Discuție:Neuron

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Contributii romanesti[modificare sursă]

  • Ca sa editezi in ro.wikipedia (respectiv sa traduci din versiunea engleza) un articol despre Neuron (celula nervoasa) fara sa mentionezi monografia monumentala in 2 volume a savantului roman Gheorghe Marinescu, La Cellule Nerveuse, aparuta in 1909 in Ed. Doin la Paris cu o prefata de Santiago Ramón y Cajal, mi se pare culmea lipsei de respect pentru stiinta tarii noastre. Numai din acest motiv, si nominalizarea pentru premiu mi se pare obsoleta. 80.134.236.55, 14 martie 2006, 9:30 (GMT)
  • am încercat să traduc acel svg cu neuronul; problema este ca textul nu se incadreaza: voi modifica eventual intreaga imagine, ca sa se vada si textul. KenyaSong (discuție)

Neuronii unipolari la oameni[modificare sursă]

În versiunea anterioară a articolului despre Neuron (până la 3 iunie 2023) apărea menționată existența în organismul uman a neuroniilor unipolari adevărați, dându-se exemplu celulele cu bastonaș din componența retinei. Îmi amintesc și eu că am învățat această informație în biologia de liceu, dar nu am putut identifica nicio sursă credibilă pentru această clasificare ci, din contră, am descoperit multiple surse care enunță faptul că neuronii unipolari adevărați nu sunt prezenți în organismele vertebrate (am inclus 2 dintre aceste surse ca citare pentru noua formulare).

Sunt totuși curios, știe cineva de unde pleacă această idee a celulelor fotoreceptoare ca neuroni unipolari ?

Are cineva acces la un manual de biologie de liceu unde mai este încă prezentată această informație ? Potârniche (discuție) 3 iunie 2023 21:40 (EEST)[răspunde]