modificare sursă]

Salut Cezar!

Am anulat nominalizarea ta de la Wikipedia:Articolul săptămânii/Vot, de aceea, te rog să nominalizezi alt articol.

Conform regulamentului, articole precum Crăciun, Mărțisor, Paște etc. vor fi alese automat.

Toate cele bune!--Tudorτ 21 martie 2009 13:56 (EET)

Generali români[modificare sursă]

Cred că ar fi fost potrivită o cerere la Serii de articole înainte să începi a „cioti”... ;) //  GikÜ  vorbe  fapte  / sâmbătă, 4 aprilie 2009, 16:46 (EET)

Am procedat așa pentru că am o listă pe care trebuie să o dau urgent în altă parte și pentru a nu pierde informația din ea. Pur și simplu nu am avut timp pentru cereri și alte chestii. Am terminat lista. Dacă mă apuc să adaug de pe altă listă decorațiile la fiecare, cred că articolele nu ar mai fi cioturi. --Cezarika1 4 aprilie 2009 16:58 (EEST)

Re:Orase Ucraina[modificare sursă]

O sa ma uit diseara. In principiu, trebuie setata alinierea in functie de prezenta/absenta celuilalt atribut.--Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2009 18:30 (EEST)

Gata! Ai facut bine ce-ai facut, doar ca setarea trebuia facuta in functie de prezenta celuilalt atribut, nu tot a celui pe care il afisezi.--Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2009 21:30 (EEST)

Format[modificare sursă]

Am rezolvat; în articol, harta trebuia specificată doar prin nume, pentru că formatul completează restul sintaxei; în format, numele fișierului apărea și ca descriere, așa că am introdus un nou parametru, hartă_descriere.--Andreidiscuție 16 aprilie 2009 20:27 (EEST)

Mulțumesc frumos. Lucrez noaptea și ziua nu prea dorm, așa că nu prea-mi funcționează celulele cenușii. Îmi dau seama și eu acum ce greșeli am făcut. --Cezarika1 16 aprilie 2009 20:29 (EEST)

Sărbători fericite[modificare sursă]

Fie ca Lumina Sfântă a acestei mari sărbători să vă călăuzească pașii, să vă aducă sănătate și fericire care să dăinuie veșnic în preajma dumneavoastră! Vă urez un Paște Fericit !


HRISTOS A ÎNVIAT! Lucian
Vajicka1.jpg

Plasă, plase[modificare sursă]

Bage dragă, Hristos o înviat! Plăși să zîce în limbajul dă toate zilele, în grai, mai cu samă în județele noastre dinspre pustă, mai mult la țară (unde de altfel acest slavism nu-i la el acasă: îi originar din Țara Românească). Dară în limba literară nu să zîce plăși (și nu se zîcea corect literar nici pe vremea cînd taica era funcționar de stat în unele "plăși" ale regatului România), tăt așe cum nu să zîce căși, nici cîmeși, ci case și cămăși. V. dicționarele de tipul DEX. (Nu tra' să ne gîndim la plasa pt. cumpărături, chiar dacă și ea să traje din aceeași rădăcină.) Să cuvine dară să le schimbăm pe tăte. (Tăt așe ucrainean, ucrianiană, ucraineni, ucrainiene, care-s forme incorecte.) Sînătate. - Feri Goslar (discuție) 19 aprilie 2009 13:54 (EEST)

D-aia zic. Multe depind de grai/regiune. La mine (adică la nord de "linia de demarcație" dintre tarîmul vost' și tărîmu mnio, care linie semicoincide cu Mureșul traversînd Aradul), la sg. e chimæșe, la pl. e chimeși (există și variantele cu î în loc de i; în diverse regiuni ale țării există variante asemănătoare). În limbaj popular/regional, căși în loc de case se zice și în județele muntenești cu pronunția cea mai apropiată de româna standard. Idee-i însă că standardul îl dă forma plase, varianta plăși fiind secundară (cel puțin astăzi nemaifiind folosită în textele oficiale/oficioase). În cealaltă chestiune, colegul nostru leah cred că e animat de cele mai bune intenții; așa că mărunțișul trebuie să-i fie explicat; lucru firesc să nu știe așa amănunte... mărunte. Pe de altă parte, cunoaște foarte bine și cellalt aspect: ce-o fi corect în poloneză și în ucraineană adesea nu-i corect dpdv al limbilor bulgară, sîrbă etc. sau al celei slavone medievale (la nivelul căreia a avut loc asupra limbii române imensul impact lingvistic slav, inclusiv influențarea privind toponimia, hidronimia și antroponimia). - Feri Goslar (discuție) 19 aprilie 2009 14:31 (EEST)

Bucovina[modificare sursă]

Dar denumirile acestea sunt exonimele care rămân în uz, apar în publicații contemporane? Dacă nu, trebuie folosită transliterarea. Sunt niște denumiri care au devenit învechite – Bazargic (chiar dacă folosim această denumire într-un anumit articol), Lipsca, Dresda, Brema...  Remigiu  discută  19 aprilie 2009 12:49 (EEST)

Citește aici și ce spune regulamentul (Wikipedia:Transliterare): această politică impune folosirea formelor încetățenite în publicațiile de specialitate disponibile în limba română. — nu trebuie folosit textul aldin, vedeți că v-am întrebat dacă formele acestea sunt încă folosite. Nu am afirmat niciunde că ați inventat aceste denumiri, iar naționalitatea mea nu are nimic de făcut în acest caz, nu mă interesează dacă o arie este înlocuită de ucraineni sau de români — dacă denumirile sunt în uz, rămân recunoscute de vorbitori ai limbii române, atunci ați avut dreptate, am greșit eu și puteți reveni redenumirea.  Remigiu  discută  19 aprilie 2009 16:53 (EEST)
Răspunsul dvs. precedent era suficient pentru mine, nu era nevoie să-mi prezentați toate documentele acestea. Cum v-am spus, dacă denumirile rămân să fiu folosite, nu văd nicio problemă. Majoritatea limbilor pierde ușor exonimele pe teritoriile care nu mai aparțin vorbitorilor lor, am crezut că aceeași situație are loc și în limba română. Să încheiăm această dispută?  Remigiu  discută  19 aprilie 2009 19:06 (EEST)

Paște Fericit[modificare sursă]

Ostereier 11.JPG
Fie ca învierea Domnului

să vă aducă bucurie și veselie

alături de cei dragi.

Hristos a înviat și Paște Fericit!

al d-voastră, Sebi

Recunoașterea optică a caracterelor[modificare sursă]

Salut, am vazut că ai șters pagina Recunoașterea Optică a Caracterelor, în jurnalul ștergerilor scrie ceva de o mutare la Recunoașterea optică a caracterelor dar aceasta e un redirect către cea cu inițialele cu majuscule, la fel și OCR. dany_123 (mesaj) 19 aprilie 2009 17:13 (EEST)

Eu am cerut mutarea, numai că ștergerea titlului articolului scris de Utilizator:Dany 123 s-a făcut înainte de a se rezolva mutarea la noul nume, pierzându-se istoricul. Știu că este posibilă refacerea lui, astfel că vă rog să nu uitați acest aspect și vă mulțumesc pentru că vă ocupați de aceste probleme. --92.80.223.100 (discuție) 19 aprilie 2009 17:56 (EEST)

Premiu[modificare sursă]

Vezi în pagina de utilizator.--Tudorτ 22 aprilie 2009 20:46 (EEST)

M-au făcut curios articolele scrise de tine. Vreau te-ntreb câteva lucruri.
Pe ce motiv ne-au donat australienii acea bază din Antarctica? În schimbul unei sume da bani ori pur și simplu pe...prietenie? Din câte știu, România nu este în vreo prietenie specială tocmai cu...Australia.
După cum bănuiam, acțiunile intreprinse de domnul Negoiță nu sunt finanțate de stat, lucru într-adevăr trist și care chiar mă indignează. Nu știu în ce măsură mi-ai putea răspunde la această întrebare dar...nu s-ar putea obține în vreun fel sprijnul statului? Căci e o nimica toată 20.000 de euro pentru un stat - și un stat serios, așa consider eu statul român. Bulgarii au facut în Antarctica până și o biserică iar noi...
Scuză-mă dar simțeam nevoia sa-mi împărtăsesc dezamagirea, sper să nu te fi deranjat.--Tudorτ 22 aprilie 2009 21:06 (EEST)
Aveam încredere mai multă în statul român și-l consideram mai responsabil. Oricum, acest om, Teodor Negoiță, este un român adevărat. M-a impresionat acel pasaj din articol: „Încă de la primele expediții, el a intrat în contact cu cercetătorii danezi, norvegieni, canadieni, ruși etc., cu intenția ca grupul său de cercetători polari români să nu urmeze direcții de cercetare care să se suprapună cu ale altor țări, ci să efectueze cercetări originale, care să evidențieze meritul particular al României.”
Așa este, noi putem ajuta prin popularizarea acestor subiecte iar în acest sens, realizarea acelor articole de către tine este de apreciat. Poate pe viitor, într-un viitor îndepărtat, mă voi ocupa concret de susținerea activităților de acest fel. Sunt tânăr și acum urmează să-mi încerc norocul. M-am implicat în politică, în speranța că voi putea schimba ceva în această țară. Dacă nu voi reuși să realizez ceva în politică, voi face bani, căci mi-am dat seama că nu e foarte greu, și voi finanța demersuri de genul ăsta. Mă gândesc că pentru un om care are venituri de, știu și eu, 1 milion de euro pe an, nu e problemă să finanțeze acțiuni precum cele întreprinse de Teodor Negoiță. Chiar mă întrebam dacă nu cumva îl finanțează vreo persoană pe domnul Negoiță, însă am constat cu dezamagire că nu. Face totul pe barba lui. Eh, se vor schimba și vremurile...acum umanitatea traversează o criza morală, dacă pot să spun așa. Valorile tind să se inverseze dar...lucruri se vor schimba. Nu spun asta doar din plăcerea dă-mi da cu părerea, ci mă voi stradui personal ca lucrurile să se schimbe, așa cum domnul Negoiță, de unul singur, a reușit să facă ceea ce a realizat.--Tudorτ 22 aprilie 2009 22:19 (EEST)

Imagine[modificare sursă]

Cezarika Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/BoițaTurnulSpart.jpg am doua imagini si la PIC doar una, nu stiu cum sa fac sa apara si acolo, nu ma ajuti tu?--Asybaris aport 22 aprilie 2009 23:01 (EEST)

Sniatin[modificare sursă]

Dacă e caz similar cu Kiev, procedăm ca acolo.--Andreidiscuție 29 aprilie 2009 11:13 (EEST)

Păi la Kiev l-am lăsat la versiunea rusă, pentru că e singura utilizată, deci mutăm la Sniatin.--Andreidiscuție 29 aprilie 2009 11:20 (EEST)
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ark.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ark.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ark.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Diaspora[modificare sursă]

Wikipedia este un mediu în care pot fi explicate diverse fenomene, inclusiv cel al bisericilor de lemn în așa zisul stil "maramureșean" din diaspora românească, lansat după 1989. Acest fenomen nu are însă de-a face decât colateral cu vechile noastre biserici, și de aceea trebuie pornită o pagină separată de cea existentă dedicată celor vechi. Nu am în intenție să mă ocup personal de bisericile noi. Acestea, născute dintr-o ipocrită fălnicie națională, au toate șansele să supraviețuiască vremurilor de acum, pe când majoritatea celor cu adevărat semnificative au nevoie acută de atenția noastră pentru a supraviețui, dacă nu fizic măcar în lumea virtuală a wikipediei. Acesta este scopul participării mele la dezvoltarea acestui subiect. Dar e loc, așa cum se poate înțelege, și pentru cele noi într-o pagină separată. --Albabos (discuție) 5 mai 2009 21:47 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Albabos.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.


Mă pregăteam să vă răspund și am băgat de seamă răspunsul domnului Baboș. În mare măsură îi împărtășesc părerile. Cu ce ar putea fi completat proiectul Wikipediei legat de bisericile de lemn din România, ar fi bisericile de lemn edificate pînă la primul război mondial de românii din Ucraina, Moldova, Serbia, etc.


Diacritice?[modificare sursă]

Bună ziua, bănuiesc că ați modificat articolul despre GD Lariboisière pentru o problemă de afișare a diacriticelor. Poate mă puteți sfătui cum să rezolv această problemă. Am început discuția aici. Mulțumes anticipat,--Alex Demian (discuție) 9 mai 2009 16:52 (EEST)

Formate[modificare sursă]

Mie mi se par foarte OK, deși poate ar fi fost mai unitar să fi fost construite pe baza {{Casetă așezare}}. Sunt probleme de ordin tehnic cu ele? În paginile de exemplificare nu părea nimic în neregulă cu ele.--Andreidiscuție 14 mai 2009 18:13 (EEST)

Re:Ucraina[modificare sursă]

La ce te referi când zici de greșeli? Daca e vorba de coordonate, nu apar din cauza ca sunt condiționate de existenta unei hărți. Altceva nu vad.--Strainu (دسستي‎)  14 mai 2009 18:24 (EEST)

Exact asta văd și eu în ce privește coordonatele: nu apar decât dacă este specificat parametrul hartă (sunt în cadrul if-ului care verifică specificarea lui). Am rezolvat problema cu altitudinea, era o greșeală subtilă la numele parametrului de la if.--Andreidiscuție 14 mai 2009 18:40 (EEST)
Am eliminat și dependența dintre hartă și coordonate.--Andreidiscuție 14 mai 2009 18:57 (EEST)

Caractere șț în denumirea imaginilor[modificare sursă]

De ce trebuie schimbate caracterele ș și ț din denumirile imaginilor? Numele lor pot fi preluate cu copy-paste de cei ce n-au setul nou de caractere. --Turbojet 14 mai 2009 23:40 (EEST)

Mărturisec că nu vă înțeleg. În articol ele apar cu un nume, decât cele cu care au fost denumite, iar simpla folosire a auto-diacriticelor duce la dispariția imaginilor din articol. --Cezarika1 14 mai 2009 23:42 (EEST)
Scuzați-mă, eu, deși folosesc șț „vechi”, vedeam foarte bine imaginile în versiunea precedentă. Poate buba e în altă parte și există o soluție mai elegantă. Tehnic, acum dv. ar trebui să obțineți tichetele OTRS pentru tot ce ați reuploadat, deoarece uploaderul diferă de autor. --Turbojet 15 mai 2009 00:05 (EEST)
Dacă înțeleg bine, denumirea fișierului conține litere ȘȚ cu virgulă, iar în articol, din cauza celor care folosesc gadjetul cu autodiacriticele, literele respective ajung să fie înlocuite automat cu ȘȚ cu sedilă.
Soluția obișnuită este mutarea fișierelor la titluri cu sedilă. Nu se pot face redirecturi. Dar asta înseamnă enorm de multă muncă. Am încercat la pagina Biserica de lemn din Belioara un mic truc și văd că merge. Iată cum am procedat:
 1. Am copiat în clipboard titlul exact al fișierului (cel cu virgule).
 2. Am creat o pagină nouă care are titlul deformat al fișierului (cel cu sedile) și am pus în ea titlul corect.
 3. În articol am pus titlul deformat al fișierului între acolade duble.
În acest fel pagina fantomă funcționează ca un redirect. Ea nu conține imaginea, ci doar „adresa” imaginii. La fel se poate proceda peste tot, însă utilizatorii care creează astfel de titluri trebuie rugați să nu folosească literele ȘȚ cu virgulă. — AdiJapan 15 mai 2009 08:34 (EEST)
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Turbojet.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Nici vorbă de demisia dv.[modificare sursă]

N-a venit niciodată vorba că eu aș cere să vă dați demisia, sau de vreo motivație a mea. Problema este că eu când am încercat să uploadez imagini ale altora mi s-a explicat de Gutza că nu se poate. Pur și simplu părea că dv. aveți o posibilitate de a ocoli problema și doream s-o știu și eu, ca s-o aplic la rândul meu. Îmi cer scuze dacă discuția v-a buleversat, nu erați dv. cu nimic în cauză, era procedeul. Al dv., --Turbojet 15 mai 2009 09:45 (EEST)

Imagini[modificare sursă]

Deocamdată fac teste. Tu ar trebui să lași articolul ăla în pace, virgulele din numele pozelor n-ar trebui să afecteze afișarea chiar dacă n-ai fonturi potrivite. Dacă tu ai probleme fă-mi și mie o captură de ecran te rog.--Strainu (دسستي‎)  15 mai 2009 22:40 (EEST)

Categorii[modificare sursă]

Ba da (dar mai rar, eu nu le folosesc la căutări. Pentru mine sunt ca decorațiunile de pe pomul de Crăciun). Mă străduiesc mai mult cu documentarea articolelor, care, în ultima vreme, au referințe aproape pentru fiecare frază. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 15 mai 2009 23:03 (EEST)

Vandalism?[modificare sursă]

Salut,

Ai anulat o modificare aici, pe motiv că era vandalism. Te-ai asigurat că motivele acelei modificări nu au fost oneste? --Gutza DD+ 16 mai 2009 00:48 (EEST)

