Discuție Utilizator:Balauca Radu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea. Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Balauca Radu) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! --goliath 25 august 2007 09:30 (EEST)[răspunde]

Diacritice[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat la pagina SR-71 Blackbird că scrieți fără diacritice. La Wikipedia se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Calculatorul vă permite selectarea limbii române la tastatură; aveți detalii tehnice la pagina aceasta. Dacă totuși din motive obiective nu puteți face acest lucru, interfața Wikipedia vă oferă posibilitatea de a insera în text literele românești cu diacritice apăsând pe literele de sub caseta de editare. La fel puteți introduce și caractere specifice altor limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris! Cumanul (discuție) 15 iunie 2018 16:11 (EEST)[răspunde]

"..... Buna ziua,

Va multumesc pentru mesajul trimis. Momentan, realizez acest lucru lucrand pe o tableta, lucru ce imi ingreuneaza partial munca insa imediat ce voi termina textul voi trece la corectii, aici intervenind si utilizarea diacriticelor. Va multumesc!

Radu Balauca

Vă mulțumesc și eu pentru răspuns. Mult spor!--Cumanul (discuție) 15 iunie 2018 16:25 (EEST)[răspunde]

Previzualizare[modificare sursă]

Am observat la pagina SR-71 Blackbird că obișnuiți să salvați în mod repetat, la intervale scurte de timp, pagina la care lucrați, deși ați făcut numai mici modificări. Dacă doriți să vedeți ce efect au modificările făcute este suficient să folosiți butonul de previzualizare (lângă cel de salvare). În acest mod veți evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare și veți permite celorlalți utilizatori să urmărească mai ușor modificările. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 18 iunie 2018 07:55 (EEST)[răspunde]

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina LERX de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

  • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
  • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
    Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 19 iunie 2018 17:10 (EEST)[răspunde]

........... Buna,

Da... mi-am bagat iar nasul fara sa stiu prea bine ce fac. Ma voi documenta mai bine pentru a evita pe viitor problemele de genul acesta. Multumesc pentru atentionare!

Radu

Îmi permit să vă dau un sfat: când lucrați mai mult timp la un articol, folosiți un format de tipul {{în lucru}} amplasat la începutul articolului respectiv; altfel, ceilalți utilizatori nu au de unde să știe că veți mai completa articolul respactiv. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 19 iunie 2018 20:53 (EEST)[răspunde]

Pagină personală de teste[modificare sursă]

Bună seara,

V-am făcut o pagină personală de teste aici la Utilizator:Balauca Radu/Teste, unde puteți modifica și testa în liniște ce doriți (evident, în limitele impuse de common sense). În felul acesta nu veți mai depinde de pagina generală de teste, unde modificările sunt adesea rapid înlăturate. Puteți începe un articol în pagina de teste și după ce-i dați o formă câte de cât rezonabilă, puteți muta textul în spațiul de nume dedicat lui.--Accipiter Q. Gentilis(D) 20 iunie 2018 00:14 (EEST)[răspunde]