Discuție Categorie:Artiști plastici români

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

artiști decoratori[modificare sursă]

categoriile "decorator" si "tapiser" trebuiesc unite. Traditia din artele plastice romanesti vorbeste totdeauna de "artist decorator" cand se refera la artisti care au creat arta decorativa si tapiserie. E drept ca artele decorative pot include si alte domenii (sticla, ceramica...) dar asta e termenul incetatenit pentru cei care au creat arta textila si tapiserie. Nu se foloseste "artist tapiser", asa cum apare el aici, din pacate. Sau, daca e folosit, e mult mai rar folosit. Dealtfel "tapiserul" poate fi confundat usor cu "tapițerul", care tapițează scaune si canapele si nu e decat un mester, nicidecum un artist.

Cum "decoratorul" ar putea fi si cineva care decoreaza vitrine sau amenajeaza spatii interioare, as recomanda ca neaparat sa se treaca la denumirea categoriei cu termenul de "artisti decoratori români" si nu doar "decoratori români".

Se poate verifica usor ca artisti plastici importanti, ca Teodora Moisescu Stendl, de ex., sunt denumiti/definti chiar aici in Wikipedia cu termenul de "artist decorator", in textul introductiv despre persoanele lor.

Rog un administrator ( de ex pe dl. GEO) sa stearga categoriile de "decorator roman" si "tapiser roman", din care am mutat toti artistii catre categoria noua, "artisti decoratori romani". Eu nu mi-am dat inca seama cum se face.

--Horia M (discuție) 13 octombrie 2020 02:29 (EEST)[răspunde]

La solicitarea dumneavoastră, am redirecționat categoriile Decoratori români și Tapiseri români spre Categorie:Artiști decoratori români, deși nu sunt administrator. --GEO (discuție) 13 octombrie 2020 13:23 (EEST)[răspunde]
va multumesc, stimate domn! Am crezut ca sunteti administrator, am tras asa o concluzie (gresita deci :) ) din ceva lista de editari a categoriilor astora... --Horia M (discuție) 13 octombrie 2020 18:33 (EEST)[răspunde]