Am văzut că Marius ți-a dat revert între timp, te rog analizează situația în mod obiectiv, indiferent de modificările care au avut loc între timp (cu alte cuvinte, te rog nu da revert la rândul tău fără să-ți pui în mod onest întrebarea pe care ți-am adresat-o deasupra). --Gutza DD+ 16 mai 2009 01:33 (EEST)
A existat o discuție pe această temă mai demult, la cafenea sau Sfat (n-am timp să caut). Situația e următoarea: Articolul respectiv a fost dezvoltat pe baza unui articol publicat de altermedia. Se vede și din istoria sa, după ce s-a introdus linc la un articol relevant de pe altermedia, Cezarika a dezvoltat articolul Wikipedia anume pe baza articolului altermedia. Saitul altermedia are niște termeni de utilizare, acceptă preluarea gratuit, dar cu o condiție: menționarea sursei. Cînd a fost scandalul cu "sursele de încredere" și anumite persoane au declarat că altermedia nu poate fi acceptată ca sursă fiindcă ar avea orientare politică nepotrivită, s-a șters legătura spre altermedia din articolul respectiv. Dar astfel s-au încălcat termenii de utilizare a altermediei, folosirea altermediei fără a face trimiterea la această sursă e încălcare a drepturilor de autor. Wikipedia trebuie să aleagă: fie folosește altermedia ca sursă, dar atunci are obligația să menționeze asta ori de cîte ori o face, fie nu folosește deloc sursa altermedia. De fapt, Wikipedia trebuie să indice totdeauna sursele pe care le folosește. Dacă nu-i convine o sursă să n-o folosească deloc, nu să o folosească fără s-o declare. Reformularea frazelor de pe altermedia, ca să nu fie copiate chiar cuvînt cu cuvînt, nu este o soluție, este exact ca acțiunea unui hoț care a furat o mașină și o vopsește ca să nu se mai cunoască proprietarul inițial. Poate astfel va izbuti să păcălească lumea, nu va putea fi dovedit în justiție, dar fapta rămîne imorală și tot hoție se cheamă.--MariusM (discuție) 16 mai 2009 01:53 (EEST)
Hai să spunem lucrurile mai pe față. Altermedia nu este acceptabilă ca sursă de încredere nu fiindca "ar avea" o politică "nepotrivită", ci fiindcă are una neofascistă (exemplu); și fiindcă este auto-publicată (vă atrag atenția în special aici): conținutul ei nu a trecut prin procedurile editoriale obișnuite, care se aplică (e.g.) la 22, Magazin istoric, Dilema veche, Jurnalul Național, Evenimentul Zilei, s.a.m.d. - Biruitorul (discuție) 17 mai 2009 17:44 (EEST)
Cred că d. MariusM greșește în interpretarea legii - nu sunt drepturi de autor pe informații, se pot lua informații din diferite surse fără să fie încălcare a drepturilor de autor, încălcare este numai dacă este luată informația împreună cu fraza în care a apărut, atunci e vorba de drepturile de autor a frazei. Leonard (discuție) 17 mai 2009 19:05 (EEST)
Eu inteleg ca MariusM spune ca in articol apar informatii fara sa fie citata sursa. Aceste informatii trebuiesc sterse, sau pusa sursa. Acele informatii (fara sursa indicata) ar proveni de la Altermedia. AMDATi (discuție) 17 mai 2009 19:18 (EEST)
Așa e în prima parte, dar nu în continuare - când a scris „Reformularea frazelor de pe altermedia, ca să nu fie copiate chiar cuvînt cu cuvînt, nu este o soluție, este exact ca acțiunea unui hoț care a furat o mașină și o vopsește ca să nu se mai cunoască proprietarul inițial. Poate astfel va izbuti să păcălească lumea, nu va putea fi dovedit în justiție, dar fapta rămîne imorală și tot hoție se cheamă”, a greșit, deoarece formularea unor fraze noi, care conțin informații, care au apărut și în alte locuri, nu e încălcare a drepturilor de autor, nu e hoție și nu e imorală. După cum am spus, înformația e liberă de drepturi de autor, nu aparține nimănui și cel care a scris această informație poate să fie autorul ei numai dacă e invenția lui, dacă nu e reală. Desigur că înformațiile introduse în articole au nevoie de referințe, dar asta e altă mâncare de pește... Leonard (discuție) 17 mai 2009 20:28 (EEST)
Pai la aceasta "alta mancare de peste" se refera MariusM. Chiar daca se reformuleaza, informatiile tot de la Altermedia au fost luate. Daca se gaseste alta sursa pentru ele, atunci e in regula. Scuze lui Cezar ca scriem pe pagina lui. AMDATi (discuție) 17 mai 2009 20:34 (EEST)
Domnilor, acestea sunt niște probleme secundare. De o importanță necontestabilă sunt faptele că: a) sursele trebuie citate prin note la subsol și informațiile obținute din ele reformulate în așa fel să evite plagiatul; b) altermedia, fiind un site neofascist și auto-publicat, nu este sursă de încredere și prin consecință nu poate fi folosită aici. - Biruitorul (discuție) 18 mai 2009 02:16 (EEST)

Reclamație[modificare sursă]

Am primit prin OTRS (tichetul 2009051610005234) o reclamație de la titularul drepturilor de autor pentru imaginea Fişier:Crucea Patriarhală.jpg, folosită la articolul Crucea Patriarhală. Îți scriu ție asta pentru că tu ai trimis fișierul. Persoana spune în reclamație că utilizatorul Cezarika1 a avut nesimțirea să fure imaginea de la http://www.okazii.ro (exprimarea dură îi aparține). Mai spune că dacă nu ștergem imaginea are de gînd să ne acționeze în justiție. Mesajul conține și fișierul original, neprelucrat și cu marginile netăiate.

Pagina de descriere a imaginii nu conține nici o informație despre sursa fișierului, iar licența aleasă (domeniul public) este falsă, cel puțin în lumina reclamației.

Te rog să analizezi cît se poate de urgent situația, să iei măsurile necesare și să-mi spui ce-ai făcut ca să-i răspund omului. Dacă te hotărăști să păstrezi imaginea va trebui să-i reduci rezoluția și s-o pui sub utilizare cinstită, precizînd foarte clar sursa și justificînd de ce nu folosim o imagine liberă. Data viitoare te rog să ai mai multă grijă, pentru că asemenea incidente pun Wikipedia în situații foarte neplăcute și riscante. Înțeleg că începătorii nu prea au auzit de drepturile de autor, dar la un administrator am pretenții mai mari. — AdiJapan 16 mai 2009 12:37 (EEST)

Văd că ai șters deja fișierul. Cred totuși că în cazul de față putem merge pe utilizare cinstită. Este greu să avem acces la o astfel de Cruce Patriarhală și s-o fotografiem, ceea ce explică de ce nu există o imagine liberă cu un conținut similar. Și dacă reducem rezoluția și precizăm sursa sîntem acoperiți.
Nu, nu sînt tatăl Wikipediei (și de cînd mi-au zis unii „tătuc” a început să mă deranjeze metafora asta). Contribui și la serviciul OTRS, adică un fel de relații cu publicul, unde lumea ne trimite reclamații, întrebări, solicitări, sugestii, oferte de materiale etc. Mă ocup de asta de vreo doi ani și mi s-a părut că toată lumea știe, în orice caz mereu vine vorba de OTRS și nu pare nimeni surprins. La început s-au ocupat și Romihaitza și Radufan, cam cîte o lună fiecare. Apoi am început eu. Pînă recent mă mai ajuta din cînd în cînd și Gutza. După ce a demisionat el s-a înscris și Andrei Stroe. Te asigur că este îngrozitor de plicticos, dar dacă vrei să dai o mînă de ajutor ești binevenit. Va trebui să faci o cerere la Meta și să trimiți la Fundația Wikimedia o copie după un act de identitate, ca să știe de unde să te ia dacă faci prostii. Și astfel poți deveni tătic ca mine... — AdiJapan 16 mai 2009 13:19 (EEST)

Bojdeuca lui Ion Creangă[modificare sursă]

Ai mutat Bojdeuca lui Ion Creangă la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași. Mai există și altă bojdeucă a lui Ion Creangă?

Titlurile trebuie să fie numai atît de explicite cît să evite confuziile. Ne este nevoie să dăm din titlu detalii despre subiect. Acestea se pot pune în articol, chiar în prima frază dacă sînt foarte importante.

Văd că ai mutat mai multe articole la titluri mai explicite. În toate acele cazuri se punea problema unei posibile confuzii? — AdiJapan 18 mai 2009 09:11 (EEST)

Județele istorice[modificare sursă]

Cam de ce?--VRusnac (discuție) 19 mai 2009 09:30 (EEST)

Timbre[modificare sursă]

La pagina asta te referi: Domnitorii Moldovei. Galerie de mărci poștale din Republica Moldova.? Eu vad toate imaginile. Orioane -msg- 19 mai 2009 09:43 (EEST)

Trebe ca ai o problema de browser sau de conexiune. Orioane -msg- 19 mai 2009 09:45 (EEST)
Pe alte pagini cu multe imagini ai aceeasi problema?? Orioane -msg- 19 mai 2009 09:58 (EEST)
Nu, doar aici. --Cezarika1 19 mai 2009 09:59 (EEST)
Imaginile individuale le vezi?? Orioane -msg- 19 mai 2009 10:03 (EEST)
Nu. --Cezarika1 19 mai 2009 10:27 (EEST)
Cu alt browser ai incercat? Orioane -msg- 19 mai 2009 10:29 (EEST)

Dar de ce pe Ștefan îl văd. --Cezarika1 19 mai 2009 10:30 (EEST)

No ideea. Sorry. Orioane -msg- 19 mai 2009 10:35 (EEST)

Iarăși cu Județele istorice[modificare sursă]

M-am gândit să le pun pe cele 10 într-o categorie să fie mai ușor de navigat și ... nițel am stat pe gânduri la formulare. --VRusnac (discuție) 19 mai 2009 09:50 (EEST)

Legat de diacritice[modificare sursă]

Până la urmă așa o să fac,dacă asta e soluția,am fost sfătuit să setez pe autodiacritice,aia am și făcut,acum văd că la Biserica din Cisteiu de Mureș,încărcată azi iar sunt probleme cu imaginile.Nu e reavoință,pur și simplu nu știu ce să fac și văd că nici voi nu vă puteți pune de acord cum e mai bine.--Țetcu Mircea Rareș 20 mai 2009 17:38 (EEST)

Astra[modificare sursă]

Cele doua: Muzeul Tehnicii Populare din Sibiu si Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ”ASTRA” din Sibiu trebuiesc unite intr-unul singur. Dupa mine aici trebuiesc puse. Vezi si: 1 2 3 4

--Asybaris aport 22 mai 2009 10:43 (EEST)

Bine ce zici, eu as fi de parere sa ramana Muzeul Tehnicii Populare din Sibiu si redirect la celalalt.--Asybaris aport 22 mai 2009 10:51 (EEST)

De ce dormim?[modificare sursă]

Avem o problemă de soluționat pe pagina de reclamații, nu trebui în primul rând să intrați acolo? De 30 min de când ați apărut prin schimbări recente nici nu ați intrat în Cafenea, Reclamații .... --Redfox (discuție) 23 mai 2009 20:13 (EEST)

După cum înțeleg cred că consideri că nu trebuie de examinat conținutul acelei pagini de utilizator, mă refer la un mesaj plasat între două embleme, credeți că e normal de avut așa pe o pagină de utilizator? --Redfox (discuție) 23 mai 2009 20:20 (EEST)

Mă refeream la această pagina de utilizator http://ro.wikipedia.org/wiki/Utilizator:Gik%C3%BC , acest mesaj sau părere personală poate jigni anumiți utlizatori și poate instiga la ură, conflicte etc, aici e enciclopedie dar nu blog personal. --Redfox (discuție) 23 mai 2009 20:44 (EEST)

Sincer nu am dorit să vă jignesc, pe viitor voi schimba stilul de comunicare. --Redfox (discuție) 23 mai 2009 20:47 (EEST)

Nu mă amenințați, și verificați mai bine Da asta cum se numește http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Utilizator:Gik%C3%BC&diff=prev&oldid=2871146 --Redfox (discuție) 23 mai 2009 21:32 (EEST)

Fără atacuri la persoană![modificare sursă]

Stop hand.svg

La Wikipedia sunt interzise atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru atacuri personale la adresa altor contribuitori. Vă rog să comentați conținutul și să nu jigniți utilizatorii; atacurile la persoană fac rău comunității și proiectului. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia. Vă mulțumesc. --Redfox (discuție) 23 mai 2009 21:46 (EEST)

OK. Tu să fii sănătos. --Cezarika1 23 mai 2009 21:54 (EEST)

Eu sunt, complet sănătos, și vă doresc și dumneavoastră același lucru. --Redfox (discuție) 23 mai 2009 21:57 (EEST)

Recensamantul din 1941[modificare sursă]

Salut Cezarika,

Mersi pt. observatie. Se pare ca e Cliscauti, dar in cartea germana din care am luat datele apare in mod gresit ca Chiscauti.

Apropo, as vrea sa stiu daca pot sa blochez modificarea articolului Recensământul populației din 1941 (România) de catre utilizatorii noi. Nu de alta, dar nu vreau sa faca cineva neavizat modificari prin statistici.

User Talk:Andrein 23 mai 2009 23:13 (EEST)

George Pomutz[modificare sursă]

Salut Cezar!

Felicitări pentru articol! Mi-a plăcut.

De asemenea, am scris și eu un post pe blogul personal despre această temă.

Dacă vrei, poți citi aici.--Tudorτ 24 mai 2009 1

Jurisdicții[modificare sursă]

Salut Cezarika1, DA exista biserici în Germania aparținând altor jurisdicții canonice. Eu stiu doar cateva comunitați(Freiburg, Pforzheim, Heilbron, Frankfurt, München) O parte din parohii țin de Mitropolia Greacă din Hannover, alții de un Exarhat ruso-ucrainean din Paris, iar alții de un episcop rus din München. Normal că din această cauză există tensiuni foarte mari între comunitățile de aici. Nu sunt din Iași, am studiat doar la Universitatea Cuza. Cu stimă, Constantin.prihoanca (discuție) 25 mai 2009 12:35 (EEST)

Vancineți[modificare sursă]

Salut! In privinta articolului Vancinet: Satul se mai numeste Fagadau. Romini constituie 48%. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Dilion (discuție • contribuții).

Salut! Sunt chiar din Vancicautii Mari. C-ei drept denumirea aceasta nu se prea foloseste. Se foloseste pur si simplu Vancicauti. Mersi mult pentru articol. Desi nu este compet. Vancicautul are o istorie bogata si veche.

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Dilion (discuție • contribuții). Ca sursa sar putea folosi cartea "Moldova inepoca feodalismului" Recensamintele populatiei Moldovei din anii 1772-1773 si 1774 vol 7. Dar in internet n-o pot gasi. Te-as multami foarte mult daca ai avea o informatie adaugatoare.Dilion (discuție) 26 mai 2009 14:23 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Cartea este scrisa in chirilica. Am citit-o cindva la Chisinau pentru a afla originile numelui de familie meu. Se află la biblioteca nationala din Moldava. Se numeste "Moldova în epoca feudalismului. Vol.7: Recensămintele populației Moldovei din anii 1772-1773 și 1774. Partea 1 / Alc., cuv. introd. și coment. de P.G. Dmitriev; sub red. lui P.V. Sovetov .- Chișinău : Știința, 1975 Moldova în epoca feudalismului. Vol.7: Recensămintele populației Moldovei din anii 1772-1773 și 1774. Partea a 2-a / Alc., cuv. introd. și coment. de P.G. Dmitriev; sub red. lui P.V. Sovetov .- Chișinău : Știința, 1975Dilion (discuție) 26 mai 2009 14:40 (EEST) S-au lasat ucrainizati nu acuma ci in perioada dominatiei austro-ungare. Dar cu parere de rau in ultimul timp mi se pare ca ucrainizarea sa accentuat. Organizatiile rominesti sunt multe si sunt dispersate, si in mare parte sunt controlate de serviciile secrete ale Ucrainei. Biserici rominesti sunt multe si sunt sub patriarhia rusa/Dilion (discuție) 26 mai 2009 17:50 (EEST) Salut! Mi-ar fi interesat de vazut datele recensamintului din 1930 pentru judetele Cernauti, Storojinet si Radauti. nu mi-ai putea da vreo referinta? Si inca o intrebare de unde sunt estimarile pentru Vancicautii Mari pentru anul 2007 Populatia 2656?27 mai 2009 09:57 (EEST) S-ar putea discuta cu Dumneavoastra prin intermediul Skype sau ICQ?


Daca sunteti intersati de cartea Moldova in epoca feudalismului vol VII, partea I si partea II-a, o puteti gasi in format digital pe www.dacoromanica.ro .

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de dornenub (discuție • contribuții).

Banila de pe Ceremus[modificare sursă]

Apropo! Mama mea e originara din satul Banila unde majoritatea sunt ruteni. De limba romana nici nu se aude. Odata o trebuit sa asisitez la o inmormintare. M-o mirat foarte mult faptul ca majoritatea numelor de familie erau de origine romana. Fliora (Florea), Lupul (Lupu) etc. Ar fi bine de afisat in articole despre sate, numele de familie acelor locuitori din 1774. Dilion (discuție) 26 mai 2009 15:15 (EEST)

Localități în Republica Moldova[modificare sursă]

Am observat că nu toare localitățile sunt inclusă în această Categorie. Lipsesc vre-o 400. Poate este vre-un "roboțel" care poate face asta mai repede decât mine.--VRusnac (discuție) 27 mai 2009 09:33 (EEST)

nevoie de poze[modificare sursă]

Ziua buna draga Cezare,

Am nevoie sa folosesc intr-o carte o fotografie de-a ta de la Hagigadar si inca una de la biserica Sf Cruce. Prefer sa cer acordul tau; stiu ca pe Wikicommons e liber copyrightul, dar nu ar fi frumos daca nu am vorbi inainte. Nu dau potop de detalii aici. Scrie-mi te rog la vla_dimir.agrigoroaei_at_gmail.com (fara underscoruri si cu at schimbat; :D). O data ce imi comunici adresa iti dau un mail in care explic la ce vrem sa folosim fotografiile si mostre. cu drag,

Bacauanul

Nume de utilizator[modificare sursă]

Salut, privește acești doi utilizatori Jenny Grabe schwitzt beim Scheissen! Maria Schiewe schwitzt beim Scheissen! după traducere însemană ceva urât , ai putea lua niște măsuri dacă nu ești ocupat. --Redfox (discuție) 29 mai 2009 12:03 (EEST)

Majuscule[modificare sursă]

Bună ziua, Cezarika. Am văzut că ați revenit la scrierea cu majusculă a cuvântului „regiunii” dintr-o serie de formate. Nu sunt sigur, dar din câte știu eu nu se folosește majuscula în astfel de cazuri (cum nu folosim nici când spunem „județul Ialomița”, „statul Qatar”, „orașul Brăila” etc.). Conform DOOM2 este corectă scrierea cu minusculă (vedeți aici la secțiunea „Scrierea cu literă mare la inițială”).Sebimesaj 29 mai 2009 19:10 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Redfox.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Redfox.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Salut![modificare sursă]

See an article Edward Cislak, please. Bocianski (discuție) 31 mai 2009 20:08 (EEST)

Palafox[modificare sursă]

Bună seara. Cu plăcere.--Alex Demian (discuție) 1 iunie 2009 23:01 (EEST)

Îl puteți găsi aici. Asta e numele complet al generalului, cel de pe celelalte wikipedii fiind incomplet. Dealtfel, am mai descoperit niște erori pe celelalte wikipedii pe care le-am remediat parțial. Am adăugat de asemenea niște informații și corecturi de fond în versiunea românească. Numai bine!--Alex Demian (discuție) 2 iunie 2009 00:42 (EEST)
Da, am scris deja mai demult despre al doilea, vedeți aici. Mă gândesc să scriu un articol mai amplu curând, despre campania napoleoniană din peninsula iberică și atunci cu siguranță îl voi menționa și pe primul. Vă interesează perioada? --Alex Demian (discuție) 2 iunie 2009 23:31 (EEST)

copyvio[modificare sursă]

Să nu crezi că am vandalizat aceste imagini, http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Autentificare_vs_autorizare.PNG , http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Autentificare.PNG , în realitate violează drepturile de autor, și spun motivul acolo sunt folosite niște elemente grafice care aparțin corporației Microsoft. Dăcă o să ai timp o să faci modificările respective pentru a păstra respectivele imagini. --Redfox (discuție) 2 iunie 2009 21:03 (EEST)

Traduceri[modificare sursă]

Desigur, voi face aceasta astăzi mai târziu :)  Remigiu  discută  3 iunie 2009 15:04 (EEST)

Imagine[modificare sursă]

Scuze de deranj dar au am stat de vorbă cu AdiJapan referitor la acele imagini, eu am modificat și le-am tradus în limba română, dar el spune că această imagine nu sa modificat http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Autentificare_vs_autorizare.PNG, poți să vezi dăcă e așa și la tine? --Redfox (discuție) 3 iunie 2009 18:13 (EEST)

Imagine[modificare sursă]

Salut din nou, am făcut o nouă imagine despre Unitățile Administrativ Teritoriale, dar nu găsesc articolul în care să o introduc mă ajuți un pic? --Redfox (discuție) 3 iunie 2009 19:34 (EEST)

Și dacă e posibil aratați-mi unde sunt imagine care s-ar putea de reînnoit. --Redfox (discuție) 3 iunie 2009 19:36 (EEST)

pl:Gyula Winkler, pl:Csaba Sógor[modificare sursă]

Hello. I have just written a short bios of MEP's Iuliu Winkler and Csaba Sógor . As I saw there are two pretty nice photos on Romanian Wiki. Would it be possible to copy it into the Commons? Avtually I cannot do it. Best regards, Warschauer (Tomasz Otocki).

