Discuție:Remetea, Harghita

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Articole bune Remetea, Harghita a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Localități și obiective turistice, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 12 septembrie 2008. (Versiunea evaluată).

No stub village icon.svgArticolul Remetea, Harghita este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
Symbol support vote.svgABAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa AB pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Material folosit[modificare sursă]

Pentru a întâmpina opice discuție pe tema asemănării textului cu textul de pe situl oficial al comunei Remetea precizez că situl este construit de firma mea, Ercomp Srl. Toate textele și pozele sunt scrise și/sau făcute de angajații mei în limba maghiară pentru pagina în lb. maghiară și traduse în român, în engleză și în franceză. -- Ercsaba74 18 aprilie 2008 14:27 (EET)

A se citi inscrisul de mai sus! -- Ercsaba74 20 iunie 2008 17:27 (EEST)
în atenția utilizatorului cu adresa IP: 79.119.202.118 - am repus formularea "comunitatea nu avea nevoie și nici puterea economică pentru a construi o biserică de așa dimensiuni" - fiindcă secuii aveau dreptul, având drepturi speciale, de construirea bisericilor mai mari, decțt aveau nevoie! deci am șters "comunitatea nu avea dreptul și nici puterea economică pentru a construi o biserică de așa dimensiuni" Ercsaba74 25 iunie 2008 01:05 (EEST)

Am schimbat „nevoie” cu „dreptul ”deoarece ,după câte știu eu,în evul mediu dreptul de a construi biserici de piatră se acorda de de către diaceză(în legătură cu cuantumul zecimii pe care comunitatea o putea plăti) și nu toate localitățiile aveau acest drept.Probabil că Remetea la aceea vreme ,fiind încă prea mică și neavând independența juridică față de Ditró nu avea acest drept,evident că nici posibilități financiare nu putea să aibă.Dar în fond nu cred că are vreo importanță acest aspect.Cu respectZOLTAN 25 iunie 2008 02:52 (EEST)

Trebuie verificat in legatura cu dreptul de a construi biserici de piatra, dar secuii nu plateau zecime de loc. De fapt secuii nu plateau nici un fel de taxa in afara asa numitei "taxe a boului"... Plinul cel tanar 25 iunie 2008 10:29 (EEST)
La asta mă refeream și eu. O să pun niște surse privitor la ce am scris. Ercsaba74 25 iunie 2008 17:49 (EEST)

Stil[modificare sursă]

Probleme:

 • Wikilinkuri ([[ ]]). Se pun doar o dată la o noțiune, cel mult de 2-3 ori în corpul articolului. Nu se pun la substantive comune, sau la cele care nu se pretează decât la definiții de dicționar (nu se admit astfel de articole). Se dorește evitarea a foarte multe legături roșii, se preferă introducerea wikilinkurilor după scrierea articolelor (care mai apucă să fie scrise).
 • La un articol așa frumos sunt neapărat necesare surse, altfel seamănă cu un text de pe un site oarecare.
 • Indiferent de interese, nu se pot folosi ca surse (sau citate altfel) situri web ca cele ale agențiilor de turism, nu sunt considerate de încredere.
 • Atenție la ton, Wikipedia nu este un site destinat să emoționeze, ci o enciclopedie.
 • Atenție la weasel words. „Monumentul a fost așezat în centrul comunei, pe un teritoriu încă neconstruit. Acest teritoriu, a fost oferit gratis, de proprietarul său, Antal Nagy.” Normal că nu erau să dărâme ceva, normal că doar proprietarul putea oferi, normal că nu e „oferit pe bani” etc. Am făcut textul mai concis.

Am revizuit până la Sáska. E aproape ora 20. Spor la treabă celorlalți. --Turbojet 25 iunie 2008 19:58 (EEST)

 1. Cap. „Economia”: de înlocuit josnică. (Prin alább való se referă la calitatea slabă a solului?!) Josnic înseamnă aljas (atît ca ember, cît și ca tett). Paragraful ar putea fi rezumat la ideea că posibilitățile pt. agricultură erau slabe.
 2. De adăugat date despre documentul din care provin citatele (e.g. autori, titlu, an).
 3. Citatul din Bocskor ar trebui șters.
 4. Fără virgulă între subiect și predicat.
 5. Exprimarea neutră! Deci fără „noi; nouă; ne; știm” etc. - Feri Goslar 3 iulie 2008 15:57 (EEST)

Placa[modificare sursă]

Nu cunosc monumentul, placa de marmură este plasată între rădăcini? --Turbojet 26 iunie 2008 00:54 (EEST)

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuţie:Remetea, Harghita/AB1. Legătura de modificare pentru această secţiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Recenzie[modificare sursă]

Evaluare AB (vedeţi criteriile)
 1. Este bine scris.
  a (în proză): Symbol support vote.svg b (Manual de stil): Symbol support vote.svg
 2. Să prezinte informaţii corecte ce pot fi verificate.
  a (referinţe): Symbol support vote.svg b (citează surse de încredere): Symbol support vote.svg c (fără cercetare originală): Symbol support vote.svg
 3. Acoperă bine subiectul.
  a (aspecte majore): Symbol support vote.svg b (se concentrează asupra subiectului): Symbol support vote.svg
 4. Nu încalcă PDVN.
  Prezintă diferitele puncte de vedere în mod cinstit: Symbol support vote.svg
 5. Este stabil.
  Nu există dispute etc.: Symbol support vote.svg
 6. Este ilustrat, dacă posibil, de imagini.
  a (au o licenţă adecvată): Symbol support vote.svg b (sunt relevante subiectului şi sunt însoţide de descrieri adecvate): Symbol support vote.svg
 7. Per total:
  Aprobat/Respins: Symbol support vote.svg

Un articol foarte frumos, care arată totodată şi faptul că se poate scrie un articol complet şi complex şi despre o comună.  Daniel  Mesaj  5 septembrie 2008 21:24 (EEST)

În aşteptare[modificare sursă]

O singură obiecţie am - secţiunea Biserica Sf. Leonard trebuie scurtată. Să rămână doar esenţialul, iar restul informaţiilor să fie mutate într-un articol separat despre această biserică. După ce se rezolvă şi această obiecţie, rog autorii să lase aici un mesaj în acest sens şi în decursul a 48 de ore articolul va fi promovat.  Daniel  Mesaj  5 septembrie 2008 21:24 (EEST)


   Discuţie încheiată. Rezultat: promovat.  Daniel  Mesaj  12 septembrie 2008 20:32 (EEST)   

Sugestii

 • Scurtarea secţiunii despre Biserica Sf. Leonard (să fie introduse datele într-un articol separat).  Daniel  Mesaj  12 septembrie 2008 20:37 (EEST)