Discuție:IPad

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Pentru Strainu sau cine a tăiat asta[modificare sursă]

Ce v-a deranjat la afirmaţia că preţul e accesibil?! (iPad fără G3 costă lafel cât un PC normal, deci afirmaţia e corectă). Asta numiţi "reclamă"/"ad"??? Ne mai vorbind că încă nici nu există pe piaţă vreun alt produs asemănător, cu care iPad-ul ar putea sta în concurenţă. Deci, sfatul meu sincer, nu vă mai faceţi de râs! --NeaNita (discuţie) 21 aprilie 2010 23:15 (EEST)

Mulțumesc pentru sfat, dar dumneavoastră sunteți cel care nu vă documentați îndeajuns. Toate afirmațiile din articol trebuie să respecte WP:PDVN, ceea ce nu e cazul. Iată și o listă de produse copiate după iPad, deci care sunt la concurență cu el, și care costă mult mai puțin. Dumneavoastră puteți considera că prețul este decent pentru ce oferă, însă dacă nu veniți cu surse, afirmația NU va rămâne în articol.--Strainu (دسستي‎)  22 aprilie 2010 00:49 (EEST)
Aha, merci şi eu pt. link. Totuşi, între exemplele de acolo n-am găsit niciun produs care ar fi "copiat" sau ar sta deja în concurenţă cu iPad, şi în acelaşi timp ar fi deja disponibil pe piaţă, aşa cum am zis mai sus. Astfel că "preţul accesibil" este de netăgăduit, mai ales când facem abstracţie de toate produsele viitoare comparabile, cu preţ încă nedefinitivat, şi comparăm la preţ iPad-ul doar cu un netbook sau un tablet PC. Am dreptate, sau am dreptate? --NeaNita (discuţie) 23 aprilie 2010 11:31 (EEST)
Nu aveți dreptate dintr-un motiv foarte simplu: Wikipedia:Fără_cercetare_originală. Dvs. tot nu veniți cu surse pentru ce spuneți. În plus, nu văd de ce nu am compara cu produse viitoare, dacă ele sunt anunțate de producători. Dacă nu credeți în falsuri, vă mai dau eu un subiect de gândire: HP Slate. Și o să continui să vin cu linkuri până realizați și dvs., ca restul planetei, că Apple e cunoscut prin multe, dar nu prin prețurile reduse.--Strainu (دسستي‎)  23 aprilie 2010 13:14 (EEST)


Vă rog nu mai vorbiţi nonsensuri:
-Ce-i aia "cercetare originală", ce a trebuit eu oare să cercetez în mod original, sau să inventez pentru afirmaţia "preţul e accesibil"?? Că dacă ar fi fost inaccesibil atunci nu ar fi putut fi vândut în SUA cu aşa mare succes încă din primele zile, mai simplu nu se poate.
-Ce "surse" ar trebui să indic pentru o afirmaţie aşa de banală? Preţul real al lui iPad este doar publicat la Apple.com şi poate fi văzut acolo de oricine. Şi costă numai ceva mai mult decât un netbook bun. Deci preţul e accesibil. Puteţi cerceta dvs. oricât (în mod neoriginal, desigur), dar preţul este CU SIGURANŢĂ accesibil.
-Sursele dvs. le folosiţi greşit (sau oare nu înţelegeţi despre ce e vorba?) Atunci să vă zic eu: Articolul de la linkul dvs. este intitulat "HP Slate to cost $549, have 1.6GHz Atom Z530, 5 hour battery?". Vă atrag atenţia asupra semnului de întrebare de la sfârşit. Acest preţ este deci ipoteza autorului articolului, neconfirmată de HP în niciun fel, şi deci provenită doar din surse neoficiale = zvonuri. Dar chiar dacă autorul ar avea dreptate, eu am zis doar că preţul iPad-ului e accesibil, n-am zis nici măcar că ar fi "convenabil", şi afirmaţia mea nu-l compară direct, ca preţ, cu niciun fel de alte produse, nici actuale, nici viitoare.
-În afară de asta, spre deosebire de iPad, nici celelalte exemple de la linkul dvs., dar nici HP Slate n-au fost lansate încă pe piaţă.
-Eu unul demult "am realizat" că în general preţurile lui Apple nu sunt tocmai mici, dar la Apple se plăteşte şi pentru designul aparte, f. atrăgător. Totuşi eu nici nu am afirmat că ar avea un preţ "redus". Deci ce argumentaţie mai e şi asta, să-mi reproşaţi mie ce n-am zis?! Sau vreţi să vă mai spun o dată ce-am zis şi ce aţi şters dvs. în mod nejustificat? Salve, --NeaNita (discuţie) 24 aprilie 2010 01:33 (EEST)

Ceea ce pentru dumneavoastră este accesibil, pentru altcineva ar putea fi aproape imposibil de procurat. Accesibil este un termen personal în majoritatea cazurilor, cel mult se poate folosi în comparație cu alte produse similare. Eu asta încerc să obțin de la dumneavoastră: o legătură, o notă dintr-un ziar, orice sursă care să facă o comparație cu alte produse similare. Aşa este, celelalte produse n-au fost lansate încă, și poate toate falsurile alea nici n-o să apară (deşi mă îndoiesc), dar HP Slate mi se pare un punct de comparație valid. Atâta timp cât iPad este cel mai scump produs din categoria lui, a spune că e accesibil nu este potrivit.--Strainu (دسستي‎)  24 aprilie 2010 22:36 (EEST)

Mersi Strainule că ne-am reîntors la nivelul argumentațiilor valide. Comparat cu iPad, HP Slate va avea nu numai avantaje tehnice, dar și dezavantaje tehnice, așa că orișicum ele nu pot fi comparate la preț, ca și când în rest ar fi complet echivalente. O comparație serioasă la preț ar trebui să țină cont și de avantajele/dezavantajele tehnice, astfel nu se poate spune că o bicicletă ar avea preț convenabil (mai mic) în raport cu o motoretă, ci asta DEPINDE DE PONDEREA PE CARE O ACORDĂ FIECARE PERSOANĂ ÎN PARTE CRITERIILOR DE COMPARARE. În plus, în condițiile în care HP Slate încă nu există pe piață, și nici prețul lui, e prematur pt. o astfel de comparație. Totuși, eu nici nu vreau să compar iPad cu alte aparate ,,asemănătoare,,! Tot ce vreau să exprim e că nu costă cât un avion, și nici cât o mașină, ci doar cât un notebook. Iar dacă n-ar avea un preț accesibil, atunci de ce oare credeți dvs. că încă în prima zi l-au cumpărat 300.000 de americani??? Că doar nu i-a silit nimeni, așa-i? Salve, --NeaNita (discuţie) 27 aprilie 2010 10:03 (EEST)