Sources for romanian names in Regiunea Cernăuți[modificare sursă]

Hi, sorry that i'm writing english but my romanian language knowlegde is poor. I've noticed that you wrote most of the articles about the villages in the Regiunea Cernăuți. Since you are using the romanian names, i'd like to have access to the sources where you get these names from. Since i'm writing some articles about the region in the german wiki, i have to make a reference for the romanian names since they are not official. Thanks for helping. --Murli (discuție) 15 iunie 2009 10:47 (EEST)

Hey, thanks for the quick answer, finally i have some more sources to reference to ... Another question that i'm interested in are placenames of Transnistria between 1941-1944. I think, only the main cities had romanian names but i cannot find good sources on them. Do you have any links for that specific theme? --Murli (discuție) 16 iunie 2009 10:26 (EEST)

Emil Loteanu[modificare sursă]

Se pare că citatul lui Adrian Păuneascu legat de Emil Loteanu conține o greșeală de fond și că de-asta a fost scos citatul din articol ieri. Vezi te rog comentariile de la Wikipedia:Cafenea#Articol Emil Loteanu. — AdiJapan 15 iunie 2009 13:27 (EEST)

Evaluare[modificare sursă]

Salut Cezarika! Evaluează robotul meu aici.--Bourge (discuție) 16 iunie 2009 17:15 (EEST)

Nou pe-aici Sal ma poate si pe mine ajuta cineva cu niste informatii? tu esti din iasi, nu? deocamdata nus cum pot sa comunic cu lumea de aici, ma descurc greu la incarcarea fisierelor....de fapt la partea cu drepturile si ...restul. Help me please! Chent Chent (discuție) 17 iunie 2009 22:44 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Imagini: commons sau wiki?[modificare sursă]

Îți sugerez să încarci imaginile la Commons, întrucât sunt sub licență liberă. Mai devreme sau mai târziu, va fi conceput un proiect care să curețe Wikipedia de fișiere redundante și fără date, iar printre primele vor nimeri și ale tale. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 22 iunie 2009, 22:15 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Gikü.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Problemă cu sursa fișierului Abraham Jakob Mark.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:Abraham Jakob Mark.jpg. Am observat că pagina de descriere a fișierului nu specifică în acest moment cine a creat conținutul, și astfel situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră acest fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci este suficient de regulă un link spre site-ul de unde a fost luată imaginea, împreună cu condițiile complete de utilizare a conținutului acelui site. Dacă însă deținătorul drepturilor de autor este altul decât proprietarul site-ului, acesta trebuie specificat și el în mod clar.

Dacă ați mai încărcat și alte fișiere, verificați dacă ați specificat și sursa și licența acestora. Puteți găsi o listă a fișierelor încărcate de dumneavoastră aici. Fișierele a căror sursă și licență nu sunt specificate vor fi șterse în decurs de o săptămână de la marcarea lor, conform politicii de ștergere. De asemenea, fișierul va fi șters dacă este sub incidența drepturilor de autor și sub o licenţă restrictivă. Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Mulțumesc. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 23 iunie 2009, 20:53 (EET)

Oops, iar și iar. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 23 iunie 2009, 22:34 (EET)
Păi șterge-le dacă nu găsești altele libere, eu ce să le fac?? //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 23 iunie 2009, 22:44 (EET)
Deci cum facem, până la urmă? Mă adaptez eu wikicondițiilor (hai să le zicem așa) din anii 2006-2007 sau tu la wikicondițiile de astăzi? //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 23 iunie 2009, 23:08 (EET)
Asta e cea mai bună variantă. Voi scrie o secțiune nouă la Cafenea. Apropo, nu te superi dacă fac trimitere acolo la discuțiile noastre de aici și de pe pag. mea de discuție? //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 23 iunie 2009, 23:13 (EET)

Acum, total off-topic: dacă n-ai nimic împotrivă, putem comunica pe mesagerie instantă. Mă găsești ca giku_promitt pe Yahoo!Messenger, Skype și GoogleTalk. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 23 iunie 2009, 23:29 (EET)

Greșelile fraților[modificare sursă]

Găsiți că fraza dv. Fraților, mai lăsați-o mai moale cu greșelile de ortografie că râde lumea de noi din [1] era necesară? De presupus că zeflemeaua reciprocă nu întărește bunele relații de colaborare dintre utilizatori. Este inutil să ne înfigem unii altora degetele-n ochi unii, cu greșeli de ortografie, alții, cu greșeli de logică și de comportament, etc. Voi aprecia eliminarea acestei fraze din articol. Cu bine, fratele dv. Alex F. (discuție) 24 iunie 2009 12:20 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Biserica de lemn din Ciurbești[modificare sursă]

E foarte bine. Ai înțeles bine structura. Nu ar strica câteva imagini de interior, chiar și imagini de arhivă acolo unde se poate. Dacă observi detalii decorative interesante încearcă să le surprinzi în imagini. Continuă așa! --Albabos (discuție) 26 iunie 2009 11:30 (EEST)

Invitație[modificare sursă]

Proiectul Wikimedia: Wikimanuale, este o colecție de manuale care poate fi modificată liber. Acum acest proiect are 271 pagini de carte, 62 fișiere, 32 manuale din care unul complet. Pentru dezvoltarea acestui proiect e nevoie să te implici și tu. Pentru a vedea pagina principală a proiectului apasă aici.--Bourge (discuție) 1 iulie 2009 14:07 (EEST)

Wikipedia:Candidați[modificare sursă]

Salut Cezar! Exprimă-ți opinia la candidatura mea aici.--Bourge (discuție|evaluează-mă) 9 iulie 2009 19:17 (EEST)

Wiki Mail[modificare sursă]

Salut Cezar, nu știi cum pot să conctatez un utilizator prin wiki mail. --Redfox (discuție) 11 iulie 2009 10:20 (EEST)

:În trusa de unelte (din stânga paginii de utilizator) există linkul Trimite e-mail. --92.80.253.253 (discuție) 11 iulie 2009 11:25 (EEST)

Nu am remarcat răspunsul dat de dvs atât de rapid și regret amestecul meu în această discuție. --92.80.253.253 (discuție) 11 iulie 2009 12:12 (EEST)

Antivirus[modificare sursă]

Mi-am adus aminte spuneai că nu ai antivirus că nu ai bani să procuri unul, există o soluție gratuită încearcă ceva din aceste produse http://www.free-av.com/, http://free.avg.com/, aceste ediții nu sunt așa de puternice în comparație cu plată dar poate diminua cantitaea de viruși care intră la tine în calculator, iată și niște produse tot gratuite anti-spyware http://www.lavasoft.com/products/ad_aware_free.php , toate aceste produse sunt de la producători de renume ei oferă și soluții contra plată. Sper că te-am ajutat cu ceva. Numai bine. --Redfox (discuție) 11 iulie 2009 11:28 (EEST)

Eu cred că greșit m-am exprimat, nu am avut intenția să accentuez partea financiară, ci doar faptul cu soluția pentru antivirus. Scuze dacă te-am jignit cu ceva. Sper că nu te-ai supărat pe mine. --Redfox (discuție) 11 iulie 2009 11:43 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui AdiJapan.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Redirecționări[modificare sursă]

Bună seara. Nu cred că redirecționările pe care le-ați făcut de curând (spre exemplu, Franz Joseph) sunt în regulă. La un moment dat se va crea o pagină de dezambiguizare la pagina Franz Joseph, iar articolele care acum folosesc linkuri către această pagină cu destinația Franz Joseph al Austriei, nu vor fi în regulă.Sebimesaj 13 iulie 2009 22:40 (EEST)

Cozmești[modificare sursă]

Mesajul cu pozele din Cozmești a fost înregistrat cu numărul OTRS 2009071510063876. Pune numărul acesta la descrierea imaginilor ca dovadă că drepturile de autor sînt în regulă. — AdiJapan 16 iulie 2009 14:31 (EEST)

Permisiune[modificare sursă]

Mulțumesc pentru atenționare, mi-a scăpat! Am rezolvat! Toate cele bune, --Miehs (discuție) 19 iulie 2009 20:53 (EEST)

Nu știu, în 24 iunie când am trecut pe acolo, mormântul lui Ioniță mi-a sărit în ochi. Dacă voi mai trece, mă voi uita și după Sălăjan, Toate cele bune, --Miehs (discuție) 19 iulie 2009 20:58 (EEST)

Traducere[modificare sursă]

Traducerea literală ar fi: Ein feste Burg ist unser Gott = Dumnezeul nostru este o cetate întărită. Este titlul unui cântec religios, pe versuri și muzică de Martin Luther compus înainte de 1529.

Aici traduce cineva: în semn de sublimă ofrandă adusă „Cetății semețe a lui Dumnezeu“, pe când aici zice că: Ein' feste Burg ist unser Gott stă scris pe frontispiciul acestei hărți; e primul vers al celui mai celebru imn al lui Martin Luther, Cetate tare-i Dumnezeul nostru, supranumit și "imnul de război al Reformei". În această variantă apare un apostrof, Ein' feste ... pentru a indica lipsa unui "e". Corect ar fi Eine, la feminin, pentru a se acorda cu Burg. Dar, din motive de ritm, a fost omis e, astefel că "Ein" are 1 silabă, în timp ce "eine" ar fi avut 2. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 21 iulie 2009 11:02 (EEST)

Translation Request[modificare sursă]

Hi! Could you translate and add this article into your wonderful wikipedia? You can reach me here. Thanks. With Kind Regards --Warayupay (discuție) 22 iulie 2009 14:15 (EEST)

Tacloban

Ph locator leyte tacloban.png

Tacloban is a port city in the Philippines. It is approximately 360 miles southeast of Manila. It is the capital of the province of Leyte. It is also the regional center of Eastern Visayas.

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Cezarika1/Arhiva 6

en:Tacloban

Damo nga salamat ha imo pagbulig, akon sangkay. Thank you very much for your help, my friend. --23 iulie 2009 06:40 (EEST)

Poze[modificare sursă]

Omul spune doar „Personal, cred ca puteti folosi fotografiile mentionate”. Crezi că din asta se poate deduce că sînt pozele lui și că ni le oferă sub CC? Eu nu văd cum. De-asta tot spun că cererea trebuie formulată în așa fel încît răspunsul titularului să fie explicit: da, eu sînt titularul drepturilor de autor pentru pozele cutare și cutare și le eliberez sub licența cutare. Din „eu cred că le puteți folosi” nu se înțelege nimic concret și nu ne putem lua noi responsabilitatea.

Uite cîteva exemple de cerere în engleză: en:Wikipedia:Example requests for permission. — AdiJapan 23 iulie 2009 08:51 (EEST)

Eu nu pun la îndoială că el este titularul drepturilor de autor, deși și asta trebuie lămurit. Ce spun eu e că din răspunsul lui nu se înțelege că e de acord cu eliberarea sub CC. Dacă totuși tu crezi că e destul de clar și îți iei răspunderea, atunci trimite o copie a mesajului la OTRS, îți dau un număr de înregistrare și pune imaginile la Commons. Mie însă mi se pare cam subțire acoperirea legală. De ce a spus „cred că le puteți folosi” și n-a spus „vă dau permisiunea să le folosiți”? Tare mi-e teamă că el de fapt nu are nici un drept asupra pozelor și doar își dă cu părerea că le poate folosi cine vrea. — AdiJapan 23 iulie 2009 09:08 (EEST)
Sînt cam multe poze cu UC la un articol. Vezi Wikipedia:Materiale protejate. Dacă e neapărat nevoie de ele pentru a ilustra aspecte cu totul distincte ale subiectului mai merge, dar în momentul de față două din poze sînt simple portrete; astea două sigur se pot reduce la una. — AdiJapan 23 iulie 2009 09:22 (EEST)

Vandalul[modificare sursă]

Eu trebuie să plec. Revin după masă. Succes la dezinfectare. Toate bune! -- Victor Blacus (discuție) 27 iulie 2009 12:30 (EEST)

Format:Utilizator comunist[modificare sursă]

Salut. Am recuperat formatul deoarece justificarea dată de tine nu se susține (dacă tu știi vreo lege care interzice promovarea comunismului spune și numărul ei în discuția despre formatele astea). Știu că tu ai o problemă cu comuniștii, iar o metodă mai bună de a obține ștergerea formatului este să dovedești faptul că acest format deranjează un număr mare de utilizatori.

Vreau să fiu cât se poate de clar că nu e nimic personal în recuperarea asta. Mie puțin îmi pasă de opiniile politice ale celor din jurul meu, dar îmi pasă în schimb de legalitate, iar din cunoștințele mele, e încă legal să fii comunist.--Strainu (دسستي‎)  30 iulie 2009 12:30 (EEST)


Barajul Ciric II[modificare sursă]

Sub pozele de la articolul Barajul Ciric II scrie "Barajul Ciric II", deși se prezintă "Lacul Ciric II". Barajul nu apare în niciuna din imagini. Cred că ar fi bine să modificați legenda pozelor. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 1 august 2009 16:19 (EEST)

Filarmonica „George Enescu”[modificare sursă]

Salut! Am văzut că ai intervenit să corectezi defaultsort-ul, îți mulțumesc. Te rog frumos să redirecționezi către acest titlu și celelaltle denumiri sub care ar putea fi căutată de vreun utilizator această filarmonică, mi-e teamă să nu greșesc dacă încerc eu, am cam uitat. Aceste denumiri sunt : Societatea Filarmonică Română, Filarmonica de stat George Enescu sau Filarmonica de stat „George Enescu”, Filarmonica George Enescu. Mulțumesc!

Încă ceva, aș dori să mă consult cu tine într-o problemă de titluri: categoria Organizații muzicale. Impresia mea este că este o categorie potrivită pentru acele organizații formate din membri, care au doar câțiva salariați pentru probleme administrative, cum ar fi UCMR, nu pentru instituțiile (bugetare sau nu) care au numai salariați, cum sunt filarmonicile sau conservatoarele de muzică. Pentru acestea ar trebui creată categoria Instituții muzicale, după părerea mea. Sunt oarecum sinonime, dar... Crezi că e oportun să introduc această categorie și să schimb categorizarea articolelor implicate? BlueMonday (discuție) 3 august 2009 15:25 (EEST)

 • Doamne, oare cum am reușit să trec pagina asta de discuții în categoria Organizații muzicale?! Mii de scuze, nu-mi dau seama cum s-a întâmplat, nu a fost ceva intenționat. BlueMonday (discuție) 4 august 2009 01:59 (EEST)

Gata, am reparat greșeala, folosisem paranteze pătrate în text. BlueMonday (discuție) 4 august 2009 02:17 (EEST)

Sydney[modificare sursă]

Am șters pagina aceea, dar a rămas titlul. Cum îl șterg??? Luiza1202 (discuție) 5 august 2009 22:20 (EEST);

Carmen Bejan și Raul Sergiu Florea[modificare sursă]

De ce ai șters articolul??? 

Te rog să-l repui înapoi. Azi trebuia să-l îmbunătațesc. Repune articolul te rog. Ciau. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 4m0kYd3Py$yK4 (discuție • contribuții).

Râuri din România[modificare sursă]

Am să completez lista. Am încetat să mai lucrez la lista din ro:wiki în momentul în care au apărut o serie de discuții care nu ajutau cu nimic îmbunătățirea calității Wikipediei, în special legate de egalitatea în drepturi diferitor colectivități românești. Și am așteptat ca lucrurile să se liniștească.

Continui să mai am rezerve asupra orientării Wikipedia. Deși sunt român-american și nu trăiesc în România, am considerat că ro:Wiki ar trebuie să se concentreze asupra culturii românești (de pretutindeni). În acest sens am apreciat că ar trebui prezentată și geografia României și am început să elaborez scurte note asupra tuturor râurilor din România. Dar din păcate constat că interesul pentru subiecte cu caracter românesc este extrem de redus. Uitați-vă și Dvs. În propunerile de articole de calitate, se discută în special articole despre cântăreți de muzică ușoară din străinătate. Am încercat să prezint articole cuprinzătoare despre personalități marcante ale diasporei românești cum sunt Matila Ghyka sau Mihail Fărcășanu, care nu au intersat pe absolut nimeni din Wikipedia. De aceea, nu am mai continuat cu râurile din România - care de altfel există în en:wiki.

Mesajul Dvs. arată însă că există cel puțin o persoană care este interesată de subiecte legate de România. Așa că promit să revin la preocuparea mea cu râurile, de îndată ce termin cu articolul care este în curs de terminare despre vitraliile din Vendée - care de altfel nici el nu cred că va interesa pe nimeni.

Cu stimăAfil (discuție) 13 august 2009 05:35 (EEST)


Voi încerca. Dar propun să facem lucrurile sistematic. Voi termina întâi râurile din România. Între timp voi încerca să văd ce informații pot găsi despre râurile din Bucovina de Nord, din Republica Moldova și din Valea Timocului (în sfârșit am auzit știri că există o preocupare din partea autorităților române pentru doleanțele acestora) deși nu știu cum voi face exact. După ce termin cu râurile din România mă voi ocupa de lacuri și de baraje (acolo am o serie de informații). Sper să rămânem în contact.

