Discuție:CSU Danubius Galați

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:HC Danubius Galați)

Prima echipă sportivă denumită Danubius, a fost Danubius Galați, club sportiv de carting sub patronajul ACR Galați și IJTL Galați, echipă condusă de maestrul Traian Podașcă. Orașul Galați a fost singurul care a reușit să ˝fure˝ o etapă în ˝Cupa Păcii și Prieteniei˝ la automobilism Circuit viteză, orașului Reșița în 1985! Piloții Grigoraș, Preoteasa și actorul Constantin Diplan, precum și mulți alții au fost eroii orașului. Tinerele speranțe de azi ale automobilismului și cartingului gălățean se înnumără pe degete. Păcat de pista de carting lăsată în paragină!

De-a lungul anilor, in judet au fost organizate diverse actiuni intre care pot fi remarcate:

Etapa in Campionatul National de Viteza pe Circuit: Galati (1980 – 1988)

Cupa Pacii si Prieteniei – viteza pe circuit (1987)
Concursuri de amatori: Raliul Covurluiului (1975 – 1985)
Etapa in Campionatul National de Viteza pe Circuit la Carting:Galati (1980 – 1988)
Etapa in Campionatul International de Viteza la Carting: Cupa Pacii si Prieteniei (RP Bulgaria, RS Cehoslovaca, RD Germana, RP Polona, RP Ungara, URSS si RS Romania) – Galati (1980 – 1988)
S-a amenajat pista de carting din Galati (1978)
S-a extins pista de carting la 1000 de metri cu resurse financiare proprii ACR (1980) - sursa: acr.ro

Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.151.30.190 (discuție • contribuții).

Mulțumim, dar articolul se referă la echipa de handbal. --Nenea hartia (discuție) 26 aprilie 2018 19:16 (EEST)[răspunde]

Cu placere! Tocmai pentru a elimina confuziile ar trebui sa aveti si o pagina dedicata echipei de automobilism si carting Galati, echipă care a adus mari victorii tarii inainte de 1990. In plus exista intrebarea retorica daca Clubul Sportiv Danubius Galati a fost inchis/dizolvat legal pana acum si daca a existat vre-un accept de preluare a titulaturii de catre echipa de handbal, echipa fiind initial a Combinatului Siderurgic. La actualii patroni nu exista notiunea de copy-paste? Oricum in spirit sportiv noi felicitam intreaga echipa de handbal galatean. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.151.30.190 (discuție • contribuții).


iata alta sursa (www.frk.com.ro) care arata impostura de preluare a unui nume Danubius ( CS Danubius vs CSU Danubius) precum in cazul Steaua (CS Steaua Bucuresti, apartine MAPN vs FCSB, hotul). multumita dublului standard in educatie (au dreptul sa copieze azi doar cei cu lumina de la apus - SUA la fel de rea precum Rusia): ˝În anii 70 se fac eforturi pentru alinierea activității românești de carting la normele internaționale ale automobilismului (CIK-FIA) prin scoaterea clasei de 175 cmc și apariția clasei 250 cmc. Se introduc în campionat clasele de cadeți și juniori. Consemnăm activitatea intensă a cluburilor Askalin București, condus de E. Ionescu, Semănătoarea București (președinte I. Ștefan), Universitatea Brașov (președinte D. Telescu), Pegas Arad (președinte S. Törok), IPA Sibiu (președinte N. Tatu), Pescărușul Constanța (președinte Gh. Chiriac), LIA Timișoara (președinte D. Țăranu), Calculatorul IIRUC București (președinte C. Herăscu), I.T.B. Buc (președinte V. Biji), AKIRA Tecuci (președinte Gh. Mancaș), DANUBIUS Galați !!!(președinte T. Podașcă).˝ (...) ˝În 1982 la etapa de la Galați în prima linie a grilei de start (cu 19 participanți), protagoniștii, care aveau să-și dispute de-a lungul mai multor sezoane titlul de campion, au fost: Dodo Toma (UTB), Radu Grozea (ITB) și Doru Țăranu (LIA Timiș). Galați 1983. Startul uneia dintre manșele etapei din România a “Cupei Păcii și Prieteniei”, campionatul de carting al țărilor socialiste la care participau cei mai buni 6 piloți ai clasei 125 cc din URSS, Cehoslovacia, Ungaria, Polonia, RDG, Bulgaria și România. Lupta pentru primele locuri se dădea, de regulă între piloții din URSS și cei din Cehoslovacia (țara producătoare a motoarelor CZ care erau cele mai performante). Locurile 3-4 se disputau între piloții din RDG ȘI Ungaria iar restul între cei din Polonia, Bulgaria și România. În pole position era cehul Milan Shimak, în centru rusul Vladimir Uhov și în extrema stângă un pilot din RDG (echipat cu motor MZ). Carturile erau de producție rusească, italiană, germană sau indigenă (pentru majoritatea concurenților). Nu era admisă decât utilizarea motoarelor de fabricație socialistă (CZ sau MZ). Dintre piloții români care au fost selecționați să reprezinte România în această competiție s-au remarcat Ștefan Lucian, Emil Petrescu, Petre Niculescu și alții.˝ Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.151.30.189 (discuție • contribuții).

