Discuție Modul:BirthDateAndAge

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Legătură[modificare sursă]

Andrei, cred că este mai bine să păstrăm data și anul nașterii cu legături interne, armonizat cu celelalte două formate și așa cum era în format până acum. O wikizare în plus în infocasetă nu strică, în schimb în articol datele nu mereu sunt cu legături interne. --XXN, 3 februarie 2016 15:13 (EET)

Am putea parametriza asta. Istoric se puneau legături la date tot timpul, dar era un abuz. Trebuie puse legături doar acolo unde e pertinent. Mă îndoiesc că data nașterii cuiva trebuie pusă cu legătură. —Andreidiscuţie 3 februarie 2016 15:16 (EET)
Manualul de stil al ro.wp încă așa prevede - cu legături. --XXN, 3 februarie 2016 15:23 (EET)
Este recomandat să se facă aceasta numai atunci când la paginile despre elementele respective de dată există informații de completare, legate direct de subiectul articolului este afirmația cea mai importantă din Wikipedia:Date și numere. Dar cum spuneam, putem parametriza modulul. —Andreidiscuţie 3 februarie 2016 15:57 (EET)
There. —Andreidiscuţie 4 februarie 2016 12:37 (EET)
Ceea ce avem acum nu e foarte OK: formatele {{bda}} și {{dda}} le-ați trecut pe LUA și nu mai produc legături către datele nașterii și decesului, iar formatele {{data nașterii}} și {{data decesului}} în continuare generează acele legături interne. Acolo unde în același articol avem ambele tipuri de formate e pestriț.
Wikipedia:Date și numere este aplicabilă oriunde, mai puțin în astfel de cazuri. Pentru aceasta avem Wikipedia:Articole_biografice#Introducerea, unde scrie clar și răspicat: „Adăugați legături interne pentru date și locuri!”. --XXN, 4 februarie 2016 18:16 (EET)
Îndrumările de stil spun ca un articol, sau cel puțin o secțiune dintr-un articol, să nu trimită de mai multe ori către alt articol, pentru că este supărător pentru cititor să fie invitat permanent să citească același articol diferit de cel actual. Deci nu e problemă că e pestriț dacă același termen apare o dată cu link și apoi în restul locurilor fără, e chiar recomandat să fie un număr mic de linkuri. Și aici vorbim de exact aceeași secțiune, introducerea. —Andreidiscuţie 5 februarie 2016 10:11 (EET)