Prietenește, Afil (discuție) 13 august 2009 07:10 (EEST)

Mitocu și Dragomirna[modificare sursă]

Am făcut corecturile pe care le-ați cerut, informația putând fi găsită pe imaginile satelit din Wikimapia (din păcate trimiterea la Wikimapia nu ar fi eficientă deoarece nu se poate face localizarea). Am scris și Direcției de Gospodărire a Apelor din Bacău, cerându-le informații asupra versiunii oficiale, dar am mari îndoieli că îmi vor răspunde așa direct. Va trebui să pun în mișcare artileria grea pentru a obține informațiile respective. Afil (discuție) 16 august 2009 06:02 (EEST)


Aveți dreptate în ceeace privește hărțile. Dar informația am verificat-o pe hărțile din satelit, care sunt fotografii, deci pot avea o rezoluție mai bună sau mai proastă dar nu mint. Există astfel o confirmare obiectivă a afirmațiilor Dvs., de corectitudinea cărora nu mă îndoiam, dar pe care eram totuși nevoit să le verific. Hărțile din satelit, cu identificarea diferitor obiective - care să facă mai posibilă identificarea locurilor - se găsesc pe Wikimapia. Pentru zona Ițcani, rezultă că confluența dintre râul Mitocul și râul Dragomirna se găsește în apropiere de vărsarea în râul Suceava, înainte de a traversa un drum (sau o șosea națională) care merge în lungul râului Suceava. Puteți și Dvs. verifica harta de pe Wikimapia, care este de domeniul public. Din păcate nu se poate face o trimitere la o anumită parte din Wikimapia, deci nu poate fi făcută decât o legătură generală - care nu are prea mult sens din moment ce Wikimapia acoperă întreg globul. Odată deschis programul Wikimapia, trebuie căutat un obiectiv din zonă (Suceava, Dragomirna, Ițcani sau altul) și pe urmă adusă harta la dimensiunea care este dorită. Operațiile pot fi făcute de oricine. (Este drept că râurile nefiind identificate, Wikimapia arată cele două râuri, dar nu dă informația care este micul tronson de circa 100 m, adică dacă Dragomirna se varsă în Mitoc sau dacă Mitocul se varsă în Dragomirna. În această privință v-am crezut pe cuvânt.
Totuși pentru a fi sigur care este versiunea oficială, am trimis un mesaj electronic către Direcția de Gospodărire a Apelor Bacău, rugându-i să-mi indice cum pot avea acces la cadastrul apelor. Probabil că nu vor răspunde și de aceea va trebui să scriu o scrisoare directorului DGA Bacău, apoi Directorului General al Apelor României și așa mai departe până se va găsi cineva care să-mi dea informațiile pe care le cer sau, ceea ce este mai greu, să corecteze cadastrul apelor, în cazul în care este eronat. Toate acestea vor cere însă timp. Până atunci, propun să lăsăm informațiile sub forma lor actuală - ceea ce corespunde dorințelor Dvs.
Ca un detaliu, am făcut corecturile și în en:wiki, unde lista râurilor este completă, pentru a nu avea informații contradictorii în diferitele ediții. Afil (discuție) 16 august 2009 07:04 (EEST)

Radu Negru[modificare sursă]

Văd că nu s-a uitat nimeni AICI. Ajutor! BlueMonday (discuție) 17 august 2009 16:47 (EEST)

Lac versus baraj[modificare sursă]

Salut! În articolul Barajul Aroneanu ați pus imagini cu textul "Barajul Aroneanu". Toate prezintă, de fapt, lacul Aroneanu. Barajul, așa cum e explicat în articolul Baraj, nu este prezentat (baraj de beton, de arocamente, de pământ, lungimea, înălțimea, grosimea la bază). Concluzie: Articolul trebuie să se numească "lacul Aroneanu". Toate cele bune, --Miehs (discuție) 21 august 2009 12:03 (EEST)

Cel puțin, acolo unde sunt imagini cu lacul să scrieți sub imagine "lacul Aroneanu", pentru că Barajul este altceva. Datele despre lac ar trebui să se refere la lunginea de la coada lacului până la baraj, lățimea maximă, adâncimea maximă și medie, volumul de apă acumulat, utilizarea apei (alimentare cu apă a unei localități, energie electrică, agrement, regularizarea cusului de apă la viituri...). Datele despre baraj le-am menționat mai sus. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 21 august 2009 12:27 (EEST)
Nici eu nu sunt hidrotehnician, dar am văzut aceste elemente în diverse articole pe internet. Important este să nu se creeze confuzii. Toate cele bune,--Miehs (discuție) 21 august 2009 12:34 (EEST)
După părerea mea, pentru ca articolele despre un baraj și lacul creat de el să fie cumulate, dacă titlul este "Barajul..." (ca la Barajul Izvorul Muntelui), atunci va trebui descris întâi barajul (cu caracteristicile sale), construit pe râul... , care formează lacul (cu caracteristicile sale). Știu că este o legătură indisolubilă între baraj și lac. Doar că fiecare din ele are alt fel de caracteristici. Dacă aveți altă părere, poate e mai bună decât a mea. Eu, cel puțin, așa văd înlănțuirea logică. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 21 august 2009 12:53 (EEST)
Am mai aruncat o privire și am constat că articole ca Barajul Paltinu, Barajul Pecineagu, Barajul Monteynard descriu în special barajul. Altele, ca Barajul Colibița sau Barajul Olef descriu și barajul (succint) și lacul (tot succint), sau mai pe larg (Barajul Vidra). Altele nu descriu nimic (Barajul Weser, cu date foarte generale). Greu de stabilit un criteriu unitar.--Miehs (discuție) 21 august 2009 13:04 (EEST)
Câinii vagabonzi i-am constat și eu aici, nu numai străinii. Și mai am pe undeva o imagine cu un lac de acumulare plin de gunoaie și sticle de plastic. O să-l caut și o să-l afișez și pe el, ca dovadă a gradului de civilizație a unei mari părți din populație. --Miehs (discuție) 21 august 2009 13:29 (EEST)

Help[modificare sursă]

Stimate Cezarika, Va multumesc anticipat pentru ajutorul d-voastra de dezambiguizare al articolului Stoicescu Constantin, inversat, si Constantin I.Stoicescu. Thanks Alexander Tendler (discuție) 21 august 2009 15:27 (EEST) Va multumesc din nou si apreciez ajutorul d-voastra. Alexander Tendler (discuție) 21 august 2009 16:19 (EEST) Va solicit asistenta la articolul Gheorghe Dogan. Va multumesc anticipat Alexander Tendler (discuție) 21 august 2009 18:37 (EEST)

Tiritomba[modificare sursă]

Aici spune că Tiritomba este "Italian Folk Song", confirmat și aici: ITALIAN FOLKSONG (arr. MAY-NEUBACH): Tiritomba. Sung by Joseph Schmidt, Recorded March 1934.

Țin minte că am văzut filmul Ein Lied geht um die Welt (1958), dedicat vieții lui Joseph Schmidt, prin anul 1960, la Stadionul Dinamo din București unde, pe vremea aceea, la capătul terenului, unde tribuna este în semicerc, în spatele porții de fotbal de monta un ecran uriaș pe care se proiectau filme. "Cinematograful de vară Dinamo". Toate cele bune, --Miehs (discuție) 22 august 2009 14:18 (EEST)

Dispariție[modificare sursă]

Salut! Am observat că a dispărut din articol imaginea Fișier:Manastirea Galata0.jpg - Mănăstirea Galata văzută de la înălțime. Eroare sau anume?--Miehs (discuție) 22 august 2009 17:33 (EEST)

Help(2)[modificare sursă]

Stimate Cezarika, Va multumesc anticipat pentru ajutorul d-voastra de dezambiguizare al articolului Macovei Ion (inversat). Din nou, este vorba de o noutate si de implinirea unei lipse pe liste consacrate. Cu stima, Alexander Tendler (discuție) 22 august 2009 18:36 (EEST) Aveti foarte mare dreptate cu listele. De cind cu Wiro, am inceput si eu sa colectionez liste de zeci si sute de nume, vieti omenesti, care merita putina atentie. Mi-ar face placere sa colaborez cu d-voastra. P.S Activitatea academica a generatiei '40 ma face sa inteleg marile greseli doctrinare! Alexander Tendler (discuție) 22 august 2009 19:47 (EEST)

Opinie[modificare sursă]

Salut. M-ar interesa punctul tău de vedere privind această situație. Mulțumesc. --Rebel 24 august 2009 11:50 (EEST)

Reiterez nevoia opiniei. --Rebel 13 septembrie 2009 01:31 (EEST)

Latină[modificare sursă]

Am găsit aici: Biserica din Cașolț (Hermány, Kastenholz, Kastnhults), comuna Roșia are înscris anul primei atestări scrise: 1302; Plebania beatae Mariae virginis de Castenholz. E latină (Probabil latina medievală, de cancelarie, dar tot latină. Catolicismul venea din Roma, unde latina continua să fie limba oficială). Atât. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 26 august 2009 22:47 (EEST)

Se pare că ai dreptate! Aici am găsit, printre altele, textul:
Whereas, the Hungarian "plebania," "plebanos" comes from the Latin word plebs, plebeius, which means people, common people, "kozonseges nep," everyone, the "plebs." The parish priest, the "plebanos," therefore, is not a "Herr," but a man of the people, an idea which is very close to the Second Vatican Council's concept of the church, the people of God, to which, every human being, in various degrees, is related, and belongs (Lumen Gentium, 13-16). Toate cele bune, --Miehs (discuție) 26 august 2009 23:02 (EEST)

Palatul de Justiție[modificare sursă]

Salve, Cezar. După ce termini lucrul în Clădirea Palatului de Justiție din Suceava, te-aș ruga să îl mutăm la Palatul de Justiție din Suceava, pentru a se conforma în denumire cu celelalte articole similare. Am văzut că lucrezi la el și n-am vrut să cauzez un conflict de editare. Mulțumesc. Spor. --Rebel 27 august 2009 23:44 (EEST)

László Sólyom[modificare sursă]

Va rog sa priviti articolul László Sólyom. Cred ca exista o problema cu dimensiunea imaginii. De stil nici nu mai vorbesc....Alexander Tendler (discuție) 28 august 2009 17:26 (EEST)

Administrator[modificare sursă]

Îți mulțumesc cu sinceritate pentru sprijin, Cezar. Din nefericire, ultima candidatură mi-a lăsat un gust foarte amar. N-aș vrea ca activitatea mea – atât cât este ea – să fie iarăși umbrită de aceleași aberații care mi se impută de ani de zile. Și în plus, n-aș vrea să revină lumea din concedii doar pentru că au auzit despre a mea candidatură. --Rebel 28 august 2009 20:35 (EEST)

Fiindcă experiența la Wikipedia m-a învățat că indiferent câți zic da, e îndeajuns să fie doi care să spună nu. Din păcate pentru minunăția asta de proiect. --Rebel 28 august 2009 20:39 (EEST)

Budapest Airport[modificare sursă]

Vă rog din suflet lasă ticul de a traduce orice în limba română și a modifica ce nu trebuie! Patriotismul sănătos este un lucru foarte bun, dar sunt niște granițe. Numele aeroportului din Ferihegy este Budapest Airport (mai exact Budapest Airport Zrt.), ci nu Budapest Repülőtér sau Aeroportul Budapest. Site oficial --Kulja (discuție) 30 august 2009 13:42 (EEST)

Un mod normal cuvântul airport nu există în limba maghiară, dar Budapest Airport Zrt. e numele oficială a firmei care a fost privatizată. Cred cu sinceritate ce înseamnă cuvântul Praktiker sau Nimbusz în română? Dar magazinele port nume străine. Nu știu, dar crezi că ești mai superior ca alții... --Kulja (discuție) 30 august 2009 13:52 (EEST)

Administratori[modificare sursă]

I-am remarcat în mod deosebit pe:

Sînt convins că toți trei ar fi niște excelenți administratori. I-am văzut intervenind în discuții și cred că sînt oameni cu capul pe umeri care cunosc bine proiectul. Singura condiție este să și vrea să ajute ca administratori.

Apoi ar mai fi cîțiva, dar la unii e cam prea devreme, iar la alții am unele mici rețineri. — AdiJapan 30 august 2009 19:10 (EEST)

PS. Am uitat-o pe BlueMonday. Poate și pe alții. Dacă îmi amintesc îți spun. — AdiJapan 30 august 2009 19:33 (EEST)

PPS. L-am uitat și pe Mishuletz. — AdiJapan 9 septembrie 2009 08:32 (EEST)

1popper.jpg[modificare sursă]

Salut! La fișierul respectiv te rog să completezi formatul {{Informații}} și să revizuiești licența (îi lipsește un parametru). //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 30 august 2009, 20:53 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Gikü.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.


Râuri[modificare sursă]

Nu v-am uitat. Am încercat să văd ce surse aș putea avea pentru râurile din alte țări locuite de Români - evident concentrându-mă pe Basarabia și Bucovina de Nord. Am reușit să găsesc o firmă care dispune și vinde hărțile topografice militare ale fostei Uniuni Sovietice, la scara 1:100.000 și chiar 1:25.000 . Din păcate, prețul unei asemenea hărți este de circa $149.- costul întregului set situându-se la aproape 10.000 dolari, ceea ce este puțin peste mijloacele pe care le pot investi într-un asemenea proiect. Voi căuta să găsesc o sursă mai ieftină, poate pentru hărțile în format electronic, dar mai trebuie căutat. Avantajul este că hărțile militare sovietice nu sunt acoperite de legea drepturilor de autor și de aceea, dacă fac rost de hărțile respective, se pot reproduce părți ale lor pentru ilustrarea poziției cursului de apă respectiv. Partea negativă este că sunt scrise cu litere chirilice și ar trebuie corectate înainte de a fi introduse pe ro:wiki. Acestea sunt doar pentru a vă informa că mă ocup de problema pe care mi-ați dat-o dar că nu o pot rezolva chiar peste noapte. Cu stimă Afil (discuție) 1 septembrie 2009 05:55 (EEST)


Referitor la bisericile de lemn din Maramureș care sunt monumente trecute în listele UNESCO, cred ca aceste biserici, chiar daca de moment nu au o pagină pe wikipedia sunt mult mai în atenția publicului decât restul bisericilor de lemn. Toată lumea a auzit despre bisericile de lemn din Maramureș, dar ați auzit pe cineva să meargă prin nordul Olteniei pentru a vedea biserici din lemn? Și acolo sunt foarte multe. Revenind la bisericile monumente Unesco și care nu au pagină pe wikipedia, documentație despre ele găsiți la următoarea adresă: http://whc.unesco.org/en/list/904/ Așa cum ați remarcat și dumneavoastră, sunt biserici de lemn vechi, care nu figurează în lista monumentelor istorice. Informații despre aceste edificii puteți obține din studiile de specialitate publicate (marea lor majoritate sunt menționate în pagina aferentă bisericilor de lemn din România sau din Transilvania). De asemenea, șematismele bisericii greco-catolice vă pot fi de folos. Arhivele parohiale, păstrate la Arhivele Statului sunt de asemenea importante. Pe de altă parte, o bună resursă o pot constitui și protopopiatele. De obicei ei dețin mai multe informații despre fiecare biserică în parte. Dacă întâlniți biserici din lemn, care nu fiurează pe lista monumentelor istorice și considerați că vechimea lor este mai mare de o sută de ani vă rog să imi spuneți și mie. Vă mulțumesc anticipat.

Biserici de lemn neclasate[modificare sursă]

Te felicit pentru aducerea pe liste a unor biserici de lemn neclasate între monumentele Romaniei și din această cauză absente de pe mai toate listele oficiale și din studiile de specialitate. Cred că Bogdan ți-a indicat suficiente surse de unde ai putea strânge date de primă importanță din trecutul unei biserici ca cea din Slătiara, Suceava. Listele cu biserici de lemn existente acum pe wikipedia sunt orientative și nu absolute. Din acest motiv ieșirea pe teren este deosebit de importantă. Orice nouă biserică de lemn anterioară Marii Uniri din 1918 este valoroasă pentru liste și un mare merit pentru cel care o identifică pentru a fi pusă în valoare. Dacă te interesează bisericile de lemn neclasate trebuie mers din pas în pas. În protoerii ar trebui să existe date despre biserici de acest fel. Nu e sigur totuși că transparența e maximă, deoarece am întâlnit tendința de a trece cu vederea unele biserici în proces de degradare sau modificate fără aprobări. Completarea unei liste ce acoperă o regiune sau un județ cere astfel multă tenacitate și răbdare. Ai spre exemplu listele județelor Cluj și Sălaj. --Albabos (discuție) 3 septembrie 2009 22:34 (EEST)

Candidatura pentru funcția de responsabil AC[modificare sursă]

Salut Cezar! Votează-mă aici.--Bourgediscuție 1 septembrie 2009 21:19 (EEST)

DEFAULTSORT[modificare sursă]

Îmi amintesc timpurile când nici eu nu înțelegeam rostul combinațiilor de genu' aă la defaultsort. Of, vremuri, vremuri... :)) //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 1 septembrie 2009, 21:47 (EET)

re :"> Scuzele mele...am inteles ideea. --Chent (discuție) 2 septembrie 2009 10:24 (EEST)

Sugestie[modificare sursă]

Articolul Templul evreiesc din Rădăuți are multe date istorice. Propun sa se inceapa un articol despre datele generale. Alexander Tendler (discuție) 7 septembrie 2009 14:30 (EEST)

Demnitari comuniști[modificare sursă]

Salut Cezar!

Am văzut că, în cea mai mare parte, tu ești inițiatorul articolelor de la Categorie:Comuniști români.

Mulți dintre ei sunt născuții prin primele decade ale secolului trecut.

La mulți dintre ei nu e trecut anul decesului, lucru care mă face să cred că încă mai sunt în viață, e adevărat?

Exemplu: Iosif Banc, Maria Bobu, Lina Ciobanu, Tudor Postelnicu, Ilie Văduva etc.

Aștept un răspuns. Mulțumesc. Numai bine!--Tudorτ 7 septembrie 2009 23:55 (EEST)

Bună dimineața Cezar!
Probabil n-ai mai apucat să-mi răspunzi la mesaj, nu-i nicio problemă.
Spune-mi, te rog, unde aș putea găsi mai multe informații despre acești oameni. Presupun că tu i-ai luat dintr-o enciclopedie, nu?--Tudorτ 26 septembrie 2009 07:05 (EEST)
Așa e, după '89 de mulți nu s-a mai auzit nimic. Aș fi curios dacă Gheorghe Apostol, contracandidatul lui Ceaușescu, o mai duce. În articolul despre el nu apare anul decesului.
Mulțumesc pentru mesaj. Dacă voi căuta mai atent, sper să mai găsesc câteva ceva despre ei și să adaug pe Wikipedia. O zi bună!--Tudorτ 26 septembrie 2009 07:48 (EEST)
Mda, se ține bine. Mersi pentru link.--Tudorτ 26 septembrie 2009 08:07 (EEST)

Turneul celor Trei Natiuni[modificare sursă]

Salut Cezar!

Ma numesc Marcelo, sunt argentinian. Am vazut ca ai redenumit Turneul celor Trei Națiuni intro Turneul celor trei națiuni. Nu stiu exact, dar cred ca nume correct in limba ta este "Turneul celor Trei Națiuni", pentru ca deja exista un alt articol similar, numit asa: Turneul celor Șase Națiuni.

¡He leido en tu perfil, que hablas español! Espero poder hablar contigo algún día.

Multumesc - Gracias --AndeanThunder (discuție) 9 septembrie 2009 02:38 (EEST)

Conform DOOM2, înclin să-i dau dreptate argentinianului. --Rebel 9 septembrie 2009 02:46 (EEST)


biserica de lemn...[modificare sursă]

Salut! Multumesc pentru cosmetizarea articolelor. Totusi, o observatie: nu ti se pare ca introducerea "Biserica de lemn din Zvoriștea este o biserică de lemn..." nu suna prea fericit? --Chent (discuție) 17 septembrie 2009 21:09 (EEST)

Raspunsuri[modificare sursă]

Scriu despre bisericile din Suceava din mai multe motive. 1. Nu s-a mai scris inca despre cele care scriu. 2. Unele dintre ele, precum cea din Zvoristea sau Zamostea le-am vazut din fuga…nu le cunosc valoarea, insa consider faptul ca se regasesc in paginile Wikipediei ( chiar si in forma de ciot) poate fi un stimulent pentru persoanele aflate mai aproape de obiectiv (cum ar fi elevi sau profesori din localitatile respective) de a le pretui in primul rand, de a contribui si a le scoate din starea de ciot (poze mai reusite, completari imagini, istoricul monumentului, etc). 3. Stam destul de slabut la bisericile de lemn (pe langa faptul ca avem putine –fata de Ardeal), abia suntem la inceput cu documentarea. Ar fi destul de rusinos pentru mine cel putin ca sa fie documentate de cei din alte regiuni – desi in principiu e bine sa se documenteze cat mai repede, avand in vedere ca vorbim despre un patrimoniu fragil si in mare parte, necunoscut. 4. Incerc ca alaturi de articole despre fotbalisti, manelisti, vedete de tabloid, ultimul album al Riahnei sau alte subiecte “de top”, sa dau pe Wikipedia un binemeritat loc unor monumente venerabile prin vechimea si istoricul lor. 5. Suceava e pana la urma, inima Moldovei istorice, am calatorit (si am si lucrat pe acolo mai demult) si ajungand si in vara pe acolo am hotarat sa documentez o parte din lucrurile care ma intereseaza (si despre care nu se scrisese nimic, cum am zis).

