Discuție:MacBook Pro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

PDVN[modificare sursă]

Articolul arată ca un pliant publicitar pentru Apple. Judecăţile de valoare trebuie incluse doar dacă provin din surse de încredere şi atunci doar cu atribuire explicită.--Andreidiscuţie 27 octombrie 2008 14:29 (EET)

Răspunul lui Andrei GHERGHE[modificare sursă]

Nu prea înţeleg ce vrei să spui... Sunt foarte nou pe Wikipedia şi am încercat să ajut. Dar nu ştiam de aceste reguli. Deci, cam ce ar trebui să fac? Andreigherghe (discuţie) 27 octombrie 2008 20:47 (EET) Andrei Marian GHERGHE

Puteţi reformula textul. Ideile de bază sunt: nu ne adresăm niciodată cititorului şi nu oferim judecăţi de valoare ale subiectelor, doar informaţii prezentate neutru—fără să facem reclamă sau antireclamă cuiva. De preferat ca informaţiile să provină din surse de încredere. Pentru început, puteţi citi şi Ajutor:Cum scriu un articol, unde sunt explicate mai multe detalii. Am modificat eu secţiunea despre carcasă, eliminând concluziile trase şi trecând acolo, doar informaţiile din textul anterior. --Andreidiscuţie 27 octombrie 2008 19:44 (EET)

Răspunul lui Andrei GHERGHE[modificare sursă]

Am modificat unele lucruri. Daca e bine, te rog să îmi spui şi să ştergi eticheta PDVN. Andreigherghe (discuţie) 27 octombrie 2008 20:46 (EET) Andrei Marian GHERGHE

E din ce în ce mai bine. La sfârşit vom elimina eticheta. O părere: secţiunea de software inclus cred că ar trebui să fie puţin mai scurtă şi să se centreze pe câteva generalităţi ale sistemului de operare, iar alte componente ar trebui descrise mai detaliat doar dacă sistemul de operare de pe MacBook Pro este o distribuţie specială de MacOSX. Descrierea mai detaliată a componentelor sistemului de operare ar trebui să fie într-un articol despre el. Până la urmă, MacOSX Leopard cu aceleaşi componente poate fi pus şi pe alte maşini decât MacBook Pro, iar, la limită, cineva ar putea lua MacBook Pro doar pentru hardware, instalând, spre exemplu, o distribuţie de Linux ca sistem de operare—ce vreau să spun cu asta e că legătura între maşină şi SO nu este atât de strânsă încât cel din urmă să trebuiască descris în atâta detaliu în pagina despre primul.--Andreidiscuţie 29 octombrie 2008 12:57 (EET)

Răspunul lui Andrei GHERGHE[modificare sursă]

Dar acum, e bine? Andreigherghe (discuţie) 25 noiembrie 2008 15:26 (EET) Andrei GHERGHE

Acum ar trebui să fi devenit evident care este problema. Dincolo de faptul că încă abundă de formulări la persoana I sau a II-a (de exemplu, Oriunde v-aţi duce, capacităţile wireless vă vor însoţi.) şi formulări în stil publicitar (Fără a mai menţiona performanţele pure pentru aplicaţii pretenţioase precum Aperture şi Motion), a devenit clar că foloseşte masiv ca sursă de informare site-ul web Apple, care conţine doar reclamă la acest produs–surse de acest gen ar putea fi folosite maxim pentru a susţine nişte cifre. Sunt de preferat recenzii în reviste de specialitate, care prezintă informaţii neutre, care punctează şi defectele, nu doar calităţile produsului.--Andreidiscuţie 25 noiembrie 2008 16:13 (EET)