Discuție Format:Animalia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Observație[modificare sursă]

Dacă puteți indicați și sursa acestei clasificări. Altfel nu se poate face nici o apreciere asupra valorii ei. Cam ce ar interesa: autorul și lucrarea unde a fos publicată prima dată. Dacă nu există aceste date, în mod cert se poate scrie de unde a fost luată, căci de undeva a fost luată, deoarece o mai văd în alte Wikipedii. Cu mulțumiri.--Jean (discuție) 3 aprilie 2012 21:39 (EEST)

Observație 2[modificare sursă]

După 4 luni trebuie să fac aceeași observație. --Jean (discuție) 16 august 2012 16:37 (EEST)

Observație 3[modificare sursă]

Aceeași observație în 2013.02.07 --Jean (discuție) 7 februarie 2013 08:40 (EET)

Poate ar fi mai bine să îi trimiteți un mesaj lui Avereanu - el a inițiat acest format. --Bătrânul (discuție) 7 februarie 2013 09:20 (EET)
Din păcate, lipsa surselor e o meteahnă generală a formatelor de navigare. --GEO (discuție) 9 februarie 2013 02:15 (EET)
O soluție ar ca administratorii sau utilizatorii mai activi când observă că se realizează un astfel de format să ceară utilizatorului respectiv să indice sursa (chiar dacă este din o altă Wikipedie). Acelaș lucru trebuie cerut și când se postează o clasificare de organisme. Fără sursă nici nu poți verifica dacă postarea este corectă și nici nu poți aprecia valoarear clasificării. --Jean (discuție) 9 februarie 2013 21:19 (EET)

Sursă[modificare sursă]

Nu am găsit vreo publicație cu o clasificare care să includă toți taxonii enumerați. fKenneth M. Halanych redă o caracteristică succintă taxonilor majori și G.D. Edgecombe et al. indică o astfel de clasificare.

Vă salut. M-au uitat peste cele două surse indicate de dvs. Din păcate prima sursă nu am putut să o accesez, legătura de la mine nu funcționeauză. M-am uitat în trecere (din cauza timpului scurt) peste a doua sursă. A doua sursă este foarte bună, cu condiția ca să fie reflectată identic în Wiki. După mine nu se pot face mixări din 2 sau 3 surse (exceptând situația când această mixare ar fi publicată undeva) din mai multe motive:
a.ar fi cercetare originală;
b.sistematica este extrem de complexă și necesită o experiență îndelungată. Chiar persoane cu studii aprofundate în bilogie, zic eu, nu pot realiza clasificări dacă nu au o experiență vastă și publicații în domeniu.
Eu am extras mai multe clasificări din diferiți autori [1], [2] și am încercat să exprim identic părerea autorilor respectivi.


Eu proun să stabilim câteva principii în postarea clasificărilor
1.Titlul clasificării trebuie să fie cam de forma aceasta: "Clasificarea Regnului animal după..." și aici s-ar trece autorul, anul și lucrarea de unde a fost luată.
2.Clasificarea postată trebuie să fie identică cu cea publicată, chiar dacă se schimbă forma de prezentare.
--Jean (discuție) 10 februarie 2013 16:12 (EET)