Nu am masina din pacate. Propunerea mea era in sensul ca ar fi bine sa ne cunoastem si direct. La urma urmei , luptam in aceasi oaste, si am admirat de la inceput ce faci pentru promovarea istoriei, personalitatilor si patrimoniului romanesc. Cam asta incerc sa fac si eu pe Wikipedia. Ca experiment, am putea merge sa documentam un monument in Iasi. Colaborarea poate imbraca mai multe forme, inclusiv trasarea arealelor de actiune. Deci daca esti interesat, poti sa-mi dai add la idul kenttt2000. --Chent (discuție) 18 septembrie 2009 09:28 (EEST)

Re Nu e o problema, scopul este informarea si calitatea. Cum am zis, o parte au fost "documentate" cam din fuga, si intotdeauna este loc de mai bine. Daca ai lucruri mai de calitate, bineinteles ca e normal si benefic sa aibe prioritate. Eu oricum le-am pus la commons, asa ca poti lasa (sau pune) in articol legatura la commons si sa pui in articol ceea ce prezinta calitati superioare. --Chent (discuție) 18 septembrie 2009 09:51 (EEST)

Imagine[modificare sursă]

Am făcut corecțiile, dat nu pot încărca o nouă versiune, pentru că în vine răspunsul: "Un fișier cu acest nume există deja în magazia de imagini comune; mergeți înapoi și încărcați fișierul sub un nou nume." Cum procedez? (am trimis imaginile pe mail)--Miehs (discuție) 18 septembrie 2009 14:11 (EEST) --Miehs (discuție) 18 septembrie 2009 14:11 (EEST)

merci de critica... scapare digitala--Asybaris aport 19 septembrie 2009 11:18 (EEST)

Listele LMI[modificare sursă]

Te salut Cezar, să știi că am întâlnit și eu multe astfel de greșeli. Am întâlnit și situații când unele biserici erau trecute ca fiind din lemn dar ele sunt din piatră sau zid (cazul bisericii din Benesat, județul Sălaj, sau mai recent Biserica din Lepindea, Mureș). Sunt multe probleme și la datare. În ceea ce privește localizarea eu, unul, cele mai multe probleme le-am întâlnit în județul Neamț.

În ceea ce privește partea de sud...să sperăm că o să apară și acolo iubitori de bisericuțe de lemn dispuși să facă poze și să le încarce pe internet. Îți/vă doresc spor la lucru.

Referitor la initierea unui proiect legat de bisericile de lemn din Rep. Moldova consider că este binevenit. Din păcate eu dețin prea puțin material despre această zonă și sunt și în cealaltă parte de țară. Aș putea ajuta de moment căutând documentație prin biblioteci, dacă alte persoane reușesc să facă fotografii. În ceea ce privește fotografiile domnului Mircea Țetcu, pot să fac acele articole, cu condiția să imi dau seama care sunt lăsate pe dinafară. Un sfat în privința asta ar fi binevenit. Mulțumesc anticipat.

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Albabos.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Rebel.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Este adevărat ce spui tu, legat de Sf. Parascheva. Nu am scris Sf. Paraschiva din neștiință, cât mai repede din dorința de a păstra graiul locului. În Ardeal așa se spune. în afară de asta tot așa apare menționată și în lucrările de specialitate. Exact ca și diferența dintre Ion sau Ioan. Referitor la pozele încărcate de domnul Țetcu, o sa le încarc la locul potrivit.

Amandoua cartile care vorbesc despre aceasta biserica, sunt editate cu binecuvantarea episcopului/arhiepiscopului de care tine judetul Mures si in amandoua apare ca fiind Sf. Paraschiva. Consider ca asa trebuie sa ramana. Daca crezi ca este o problema pentru tine, sau vreo jignire adusa Sf. Parascheva, te rog modifica tu denumirea. Eu unul nu o sa schimb.

Am vorbit și cu preotul când am fost să fac fotografii. Biserica nu mai există de ceva vreme...din păcate. Până la urmă asta contează pentru mine.

Vecini Zvoristea[modificare sursă]

Salut. Vezi ca la comuna Zvoristea vecinii sunt trecuti gresit. La est sunt trecute pe rand doua comune, iar la nord vest de Zvoristea este comuna Zamostea (in realitate, nu in articol). As corecta eu vecinii dar nu stiu exact cum vine de jurimprejur si nu vreau sa inlocuiesc o greseala prin alta greseala.--Chent (discuție) 21 septembrie 2009 09:10 (EEST)

Precizare[modificare sursă]

Articolele despre Rovina și Coșevița o să le fac eu când o să-mi mai treacă nervii, vezi pagina de discuții și ce i-am scris lui Gutza. Asta pentru simplul fapt că fișierele au fost deja încărcate și altfel ar fi o altă muncă irosită. În rest sunt încă 140 neîncărcate și o bună parte din sud, dar încărcarea lor rămâne sub semnul întrebării, pentru că pe mine mârlănia, prostia și ingratitudinea în viață mă scot din minți. Probabil însă că soarta bisericilor va prevala, pentru că tot efortul pentru ele e făcut. Referitor la LMI încă n-ai văzut amice nimic, sunt o mulțime de prostii și inadvertențe, sunt obiective dispărute nu de 10 ani, ci și de 60 care apar bine mersi pe listă. Asta o spune unul care a făcut 150000 de km cu adevărat pe coclauri, căutând cai verzi pe pereți sau indus în eroare de inepțiile unor oameni care nu fac voluntariat, ci sunt plătiți pentru asta. În rest cei de la cultură nu fac nimic, ci eventual le pun doar bețe în roate celor care vor să facă cu adevărat ceva, până li se face lehamite și renunță. Iar preoții să fim serioși, e mai valabilă ca oricând zicala „omul sfințește locul”. Unii își dau interesul și se zbat și spre lauda lor foarte mulți sunt tineri și, încă, idealiști, pe alții îi doare în pălărie și nu sunt în stare să îți articuleze două cuvinte despre istoricul propriei biserici, despre cele din satele învecinate sau din județ ce să mai vorbim. Pentru mine e suficient să văd cum arată cimitirul și curtea bisericii ca să-mi dau seama cu ce fel de om am de-a face. Despre șefii lor mă abțin să comentez. Și știu ce vorbesc, am sunat sau am fost la zeci de protopopiate din țară. Eforturile, aici, se concentrează, tocmai pentru ca să nu muncim în zadar. De luni de zile amân Bucovina, tocmai pentru că așteptam ca moldovenii să-și pozeze bisericile. Așa că dacă v-ați apucat de Suceava terminați-l voi tot județul sau dacă mai aveți de gând să vă apucați de altceva din zona Moldovei spuneți ca să nu umblăm după aceleași lucruri. Mai aștept 3 săptămâni, după aceea plec spre Vaslui și ce rămâne nefăcut până atunci din Suceava.--Țetcu Mircea Rareș 22 septembrie 2009 03:51 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

--Chent (discuție) 24 septembrie 2009 11:37 (EEST)== Proiect:Șah ==

Salut! Dacă ești interesat, poți participa la noul nostru proiect, pentru început trebuie să te înscrii la membri și poți face propuneri în pagina de discuție. Apropo ești din Suceava?--Ionutzmovie (discuție) 24 septembrie 2009 00:13 (EEST)

Re:Propunere[modificare sursă]

Pozele le aveam deja facute in august, inainte de cam toate discutiile noaste - inclusiv cea cu setarea rezolutiei - asa ca in privinta asta nu mai pot face mare lucru. In rest, eu am cam terminat ce am documentat in august, mai am o biserica din jud Suceava pe care as fi vrut sa ti-o arat ca nu prea stiu ce e cu ea dar cum nu poti fi contactat si direct ramane asa. Mai am 2 din Botosani care vreau sa le postez (una e de lemn dar nu e in lista) si niste poze de la Muzeul Satului Bucovinean pe care le-as pune pe commons, daca vrei tu sa dezvolti articolul si sa pui pozele tale in galerie nu am nimic impotriva, numai spune ca sa stiu daca sa o las asa. Cu biserica din Balinesti, eu nu le mai pun in galerie, le las la commons, pune-le pe ale tale in articol - poti sa inlocuiesti si poza care am pus-o daca ai ceva mai bun.


In privinta bisericilor de lemn te las pe tine cu Iasii, Suceava si Botosanii. Totusi sunt cateva la granita judetelor Vaslui - Iasi si daca voi fi la o distanta de 2 km si nu sunt facute inca ar fi pacat sa nu le fac, zic eu. Ti-am mai zis, nu ma supar daca nu apar in articol, insa cred ca daca stau la commons nu deranjeaza pe nimeni. D'accord? --Chent (discuție) 24 septembrie 2009 11:37 (EEST) --Chent (discuție) 24 septembrie 2009 12:53 (EEST)== PS == PS: Daca cineva (eu, tu, oricine) "descopera" oriunde pe teren o biserica care nu e pe lista, mi se pare mai important sa o documenteze si publice, decat sa o lase ca poate va fi descoperita de altul. Oricum, ceea ce facem noi s-ar putea numi "identificare vizuala a obiectivului", ramanand de completat cu imagini interior, detalii, iconostas (aici e ff important de documentat, in special la bisericile de zid care se renoveaza, fiindca cel mai adesea se inlocuiesc iconostase valoroase cu niste plafoane colorate dar noi:D - cum banuiesc ca s-a intamplat la Siret, Bogdana - Radauti si mai peste tot pe unde a ajuns febra renovarilor) s. a. --Chent (discuție) 24 septembrie 2009 11:47 (EEST)

Ps la PS Ok, incerc sa-ti scriu mai acusa, la adresa banuita :D. Daca nu o nimeresc, scrie tu diseara un rand ca ai deja adresa mea. --Chent (discuție) 24 septembrie 2009 11:55 (EEST)

Cred ca am o versiune mai veche a Wikipediei, doar cu butonul "trimite fisier". Acum serios, in mare cred ca ne-am lamurit cu arealele. Ramane sa vb mai incolo, pe masura ce dezvoltam proiectul. Toate cele bune! --Chent (discuție) 24 septembrie 2009 12:53 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Muzeul Satului[modificare sursă]

Salut. In legatura cu Muzeul Satului ca si categorie. Este de exemplu Parcul Etnografic Romulus Vuia - sectie a Muzeului Etnografic al Transilvaniei...practic acea sectie este tot un fel de muzeu al satului, numai ca nu are titulatura asta de Muzeu al Satului. Cred ca mai sunt si altele in tara in aceasi situatie (la Curtisoara in Gorj am vazut asa ceva). Crezi ca ar trebui puse la categoria "Muzeul Satului"?--Chent (discuție) 26 septembrie 2009 00:23 (EEST)

Cam la asta ma gandeam si eu, titulatura poate face o diferentiere daunatoare, cand in esenta e vorba de acelasi lucru. Mai ales ca muzeele asta sunt extraordinar de importante, fiindca vedem ce se intampla in sate, si foarte acut in regiuni ale traditiei, ca Bucovina si Maramures. Cred ca dupa ce finalizam bisericile ne apucam sa fotografiem case, suri, grajduri, chilerii :D --Chent (discuție) 26 septembrie 2009 12:55 (EEST)

Imagini dispărute[modificare sursă]

Salut! azi a apărut: 06:58 . . Cezarika1 (discuție | contribuții) a șters Fișier:Kogalniceanu - Bucureti - statuie.jpg (Fișier existent la Commons). Întâmplător fiind imagine încărcată de mine, m-am dus la articolul Mihail Kogălniceanu să văd ce se petrece. Imaginea nu se afișează. Am observat același fenomen și la alte articole. Poze ștese cu râvnă, pentru că sunt la Commons, rămân ascunse la Commons. În Wikipedia română, pentru care au fost încărcate, rămâne un chenar gol cu numele fostei imagini. Cred că trebuie să revezi toate imaginile șterse de tine, dacă se mai afișează, și dacă nu, ori să le pui la loc, ori să le faci legătura corectă la Commons. E păcat de munca atâtor oameni, ca acuma să nu mai apară pozele în Wikipedia română pe motiv că sunt la Commons. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 26 septembrie 2009 09:37 (EEST)

Salut!. Acum m-am întors de la țară și am găsit mesajul. Se vede imaginea. Totul e în regulă. Mulțumesc pentru răspuns. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 27 septembrie 2009 16:07 (EEST)

Planuri[modificare sursă]

Din imaginea de la articolul Crucea Trinitas de pe Dealul Păun am tras concluzia că cele bisericești rămân în planul doi. În prim plan, tot cele lumești... (glumesc, evident) Toate cele bune, --Miehs (discuție) 28 septembrie 2009 14:12 (EEST)

Fişier:Henri Coandă.jpg[modificare sursă]

Hello, About this picture, it was uploaded to the Hebrew wikipedia and someone asked there where the image from and why is it free. Can you help us with those questions? Thanks, Neta

Did you see my question? 3 octombrie 2009 02:16 (EEST)

Salut![modificare sursă]

Cezar, salutare și vreau să-ți cer scuze că nu am răspuns întrebărilor pe care mi le-ai pus în ultima vreme (de altfel, am făcut impolitețea de a mă face că nu văd și cererile altor utilizatori, simțindu-mă sâcâit într-o perioadă în care nu mă puteam plânge de prea mult timp). Iar un răspuns... nu știu dacă pot scrie despre anumite practici privitoare la „cântece de mase” și cântăreții lor mai departe de Maria Tănase, Ivan Ivanovici și muzică ușoară (mă refer la direcții abordate în vechime, mai devreme de 1900). Cu alte cuvinte, nu m-au pasionat niciodată cântecele patriotice românești de care-mi vorbeai, dar sigur că pot scrie despre ele la o adică. Iar la întrebarea cealaltă nu aveam niciun fel de răspuns și nici cale de a afla unul mai bună decât a ta – nici aceea nu e o muzică ce îmi spune prea mult. Mai vorbim. (impy4ever (discuție) 28 septembrie 2009 23:24 (EEST))

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 29 septembrie 2009 14:29 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

--ZOLTAN (discuție) 1 octombrie 2009 16:24 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Meszzoli.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

--ZOLTAN (discuție) 2 octombrie 2009 21:15 (EEST)

Propunere AC[modificare sursă]

Salut. Dacă ai timp, exprimă-ți opinia față de Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Iod. Mulțumesc anticipat. Goldenphoenix2007 (discuție) 4 octombrie 2009 09:42 (EEST)

Salut[modificare sursă]

Bună seara Cezar, scuze că te deranjez când ești ocupat, am o rugăminte văd că te-ai ocupat să faci curațenie printre articole, te rog pe cel cu disaster recovery să nu-l ștergi aștept să-mi aducă materialele respective. Numai bine. --Redfox (discuție) 5 octombrie 2009 18:58 (EEST)

Să știi că nici pe cele cu șr nu le șterg pe toate. Dacă eu consider că poate fi recuperat ceva din articol, atunci prefer să-l las pentru a fi îndreptat. Pe enWiki mi-a șters un articol după 5 secunde, deși urma să-l completez. Li s-a părut că e prea mic pentru standardele lor. Sigur că aștept să văd dacă se completează. --Cezarika1 5 octombrie 2009 19:08 (EEST)

Probleme cu salpetrul...[modificare sursă]

Salut, Cezar. Se pare că ești singurul admin de serviciu la ora asta, te rog să ștergi pagina de redirect al Salpetru de Chile, a fost o confuzie regretabilă care trebuie corectat numaidecât în vederea punerii în curat a unor legături de la Iod. Mersi anticipat, al tău colaborator, --ZOLTAN (discuție) 5 octombrie 2009 21:00 (EEST)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Țetcu Mircea Rareș.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Să mă scuzi, dar nu ai dreptul să-ți punctezi propriul articol la concursul de scriere, așa cum ai făcut aici. //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 8 octombrie 2009, 21:30 (EET)

Ia în considerație și secțiunea despre românime, ca să nu mai umblu cu foarfeca. //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 8 octombrie 2009, 21:31 (EET)
Ok. Nu am citit regulamentul, parcă în alți ani era altfel. Retrag atunci toate punctările la categoriile unde sunt și eu nominalizat pentru a nu fi obligat să votez altfel decât ceea ce-mi dictează conștiința. --Cezarika1 8 octombrie 2009 21:32 (EEST)

Nominalizare[modificare sursă]

Mulțumesc pentru nominalizare. Cu părere de rău, nu pot accepta. Nu găsesc timp. Voi continua ca până acum, printre picături, seara, sau de weekend. -- Victor Blacus (discuție) 8 octombrie 2009 21:55 (EEST)

Cezar, -- te rog retrage nominalizarea. Dacă m-ai fi întrebat înainte, în loc să mă informezi după, nu m-aș afla acum într-o situație stânjenitoare. Nu așa se procedează. -- Victor Blacus (discuție) 10 octombrie 2009 10:55 (EEST)

Limba aromână[modificare sursă]

Bună ziua!

Tocmai voiam să aduc niște completări la articol (referință la oficializarea limbii, remedierea notelor, trei imagini), când am observat că este protejat, de aceea l-am introdus cu modificările propuse în Discuție:Limba aromână. Modificările nu au legătură cu polemica în jurul articolului. Dacă consideri că sunt în regulă, introdu-le în articol. Totodată te rog să faci ceva ce nu știu eu să fac, să se vadă două imagini pe care le-am luat din en:Aromanian language.

Mulțumiri anticipate,

Amator linguarum (discuție) 11 octombrie 2009 15:16 (EEST)

Cezar, după cum vezi protejarea articolului nu e o idee bună, pentru că îi împiedică și pe cei care trebuie lăsați să lucreze la articol. Soluția e blocarea vandalilor, nu întreruperea lucrului la articol.
Cît despre amicul Njirlu, deocamdată e suficient că l-ai blocat timp de o lună. Dacă revine și face iar prostii îl blocăm pe termen nelimitat. Probabil o să promită din nou că o să fie băiat cuminte, iar noi n-o să-l mai credem ca data trecută. Și atunci o să învețe ce înseamnă să minți o dată. — AdiJapan 11 octombrie 2009 18:10 (EEST)


Ce face pagina stearsa de tine (Mircea_Popescu) sa fie "o gluma", spre deosebire de sa zicem jumatate din articolele biografice, ca de exemplu:

Pentru a cita 5 din primele stiu eu, 7? la care m-am uitat.

