Discuție:Listă de actori japonezi

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

@Terraflorin: @Donarius: @Strainubot: @Andrebot:

La creerea unor pagini de filme japoneze, credeam că dacă intru pe această pagină de actori japonezi, găsesc varianta corectă de scriere a numelui, dar am rămas dezamăgit, pentru că e o dezordine și nu poți să ai încredere dacă ce este trecut acolo, este corect. La orice inițială te uiți, aceasta este ba la poziția prenumelui, ba pe cea a numelui. La capitolul actori am găsit actrițe. Inițial nici nu am observat că actrițele sunt trecute la coada listei. Începusem să scriu o indicație cum este structurată lista și cum trebuie completată, dar am renunțat până nu purtăm o discuție (am mascat-o în editorul paginei). Doresc să fac câteva propuneri, ca să avem o bază de discuții. Concret, ținând cont că pentru noi este dificil să distingem la japonezi numele de familie de prenume, cât și prenumele feminine de cele masculine (pozele în acest caz ar fi de mare folos), aș face următoarele propuneri:

  • separarea listei: o listă de actori și o listă de actrițe, cu avertizare și trimitere spre cealaltă pagină;
  • trecerea în partea superioară a listelor a unei scurte descrieri a strcturi numelor de persoană din cutuma japoneză;
  • sortarea în ordine alfabetică după numele de familie;
  • un control ulterior în vederea eliminării eventualelor greșeli;

Pentru a ușura decizia, am extras ce este important, din articolul Nume proprii japoneze, secțiunea „Nume de persoane”:

„În cutuma japoneză, numele de familie vine înaintea numelui mic (ca și în limba maghiară sau coreeană, de exemplu). Oficial, japonezii pot avea un singur nume de familie și un singur nume mic.”

Eu zic că ar merita efortul să înbunătățim calitatea articolului, pentru a putea fi folosite cu încredere aceste nume, iar dacă sunteți de acord și/sau aveți propuneri de îmbunătățire, vă rog să le treceți aici. Mulțumesc.

--F.hilbert (discuție) 15 aprilie 2020 17:43 (EEST)[răspunde]