Discuție:Pământ

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
NGC 4414 (NASA-med).jpg Articolul Pământ este un subiect de care se ocupă Proiectul Astronomie, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre astronomie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
Neclasificat Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
Top Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa top pe scala de importanță.

"uneori numit Terra de entuziaștii literaturii științifico-fantastice" -- nu este numele oficial al planetei? Terra inseamna pamant in latina. Nu am editat fiindca nu sunt sigur, poate are cineva timp sa verifice? --Gutza

Da, Terra e "pământ" în latină. Noi nu am preluat cuvântul ca "țară", "Pământ" vine de la "Pavimentum".


Hehe, am luat ce era în versiune engleză, nu mi-a displăcut ideea de SF. De fapt Câtă lume în România folosește cuvântul Terra? Iar in SUA pot garanta ca de vorbește numai de EARTH. Nu, Terra nu este nici pe departe numele oficial al planetei după am constatat. Nici rușii nu-l folosesc (ei au MIR). Numele oficial este "Pământ" în limba fiecarei țări (sau 'Earth' dacă e să ne referim la cea mai vorbită limbă, hehehe). Gebeleizis

In limba rusă, "Mir" înseamnă "pace". Cuvântul rusesc pentru Pământ(planeta) este "Zemlya". Vinterriket (discuție) 5 august 2009 22:27 (EEST)

Eu mi-am luat libertatea să elimin pasajul în cauză. Terra nu e folosit doar în SF!
Vladimir Ghinculov 22 Aug 2003 11:08 (UTC)

"Partea dreaptă a Pământului"???[modificare sursă]

Articolul spune "Magnetosfera se întinde ca o coadă lungă în partea dreaptă a Pământului. Din când în când, ea se întoarce înapoi spre Pământ și se răsucește în jurul planetei, provocând dereglări ale câmpului magnetic."

Partea dreaptă privit de unde? Este o enormitate. Parcă e scrisă de un puști de grădiniță după ce a văzut 2 minute dintr-un documentar pe Discovery, dar nu avut răbdare să-l vadă pe tot... --Gabi83tm (discuție) 3 septembrie 2009 10:09 (EEST)

Am modificat în: "Magnetosfera este comprimată în partea dinspre Soare datorită forței particulelor ce vin dinspre acesta, și este mai extinsă în partea opusă Soarelui." --Gabi83tm (discuție) 3 septembrie 2009 10:32 (EEST)

"Pământul...a cincea ca mărime"[modificare sursă]

Atmosfera face parte din planetă ? Dacă atmosfera ar fi luată în calculul dimensiunii unei planete, atunci clasamentul pe dimensiuni s-ar schimba în sistemul solar. Baza solidă + atmosfera Terrei ar avea cca 212.000km diametru, iar Jupiter ( cea mai mare planetă din sistemul solar ) are cca 140.000km diametru . Până la urmă care e mai mare ? Avionul care a trecut pe deasupra mea era pe Terra sau în spațiul interplanetar ? --(discuție) 27 noiembrie 2011 20:59 (EET)Gigirigips