Felicitări[modificare sursă]

Domnule Cezar, bună seara. Vă rog să acceptați sincerle mele felicitări pentru Muzeul Satului Bucovinean! Mi-ar place dacă dumneavoastră mi-ați transmite o adresă poștală validă pe orice canal de comunicații. Ipso: Felicitări și țineți-o tot așa! Al dumneavoastră devotat colaborator,--ZOLTAN (discuție) 13 octombrie 2009 20:55 (EEST)


Am nevoie de o mână de ajutor, un link funcțional de la Biserica de lemn din Lelești cu hramul „Sf.Ioan Gură de Aur” la Lelești I, acceași poveste de la Biserica de lemn din Lelești cu hramul „Sf.Nicolae” la Lelești II ca să o pot încărca. Casetele din josul paginii au un regim protejat sau nu știu eu cum să le accesez și din păcate în ele sunt multe greșeli și inadvertențe.--Țetcu Mircea Rareș 14 octombrie 2009 02:25 (EEST)

Ștergerea fișierelor[modificare sursă]

Cînd ștergi un fișier spune de ce, ca să nu fie nevoie să ghicim.

Cînd ștergi un fișier pe motiv că e duplicat, spune cum îl cheamă pe celălalt, ca să nu căutăm ca chiorii.

Și ca idee generală rubricile alea de descriere a modificărilor (pe care tu uiți sistematic să le completezi), de comentarii și de justificări nu sînt pentru proști, ci pentru toată lumea, cu atît mai mult pentru administratori. Nu degeaba ne acuză lumea că la Wikipedia nu știe dreapta ce face stînga. — AdiJapan 14 octombrie 2009 08:18 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Salut! Am scris articolul George Lövendal. Am adăugat informația, găsită pe internet că: La Suceava este expus bustul de bronz al artistului George Lövendal, realizat de sculptorul Panaite Chifu. Dacă știi unde este, și ai ocazia, te rog să-i tragi o poză pentru ilustrarea articolului. Cu mulțumiri, --Miehs (discuție) 14 octombrie 2009 10:22 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 14 octombrie 2009 13:29 (EEST)

Scuze[modificare sursă]

Cezar, vreau să-mi cer iertare pentru cearta de ieri. Trebuia să aștept pînă mă calmez și abia apoi să-ți spun ce mă doare. În orice caz, fie că mă ierți, fie că nu, vreau să te asigur că după părerea mea ești un contribuitor foarte valoros pentru Wikipedia. Mi-am dat seama de asta din ziua cînd ai venit, iar timpul a dovedit că am făcut bine să-ți iau apărarea cînd ai fost luat în șuturi și mă bucur că am putut face ceva să rămîi. Chiar dacă noi doi judecăm lucrurile oarecum diferit și uneori mai ies scîntei, cred în continuare că Wikipedia ar fi mult mai săracă fără tine.

De felul meu sînt zgîrcit la laude și darnic cu criticile, chiar și atunci cînd omul merită mai multe laude decît critici. Încearcă te rog să mă accepți așa cum sînt. — AdiJapan 15 octombrie 2009 09:26 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 20 octombrie 2009 20:42 (EEST)

Accept[modificare sursă]

Referitor la Sinagoga din Simelu: Va rog sa imi dati o adresa de e-mail si vi le trimit sa le incarcati dvs.

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui AdiJapan.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui AdiJapan.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Licența[modificare sursă]

Fișier:Eugen Bădărău.jpg --Miehs (discuție) 23 octombrie 2009 21:50 (EEST)

Indexare[modificare sursă]

La ce anume te referi? Numai bine, --Mihai Andrei (discuție) 24 octombrie 2009 12:45 (EEST)

Ai dreptate, indexarea trebuie făcută pe localități. Dacă nu ți-e greu, te-aș ruga să te ocupi tu de indexarea Bisericii Bob din Mediaș. Mulțumesc! Vicariatul greco-catolic ucrainean se află sub jurisdicția Episcopiei Unite a Maramureșului. Din câte știu, au câteva parohii în județul Suceava și vreo patru biserici pe care arhiepiscopul Pimen Zainea refuză să le restituie. --Mihai Andrei (discuție) 24 octombrie 2009 12:53 (EEST)
[2] Cred că le poți identifica mai bine decât mine. --Mihai Andrei (discuție) 24 octombrie 2009 12:59 (EEST)
Am mai gasit o lista, la mine in arhiva. Este vorba despre Biserica Sf. Dumitru din Campulung Moldovenesc (in localitate sunt alte cinci biserici ortodoxe), Biserica ruteana din Moldovita, Suceava (doua biserici in localitate) si alte cateva biserici rutene din judetul Maramures. S-ar putea ca intre timp biserica greco-catolica din Suceava sa fi fost retrocedata, dar nu sunt sigur. --Mihai Andrei (discuție) 24 octombrie 2009 13:04 (EEST)
Ar trebui intrebat protopopul Nicolae Nicolaișen sau parohul Ilie Veneciuc: [3] --Mihai Andrei (discuție) 24 octombrie 2009 13:08 (EEST)

Biserica de lemn din Madarjesti[modificare sursă]

Sunt trista azi. Foarte trista. Am vizitat locurile natale ale parintilor mei. Am facut poze cu mare entuziasm. Odata ajunsa in fata primului computer dispomibil, la Pascani, am descoperit ca cineva postase deja poze cu biserica MEA. Tristetea mea e partiala, tristetea nepoatei lui Mosu' Florea din Baltati. Nu credeam ca masi e cineva dintre wikipedisti interesat de zona asta. Spor la lucru. Data viitoare o sa fotografiez paraul Gugii si paraul Recea (astazi erau secate, astept primele ploi). Esti amabil sa mi le lasi mie? BlueMonday (discuție) 24 octombrie 2009 14:42 (EEST)

Relație[modificare sursă]

Dragă Cezar, eu sunt în Germania și îmi este puțin peste mână să aflu. Îți sugerez să-l contactezi, eventual prin telefon, pe parohul unit din Câmpulung, părintele Ilie Veneciuc: [4]. Acesta îți va putea da cu siguranță informațiile dorite. Numei bine, --Mihai Andrei (discuție) 26 octombrie 2009 17:14 (EET)

Mulțumesc pentru info. Poza nu-i a mea și nici nu a fost făcută sau încărcată de mine. Dacă nu are licență, atunci trebuie ștearsă. --Mihai Andrei (discuție) 26 octombrie 2009 18:39 (EET)

churches of Bukovina[modificare sursă]

Thanks for the photos of churches of romanian Bukovina on Commons. Very useful, great job! Grzegorz B. (discuție) 27 octombrie 2009 18:57 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 27 octombrie 2009 20:17 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 27 octombrie 2009 20:55 (EET)

Suceava[modificare sursă]

Cezar, bună dimineața. Am văzut el fugitivo contribuția ta la pagina cu Cetatea Sucevei (citez din memorie), felicitări! Imaginile sunt superbe (unii mă vor acuza că-s „lingău”-nu știu dacă am folosit corect slangul românesc). Acum vreo doi ani am avut timp suficient (două ore) să poposesc în Suceava (eram în drum către Chișinău) și am folosit timpul să ne ducem la Cetate. Când am văzut primele poze aplicate de către tine pe pagina Suceava, am fost uimit: credeam că cineva mi-a furat pozele făcute în septembrie 2007! Ești bun, ține-o tot așa! Al tău prieten,--ZOLTAN (discuție) 31 octombrie 2009 00:42 (EET)


Jijia[modificare sursă]

După cum arată Wikimapia, rezultă că cursul natural al Jijiei este cel care, foarte meandrat de la Chiperești în aval, care se vărsa în Prut la Gura Bohotin (Gorban). Din cauza multiplelor inundații, când s-au efectuat lucrările de regularizare a luncii Prutului, s-a executat și o albie nouă, care pornește de la Chiperești și ajunge amonte de Moreni. Astfel, la Chiperești apare o bifurcație o parte din debite pornind spre Gorban și altele - pe albia nouă - spre Moreni. De fapt, Jijia (inclusiv Bahluiul) sunt astăzi dirijate direct spre Prut amonte de Moreni, albia nouă fiind cuprinsă între două diguri. Cursul vechi al Jijiei, aval de Chiperești nu mai pare a fi legat de cursul superior al Jijiei, având exclusiv rolul de a colecta debitele afluenților mai mici ai Jijiei de pe cursul inferior și de a le conduce în Prut la Gorban. De altfel și cursul inferior al Jijiei a fost modificat, tăindu-se diferite coturi ale râului și chiar cu lucrări de regularizare mai importante în zona Costuleni. Partea inferioară a cursului vechii Jijii este și ea îndiguită. Afil (discuție) 2 noiembrie 2009 04:59 (EET)

Licența[modificare sursă]

Fișier:Mihail Iaroșenco.jpg--Miehs (discuție) 4 noiembrie 2009 00:41 (EET)

Salut[modificare sursă]

Imi cer mi de scuze daca am gresit cu ceva, este adevarat nu prea ma descurc aici pe wiki dar asta nu inseamna ca vreau sa stric, ba dimpotriva vreau sa ajut!

Cantalaresti[modificare sursă]

Cezare, podul de piatra de la Cantalaresti nu traverseaza raul Barlad. Ai gasit asta in vreo carte?!? Podul este peste un afluent de stanga a Barladului, cu curgere nepermanenta - cand am facut poza era secat. Vad ca la pagina despre Cantalaresti se vorbeste de un parau in nordul satului, pârâul "Hanului". Podul e tot in nord, asa ca poate o fi ala, nu stiu exact. --Chent (discuție) 5 noiembrie 2009 21:42 (EET)

Știri[modificare sursă]

Dragă Cezar, îți mulțumesc pt. mesaj, dar nu ai dreptate. Dacă pe 3 sau 4 noiembrie am șters o știre din 14 octombrie care vorbea la timpul viitor despre faptul că "la slujba oficiată în fața Catedralei Mitropolitane din Iași estimându-se că vor participa un milion de pelerini", am procedat corect. Bineînțeles că este prioritar să șterg o știre care nu mai este știre, decât să șterg informația (valabilă și corectă) că Herta Müller a fost laureată cu premiul Nobel. În definitiv ce știre este aceea că pe 14 octombrie "se estimează" că vor participa la Iași un milion de pelerini?! Ai văzut bine că nu am procedat arbitrar și că am lăsat știrea (cu adevărat știre) privitoare la decesul arhimandritului Teofil Părăian. --Mihai Andrei (discuție) 6 noiembrie 2009 12:23 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 7 noiembrie 2009 20:57 (EET)

Anulare abuzivă[modificare sursă]

D-le Cezarika1, consider că anularea făcută de dv. a intervențiilor mele la articolul Moses Rosen [5] - inclusiv mențiunea: „corecțiile trebuie făcute dacă sunt necesare” - este inutilă, nejustificată, abuzivă și jignitoare. Citez din pag. dv. de utilizator: ...eliminarea vandalismului (obscenități, ștergerea nejustificată a conținutului, teste) (...). Cel mai grav act de vandalism îl consider ștergerea nejustificată a conținutului. Cum și eu scriu aici, sufăr când văd că unul scrie și vine altul să-i șteargă munca... Ar trebui să păstrați un dram de consecvență cu propriile afirmații. --Alex F. (discuție) 11 noiembrie 2009 14:54 (EET)

Apreciez sincer activitatea dv. la ro.Wp., deci voi căuta să fac abstracție de tonul de superioritate și lipsa de politețe din «Explicația» dv. din 12 crt. În locul unor anulări repetate, abuzive și nefondate ale intervențiilor mele și a unor „explicații” penibile era suficient un cuvânt de scuze, care v-ar fi onorat mai mult.
Ați scris o serie de articole de calitate, dar Moses Rosen nu se numără printre ele. Folosirea ca sursă - practic - unică a memoriilor doctorului Rosen a dus la un articol apologetic, neechilibrat, cu un stil greoi și întortochiat. Cele 11 intervenții ale mele - anulate de dv. în două rânduri - au venit să elimine exagerările, laudele, zaharina, etc., să plaseze articolul pe o linie apropiată de PDVN, pentru a nu-l propune la ștergere. Pentru acest motiv am considerat că am contribuit consistent la acest articol.

Exemple:

- Numele «David Moses Rosen, mai cunoscut ca Moses Rosen» sau, sub forma actuală, «Moses Rosen, având numele ebraic de David Moshé Rozén» sunt formulări forțate. Cum ați fi scris numele lui «Constantin Karadja (Prințul Constantin Jean Lars Anthony Démetre Karadja)», sau «Ion Victor Antonescu», sau «Papa Pius al XII-lea, născut Maria Giuseppe Giovanni Eugenio Pacelli»?
- Titlul de gaon al rabinului-tată: în limba ebraică gaon înseamnă și geniu, cand se referă la o persoană oarecare („elevul David este gaon la matematică”, „Einstein a fost gaon”, etc. și gaon în sens de înțelept, tobă de carte, dar nu geniu între rabini.
-„Numeroase distincții în țară și peste hotare (printre care și israeliene -s.m.), i-au răsplătit eforturile.” Israelul este extrem de sărac în distincții (verificat!) Ei au 3 ordine militare, pentru fapte de arme, un titlu cu medalie și diplomă pentru neevreii Drepți între popoare și „Premiul de Stat" pentru cetățenii israelieni care s-au evidențiat în artă, etc. Dr. Rosen nu a putut primi niciuna dintre aceste distincții și altele nu sunt.
- Relațiile cu șef-rabinul dr. Șafran: Simpatia extrem de limitată dintre cei doi prelați este notorie. „Moses Rosen aduce dovezi în cartea sa că Șafran a fugit din țară ca un laș”... A folosi memoriile dr. Rosen ca sursă obiectivă în privința dr. Șafran este aberant. Dr. Rosen nu a fost sionist, spre deosebire de rabinul David Șafran. Și în cazul ăsta memoriile lui Rosen nu pot folosi ca sursă demnă de luat în considerație.
- Note vs. Referințe (references): Într-un articol științific referirea la o sursă sau alta, articole, carți, etc. se menționează la capitolul Referințe (references) , sau Surse. Capitolul Note cuprinde mențiunile, notele din cadrul articolului care vin să lămurească sau să complecteze anumite date din articol([A]).
- Folosirea acronimului z.l. (zihrono livraha): recunosc, am greșit, eu l-am considerat inițial un fel de titlu rabinic, luandu-mă după dv., care l-ați introdus inutil, încă de la prima variantă a articolului apoi am verificat și l-am anulat, dar dv. l-ați repus, ca să vadă tot omu' cine are drepturi pe articol!
- Etc., etc., etc.
- Regret sincer folosirea expresiei neinspirate (anulată de d. Ewan) că Ceaușescu i-a vândut pe evrei ca pe vite, expresie care poate fi interpretată ca o paralelă jignitoare pentru evrei. Nu evreii, ci sistemul ceaușist trebuia să se simtă blamat de acest comportament inuman.
Ca să n-o mai lungesc, principala dv. greșală este convingerea că un articol scris de dv. la ro.Wp. vă aparține și vă conferă drepturi speciale de copyright asupra lui. Vă citez: am acceptat unele modificări (...) din dorința de a nu crea tensiuni inutile... Aflați, vă rog, că articolele din Wp. nu vă aparțin, ci sunt de domeniu public și utilizatorul anonim are tot dreptul de a introduce modificări, indiferent dacă acceptați, sau nu. Apreciez și vă mulțumesc că-mi permiteți să scriu pe teme legate de microbiologie, cu condiția să nu-mi bag nasul și să nu suflu în ciorba dv., dar consider că nu aveți vocația să-mi acordați drepturi sau să mi le limitați. --Alex F. (discuție) 16 noiembrie 2009 14:39 (EET)

Episcop[modificare sursă]

Așa e meștere. Voiam să văd reacția ta din plictiseală --79.119.224.25 (discuție) 13 noiembrie 2009 10:16 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 13 noiembrie 2009 11:45 (EET)


Yahoo[modificare sursă]

Mai încearcă o dată. Nu știu cum am butonat, dar nu s-a făcut legăutura.--Miehs (discuție) 13 noiembrie 2009 18:17 (EET)

e pauză[modificare sursă]

Se mai ocupă cineva de ștergerea paginilor? Am marcat cred vreo 10. Acum văd că încep unii să-si schimbe denumirea paginilor de utilizatori în articole. Chiar nu mai e nimeni pe aici? --79.119.224.107 (discuție) 14 noiembrie 2009 18:32 (EET)

Bucovina de Nord[modificare sursă]

Ați scris o serie de articole, deosebit de utile, despre localitățile din Bucovina de Nord. Ocupându-mă, așa cum m-ați rugat, de cursurile de apă din zonă am elaborat hărțile respective, care aveau intenția de a prezenta rețeaua hidrografică, lămurind poziția râurilor respective.

Pentru moment, aceste hărți, care sunt în curs de definitivare, au fost încărcate în ro:wiki sub denumirea Bucovina1 și Bucovina2. Poate că elemente ale acestor hărți vă sunt utile la ilustrarea unora din articolele pe care le-ați scris.

Am însă anumite nelămuriri referitoare la numele localităților, unele dintre acestea având influență și asupra denumirilor râurilor. Denumirile unora din localități reprezintă transliterația numelor ucrainiene. Nu sunt convins că, în perioada interbelică, denumirile localităților respective era cea ucraineană. Mă refer în mod specific la: • Andrechivsche (menționez că în wikipedia germană se arată că numele românesc al localității ar fi fost Andreechiuschi) Numele rusesc este Andrekovskoe. • Poleachivsche – terminația ucraineană „sche” nu era practic utilizată în România. Ar fi fost mai logic să fie Poleachischi. Numele rusesc este Poleakovskoe. • Sokolii (care este Sokolii și în limba rusă) – Practic toate denumirile având rădăcina Sokol erau scrise în România cu „c” adică Socol: Socola, Socolari, Socoleni. • Halițivca care probabil ar trebui să fie Galițivca. Alte denumiri cu aceeași rădăcină au menținut litera G, de exemplu Galițin (în zona Hotin). • Hreblina pentru care de:wiki indică pentru limba română ambele variante Hreblina și Greblina. • Lipovețul Mare – Lipoveț pare o transliterare din ucraineană. În logica limbii române pare se fie mai degrabă „văț” (ca în Volovăț).

Din păcate nu am niciun fel de indicații asupra denumirilor râurilor din Bucovina de Nord în perioada interbelică. Denumirile de pe hărți – afară de cazurile când erau denumiri ale localităților sau denumiri evident românești – sunt transliterarea denumirilor de pe hărțile rusești. Nu am nici măcar posibilitatea de a confrunta denumirile cu cele din limba ucraineană. De aceea, vă rog să mă informați dacă aveți anumite obiecții la denumirile râurilor de pe hărțile Bucovina1 și Bucovina2.