˝(...) clubul Danubius Galați domina competițiile de profil, nu ar mai fi fost acum nici un practicant al acestui sport. Rămas singurul pilot de carting din Galați, Remus Mihnea, care a concurat pentru prima dată în 2011, a fost anul trecut pe locul doi la Campionatul Național și pe trei la Cupa României, iar în acest an s-a clasat pe locul secund în prima etapă a „Naționalelor”.˝ SURSA: www.viata-libera.ro

mistificare la vichipedia? dece articolul este HC Danubius, iar titulatura oficiala CSU Danubius? cate echipe sportive Danubius exista in Galati?

Nu este nici o mistificare. Pur și simplu a rămas titlul vechi, de când echipa se numea așa. Editorii de pe Wikipedia nu sunt angajați, nu sunt remunerați în nici un fel și scriu sau actualizează articole în timpul lor liber. Nu e deci de mirare că există multe articole care nu au mai fost aduse la zi. „Mistificare” este ceea ce fac cluburile, care-și schimbă anual denumirile doar ca să-și „piardă” pe vechiul CUI datoriile către sportivi, antrenori sau furnizori. --Nenea hartia (discuție) 9 iulie 2018 17:36 (EEST)[răspunde]
Mi-am făcut timp și am corectat titlul. Numai că, să vezi drăcie, și echipa asta a dispărut pe 26 august, urmând să fie „preluată” - după principiul pe care l-am descris mai sus - de un club „nou”, CSM Galați. Vă rog să mă iertați, dar mă ia cu greață. --Nenea hartia (discuție) 31 august 2018 22:39 (EEST)[răspunde]

Nenea...mulțumim! Nu trebuie să te descurajezi! Noi știm că Vichipedia este un organism de dublu standard, așa cum este toată politica vestică, una pentru fraierii care locuiesc în interior și alta pentru ...imaginea fraierilor din exterior! Mai mult naivii care cred în lucruri corecte: Iată un lucru corect: în 1993 Danubius Galați EXISTA! Iată prezentarea: AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN COMISIA NATIONALA DE AUTOMOBILISM SI KARTING 011222 BUCURESTI, Sector 1, Bd. Banu Manta 21 Tel: 021 222 4124; 021 222 4123; Fax: 021 222 4123; Email: frak@dnt.ro; Internet: www.acr.ro Nr.crt Nr.conc. Nume Echipa Loc Pct. FA 100 cmc 1 1 TĂNASE AUREL DANUBIUS Galați 1 0 0 0 0 2 85 MANCAȘ GEORGE METALUL Tg.Secuiesc 2 6 160 2 2 3 112 TREMURICI LEONID DANUBIUS Galați 3 15 22 5 5 !!!!!!! Apropo, mi-ai deschis ochii către o situație: Dacă terenul de Carting din Grădina Publică a Galațiului aparținea în 1993 ACR (Automobil Club Român) și echipa Danubius Galați Carting ținea de firma de transport local a Primăriei, iar Danubius Galați Handbal a trecut tot la primărie (fostă Oțelul), cum se face că terenul de carting este la un excroc afacerist, iar Primăria Galați deține doua cluburi sportive Danubius....moarte??? Aaaa, ăia la Galați mai nou dărâmă blocurile lui Ceaușescu prin metoda ˝inflitrații masive la fundație prin Societatea de Apă-Canal˝, conducte sparte, bani luați de la fraierii de proprietari, acțiuni sociale și sportive IOC!