Discuție:România Liberă

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Am doua observatii:

(1) Articolul trece foarte usor si repede peste istoria ante-1990 a ziarului. Se foloseste acolo sintagma "perioada comunista", care poate e raspandita per se, dar de fapt nu are sens: comunismul este o utopie ideologica si nu a existat niciodata in Romania - vezi definitia termenului comunism. Mai mult, perioada pe care o defineste sintagma sus-zisa se imparte in cel putin 2: regimul "de putere populara" din perioada Petru Groza/Gheorghiu Dej, si perioada in care Nicolae Ceausescu a fost secretarul general al PCR. In afara acestei perioade, mai exista perioada 23 august 1944-31 decembrie 1947, precum si cea din anii 1942-1944, in care despre acest ziar exista cel putin o legenda, daca nu un fapt care cred ca ar merita mentionat in legatura cu acest ziar. Mai ales imediat dupa 23 august 1944, la acest ziar DE STANGA in momentul respectiv (vezi istoria Frantei, Germaniei etc. - regimurile si intelectualii de stanga NU SUNT COMUNISTI, si o atitudine de stanga nu este nici de condamnat, nici ceva rusinos etc. ci o optiune politica - ceea ce astazi in Romania se pare ca nu mai invata nimeni la scoala) au scris oameni de valoare cum ar fi de plida Mihail Sebastian si poate si altii.

A TRECE PESTE ACESTE lucruri este EXACT ceea ce a facut "regimul comunist" - care a rescris istoria si a uitat ceea ce a avut chef sa uite din trecut. Deci iata ca la fiecare aprox. 50 de ani, Romania repeta aceleasi greseli si ii scuipa pe ceilalti, fara sa reuseasca vreodata sa prezinte o imagine obiectiva a istoriei sale - ceea ce intr-o enciclopedie de calitate, cum ar trebui sa fie Wikipedia NU TREBUIE SA SE INTAMPLE.

(2) Am gasit un pic despre istoria pre-1990 a ziarului la acest link: [1] Despre perioada interbelica nu am gasit din pacate nimic. Un ziar romanesc vechi de 135 de ani NU INCEPE in 1990, chiar daca a aparut (CE RUSINE !) si in timpul "perioadei comuniste".

Doream sa introduc link-ul de mai sus in sectiunea link-uri, dar nu am reusit. DACA POATE CINEVA SA-MI DEA o MANA DE AJUTOR, sa-mi lase un mesaj, va rog !

05.03.2017 Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mike abc (discuție • contribuții).