Într-o corespondență anterioară am discutat problema râurilor Dragomirna și Mitocul. Am fost de acord cu Dvs. că ele au o confluență comună înainte de vărsarea în Suceava. Am ridicat problema la Direcția Apelor Siret din Bacău și am obținut confirmarea oficială. Totuși, pare-se că din punct de vedere oficial, Mitocul se varsă în Dragomirna (și nu invers) așa cum afirmasem. Astfel, ultimul tronson, de circa 100 m de la vărsare este oficial râul Dragomirna care se varsă în Suceava și nu râul Mitoc. Voi face corecturile în articolele respective. Dar probabil că trebuie modificată în mod corespunzător și textul fotografiilor. Afil (discuție) 25 noiembrie 2009 01:34 (EET)

UC Cuza[modificare sursă]

Salut. Adaugă te rog explicația utilizării cinstite la Fişier:ACCuza1.jpg și Fişier:ACCuza2.jpg. Apropo, link-ul la geocities nu mai e valid. Poate imaginile sunt DP? //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 27 noiembrie 2009, 00:39 (EET)

Bloco de Esquerda[modificare sursă]

Salut! Am găsit articolul cu textul: Bloco de Esquerda este un om politic portughez, membru al Parlamentului European în perioada 2004-2009 din partea Portugaliei.

Bloco de Esquerda înseamnă Blocul de stânga și este o grupare politică. Cred că trebuie corectat.--Miehs (discuție) 2 decembrie 2009 17:28 (EET)

Notificare[modificare sursă]

Fişier:Abba Eban.jpg. //  GikÜ  vorbe  fapte  / marți, 15 decembrie 2009, 21:05 (EET)

Fișier:IosifConstantinDragan.jpg[modificare sursă]

Hello Cezarika1, I'm Italian and I would like to add a photo of Constantin Dragan in his italian wikipedia page. This could be done, and also in the english page, if you could upload the image on Wikimedia Commons. Thank you if you can do this. Salut!, Giuseppe, --Gab.pr (discuție) 18 decembrie 2009 12:53 (EET)

Fişier:Gheorghe_Murgeanu.jpg[modificare sursă]

La fișierul ăsta trebuie de actualizat licența. Și ar fi bine să indici sursa. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 20 decembrie 2009, 18:11 (EET)

Uite încă un fișier cu probleme: Fişier:Accident (film)1976.jpg. //  GikÜ  vorbe  fapte  / duminică, 20 decembrie 2009, 19:07 (EET)

Faceți ce vreți că nu mă mai interesează. Am obosit să explic de zeci de ori ca prostul cu ce probleme mă confrunt aici și să remarc o indiferență aproape totală față de problemele mele. E clar că Wikipedia nu e ceva serios. --Cezarika1 20 decembrie 2009 19:55 (EET)

Crăciun fericit![modificare sursă]

Guido Reni 003.jpg


Dragul meu Cezarika1!

Cu ocazia sfintei sărbătoriri a nașterii Mântuitorului Isus Cristos, te rog să primești împreună cu cei dragi cele mai calde urări tradiționale de

Crăciun Fericit !

Zoltán


Sărbători Fericite![modificare sursă]

Sărbătorile de iarnă sunt magice și leagă realitatea de basm. Vă doresc să aveți un Crăciun fericit alături de cei apropiați și fie ca noul an să vă aducă numai zile albe și frumoase ca și zăpada de pe brazi. La mulți ani!


P.S: Sărbători fericite! Ervin
Bolas navideñas.jpg
12242008 ChristmasEve00028.JPG
Sărbători fericite!

Fie ca toate visele pe care le făurești în aceste zile magice de Sărbătoare să se împlinescă, iar drumul străbătut pentru realizarea lor să-ți aducă bucurie în inimă, iar în casă, fericire și belșug.

Sărbători frumoase! Lucian C.
Windbuchencom.jpg

Sărbători fericite[modificare sursă]

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, îți urez, atât dumitale cât și celor dragi dumitale, un Crăciun fericit și un An Nou 2010 plin de realizări. Wars (discuție) 24 decembrie 2009 07:39 (EET)

Apple tree in blossom May 2006 FLG 100676.JPG
Crăciun Fericit și îmbelșugat !

Un An Nou 2010 plin de bucurii !


Wars
Pinus Ponderosa Shadow 70226.JPG


Sărbători fericite![modificare sursă]

Acum, când colindele, toate născute sub zăpezi, aduc cu ele mireasma de Iisus născut în iesle, simțim și noi tot mai tare atmosfera de Sărbătoare ce se apropie. Deschideți ușa și lăsați spiritul Crăciunului să vă intre în casă! Deschideți inimile și lăsați Bucuria și Împlinirea să vă intre în suflet! Deschideți larg brațele și îmbrățișarea voastră caldă, vorba bună și gândul curat să fie cel mai de preț cadou pentru cei dragi! Fie ca Iubirea, Înțelepciunea, Încrederea și Generozitatea să vă călăuzească pașii în Noul An 2010! La mulți ani!
CandleChristmas.JPG
Sărbători fericite! Daniel Mesaj 24 decembrie 2009
CandleChristmas.JPG
Crăciun fericit!

Felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia zilei în care sărbătorim Nașterea Domnului vă urez fericire, sănătate și dorințe împlinite.

Bourge
Birthofchristwithangelsberruguete.png
Snowman icon.png

vă dorește un Crăciun fericit și un An Nou încărcat cu succese!

Fie ca Anul Nou 2010 să se înece în momente de bucurie și împlinire, iar Wikipedia să cunoască noi culmi și noi performanțe! Pe care toate le vom face împreună!
Weihnachtsbaum.wiki.png


Sărbători fericite[modificare sursă]

Cu simpatie, Alexander Tendler (discuție) 25 decembrie 2009 00:59 (EET)

Râuri[modificare sursă]

Voi încerca, însă este laborios și cere timp. Pentru moment mă zbat cu cele din Bucovina. Singura sursă pe care o am sunt hărțile militare sovietice și pentru denumiri, atât râuri cât și localități nu este acceptabilă o simplă transliterare, cu atât mai mult cu cât denumirile sunt uneori stâlcite. Dacă până când fac o listă completă aveți anumite întrebări concrete, vă stau la dispoziție.

Vă reamintesc că într-o problemă similară de toponimie, mai aștept comentariile Dvs. Afil (discuție) 3 ianuarie 2010 08:14 (EET)


Catalpug[modificare sursă]

Nu știu cum se numea pe vremea lui Ștefan cel Mare. Dar oricum în epoca modernă, când România stăpînea Buceacul era numit Catalpug. Poate că coexistă ambele denumiri, deoarece sursele în limba rusă vorbesc de Catlabug. Dar consultați orice manual de geografie dinainte de 1945, unde denumirea adoptată era Catalpug. Afil (discuție) 5 ianuarie 2010 07:37 (EET)

Tambunar este o greșală de dactilografiere. Aveți dreptate, este Tașbunar.
În privința celorlate întrebări, nu mi-e clar la ce vă referiți. Dacă este vorba despre articolul cu raioanele Ucrainei, informațiile sunt cele care sunt prezentate în Wikipedia engleză, germană, italiană și ucraineană. Nu văd dece ați vrea ca în cea română să fie diferite. În privința denumirilor române putem discuta.
Poate sunt unele scăpări, nu am terminat corecturile. Dar nu am inventat unele denumiri, de exemplu Transcarpația, care era așa în Ro:Wikipedia și nu am găsit nicio referință care să-mi arate care este denumirea corectă.
Vă atrag atenția asupra anumitor detalii:
 • M-am apucat de elementele geografice din Bucovina de Nord numai la solicitarea Dvs. Sunt perfect dispus să las totul baltă. Am destule lucruri de care mă pot apuca. Inutil să săriți ca mușcat de șarpe.
 • Am avut anumite nelămuriri cu privire la toponimia zonei, pe care vi le-am transmis. Nu ați reacționat în niciun fel. Nu văd dece reacționați în prezent.
 • Nu am nicio pretenție asupra denumirilor localităților. Dvs. mi-ați declarat că aveți nelămuriri cu privire la denumirile respective. Dar lăsați hidronimia pe seama mea.

Afil (discuție) 5 ianuarie 2010 07:50 (EET)

Iar vă grăbiți. Aveți dreptate dacă vă limitați la schiță. Dar dacă citiți textul, veți vedea că apare Catalpug. Sursa indicată arată măcar că acceptă ambele variante. Dar vă asigur că înainte de 1945 la geografie se învăța că denumirea era Catalpug. Afil (discuție) 5 ianuarie 2010 07:57 (EET)

AVEȚI DREPTATE. SUNT UN TÂMPIT. VĂ MULȚUMESC CĂ M-AȚI LĂMURIT ȘI MI-AȚI DESCHIS OCHII. NU VREAU SĂ VĂ MAI DERANJEZ LA WIKIPEDIA. E CLAR CĂ NU MAI AM CE CĂUTA AICI. --Cezarika1 5 ianuarie 2010 08:01 (EET)

Nu văd ce articole v-am modificat în mod arbitrar. Vă reamintesc că Dvs. mi-ați cerut să intervin și nu am intervenit decât cu unele informații cu privire la hidronimie. Și vă reamintesc încă odată că nu eu sunt cel care nu am răspuns la mesaje. Trebuie să vă hotărîți ce vreți să faceți și dacă doriți să aveți un dialog și dece îmi cereți să intervin când vă asigur că interesul meu pentru Basarabia de Sud este extrem de redus.Afil (discuție) 5 ianuarie 2010 08:07 (EET)

Rog să nu-mi mai scrieți pentru că nu voi mai răspunde[modificare sursă]

Faceți ce vreți. Eu mi-am terminat treaba aici. Când o să mă plătească pentru ce fac, atunci o să-mi poată impune Wikipedia ceva. Până atunci n-au decât să scrie toți ce prostii vor. Rog să nu-mi mai scrie nimeni nimic pentru că nu mai răspund aici. --Cezarika1 5 ianuarie 2010 08:14 (EET)

Cezare, ai un defect, ești prea irascibil sau prea sensibil și ești încă prea tânăr pentru asta. Ești unul dintre puținii oameni pe care îi apreciez pe Wikipedia, pentru că ești unul din prea puținii care face articole muncite. O să îți spun ce mi-a spus Baboș, nu te lăsa hărțuit de oricine. Asta e țara în care trăim (din păcate) și ăștia sunt oamenii lângă care trăim (tot din păcate).--Țetcu Mircea Rareș 7 ianuarie 2010 17:43 (EET)

Nu am vazut de la ce a pornit disputa , dar am văzut și eu cateva din articolele scrise de tine , sunt foarte bune și sunt de acord cu Utilizator:Țetcu Mircea Rareș, este păcat să te retragi . Supărările trebuie date deoparte , nu trebuie ținute la suflet. Eu îți urez sănătate , zile senine și supărări puține în anul 2010 . -- Argenna (discuție) 10 ianuarie 2010 12:52 (EET)

Pro Domo![modificare sursă]

Bună ziua, Cezar. Cred, cu toate că niciodată nu m-am considerat infaibil, că revenirea ta este un real câștig, nu mumai pentru cultura Română, dar, și acesta este un aspect foarte important, pentru dezvoltarea culturii electronice universale! Așa cum am scris unor prieteni de-ai noștri, nu contează nicio ceartă, nicio „zeamă” lungă, nici măcar discuțiile în contradictoriu cu privire la proceduri, premii, sau alte „actus majoris potentiae”(:-)!). Important este ceea ce faci! Să nu crezi că nu există și indivizi (famulus ordinariae) care apreciază munca ta! Eu unul, mă număr printre aceștia! Al tău prieten,--ZOLTAN (discuție) 23 ianuarie 2010 14:12 (EET)

Mă alătur lui Zoltan și vreau să precizez că, știind câte articole ai creat, plecarea ta ar însemna o tragică pierdere pentru Wikipedia Română, fără nici o exagerare. Te rog mult să nu ne lași baltă. Al tău prieten —  Ark25  (discuție) 23 ianuarie 2010 15:57 (EET)

Plasele din 1930[modificare sursă]

Salut! Plasele și localitățile le-am luat ințial de pe http://suedost.dyndns.org/ethnodoc/abfrage_ethnodoc/Dateien/data/MO_Ismail_1930.pdf, le-am rearanjat și le-am pus pe WP, acum nu știu de ce dar nu mai pot accesa respectiva sursă. Le-am lăsat temporar de-oparte până nu ma procopsesc cu datele din arhivă. Care-i problema, la vare Plasă-localitate?--VRusnac (discuție) 29 ianuarie 2010 09:34 (EET)

Cred că ar fi cel mai bine să mai vedem care inexactităti se mai depistează ca apoi să le rezolv pe toate. --VRusnac (discuție) 29 ianuarie 2010 10:19 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 1 februarie 2010 13:34 (EET)

Imagini[modificare sursă]

Mulțumesc mult pentru avertisment , cred că aș fi un pic dezamăgită . Ai dreptate , sunt mai puțin de 70 de ani . Pe undeva e drept , pe de altă parte e nedrept . E drept dacă ne gândim la arhitect , e opera lui , e nedrept dacă ne gândim că o prezentare nu ar fi deloc sugestivă fără imagini . Ele mai sunt și pe alte site-uri , cum ar fi biserici.org , panoramio sau bloguri personale , deoarece autorii imaginilor , ca și mine , le-au considerat ca făcând parte din peisajul citadin . Cred ca este greu și să le șterg de pe Commons. Mai poți șterge vreo imagine după ce ai descărcat-o ? Am să aștept să le șteargă alții ! Aceeași situație este și cu imaginile din fotogaleriile bisericilor catolice noi „Regina Maria Fecioară” , „Sfânta Tereza” și „Sfântul Anton” . În altă ordine de idei , mă bucur că ai revenit ! Ți-am admirat galeria de imagini , e mare ! Și frumoasă ! Mi-a plăcut și ideea cu „Monumente arhitectonice ale municipiului Iași” , chiar dacă e suspendată ! Mult succes în proiecte și pe celelelalte planuri ! Argenna (discuție) 2 februarie 2010 00:24 (EET) P.S.Nu știu ce are de iese în formatul acesta , e prima oară cînd mi se întâmplă aceasta!

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 3 februarie 2010 12:38 (EET)

Lic[modificare sursă]

Salut! Sper ca e bine ce licenta am pus acolo, tinand cont ca eu sunt autorul fotografiei. Ms de atentionare. Compactforever Talk mortal! 4 februarie 2010 10:46 (EET)

Probleme legături WIKI[modificare sursă]

Salut! Luvrez la orașele din Moldova. Am permisiunea editurii și a autorului-coordonator al "Gidului orașelor din RM" pentru a utiliza integral materialele publicate acolo. La încărcarea unui text mare în cutia cu nisip (semnalizat, lucrez cu Firefox) am pierdut posibilitatea de a pune parantezele patrate duble la legături. Poate știi pe unde am călcat aiurea sau care ar fi rezolvarea problemei. Restartarea calculatorului nu rezolvă problema. Evident semnătora la fel. Rusnac Valeriu

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Meszzoli.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--ZOLTAN (discuție) 7 februarie 2010 18:19 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui impy4ever.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Unse-i retul rusesc[modificare sursă]

Salut! Textul spune:

 • Aici
 • la 17 decembrie în anul 1821
 • în timpul deplasării
 • spre Basarabia
 • s-a oprit
 • A.S.Pușkn

--VRusnac (discuție) 9 februarie 2010 08:01 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 9 februarie 2010 19:29 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 9 februarie 2010 19:37 (EET)

Atzel[modificare sursă]

Am facut modificarea. Ms de atentionare. Cu bine, Compactforever Discuție 10 februarie 2010 00:16 (EET)

Emeric Dembroschi[modificare sursă]

Bună ziua. Văd că ați schimbat titlul din Emerich Dembrovschi în titlul actual cu explicația „se numește în acte emeric dembroschi”. De unde aveți aceste date? Ar trebui puse ca referințe, deoarece pe situl Federației Române de Fotbal este trecut ca Emeric Dembrovski.--Mycomp (discuție) 10 februarie 2010 16:46 (EET)

Râul Gealair[modificare sursă]

Salut! Aborgenii, și pămîntenii mei, afirmă că pârăul respectiv trece pe lângă o localitate cu acel(i)ași nume din Ukraina.--VRusnac (discuție) 10 februarie 2010 19:51 (EET)

Dembroschi[modificare sursă]

Am făcut o propunere la pagina de discuții a articolului. (Scuze, dar nu știu cum să pun formatul mesaj ca să ducă direct la acea pagină de discuții a articolului, așa că vă informez pe această cale).--Mycomp (discuție) 11 februarie 2010 02:16 (EET)

Harta RM[modificare sursă]

Am o hartă (hârtie) la scara 1:200 000 din 1998 editată de Întreprinderea de Stat Fabrica Cartografică Militară din Kiev care era în comercializată liber pe timpuri. Fiind făcută față-verso am două, una din care pot să o cedez daca-mi sugerezi varianta. Alta-i WikiMapia, unde permanent mă duc când vine vorba de amplasamente și localități. Nu sunt sigure informațiile (suprapuse) de pe hartă, dar oricum, pot să-ți dăi sama unde te afli și ce mai este prin zonă. --VRusnac (discuție) 11 februarie 2010 07:05 (EET)

Legături către www.descoperabucovina.eu[modificare sursă]

Un utilizator adaugă legături la subpagini de aici în multe articole. Eu nu pot decide dacă e sau nu e spam. Cred că te interesează. Toate bune! -- Victor Blacus (discuție) 12 februarie 2010 19:16 (EET)

Vorbesc despre asta. -- Victor Blacus (discuție) 12 februarie 2010 19:29 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 15 februarie 2010 09:28 (EET)

Localitati Bucovina de Nord[modificare sursă]

Salut. La toate localitatile ai pus prima data sintagma "a facut parte inca de la infiintare din regiunea Bucovina a Principatului Moldovei".

