Discuție:Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

"Există însă încă o ipoteză a acestei bizare metamorfoze arhitecturale, mult mai credibilă decît explicația cu pălăria: și anume că abia după 19 ani, prin 1982, un bucureștean a descoperit asemănarea dintre acest edificiu și biserica modernistă Notre Dame du Haut[necesită citare]. Descoperire în urma căreia, se pare că francezii i-au cerut lui Ceaușescu să se conformeze legislației internaționale - ceea ce Ceaușescu a și făcut."

Aceste "ipoteze" sunt cel mult folklor urban. Afirmațiile legate de motivațiile lui Ceausescu trebuiesc scoase din pagină. Eu o să aduc imagini cu proiectul inițial al teatrului și o să caut prin literatura de specialitate (adică scrisă de arhitecți) detalii legate de contextul în care s-a produs remodelarea teatrului.

imagine cu proiectul initial al teatrului national bucuresti[modificare sursă]

Gata, am imaginea cu proiectul in forma originala, insa nu reusesc sa o uploadez nicium, faza cu dreptul de autor asupra imaginilor e zdrobitoare. Fiind vorba de un concurs de proiecte, solutiile sunt publice, caci proiectele de genul asta sunt platite din bani publici (stransi din taxe si impozite). Pentru mine e o nebuloasa toata faza cu dreptul de autor, desi am pierdut o zi citind despre el. --Ziduldacic 25 mai 2008 00:33 (EEST)

studiu istoric amplu despre arhitectura teatrului national[modificare sursă]

O doctoranda a universitatii Plymouth a scris in sfarsit un studiu serios despre evolutia arhitecturii TNB! vi-l recomand tuturor celor care sunteti interesati de aceasta tema! In acelasi timp, el clarifica multe lucruri care, nefiind pana acum documentate in "surse de incredere" nu puteau fi trecute in aceasta wikipedie.

Ioana Cristina Popovici - Two Churches and a Hat: The National Bucharest Theatre or the Mythology of Post-War Romanian Architecture

http://parsejournal.com/article/two-churches-and-a-hat-the-national-bucharest-theatre-or-the-mythology-of-post-war-romanian-architecture/

Sper ca cineva sa aiba timp si sa introduca aceste informatii valoroase si in articol (Si sa le corecteze pe cele care nu sunt conforme).

--Horia M (discuție) 25 august 2017 12:15 (EEST)