Discuție:Leșu, Bistrița-Năsăud

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Leșu, Bistrița-Năsăud este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

În primul rînd felicitări autorului pentru documentarea foarte minuţioasă şi efortul de a scrie toată bogăţia de informaţii. N-am avut vreme să citesc decît pe alocuri, dar se vede că e un articol scris cu multă pasiune.

Aş vrea să fac cîteva observaţii, mai mult de formă decît de conţinut:

  • Caracterele aldine şi cele cursive se folosesc mult mai rar decît se vede în acest articol. Mai ales aldinele se folosesc în principal în prima frază şi foarte rar în alte locuri (capete de tabel, etc.) Cursivele se folosesc mai mult cînd se vorbeşte despre un cuvînt sau o expresie. Fraze întregi se pot scrie cu cursive dacă reprezintă un citat, dar atunci trebuie precizat clar cine şi unde a spus acele lucruri. Am scos eu o bună parte din aldine şi cursive dar au mai rămas.
  • Titlurile de secţiuni se scriu cît mai scurt, urmînd a da detalii în corpul secţiunii. Deci pentru titlul "Trecerea formală la unirea cu Roma şi conştiinta comunitară a rămânerii în vechea lege românească a Răsăritului" trebuie găsită o formă scurtată, de exemplu "Unirea cu Roma", chiar dacă a fost numai formală -- asta se poate preciza în rîndurile care urmează.
  • Articolul este foarte lung. Ar fi de preferat ca părţi din el care se referă la anumite aspecte clar delimitate să fie trecut în articole separate. De exemplu: "Religia în Leşu, Bistriţa-Năsăud", unde să fie trecut tot ce ţine de istoria bisericii, preoţi, credincioşi.
  • Autorul nu trebuie să uite că vor mai veni şi alţi contribuitori să modifice părţi din articol, să le rescrie, să le rearanjeze, să adauge informaţie, etc. Deci articolul în forma actuală nu trebuie considerat terminat. Ca atare nu putem scrie în el afirmaţii de genul "nu cunoaştem debitele rîurilor" pentru că s-ar putea să vină cineva care să pună în articol asemenea informaţii.

Spor la scris mai departe! — AdiJapan  17 aprilie 2006 17:13 (EEST)[răspunde]

Întru totul de acord cu AdiJapan. Partea de religie este prea lungă făcând ca întreg articolul să fie disproporţionat. În cadrul acţiunii de curăţenie, voi încerca să-l împart în două, conform propunerii lui AdiJapan. De asemenea, articolul se referă la Comuna Leşu. Nu trebuie repetată toată istoria Transilvaniei aşa cum se face în articol, datele respective găsindu-se în alte articole cum este Istoria Bisericii Române Unite. Dacă este necesar, se pot face trimiteri la alte articole.

Afil 10 octombrie 2006 04:05 (EEST)[răspunde]