Am sa te rog sa corectezi peste tot, pt ca e un fals istoric. Numele Bucovina a aparut abia DUPA 1775, inainte de acest an neexistand o anume regiune particularizata in acea zona. Mult mai corect este simplu, "din Principatul Moldovei". --Madalinfocsa (discuție) 19 februarie 2010 15:32 (EET)

Cioturi[modificare sursă]

Salut, apreciez mesajul, sper ca totusi nu ai sters "articolele de 5 cuvinte". Ele urmeaza sa fie completate la un moment dat. Daca esti atent, acolo au fost puse linkuri cu informatii foarte importante despre subiectul articolului. E vorba de o contributie la proiectul lui Al.Babos cu Bisericile de lemn. --Madalinfocsa (discuție) 19 februarie 2010 16:57 (EET)

Imi pare rau ca ma tratezi de sus, si chiar apreciam munca ta pt zonele din Basarabia si Bucovina de Nord. Vad ca nu intelegi ca pusesem acolo linkuri catre singurele locuri din internet unde exista informatii despre acele biserici de lemn. E mai mare pacatul sa se piarda chestia asta, era un punct f bun de plecare pt a completa articolele nescrise despre bisericile de lemn romanesti din Maramuresul ucrainean. Ar fi urmat sa se dezvolte articole corespunzatoare nivelului cerut de wikipedia, din chiar informatiile de la acele linkuri. Facusem o munca buna de aducere a informatiilor "la fileu". Nu am 6 maini, nu pot sa le si scriu in acelasi timp, dar erau puse acolo ca sa ajute la scrierea lor. Din acele linkuri se poate naste mult mai usor un articol bun, decat din nimic. Eu nu am timp sa le scriu momentan, ca nu ma plateste nimeni pt a scrie in wikipedia, dar vad ca munca voluntara, bine-intentionata nu prea e apreciata aici... :( Sper totusi sa intelegi si sa repui articolele respective, sterse. Vor veni oameni ca dl. Babos sau colaboratorii lor care au timp mai mult si vor face articole de calitate din informatiile brute aduse de mine acolo. ok ? --Madalinfocsa (discuție) 19 februarie 2010 17:11 (EET)

Inteleg ratiunea care te ghideaza pe tine omule, dar wikipedia nu e o enciclopedie oficiala, nu are autoritate stiintifica unilaterala, ci principalul ei rol este acela de INFORMARE, oameni buni. De facilitare a circulatiei informatiei. De POPULARIZARE. Oricine vedea albastre linkurile catre bisericile alea, intra sa vada informatie, accesa linkurile si afla ca EXISTA acele biserici, LE VEDEA POZELE ! Aste este extrem de important pt cineva din afara, care nu stie unde sa caute informatii despre acele biserici. Asa, acum vede linkurile cu rosu si ramane dezamagit ca nu exista info despre acele biserici... e mai mare pacatul, zau asa... :( Pe cine deranjau acele cioturi ? PE NIMENI ! Ele pot trai foarte bine acolo, puneti-le eticheta de ciota si cate etichete vreti voi, dar lasati informatia sa circule ! Asta e rolul wikipediei. Iar voi obstructionati circulatia informatiei. Eu asa vad lucrurile, cu tot respectul... --Madalinfocsa (discuție) 19 februarie 2010 17:33 (EET) --Madalinfocsa (discuție) 19 februarie 2010 17:33 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Ionutzmovie.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Ionutzmovie discută 19 februarie 2010 19:53 (EET)

re:Picasa[modificare sursă]

Imaginile sunt în regulă. Ele sunt libere conform licenței {{cc-by-3.0}} (vezi Photo reuse în partea dreaptă) și au fost revizuite de către un administrator (vezi Mădălin Voicu.JPG.— Ionutzmovie discută 19 februarie 2010 23:40 (EET)

Maria Ciobanu[modificare sursă]

Bună dimineața. Numele meu este Ilie Măndoiu și sunt președintele Fan club-ului MARIA CIOBANU. Am văzut că ați șters poza de la articolul despre celebra cântăreață de muzică populară, doamna MARIA CIOBANU. Rog a lăsa acea poză valabilă pentru numele acesta, deoarece este o imagine sugestivă. Doamna consilier care poartă același nume, nu are însă notorietatea celebrei interprete de muzică populară. Drept exemplu, orice studiu ați face referitor la cine este MARIA CIOBANU, vi se va relata - din partea a zeci de milioane de români - că este vorba de celebra interpretă româncă. Vă mulțumesc. www.MARIACIOBANU.org 20 februarie 2010 02:34 (EET)

Amănunt[modificare sursă]

La articolul Sărata, textul "Er beendete die von Lindl eingeführte Gütergemeinschaft und verteilte das Land an die Familien" nu înseamnă "El a finalizat acțiunea de închegare a comunității (începută de Lindl) și a împărțit terenuri familiilor de emigranți", ci: "El a pus capăt regimului comunității de bunuri (devălmășiei), inițiate de Lindl, și a împărțit terenurile familiilor de emigranți". Nu am făcut eu modificarea pentru că articolul are eticheta "La această pagină sau secțiune se lucrează în prezent". Toate cele bune, --Miehs (discuție) 20 februarie 2010 11:45 (EET)

Regimul comunității de bunuri (devălmășia) înseamnă că terenul aparține obștii și e dat în folodință membrilor ei. Acestia îl pot folosi pe timpul cât le e dat în folosință, dar nu îl pot vinde (cum mai e acum în România situația pășunilor comunale). Aceste terenuri le-au fost apoi date în proprietate țăranilor, fiecare putând face ce voia cu terenul.
La cele religioase nu mă prea pricep, dar la Erweckungsbewegung scrie că e o mișcare creștină de revenire la un mod de viață inspirat de Biblie. Nu știu care e denumirea consacrată în română. --Miehs (discuție) 20 februarie 2010 12:04 (EET)
Fiind dator cu un răspuns am mai "săpat" și am găsit că Erweckungsbewegung trimite la Born again (Christianity). Am găsit pe un sait al trasducătorilor că este propus echivalentul românesc pocăit. Nu știu dacă e așa. --Miehs (discuție) 20 februarie 2010 13:19 (EET)
Allgäuer Erweckungsbewegung = Erweckungsbewegung (Mișcarea de pocăință???) din Allgäu. Deci, nu: Acolo, el a intrat în contact cu partizanii mișcării de reînnoire Allgäuer. ci Acolo, el a intrat în contact cu partizanii mișcării (de reînnoire???) din Allgäu.
Evident, puteam și eu modifica, dar cred că e mai util să explic.--Miehs (discuție) 21 februarie 2010 10:17 (EET)

Întâlnire, 27 martie 2010[modificare sursă]

Salut. În întâlnirea ce se prefigurează la finalul lui martie aș dori să finalizăm procedura de înființare a Asociației Wikimedia România. În acest sens m-aș bucura să-ți exprimi punctele de vedere cât privește subiectele discutate la Wikipedia:Întâlniri/București5. Toate bune. --Rebel 23 februarie 2010 04:21 (EET)

IE8[modificare sursă]

Salut,

În primul rând mulțumesc că ai acceptat să îți instalezi IE8 pentru a putea vedea diacriticele corecte. Aș dori să-mi confirmi că poți vedea diacriticele, de aceea voi scrie acest text cu cele cu virgulă.

În ceea ce privește problemele tale, majoritatea utilizatorilor se bucură de o viteză mai mare de randare a paginilor în IE8 față de IE6. Îmi vin în minte două explicații pentru problema asta: ori calculatorul tău este destul de vechi încât să se simtă trecerea de la IE6 la IE8 (poți să verifici asta dând right-click pe taskbar și alegând "Start Task Manager"; de acolo te duci în tabul Performance și te uiți cât de mult urcă procesorul când încarci o pagină mare de la Wikipedia - peste 80% e cam rău), ori ai anumite lucruri care îl fac să se miște prost. Poți să încerci una din următoarele legături: [6] [7] [8].

A doua problemă nu sunt sigur că am înțeles-o bine. Spui că atunci când editezi ceva și ești în mijlocul casetei de editare, dacă apeși enter, mută textul în așa fel încât linia nouă să fie în partea de jos a ferestrei de editare? Eu nu pot să reproduc acest comportament, dar o să mă mai interesez.--Strainu (دسستي‎)  23 februarie 2010 18:31 (EET)

OK, deci ai o problemă cu memoria. Asta ar explica de ce se mișcă greu, și parțial cealaltă problemă. Din păcate nu cred că am cum să te ajut aici. Poate ar trebui să te întorci la IE6 ([9] punctele 1 și 2 ar trebui să se aplice la tine dacă nu ai SP3) și să instalezi totuși updateul de limbă. Ăla nu face decât să îți actualizeze fonturile (și poate și el să fie dezinstalat dacă îți face probleme)--Strainu (دسستي‎)  24 februarie 2010 10:26 (EET)
Firefoxul e cunoscut ca mâncător de memorie. Poți să încerci totuși niște șmecherii de la [10], poate te ajută. Fii atent mai ales la "Settings that reduce memory usage", poți să observi o degradare de performanță. Probabil trebuie să experimentezi un pic cu ele până te satisfac. Nu uita să te uiți și în celelalte articole din categoriile articolului, poate găsești ceva. Ai putea să încerci un firefox mai vechi, care nu mai este suportat, gen 2.5 sau 3.0.--Strainu (دسستي‎)  24 februarie 2010 11:24 (EET)
În XP vei scrie cu diacritice vechi întotdeauna, dacă nu instalezi mapări vechi de tastatură. În cazul fișierelor, se vor crea redirectări (se poate) sau vor fi mutate cu un robot (cum se face transferul la commons acum).--Strainu (دسستي‎)  27 februarie 2010 15:44 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 24 februarie 2010 12:07 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 25 februarie 2010 10:26 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:România la Jocurile Olimpice de iarnă din 1976.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 26 februarie 2010 12:16 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Strainu.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

--Redfox hq (discuție) 27 februarie 2010 15:45 (EET)

Includerea articolului în motoarele de căutare[modificare sursă]

Întru-nceput îmi prezint scuzele, poate părea o întrebare stupidă, dar sunt habarnist la acest capitol: de ce articolul Grigore Nandriș nu e inclus la rezultatele unei căutări pe Google? Trebuie bifat ceva undeva sau pur și simplu e o chestie legată de numărul accesărilor paginii? Mulțămesc "dumnilorvoastre" și să ne trăiască Wikipedia mioritică! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Iorest (discuție • contribuții).

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 4 martie 2010 10:44 (EET)

Iosif Sava[modificare sursă]

Nu știu ce licență se potrivește. E o fotografie făcută de mine în 2007 și nu am pretenții de copyright.--Miehs (discuție) 5 martie 2010 11:02 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 5 martie 2010 11:17 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 5 martie 2010 11:24 (EET)

a sau ă?[modificare sursă]

Salut! Plecând de la articolul Sergiu Balan am găsit pe undeva articolul Evoluții modeste și din partea lui Alexandra Camenșic și Sergiu Bălan. Aici apare ca Bălan. Cum o fi corect? Toate cele bune, --Miehs (discuție) 7 martie 2010 12:26 (EET)

Plan Cetatea Sucevei[modificare sursă]

Salut, si imi cer scuze ca am raspuns mai tarziu. Chiar aveam de gand sa fac o serie de planuri cu cetatile medievale ale Moldovei, dar va trebui sa mai ai putin rabdare cu mine, cam pana la sfarsitul lui martie/inceputul lui aprilie. Abia am terminat harta administrativa detaliata a Romaniei in 1942 si acum lucrez la o harta etnica a tinutului Hotinului la 1844 si la harta electorala a alegerilor din 1937 pe judete.

Mi-ar fi de mare ajutor daca ai reusi sa gasesti astfel de planuri si pt. alte cetati: Hotin, Soroca, Neamt, Cetatea Alba, Tetina etc.. Multumesc anticipat.

Andrein 9 martie 2010 13:35 (EET)

Ion Antonescu[modificare sursă]

Salut,

-Articolul Ion Antonescu este chiar foarte mare, 113 KB! (articolul din enWp. are 200 KB) dar consider că ruperea lui în 2 articole nu ar fi benefică, articolul - după mine - este destul de unitar, de legat conjunctural.
-Relevanța lui Hogea cred că a fost motivată în text.
-Cu toate divergențele repetate dintre noi, sunt curios să primesc critica dv. la articolul respectiv, la capitolul „Campania de reabilitare a lui Antonescu”. Cu bine, --Alex F. (discuție) 10 martie 2010 13:14 (EET)

Merci. Alex F. (discuție) 10 martie 2010 13:52 (EET)

Propunere[modificare sursă]

Salut ! deoarece avem deja prea multe categorii, propun desființarea Categorie:Biatloniști după naționalitate, naționalitățile pot apare direct la Categorie:Biatloniști --Leopardul (discuție) 11 martie 2010 16:46 (EET)

 • Rezolvat Rezolvat--Leopardul (discuție) 11 martie 2010 17:10 (EET)
 • Cu privire la necrolog cred că ai dreptate, o să fie folosit numai la tabele pe ani ca în celelate wikipedii --Leopardul (discuție) 12 martie 2010 22:27 (EET)

Bila Krynytsya?

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 15 martie 2010 14:45 (EET)

Fostul muzeu memorial Emil Isac[modificare sursă]

Cezărică,
Nu cred că ai procedat corect când ai redenumit pagina „Fostul...” în „Muzeul...”. Fapt este că, potrivit articolului, conținutul muzeului este depus undeva, într-o arhivă, și publicul nu are acces la el. Practic muzeul nu mai există, și probabil nu va mai fi creat. Probabil că cea mai bună soluție, până la redeschiderea lui, este anularea completă a articolului și inserarea mențiunii existenței, într-o anumită perioadă, a unui muzeu „Emil Isac”, în cadrul unei secțiuni din articolul dedicat poetului.

Potrivit Dex online [11], dicționarul român-român accesibil online, definiția muzeului ar fi „Instituție care se ocupă cu strângerea, păstrarea și expunerea obiectelor care prezintă interes istoric, științific, artistic etc.; clădire în care sunt păstrate și expuse astfel de obiecte.” Cum pachetul de documente și alte obiecte aparținând poetului nu poate fi desemnat nici ca „instituție”, și cu atât mai puțin ca și „clădire”, muzeul memorial respectiv ține de acum de domeniul istoriei.

Nerissa-Marie (discuție) 16 martie 2010 23:36 (EET)Am luat la cunoștință de hotărârea Dvs. Am decis să o accept. În ciuda caracterului de fapt trecut a existenței muzeului respectiv (caracter menționat în prima linie a articolului, și pe care eu am sugerat-o pentru titlu), muzeul a existat în mod real, și existența lui este demnă de menționat într-o enciclopedie electronică.

Vă mulțumesc pentru reacția promptă. Chiar dacă nu am „50.000” de articole la activ, sunt și eu foarte convins de importanța articolelor de calitate, din punct de vedere ortografic, al conținutului lor, și al lungimii lor (am văzut foarte multe articole de un rând la Wikipedia română). În acest sens, îmi aduc și eu contribuția modestă la creșterea unei Wikipedii corecte și exacte. Calitatea trebuie totdeauna să țină pasul cu cantitatea.

Nerissa-Marie (discuție) 17 martie 2010 00:33 (EET) Bine. Propun să lăsăm lucrurile să își urmeze cursul normal. După cum am spus deja, mă îndoiesc că va mai exista vreodată vreun muzeu memorial Emil Isac, iar dacă se va dovedi că am greșit, cu atât mai mult veți fi avut Dvs. dreptate ca să păstrați pagina la prezent. Chiar dacă voi avea dreptate, Wikipedia va servi drept memorie vie a existenței unei arhive Emil Isac, pentru cercetătorul interesat de ea.

Cred că Muzeul "Emil Isac" din Cluj-Napoca e un titlu corect, și nu "Fostul muzeu Emil Isac ..., pentru că există și articolul Colosul din Rodos și nu "Fostul colos din Rodos".--Miehs (discuție) 17 martie 2010 09:17 (EET)


Cacofonie[modificare sursă]

Nu sunt infailibil, nefiind Papă (cel mult papă-lapte, după unii). Alții cred că se traduce în engleză A mighty fortress is our God sau în franceză C’est un rempart que notre Dieu sau în italiană Forte rocca è il nostro Dio.

Eu am propus versiunea "Cetate tare-i Dumnezeul nostru", în care "feste Burg" corespunde cu "fortress" din engleză.

"Rempart" din franceză, se traduce în română ca zid de apărare a unei cetăți, meterez, dar și dig, val sau, figurativ, apărare, protecție.

Rocca din italiană e corepondentul cuvintelor germane die Burg, die Feste, die Festung, die Höhenburg, die Zitadelle, adică cetate, întăritură, fortăreață, cetate pe o stâncă înaltă, citadelă.

Deci, în loc de Cetate tare, se poate pune fortăreață sau oricare din echivalentele enumerate mai sus. E pefectă și varianta propusă "Cetate puternică". Într-adevăr, în varianta mea se repeta silaba "ta". Jos pălăria pentru cei care au o variantă mai bună. Nu am de ce să fac concurs. Poate va veni cineva și va spune, cândva, că "Cetate puternică" trebuie înlocuit cu fortăreață și va propune varianta "Dumnezeul nostru e o fortăreață". Poate și el va avea dreptate. Cert e că nu am tradus greșit. În ce privește "cacofonia", probabil că are dreptate. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 17 martie 2010 09:17 (EET)

Pentru [[::de:Ein feste Burg ist unser Gott|Imnul lui Luther]], traducerea titlului apare și în articolul Ziua Reformei. 92.80.228.193 (discuție) 17 martie 2010 10:05 (EET)
Realmente, în articolul citat apare traducerea Cetate tare-I Dumnezeu, deci nu sunt singurul. Ba mai mult, aici este și textul cântat în română. Concluzie: Am avut PERFECTĂ dreptate (sunt bun!) (și modest) --Miehs (discuție) 17 martie 2010 15:38 (EET)
Având în vedere textul "(împăcat capră+varză)" vă rog să specificați cine e capra și cine e vaza..... Toate cele bune, --Miehs (discuție) 18 martie 2010 15:58 (EET)

Alexandru Paleologu[modificare sursă]

Acum că am convenit asupra modului de referire la respectivul muzeu memorial (Dvs, Miehs, și eu) dați-mi voie să vin la Dvs cu o întrebare mai degrabă spinoasă: la articolul „Alexandru Paleologu” cineva a adăugat, fără nici o probă, că AP ar fi fost legionar și colaborator al cu regimul lui Antonescu. Aceasta este o totală mistificare, fie și numai considerând faptul că AP a fost ales, după încetarea ostilităților, în Comisia pentru Aplicarea Armistițiului. Este greu de crezut că reprezentanții puterilor aliate ar fi acceptat un colaboraționist din partea României în comisia respectivă?

Am pus semnul „necesită citare” asupra respectivului pasaj, aflat chiar în introducere, dar mă întreb dacă nu se poate ca el să fie șters definitiv, fără posibilitatea de a fi reintrodus de respectivul utilizator. În definitiv este vorba de un atentat la memoria unui om care, de bine de rău, a luptat pentru o viață mai bună în țara românească. A fost persecutat pentru convingerile sale, dar nu a renunțat la ele, și pentru o scurtă perioadă de timp a fost chiar reprezentant al României la Paris. Un om cu o contribuție, oricât de modestă, la cultura română.

V-aș fi recunoscător dacă ați arunca o privire, și eventual ați lua o hotărâre, în această problemă spinoasă. Înțeleg perfect că Wikipedia nu are o curte de apel formală, cu instanțe de recurs etc (administratorul Andrei Stroe are niște panseuri foarte semnificative în această direcție), dar știu de asemenea că există și metode discrete de exercitare a presiunii în cazul persistenței promovării de informații cel puțin discutabile. Vă mulțumesc, Nerissa-Marie (discuție) 17 martie 2010 19:07 (EET)

Mea culpa, printre toate celelalte date nesusținute de surse din acest articol am preluat la facerea infobox-ului, bruto și necercetate, și aceste menționări anterioare din articol (introduse aici). Nu mai țin minte dacă am găsit ceva în privința asta în sursele externe care acuma sunt mai toate, inaccesibile. O teribilă și jenantă eroare pe care sper ca raposatul și utilizatorii să mi-o ierte. Dacă aveți vre-o legătură cu Nerissa-Marie vă rog să-i transmiteți cele de mai sus. --Alex F. (discuție) 18 martie 2010 02:05 (EET)

Mănăstirea Neamț[modificare sursă]

Sunt niște imagini care au nevoie de o explicație, pentru cei care nu știu ce reprezintă fotografiile respective. Iată o sugestie pentru AICI: Neamț Monastery - The belfry with the entry passage (outside view). Cu stimă, BlueMonday (discuție) 22 martie 2010 11:07 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Cezarika1. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Andrei Stroe.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

 —Andreidiscuție 22 martie 2010 16:13 (EET)