Discuție:Zona de excludere Cernobîl

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Lesser Coat of Arms of Ukraine.svgArticolul Zona de excludere Cernobîl este un subiect de care se ocupă Proiectul Ucraina, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Ucraina Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Titlul[modificare sursă]

În limba română, alienație = nebunie. Articolul tratează despre zona de excluziune sau de interdicție. La enwiki găsim exclusion zone, la frwiki zone d'exclusion, la dewiki Sperrzone. Nu știu cum a ajuns itwiki la zona di alienazione sau eswiki la zona de alienación. La rowiki articolul a fost creat de Remigiu, care tocmai învăța limba română, ceea ce ar putea fi o explicație. Propun redenumirea în Zona de excluziune sau Zona de interdicție. -- Victor Blacus (discuție) 23 martie 2019 10:39 (EET)

În NSR-01 ([1]), CNCAN definește „zona de excludere”.--Looz O'Mimm (discuție) 23 martie 2019 12:38 (EET)
Perfect! -- Victor Blacus (discuție) 23 martie 2019 12:40 (EET)
În ucraineană (limba celor pățiți acolo), Зона відчуження ar fi „zona de excludere”. Mai pe înțelesul cititorului nespecialist ar fi „Zona interzisă de la Cernobîl”. Deci: „zonă de interdicție”, „zonă de excludere”, „zonă interzisă”, dar nu Zona de alienație! --Bătrânul (discuție) 23 martie 2019 12:47 (EET)
Având în vedere cazul particular, propun Zona de excludere Cernobîl--Looz O'Mimm (discuție) 23 martie 2019 12:49 (EET)
Vezi și https://ro.wikipedia.org/wiki/Cernobîl._Zona_de_excludere --Looz O'Mimm (discuție) 23 martie 2019 13:01 (EET)