Discuție:Irlanda

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Articole bune Irlanda a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Geografie, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 7 mai 2016. (Versiunea evaluată).

"Constitution of Ireland" - "Article 4 - The name of the State is Éire, or, in the English language, Ireland.[1]; "WWW.DFA.IE": "Name of State The Irish Constitution provides that the name of the State is Éire or in the English language, Ireland. The Republic of Ireland Act of 1948 provides for the description of the State as the Republic of Ireland but this provision has not changed the use of ‘Ireland’ as the name of the State in the English language." [2]. PenelopeCruz (discuție) 6 martie 2010 03:04 (EET)

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuție:Irlanda/AB1. Legătura de modificare pentru această secțiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Am tradus acest articol de la en.wp, unde nu are statut de articol bun. Secțiunea de istorie este un rezumat al mai multor articole tot de la en.wp. Întrucât referențierea în acea zonă este destul de rarefiată, nu recomand promovarea acestui articol la statut de AB. —Andreidiscuţie 2 septembrie 2015 16:07 (EEST)

Asta am remarcat și eu Andrei, dar se poate repara. În timpul traducerii ai mai observat și alte aspecte care ar opri articolul din primirea statutului? Dacă este vorba doar de referințe, mă ocup eu.— Ionutzmovie discută 3 septembrie 2015 05:16 (EEST)
Când am tradus, secțiunea de istorie a originalului a fost singura problemă: era centrat pe Republica Irlanda, de la separarea Irlandei de Nord încoace. Or, articolele despre țări acoperă în secțiunea de istorie întreaga istorie cunoscută a teritoriului lor. Așa că am rezumat din alte articole de la en.wp.
Referințele sunt singurul lucru care încurcă. Eu am citat referințele din articolele inițiale acolo unde erau disponibile, dar nu erau peste tot. Dacă poți găsi documentație despre istoria Irlandei și poate despre dansurile irlandeze, atunci cred că poate primi statutul. —Andreidiscuţie 3 septembrie 2015 10:19 (EEST)
Eu am deja pregătite câteva surse și nu numai pentru secțiuena de istorie. După ce termin te anunț.— Ionutzmovie discută 3 septembrie 2015 11:44 (EEST)
Excelent. Dar în mod sigur eu nu sunt eligibil pentru evaluarea articolului. Cred că chiar dacă aduci surse, din noi doi tot tu ești mai în măsură să faci evaluarea. Asta dacă nu vine altcineva. —Andreidiscuţie 3 septembrie 2015 12:11 (EEST)
Eu spun în ideea că atunci când fac o traducere, rețin ce aspecte ar lipsi pentru acordarea statutului.— Ionutzmovie discută 3 septembrie 2015 12:28 (EEST)
Păi și eu. Alte aspecte însă nu am remarcat. Articolul e destul de curat. Și la zi, am urmărit și avut grijă de exemplu când a devenit obligatorie în Irlanda ambalarea fără reclamă a țigărilor și am actualizat. —Andreidiscuţie 3 septembrie 2015 18:09 (EEST)
Se pot rezolva referințele lipsă de la capitolul de istorie pre-republicană ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 5 aprilie 2016 21:04 (EEST)
Vedem.— Ionutzmovie discută 5 aprilie 2016 21:52 (EEST)
M-am ocupat de referințe în tot articolul, nu numai la secțiunea Istorie, pentru că n-ar fi îndeplinit criteriul privind referințele. Din punctul acesta de vedere articolul arată mai bine decât orice altă variantă din celelalte wiki-uri.— Ionutzmovie discută 5 mai 2016 05:49 (EEST)

Evaluare[modificare sursă]

Evaluare AB (vedeți criteriile)
 1. Este bine scris.
  a (în proză): Symbol support vote.svg b (Manual de stil): Symbol support vote.svg
 2. Să prezinte informații corecte ce pot fi verificate.
  a (referințe): Symbol support vote.svg b (citează surse de încredere): Symbol support vote.svg c (fără cercetare originală): Symbol support vote.svg
 3. Acoperă bine subiectul.
  a (aspecte majore): Symbol support vote.svg b (se concentrează asupra subiectului): Symbol support vote.svg
 4. Nu încalcă PDVN.
  Prezintă diferitele puncte de vedere în mod cinstit: Symbol support vote.svg
 5. Este stabil.
  Nu există dispute etc.: Symbol support vote.svg
 6. Este ilustrat în mod adecvat, dacă este posibil, cu imagini și alte mijloace media.
  a (au o licență adecvată): Symbol support vote.svg b (sunt relevante subiectului și sunt însoțide de descrieri adecvate): Symbol support vote.svg
 7. Per total:
  Aprobat/Respins: Symbol support vote.svg
  Nominalizat 2 septembrie 2015 - evaluat 07 mai 2016. --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 mai 2016 17:58 (EEST)