Discuție:Podul medieval din Turturești

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Podul medieval din Turturești este un subiect de care se ocupă Proiectul Monumente istorice, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre monumentele istorice din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Update octombrie 2017: Departe de a fi ”numai ruine”, podul medieval din Turturești este foarte bine păstrat. Chiar în prezent se execută săpături arheologice și datorită acestor cercetări monumentul a început să iasă la lumină. Este un pod sub formă de arcadă (”cu boltă”), foarte solid și bine construit. La mijloc arcada are aproximativ 1 m grosime!

Imaginile cu acel tub de beton nu reprezintă monumentul, ci un pod recent, construit alături de cel vechi. Podul medieval a fost îngropat până acum și este situat la un nivel mai jos din punct de vedere stratigrafic.

@Cultural Girov: Există surse care să menționeze acest lucru? Ati putea încărca niște poze făcute de dvs. (nu luate de pe net) cu acest al doilea pod? Puteți folosi acest formular pentru încărcare, e cel mai simplu.--Strainu (دسستي‎30 octombrie 2017 12:38 (EET)[răspunde]

Am încărcat câteva foto în acel formular, cu mențiunea ca podul cercetat este acoperit cu folii de arheologi și aștept un moment când îl pot fotografia întreg. Pe de alta parte, nu e scos tot pământul de sub arcada podului, de aceea arcada nu se vede foarte bine. În cel mult 10 zile sper sa avem imagini mai bune. Podul e mai lat decât se vede ca ar fi acea folie care îl acoperă, continuă și sub șosea.

Imaginea cea mai completa de până acum, este una încărcată deja: Vedeți acest link: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pod_medieval_Turturesti.jpg