Discuție:Iradierea alimentelor

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Considerații generale[modificare sursă]

Acesta se dorește a fi o traducere fidelă a articolului https://en.wikipedia.org/wiki/Food_irradiation.
Din punctul meu de vedere articolul este mult prea lung, prezentând tendința de a repeta construcții favoarabile procesului. Foarte multă informație nu este esențială pentru înțelegerea acestuia de către cititori (de exemplu, Impactul asupra calității legumelor minim procesate)
O altă observație este accea că utilizează un ton extrem de defensiv, probabil ca urmare a radiofobiei. De exemplu, sursa Cs-137 (produs de fisiune separat din deșeuri radioactive, respectiv combustibilul nuclear epuizat) este ascunsă sub sintagma „nuclear source by-product”.
Apa nu ecranează semnificativ radiația gama, așa cum lasă de înțeles textul.
--Looz O. Mim (discuție) 8 decembrie 2018 20:28 (EET)
[răspunde]

Sugestia mea este să corectați ce e de corectat, cum ar fi lucrurile neclare sau textele care sugerează lucruri eronate.--Accipiter Q. Gentilis(D) 15 decembrie 2018 11:22 (EET)[răspunde]


Acest articol este o traducere a https://en.wikipedia.org/wiki/Food_irradiation.
Au fost introduse aspectele legislative în România și au fost aduse unele modificări acolo unde articolul era (prea) părtinitor sau unde erau greșeli evidente (asta nu înseamnă că acum este lipsit de așa ceva, de aceea invit comunitatea la o lectură critică).--Looz O. Mim (discuție) 16 decembrie 2018 11:56 (EET)[răspunde]
P.S. Rog un utilizator mai experimentat să efectueze corecturile necesare la lista de referințe (anumiți parametri lipsă etc.)