Discuție:Universitatea Politehnica din București

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Logo CEE Spring
Acesta este unul din articolele despre educația din România înaintate la listele de articole pe țări în cadrul concursului Wikimedia CEE Spring 2016.

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 29 ianuarie 2007 21:34 (EET)

Titlul oficial[modificare sursă]

Titlul oficial al universității este, după cum se poate vedea din [1] Universitatea Politehnica București, nu Universitatea Politehnica din București. Ca urmare consider că a fost mutată împropriu la acest tilu. IMHO dorința de uniformizare pe wikipedia nu este un argument suficient pentru alterarea titlului oficial, ca urmare propun reîntoarcerea paginii la titlul anterior. --Turbojet 9 decembrie 2007 11:45 (EET)

Titlul oficial este dat de un act oficial. Deci, titlul ar trebui să fie Universitatea "POLITEHNICA" din București.
Comentariul meu de mai sus este din anul 2007, când denumirea era cum spuneam.
Actul invocat de dv. este perimat. Ultimul act cu privire la denumirile universităților și a specialităților este HG 140/2017. Aceste HG se actualizează/confirmă anual. Denumirea oficială a UPB este acum cea din titlu. Cam din HG din 2012 s-au scos și ghilimelele, deși la unele unități s-au păstrat (vedeți HG 140/2017). --Turbojet  6 octombrie 2017 21:20 (EEST)